Duben

Komentáře uživatele johanice

johanice

johanice zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 30
Angelika (Angélique)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.12.2017
Tento remake se nepovedl.   Koukala jsem na to jenom   proto, že se to natáčelo u   nás, ale byla to ztráta   času. Angelika nic moc,   předchozí Angelika byla   krásná, živelná a měla   charisma... A co se mužských   představitelů týče, to   neměli hezčí a mladší?   Peyrac byl o 40 let starší   než Angelika, navíc v   podpatcích byla vyšší než   on, Nicolas byl taky o více   než 20 let starší, a oproti   tomu krásnému a milému   Nicolasovi z původního filmu   hnusný a odporný.
Bathory
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.4.2010
Chápu, že se Juraj Jakubisko   přiklonil k těm názorům,   které považují proces s   Alžbetou Bathory za   vykonstruovaný, ale film mě   po všech stránkách zklamal.   Místy se člověk   neorientuje, jestli je to   realita nebo představy   hraběnky, nemluvě o   historických souvislostech. V   žádných pramenech jsem se   nedočetla o tom, že by se   Bathoryová a Caravaggio   někdy setkali, natož že by   byli milenci, tím spíš, že   podle filmu Caravaggio utíkal   před postihem z vraždy,   které se dopustil v r. 1606,   byl přitom zajat manželem   Bathoryové, který zemřel v   r. 1604, a zaslán jako   válečná kořist   hraběnce... Nechci poučovat,   ale pokud chci natočit   historický film, měl by mít   oporu v historii. A to   nemluvím o těch   nadčasových vynálezech,   které ve filmu používají   Bolek Polívka a Jirka Mádl.
Bohéma
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.4.2020
Na seriál jsem se docela   těšila, o to větším byl   zklamáním. Jistě nelze vše   natočit podle reality, ale   vymýšlet fiktivní (dokonce   hlavní) postavy a míchat je   se skutečnými postavami,   vymýšlet si názvy filmů   (nebo je snad někdo, kdo   viděl film Doktorem proti   své vůli?), je podle mého   názoru naprosto zbytečné.   Buď natočím životopisný   seriál pokud možno podle   skutečnosti, nebo se nechám   tou dobou inspirovat a   natočím seriál s   vymyšlenými postavami.   Určitě by to bylo lepší   než tento paskvil.
Byl jednou jeden dům
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.4.2013
Na tento seriál se vždy   ráda podívám, ale mrzí mě   poslední díl. Pamatuji si,   jak se Přemek Tvaroh vrátil   z války, jak Adolf   Svárovský zemřel při   pochodu smrti atd. Tyto   části v posledním díle   chybí, údajně byly   natočeny dvě verze, ale je   škoda, že ta, která osudy   hrdinů uzavírá, se   nevysílá.
Dědictví aneb Kurva se neříká (Dědictví aneb Kurvaseneříká)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.5.2016
Pokračování kultovních   snímků po 20 a více letech   se snad nikdy nepovedlo, viz   Sněženky a machři, Saxana,   Nemocnice na kraji města...   Ale tento film je snad úplně   nejhorší, co kdy bylo   natočeno. Kam se poděl   humor? Původní film může   člověk vidět stokrát, a   přesto se u něj bude smát   po stoprvé, tento díl jsem   viděla jednou a stačilo,   víckrát ho vidět nechci. A   ještě perlička - natáčet   v Psychiatrické léčebně v   Kroměříži, projíždět se   na koni po kroměřížském   náměstí a policii tvrdit,   že jedu do psychiatrické   léčebny do Černovic, tedy   do Brna, je opravdu moc.
Díra u Hanušovic
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.4.2016
Asi mám divný vkus, neboť   se mi tento film, který   získal několik Českých   lvů, vůbec nelíbí. Film o   buranech v jakési zapadlé   vísce u Hanušovic, kteří   se toporně snaží o   hanácké nářečí, ačkoli   Hanušovice na Hané neleží.
