Duben
ohodnotit

Cesta do fantazie

Sen to Chichiro, no kamikakushi

Další název:
Spirited Away; 千と千尋の神隠し
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
124 minut
Premiéra v ČR:
3.4.2003
„Pohádka pro všechny desetileté a pro všechny, kterým někdy bylo deset. Japonský film, který získal Zlatého medvěda na Berlínském filmovém festivalu 2002.“

Komentáře k filmu Cesta do fantazie

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
RwlBem
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2019
Velmi hladký
minimalismus, dotažený k   dokonalosti. Žádné detaily   nechybí, žádné   nepřebývají, pro vyvolání   excelentního dojmu. Úžasně   namixovaná atmosféra   bizarního světa pololidí,   polobohů a exotické plejády   mytických person. A přesto,   že film oplývá úsměvnými   momenty, má duši. Když pak   člověk vidí různé   citlivě vykreslené scény i   drobné detaily, stává se   navzdory zdánlivě pomalému   tempu ten pohádkový   příběh doslova srdeční   záležitostí. Krásný dojem   umocňuje skvěle volený   zvuk. Dobrá volba pro děti i   dospělé.
leonardos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2015
bomba
Asi nejkrásnější film,   který jsem kdy viděl,   opravdu velké wow, rád bych   se na tento film podíval   ještě jednou poprvé,   protože opravdu klobouk dolů   pro toho co to napsal,   doporučuji na stoprocent!
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.2.2013
Moc krásný film japonské   produkce. Opravdu hodně   fantazie tento film obsahuje.   Krásně udělaný, natočený   a nadabovaný.
Snímek   znám už odmala a i v   současné době se na něj s   chutí podívám.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2012
Čičiro
Tak som trocha zmätený. Nie   som zoznámený s japonskými   animákmi, tak neviem   porovnávať, ale samotná   "rozprávka" je   dosť podarená. Preto v   úvodzovkách, lebo vidieť to   v desiatich rokoch, tak asi   mám aj zlé sny. Nie je to   asi vyložene pre   najmenších, alebo možno aj.   Je dosť bizárna. A   fantastická. Ale páčilo sa,   je to šialené. Animácia   skvelá. Rozhodne scénar   silný a uletený. Ale tak to   asi má byť. Pôvovdne som   chcel dať menej bodov, ale   našťastie originály majú   bonusy, tak po zhliadnutí   Film o filme som musel   pridať. Režisér sympaťák,   tým taký rodinný a hlavne   všetci borci, čo všetko   dokážu. Tie kresby sú   úžasné. Kresliči, dabéri,   zvukári, a vlastne všetci,   čo sa na tom podieľali   klobúk dole
Aintcha
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.12.2010
Cesta do fantazie je první   snímek, který jsem od   režiséra Hayao Miyazaki   viděla. Rozhodně však   nepatří mezi poslední.   Tohoto režiséra jsem si   díky jeho nádherným   animovaným pohádkám   oblíbila. A Cesta do fantazie   patří rozhodně mezi jeho   nejlepší.
Rollage
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.11.2010
Typicky, japonsky nádherné
Nádherná animace (tahle   klasika si mě vždy ihned   získá oproti většině   moderní PC produkce),   podmanivá hudba a neokoukaný   příběh - ten je sice   celkově jednoduchý, ale   svým vyprávěním si dává   v odhalování jednotlivých   souvislostí hezky na čas, na   druhou stranu se nejednou   stane, že tempo filmu   poněkud hapruje. Mrzí mě,   že když se tu pracuje se   spousty až abstraktních   postav (No-face), tak jejich   účel je tu velmi slabě   nastíněn, na to, kolik tu   mají prostoru. V jiném filmu   bych za to dal třeba bod   navíc, ale zde u animovaného   filmu, určený primárně pro   děti, je to trochu na škodu.   Cesta do fantazie je ale   skutečná nádhera a   zážitek.
ondrech
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.4.2010
Wow
Naprosto nadherny   propracovany, neuveritelne   nekonecne originalni pribeh,   bezměrná fantazie, ale co mi   to vážně kazilo, byly   animace... Ale jinak   geniální...
Kubee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2010
Další mistrovské dílo,   které dokonce získalo Oskara   za nej animovaný film.   Můžete se dívat znovu a   znovu a stejně budete s   otevřenou pusou kroutit   hlavou kolik fantazie tvůrci   mají. Je to pohádka pro   všechny bez rozdílu věku.
