Zari

Komentáře uživatele Neben

Neben

Neben zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 55
Andělé a démoni (Angels & Demons)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.6.2009
Zvědavost mi nedala a v   rámci Filmové noci jsem se   rozhodl věnovat dvě hodiny   druhému Langdonovu   příběhu. Knihu jsem ještě   nedočetl, ale to mi nijak   nevadilo. Svůj tip na   hlavního záporáka jsem už   měl (a správný), takže   vzhůru na věc.
Bohužel hned jedna z   úvodních scén (ta v CERNu)   do mě vsadila semínko   pochybností, že tenhle film   za něco bude stát. Hlášky   typu: "Sesynchronizujte   protonové aktivátory."   a "Protonové aktivátory   sesynchronizovány."   možná udělají radost   fandům seriálového Star   Treku, ale na mě ta minuta   těmto podobných pokynů   opravdu nezapůsobila,   naopak.
Celý snímek   je oproti Šifře méně   propracovaný, téměř bez   napětí a závěrečná   pointa naprosto otřesně   vygradovaná.
Na druhou   stranu existují daleko   horší filmy a pokud vás   Andělé a démoni vyloženě   neotráví, rozhodně vás   neurazí.
Avatar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.12.2009
Čerstvé dojmy
Právě jsem se vrátil z 3D   projekce v pražském kině   IMAX. Musím říct, že jsem   zklamán - zklamán tím, že   už nikdy nebudu mít možnost   prožít si to znovu poprvé   :)

Film je   fantastický, triky   ohromující a příběh...   Inu, příběh je hezky   propracovaný a i když není   z nejoriginálnějších a   postavy jsou v podstatě   archetypální, na kvalitě   filmu to neubírá ani v   nejmenším.

Rád bych ještě vyzdvihl   překvapivě kvalitní český   dabing (sám jsem jeho   zarytým odpůrcem), který se   dal vcelku dobře   "přežít" :) Jen   mě občas rušil častý   nešvar našich dabérů a to   sice mluva v cizím jazyce - v   tomto případě v jazyce   Na'vi. Prostě to zní jako   na'vijština s českým   přízvukem, nedokážou se do   toho dostatečně položit,   aby to znělo jako v   originále... Ale to jen tak   na okraj.

Rozhodně doporučuju,   jeden z nejlepších filmů   posledních let.

Edit: Po druhém   shlédnutí v kině   přidávám tu desátou   hvězdičku, ten film fakt   nemá chybu.
Bazén (Swimming Pool - Der Tod feiert mit)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Další z řady teenagerských   vyvražďováků, kterých   jsou mraky. Neurazí,   nenadchne. Příběh je, jak   už to u podobných klonů   bývá, velmi prostý a lehce   vás může napadnout, že   jste už viděli minimálně   jeden stejný film. Proto je u   takových filmů důležité   hledat klady alespoň ve   vynalézavosti a originálním   zpracování úmrtí   jednotlivých postav. Scény z   tohoto snímku zřejmě nikdy   nebudou platit za klasické,   ale občas je vidět, že si   tvůrci natáčení užívali.
Blade Runner
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.1.2009
Skvělé
Moc se mi Blade Runner líbil,   co jiného se dá čekat od   filmové (a knižní) klasiky.   Rozhodně povinnost pro   každého filmového   fanouška.
Captain America: První Avenger (Captain America: The First Avenger)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.8.2011
Odpad
do půlky běžný komiksový   blockbuster, který se však   mění v něco, co lze popsat   jen jako zkaženou konzervu   stokrát převařeného a   vyzvraceného patosu, na   kterou někdo nalepil líbivou   etiketu s populárními   barvami. Za špatné   scénáře by mělo hrozit   vězení, za tohle v tom   případě výjimečný   trest.. A tak zatímco Otcové   zakladatelé mají z hrobů   kolotoč, soudruhům je líto,   že tenhle (nechtěně)   dokonale sebeparodující   kousek nenatočili před lety   sami. Ale to nemusí, Amerika   se i po všech těch letech na   recyklační lince Hollywoodu   stále dokáže nejlépe   ztrapnit sama...
Cesta do fantazie (Sen to Chichiro, no kamikakushi)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Miyazakiho mistrovské dílko   je od začátku neobyčejně   sympatické. Ačkoliv se Cesta   do fantazie tváří jako   pohádka, lze v ní najít   mnoho vrstev a odkazů   (ekologie, filozofie). Malí   diváci si tuto japonskou   klasiku užijí, starší si   pak navíc mohou   zapřemýšlet a hledat   odpovědi na otázky, které   snímek naznačuje. V první   řadě je to však veliká   zábava.
Ďábel nosí Pradu (The Devil Wears Prada)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Proč ne...
Film, který neurazí ani   nenadchne.
Film, který   vás nepobaví, ale ani   neunudí.
Film, který   po závěrečných titulkách   vypnete a zřejmě si ho znovu   nepustíte, ale nebudete   litovat, že jste si ho jednou   pustili...