Expozitura
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.10.2011
Na první díl jsem se nechala   nalákat upoutávkou a byla to   ztráta času. Nudné,   nezáživné, a ráda se   vzdám případných rádoby   akčních scén v dalších   dílech.
Gangster Ka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.10.2016
Musím souhlasit s názory,   že ač má být film o jednom   z největších gangsterů,   tak gangster Ka působí   skutečně jako buran.   Dějové nesouvislosti,   jakože gangster oznamuje   svému otci, že má 40 let,   ačkoli v té době byl jeho   otec už 6 let nezvěstný a   Káčko žil už už 3 roky na   Seychellách, by se ještě   daly tolerovat, fajn, nemusí   to být shodné se   skutečností, i když   všichni známe pana Ka a jeho   příběh, ale co to   prapodivné rozhodnutí soudu,   kdy soud patrně v   občanskoprávním řízení   stát versus pan Ka rozhoduje   o propuštění z vazby a   zároveň o tom, že stát je   povinen zaplatit Káčku   náhradu za vazbu? To je   hodně mimo mísu. Ještě by   mě zajímalo, jestli se stát   v té benevolentní   měsíční odvolací lhůtě   odvolal.
Kdyby byly ryby
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.12.2014
Už podle ukázek jsem   očekávala, že to bude   kravina, nicméně zvědavost   zvítězila a tuto pohádku   jsem si pustila. Očekávání   nezklamala, skutečně to byla   blbost, řečeno slovníkem   rybáře Ludvíka. Nechápu,   jak se herci jako Ondřej   Vetchý, Ondřej Pavelka,   Tatiana Vilhelmová nebo   Zuzana Bydžovská mohli   zúčastnit tvorby tohoto   paskvilu, který nám navíc   ještě ČT naservíruje v   hlavním vysílacím čase o   Vánocích.
Láska na vlásku
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.12.2014
U této pohádky jsem   vydržela necelé čtvrt   hodiny. Nenadchl mě ani děj   ani předabovaný Matonoha.   Jak už tu někdo psal, je   nesmysl dabovat slovenské   filmy a pohádky do češtiny,   potom se divíme, že naše   děti nerozumí slovenštině.
Marley a já (Marley & Me)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.9.2012
Mě tento film nepřipadal   jako komedie ani jako černá   komedie, za kterou je   označován, minimálně v   závěru, kdy pes půl hodiny   umírá a celá rodina jej   oplakává, jsem se ani jednou   nezasmála. Mám ráda filmy o   zvířatech, a to i ty, které   nekončí šťastně, ale   tento film již znovu vidět   nemusím.
Na lavici obžalovaných justice
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.1.2013
Cílem seriálu bylo   jednoznačně podrývat už   tak dost podrytou autoritu   soudu. Až na chabé výjimky   jsou všichni soudci špatní,   úplatní, spjatí s minulým   režimem, asi proto, že to   má být divácky atraktivní.
Nabarvené ptáče
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.3.2021
Tak jsem to přetrpěla.   Jedním slovem hnus. Dítě   chodí po světě a potkává   jednoho sadistického úchyla   za druhým, lidi se vraždí   navzájem a nepotřebují k   tomu ani fašisty ani rudou   armádu, ti zase na   střídačku vyvražďují   stejnou vesnici... Slavných   herců je tu přehršel, i   když si zahráli pouze   štěk, viz třeba Pavel   Kříž. Takže tenhle   oceňovaný brak už víckrát   vidět nemusím.
Nástrahy velkoměsta (Il Ragazzo di campagna)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.5.2013
Tato komedie se Italům   povedla, je v ní spousta   nepředvídatelných   humorných situací,   nejlepší je: "Mami,   zapni televizi, podívám se   na zprávy." Škoda, že   ji dávají jen jednou za   několik let.
Nikdy nejsme sami
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.2.2019
Kladu si otázku,co přiměje   takové dobré herce jako je   Karel Roden a Lenka   Vlasáková hrát v něčem   takovém.