suil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.4.2009
Suprovský film, jinak to ani   nejde říct. Příběh má   hlavu i patu a je   originální, působí mile a   člověk si u něj dobře   odpočine. Ta představa o   božských lázních, kouzlech   a všudypřítomném   přátelství je krásná.
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.4.2009
právom sa môže popíšiť   oscarom za anim film   .........Chihiro v snahe   zachrániť svojich rodičov   pred tým aby ich premeneních   na prasce čarodejnica nedala   zabiť na jedlo musí s   pomocou Hakua   .................
Neben
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Miyazakiho mistrovské dílko   je od začátku neobyčejně   sympatické. Ačkoliv se Cesta   do fantazie tváří jako   pohádka, lze v ní najít   mnoho vrstev a odkazů   (ekologie, filozofie). Malí   diváci si tuto japonskou   klasiku užijí, starší si   pak navíc mohou   zapřemýšlet a hledat   odpovědi na otázky, které   snímek naznačuje. V první   řadě je to však veliká   zábava.
sansiro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2009
tento anime movie patrí k   mojim najoblubenejším..   dalej doporucujem Howl´s   movin castle ( ćeský a   slovenský peklad Zámek v   oblacích) tiež od Hayao   Miyazakiho
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.11.2008
Nádherný Anime film,   pravděpodobně jeden z   nejlepších, jaké jsem kdy   viděl ...
Pro děti   krásná pohádka a   jednoduchý povrchový   příběh .. pro starší   originální Anime z   prostředí několika   čínských legend a   pověstí.
Hugin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.11.2008
Být, tak zhruba, šestiletou   japonskou holčičkou, tak   budu z této pohádky   bezpochyby nadšen, ale   nejsem. Osobně preferuji   trochu jiný styl animace,   ale i tuto považuji za   vynikající, Miyazaki to ani   jinak neumí. I když nejsem   „pohádkář“ musím   ocenit originalitu některých   postav, např.   bezobličejník, bůh Smradu a   další. Pro nás suchary a   „dědky“ bez fantazie, je   daleko zajímavější bonus   na DVD o vzniku a celém   procesu výroby takového   animovaného snímku. Za   technicky, ne stylově,   dokonalou animaci 8, za   pohádku, v němž je samotná   osa příběhu zcela běžná,   4. Ve výsledku mírně   nadprůměrných 6.
moudrc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.11.2008
Po shlédnutí jsem byl   ohromen, tak úžasný   kreslený film jsem už dlouho   neviděl, Hayao Miyazaki je   opravdu král anime filmu.
Ela
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.8.2008
Připojuju se k okolní   chvále...ve všech směrech   dokonale propracovaný   nádherný snímek hýřící   barvami a fantazií,zároveň   ale nesoucí poselství,které   se ovšem divákovi okatě   nevnucuje,jen mu v průběhu   jeho cesty do fantazie dává   podněty k zamyšlení...kdo   to máte na originálním dvd   a viděli jste film o filmu,je   vám jasné že vznik Cesty do   fantazie byl pro autory   neskutečně náročný,ale v   tomto případě se   vynaložené úsilí rozhodně   vyplatilo,protože Cestu do   fantazie podle mého ázoru   lze považovat za jeden z   nejlepších animovaných   snímků,co kdy vznikly...
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.6.2008
Fanatazie nezná hranic. A   pokud tomu nevěříte,   podívejte se na tenhle film.   Ten vám to dokáže měrou   víc než vrchovatou.
AcidBurn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.5.2008
Vynikající
Animovaný film, který ve   své kategorii (pohádka)   překonává úplně vše.   Narozdíl od škvárů od   Disneyho nebo blbostí z   Pixaru je toto film, který   neobsahuje debilní vtípky   ani ukecané kretény typu Jar   Jar Bings.
Nedivím se,   že film získal Oscara a   Zlatého medvěda -   atmosféra, animace,   příběh, kde si divák musí   něco domyslet - filmu není   co vytknout. Hayao Miyazaki   zde dosahuje svého vrcholu,   po filmu Nausicaa of the   Walley of the Wind další   skvělé anime.
Amy13
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2008
nádhera
krásná pohádka o malé   rozmazlené holčičce která   se změní jen proto aby   zachránila rodiče a najde   tam svého přítele   senzační film...
stacey99