Zkrátka je to průměrný   film s průměrnými dialogy,   průměrnými hereckými   výkony (Meryl Streep to umí   i líp - viz např. Julie a   Julia, Mamma Mia a mnoho   dalších) a obyčejným   americkým happy endem.

Jestli si chcete   udělat hezký filmový večer   s přítelkyní, tak proč   ne...
Devítky (The Nines)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Musíte vidět!
Pokud jste si užili filmy   jako Donnie Darko, Osudový   dotek nebo Mechanik, s   Devítkami rozhodně   neprohloupíte. Velmi   propracovaný a zamotaný   příběh možná   nerozluštíte napoprvé,   velké procento lidí, kteří   tento film viděli, hledali   řešení na internetu. Pointa   se totiž dá vyložit   takovým množstvím   možností, že dobře   poslouží např. jako téma k   diskuzi s vašimi blízkými.  
Bohužel dost zapadlý   film, který však patří k   tomu nejlepšímu, co jsem   měl v poslední době   možnost vidět. A Ryan   Reynolds není jen hezká   tvářička do akčních   filmů, zde to dostatečně   prokazuje.
Dokonalý únik (A Perfect Getaway)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Moc lehká hádanka...
Asi už jsem viděl moc   podobně laděných filmů,   ale rozuzlení jsem vytušil   tak po 30 minutách filmu (o   ději jsem něco věděl z   trailerů). Uhodl jsem dvojici   vrahů i jejich motiv, ale i   tak jsem si film užil. Bylo   celkem zábavné sledovat jak   a co říkají tak, aby to   dávalo smysl a zároveň je   to nevylučovalo z okruhu   podezřelých :)

Každopádně je to   pěkně natočený thriller,   ale příště ještě malinko   víc originality a méně   průstřelný scénář ;)
Donnie Darko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Jen houšť!
Dle mého názoru jeden z   nejlepších mysteriózních   filmů posledních let.   Příběh je chytlavý, děj   se rychle odvíjí a   jednotlivé situace působí   přesně tak, jak by měly.   Když si k tomu připočtete   poselství, které tento   snímek divákům   předkládá, a také skvělé   herecké výkony Jakea   Gyllenhaala a Drew Barrymore,   vyjde vám jedinečný   filmový počin. Jen víc   takových!
Duna (Dune)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.1.2009
Paráda!
Jedna z nejlepších   filmových sci-fi. Skvělé   vizuální zpracování a   herecké výkony. Frank   Herbert se postaral o   příběh a David Lynch o   vynikající adaptaci (sám o   tomto filmu tvrdí, že je to   jeho nejhorší film, je to   spíš úplně jiný film,   který v jeho tvorbě dost   vyčnívá). Silně   doporučuji.
Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu (The Librarian: Quest for the Spear)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.1.2009
Nepochopím...
... jak téhle slátanině   někdo může dát víc jak   pět hvězdiček. Vím, že   televizní filmy nikdy nebudou   aspirovat na Oscary, ale lidi!   Vždyť ty dialogy (potažmo   příběh) jsou směsicí   těch největších filmových   klišovitých frází, o   logice a nějakých těch   přírodních zákonech se   zmiňovat ani nemá smysl.

Na druhou stranu   nás celou dobu všechny u   televize bavilo, jak je ten   film špatný, takže v   určitém smyslu to komedie   je...

Kdo   neviděl nedoporučuji, je to   ztráta času a nic nového v   tomto filmu nenajdete.
Fontána (The Fountain)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Je to jiné, je to krásné,   je to strhující. Fontána   má nádherný příběh   (vlastně tři), technicky je   perfektně zpracovaná a s   emocemi nebudete vědět kam   dřív. Silně doporučuji,   pokud chcete vidět něco   neotřelého a opravdu   působivého.
Hlas smrti (White Noise)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Duchařina, která staví na   ve filmovém světě dost   neobvyklém tématu. Špatné   to není, pokud hledáte   průměrný horor na   páteční noc. Možná vás   chvílemi zamrazí, možná se   několikrát leknete (zejména   když vám v průběhu filmu   začne zvonit telefon s   neznámým číslem na   displeji jako mně). Při   sledování jsem si vzpomněl   na film Na křídlech vážky,   který se mu v lecčem   podobá.
Hvězdný prach (Stardust)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Úžasná pohádka
Jedna z nejlepších   amerických pohádek poslední   doby. Skvělý příběh,   skvělý scénář a skvěle   provedený casting (herci se   opravdu povedlo vybrat).