Obsluhoval jsem anglického krále
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.11.2015
Musím říci, že napoprvé   mě film nezaujal, přišla   jsem mu na chuť až při   dalším shlédnutí. Nejvíce   se mi líbil závěr, kdy se   hlavní hrdina dostal tam, kam   celý život chtěl - mezi   milionáře.A také bych   chtěla zmínit vynikající   výkon pana Huby.
Pánská jízda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2014
Nedá mi to, abych tomuto   filmu nepozvedla procenta.   Vždycky mě spolehlivě   pobaví, Ondřej Vetchý nemá   chybu, objevují se v něm   písničky několika skupin,   netradiční záběry   Olomouce...
Pošli to dál (Pay It Forward)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2010
Zajímavý film
Ráda bych oponovala   předchozím názorům, že se   jedná o typický doják   "made in USA" nebo   že je zajetý v tuctových   filmových kolejích. Nevím,   jak autoři těchto názorů,   ale já mnoho podobných   filmů neznám. Naopak se   vymyká běžné americké   filmové produkci, má   zajímavý, i když smutný   děj, a rozhodně stojí za to   jej shlédnout.
Robin Hood
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.11.2014
Zatím nejhorší
zpracování Robina Hooda,   které jsem viděla. Herci   jsou možná dobří v jiných   filmech, ale bezmála 50letý   zbojník a Marion, která   překročila čtyřicítku,   mě nenadchli. Také děj se   výrazně odlišoval nejen od   jiných zpracování, ale i od   domnělé historie.
Saxána a Lexikon kouzel (Saxána a Lexikon)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.12.2012
Natočit pokračování   úspěšné komedie je   vždycky těžké, tím   spíš, když jde o   pokračovaní po 40 letech.   Původní film měl spád,   vtip, strašidla byla   roztomilá, což se ovšem   nedá říci o těch, která   se objevují v pokračování,   a která se tam zatoulala i z   jiných děl (např. Vigo z   Arabely). Méně někdy bývá   více.
Sex ve městě (Sex and the City)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2013
Pro někoho je tento seriál   bezduchým tlacháním   bohatých nán, pro jiného -   třeba pro mě - vtipným   pohledem na otázky, které   jsou stále jakýmsi tabu. Asi   bych to nenapsala lépe než   Karlosphonic.
Sněhurka (Mirror Mirror)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.10.2013
Přestože i naše zfilmované   pohádky nejsou přesně podle   literární předlohy, mají   své kouzlo. To se ovšem   nedá říci o této   předělávce. Trpaslíci   přepadají a mlátí lidi,   kradou a k tomuto účelu   vycvičí i Sněhurku. Ta   nepotřebuje záchranu od   prince, naopak princ je   chudák, kterého zachraňuje   ona. Zapomeňte na nějaké   šněrovačky nebo otrávené   hřebeny, královna chce   Sněhurku zničit pomocí   loutek a jakési nestvůry, z   níž se vyklube Sněhurčin   otec. Jediné, co z původní   pohádky zůstalo, je   otrávené jablko, kterým   ovšem otráví Sněhurka   královnu. Prostě jednou   stačilo a vícekrát to   vidět nemusím.
Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.1.2019
Nevím, čím to je, ale při   čtení knížky jsem se   smála prakticky pořád,   zatímco u filmu i přesto,   že se snaží jakž takž   držet dějovou linii knihy,   jsem se nezasmála ani jednou.   Asi byla chyba číst knihu   předtím, než uvidím film.   Navíc kniha má o něco   delší děj. Chápu, že   všechno natočit nejde, ale   takto mi film přijde jako   nedokončený.
Svatba upírů
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.5.2012
upíři
Označit tuto kravinu za   nejlepší český film je   dost odvážné. Nepřipadá   mi ani vtipná ani nijak   zvlášť hororová, herecké   výkony - pokud to jde nazvat   hereckými výkony - mizerné,   zejména výkon Ivety   Bartošové, která možná   byla dobrá zpěvačka, ale   rozhodně ne dobrá herečka.   Naprosto souhlasím s Mariem.