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.3.2008
Krááása!!!! Miyazaki je   génius. Podmanivá hudba,   nekonečna citlivé podanie a   úžasné postavy a   postavičky. Také krásne   vyznanie lásky v animáku sa   len tak často nevidí.
Mgb
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Už dlouho jsem takhle   krásný film neviděl!!!   Snímek mě uchvátel nejen   svojí animací a poutavým   příběhem plným   prapodivných postaviček, ale   hlavně svojí hudbou, která   vytvářela nádhernou   atmosféru. Dál už snad   není co psát. Kdo neviděl,   honem napravit !!!
jahudka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Stopa
Moc příjemná podívaná   plná fantazie. Japonská   animace má pro mě už sama o   sobě své kouzlo a navíc   taková spousta zajímavých   postaviček...je to prostě   skvělá podívaná.
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Nevím co říct. Začnu tím,   že japonským animákům se   vyhýbám obrovským obloukem   a tudíž ani toto mě vůbec   nelákalo. Avšak dnes se ke   mě tento film dostal (z   jednoho nejmenovaného   časopisu za perfektní cenu)   a jsem uchvácen. Film mě   opravdu dostal snad úplně   vším. Je zde krásná   animace, hudba. Hlavně ale z   filmu srší originalita.   Každou minutu a objevujete   něco nového v tom   nádherném světě. Jsou zde   skvělé postavy, budovy,   krajina a prostě vše (bylo   by nadlouho kdybych měl   jmenovat úplně vše). Celé   dvě hodiny jsem nevěřícně   zíral a bavil se od začátku   do konce a vůbec se mi z   této cesty nechtělo vracet   do nudné reality normálního   života. Ale bohužel všechno   krásné musí jednou   skončit. Tohle se prostě   musí vidět. Avšak i když   to je prezentováno jako   pohádka nevěřím tomu, že   to bude bavit děti a diváky,   kteří jsou rozmazlení ze   všech těch Shreků apod.   Tohle je prostě jiný.   Krásný, originální a   rozhodně nezapomenutelný.
AGAMEMNON
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2007
Bohužel musím dát je 8,   protože jsem byl extrémně   natěšenej a během filmu   jsem se trochu(jen trošku   nudil). Princezna Mononoke se   mi líbila více.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2006
Toto je opravdu nádherný   animovaný film. Jen není pro   ty, kterým chybí fantazie,   neboť pak film nepochopí.   Asi jako můj táta, který se   k tomu vyjádřil, že pokud v   kresleném filmu není   krteček, kočičky, pejsci a   jiná "normální"   zvířátka, tak tomu   nerozumí :-) No ale kdo   neustále nehledá ve filmech   přísnou logiku, dokáže se   odprostit od reálného světa   a prostě se zasnít, tomu se   film bude líbit určitě.
Rosomak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2005
Nejlepší animovanej film co   sem kdy viděl... pohádka,   která musí okouzlit   každého v jakémkoliv   věku...
Ivik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2004
Toto nie je pokemon
Ked som pozrel Cestu do   fantazie jednoznacne som   dosiel k zaveru, ze je to   urcite jede z najlepsich   Japonskych animakov. Super   animacie, pekne postavy a   vcelku dobry pribeh. Odporucam   vsetkym milovnikom anime   filmov, ale i tym, ktory   dosial pozerali iba   Dysneyovky.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39112minih39112Přežili jsme Ardeny (2003) 
Saints and Soldiers n
minih52386minih52386Alenka v říši divů (2010) 
Alice in Wonderland n
minih79877minih79877Stud (2011) 
Shame n
minih25648minih25648187 - kód pro vraždu (1997) 
One Eight Seven n
minih109815minih109815LEGO® příběh (2014) [2k digital] 
The Lego Movie n
minih33350minih33350Myšák Stuart Little 2 (2002) 
Stuart Little 2 n
minih126069minih126069Americký Sniper (2014) 
American Sniper n
minih79995minih7999547 Róninů (2013) [2k digital] 
47 Ronin n
minih58120minih58120Nezapomeň na mě (2010) 
Remember Me n
minih47506minih47506G.I.Joe (2009) 
G.I.Joe: The Rise of Cobra n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

24 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - České stopy

11:30 - 12:30

24 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

9 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

24 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10