Dopouručuju!
Ils
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.1.2009
Velmi milé překvapení
Když jsem se o tomhle filmu   dozvěděl, moc jsem od něj   nečekal. Prý je neobyčejně   děsivý, velmi realisticky   natočený a člověk se potom   bojí i na záchod. Na záchod   jsem se sice jít nebál, ale   v ostatních bodech musím   dát těm zvěstem zapravdu.   Strašidelnější film jsem   dlouho neviděl,   neuvěřitelné napětí   vytváří režisér hlavně   skvělým vizuálním   zpracováním a navíc v   podstatě nevíte co se děje   téměř až do   závěrečných titulků.

Velmi doporučuji.
Inkoustové srdce (Inkheart)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.4.2009
Nuda a zklamání
Není to tak, že bych od   Inkheart očekával snad   dalšího Pána prstenů,   spíš něco ve stylu   Stardust, Hvězdného prachu.   Tomu tento poměrně   zajímavě herecky obsazený   však nesahá ani po kotníky.   Příběh je zkratkovitý,   postavy vám k srdci   nepřirostou a z dojemných   scén (ač se režisér   očividně snažil) vám z   očí nezaprší. Menší   diváky to asi neurazí,   fanouškům od patnácti výš   nedoporučuji, nic nového ani   dobrého pod sluncem.
Jak vycvičit draka (How to Train Your Dragon)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.4.2010
Animák roku?
Včera jsme si na tuhle pecku   zašli do IMAXu (jelikož   trailer nás prostě   dostával) a rozhodně jsme   neudělali chybu. Takhle si   představuju výjimečnej   animák - bezvadnej příběh   (i s dobrou pointou),   parádní animace (hlavně   Bezzubkova mimika je prostě   špičková) a ani ten dubbing   nebyl úplně špatnej.

Zajděte si na to   ;)
Julie a Julia (Julie & Julia)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2009
Velmi sympatický film
Mám rád filmy o jídle, mám   rád Meryl Streep a mám rád   New York a Francii. Takže po   tomhle filmu jsem sáhnul   skutečně rád a dobře jsem   udělal.

Doporučuji.
Kletba Měsíčního údolí (The Secret of Moonacre)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.12.2009
Škoda času
Opravdu příšerné   zpracování úspěšné   dětské knihy.

Herecké výkony jsou   propastné, scénář jak pro   blbce, postavy se často   chovají naprosto nelogicky -   zkrátka režisérsky naprosto   nezvládnuto.

Zaujme možná jen děti,   zdůrazňuji možná, protože   film se dost táhne...

Tohle vážně   nedoporučuju...
Koralína a svět za tajnými dveřmi (Coraline)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2009
Originální!
Ale co jiného se dá čekat,   když se spojí talent   člověka, který tak   excelentně zrežíroval   Noční můru před Vánoci, s   jedním z   nejpozoruhodnějších   spisovatelů Velké Británie.   Neil Gaiman dal už v   Sandmanovi najevo, že jeho   fantazie nejen že mezí   nezná, ale zřejmě je vůbec   nemá.
Příběh   samotý je vcelku jednoduchý,   filmová políčka Koralíny   však okupují tak bizarní a   neokoukané postavy a každá   hned ve dvou inkarnacích   (každá má svou   "zlou" kopii, i   když to není tak úplné   černobílé), že o zábavu   opravdu není nouze.
Na   Koralínu by měl zajít   každý, kdo zbožňuje   ulítlé fantaskní světy á   la Burton a spol., rozhodně   nebude odcházet zklamán.
Král a pták (Le roi et l'oiseau)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Náročnější animák :)
Tahle pohádka figuruje v   žebříčku IMDB jako jedna z   deseti nejlepších v žánru   fantasy.
Scénář je   dílem Jacquese Préverta a   celý snímek je opravdu jeho   poetismem protknutý. To je   také důvod, proč opravdu   nebude sedět každému a   mnozí ho zajisté odsoudí   jako nudný a nezáživný.

Pokud se ale   dokážete do fantastického   světa ponořit a spatříte v   něm metaforický obraz,   který představuje, mohl by   se vám Král a pták   líbit.