Teta
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2012
Jako dítě jsem tento seriál   hltala a ráda se na něj   podívám i po letech. Ději   nechybí tajemno ani humor,   strašidelné scenérie,   úžasná hudba... Za co   dávám bod dolů, je dabing   do češtiny, sice někteří   zahraniční herci byli i v   původní verzi dabováni do   slovenštiny, ale dabovat   Andreje Hryce Svatoplukem   Skopalem, to je už opravdu   moc.
Tři bratři
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.12.2015
Naprosté zklamání. Naivně   jsem očekávala pohádku typu   Tři veteráni nebo Lotrando a   Zubejda, kde se skvěle   podařilo spojit dvě   pohádky, bohužel propojení   Šípkové Růženky,   Červené Karkulky a Dvanácti   měsíčků je hodně mimo.   Ani ty písničky (snad s   výjimkou té nejznámější   od Tomáše Kluse) za moc   nestojí.
V.I.P. vraždy
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.2.2016
Je to zřejmě jakýsi pokus o   komediální kriminálku, ale   hlavní hrdinka je tak   afektovaná a protivná, že   nechápu, z jakého důvodu   jsou z ní všichni chlapi   pryč a šéf kriminálky ji   dokonce přidělí k   vyšetřování vraždy, ze   které je sama podezřelá.   Nejlepší by bylo postavu   této nepovedené Jessicy   Flatcher škrtnout a natočit   "obyčejnou"   kriminálku.
Vyprávěj
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.12.2010
Nevěřím
vlastním očím, když čtu   komentáře k tomuto seriálu.   Podle mého názoru je to   nejlepší seriál, který byl   od sametové revoluce   natočen. Určitě není jeho   smyslem nějaká politická   propagace, jak se tu mylně   někteří pisatelé   domnívají, pouze se v něm   odráží tehdejší doba, a   lze říci, že ji popisuje   pravdivě, neboť se mi občas   vybaví vzpomínky na něco,   na co jsem již dávno   zapomněla. Vítám i vsuvky   tehdejších týdeníků,   reklam apod., protože i to   dokresluje tuto dobu. Těm,   kterým se tento seriál   nelíbí, doporučuji, aby si   přepli na jiný program, je   jich dost a na většině z   nich vysílají americké   filmy, které jsou jako ze   života.
Zakázané uvolnění
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.7.2016
Je zajímavé, že filmy,   které mají obrovskou   reklamu, jsou pro většinu   lidí naprostým zklamáním,   jako např. tento film.   Možná to byla úspěšná   divadelní hra, ale jako film   je to spíš tragédie než   komedie.
Pane svědku,budete vyslechnut jako účastník řízení
Tak tato věta mě fascinuje   už od 1. dílu. Těch chyb je   tam plno - poučování   svědků jako účastníků   řízení, poučení o tom,   že odvolání se podává do   14 dnů (ve skutečnosti do 15   dnů), nahrávání se   používá v trestním   řízení, nikoli v   občanskoprávním, státní   zástupkyně nemá ve   skutečnosti stejný talár   jako soudce, pokud někdo   nenastoupí výkon trestu   odnětí svobody, nevydává   se na něj zatykač, ale   příkaz k dodání do výkonu   trestu, je nepřijatelné, aby   stranu zastupovala advokátka,   která má blízký vztah k   soudci, neboť je to jeho   matka, společné jmění   manželů je to, co získali   během manželství s   výjimkou darů a dědictví,   takže je nepodstatné, kdo na   tom měl jaký podíl atd.   atd.
1

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

20 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

ČT2 - Žiješ jenom 2x

19:15 - 19:40

5 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

50 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

25 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178296
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10