V   žádném případě však   nečekejte bezmyšlenkovitý   animák, tohle dílko je   relativně náročné.
Krvavý Valentýn (My Bloody Valentine 3-D)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.6.2009
Tři dé překvapení
Jedním ze snímků mého   programu na Filmovou noc byl   právě Krvavý Valentýn. Dal   jsem mu přednost před jistou   komedií hlavně proto, že   jsem tak trochu hororový   nadšenec a navíc - kdy se   znovu dočkáme nějakého   toho 3D vraždění?
O   filmu jsem toho dopředu moc   dobrého neslyšel, ale z   kinosálu jsem odcházel velmi   příjemně překvapený -   tedy z části také proto,   že jsem nestihl konec,   protože v dalším sálu   začínal Star Trek :).
Poslední půlhodinku jsem   tedy dokoukal později a   musím říct, že se mi   poměrně líbilo završení   příběhu. Sice dost   překombinované, ale logika   tomu moc nescházela (lépe   řečeno - kolik podobně   laděných konců už jsme   režisérům odpustili?).
Takže kolem a kolem jsem   s filmem spokojený, jeden z   těch kvalitnějších   slasherů poslední doby.
Hororu zdar a třidéčku   zvláště!
Lesní duch (The Evil Dead)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Kultovní mrzáček
Přihlouplý scénář a   nepříliš kvalitní herci   hrající idiotické postavy.   To jsou největší nešvary   této brutální jízdy,   která však navzdory všem   těmto nedostatkům skvěle   funguje. Vše totiž   zachraňuje skvělá a hravá   kamera, nezapomenutelné   scény (kde jinde lze vidět   znásilnění stromem či   démona vraždícího   tužkou?) a v neposlední   řadě skvěle padnoucí   hudební a zvukový doprovod.   Všechno dohromady totiž   tvoří velmi působivou   atmosféru, kterou si (při   troše nadhledu) užije   každý hororový fanoušek.
Mechanik (El Maquinista)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.1.2009
Velmi zvláštní
Mám rád "podivné"   filmy, které jsou lepší (a   jasnější) až když si je   pustíte znovu a znovu. Tím   Mechanik bezesporu je, konec   si člověk může vyložit   různě. A vidět Christiana   Balea při váze 55 nebo kolik   kg bylo vážně odporné :)
Město Ember (City of Ember)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.6.2009
Příjemná změna
Po všech těch Eragonech,   Narniích a dalších   "dětských" fantasy   je tu konečně něco   kvalitnějšího. Město Ember   má tedy blíže k žánru   sci-fi (nemohl jsem se zbavit   pocitu, že koukám na   alternativní svět Falloutu   :)), příběh je   propracovaný a hezky   odsýpá.
Velmi   povedený rodinný film, na   který se znovu rád   podívám.
Monstrum (Cloverfield)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2009
Očekávání splněno
Pokud jste viděli Záhadu   Blair Witch, určitě už   tušíte, co vás při   sledování tohoto snímku   čeká. Roztřesená   digitální kamera v Monstru   však (alespoň u mě)   navozovala naprosto rozdílnou   atmosféru. Zřejmě to bude   tím prostředím,   stísněnost a potemnělost   marylandských lesů zde   vystřídaly manhattanské   mrakodrapy, film je   samozřejmě o poznání   méně komorní a tématicky   mi byla vraždící   čarodějnice taky bližší.   Navíc v Monstru   "hrají" téměř   výhradně hollywoodsky   krásní lidé (ale třeba   jsou ve skutečnosti všichni   na Manhattanu krásní, co já   vím) a to mi k té   realističnosti nepřidalo.
I přesto jsem si film   užil a navíc je jedním z   mála, u kterých se mé   očekávání splnilo přesně   do puntíku.
Moon
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Pecka
Mooc pěkný, velice   originální zápletka,   skvělý herec v hlavní roli   a dobrý závěr.

Nezbývá než doporučit   a zařvat: "Jen víc   takových!" :)
Muži, kteří nenávidí ženy (Män som hatar kvinnor)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.12.2010
Takhle má vypadat mystery!
Film mě velmi příjemně   překvapil, jak charaktery a   jejich špičkoví herci   (hlavně Noomi byla skvělá),   tak i parádní příběh jak   vystřižený z Agathy   Christie (i když o hodně   temnější) a konec byl   skutečně lahůdkový.

Všem vřele   doporučuju a zítra si   dávám dvojku :)
My Fair Lady
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Rozhodně jeden z nejlepších   muzikálů všech dob, ve   kterém roztomilá legenda   Audrey Hepburn řádí a   září. Vtip, špičkové   herecké umění a chytlavá   hudba jsou největší devizy   této rozjařené klasiky.   Znalost tohoto snímku je   nezbytností pro každého   filmového fanouška.

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

16:00 - 16:45

27 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Národní park New Forest

15:40 - 16:35

47 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

57 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

57 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce