Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Austrálie

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 38
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2010
Nádherný film a velmi silný   příběh a dvojice Kidman a   Jackman taky moc pěkný...   hlavně ten konec je velmi   dobře zpracovaný.. :-))
Gredor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.8.2009
Je to jeden z nejlepších   filmů roku. Skvělí děj na   pozadí druhé světové   války, romance mezi honákem   a anglickou aristokratkou.   Skvělý příběh prostě   super!
Mary.Elwood
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2009
Když jsem poprvé viděla   plakát s tímto filmem,   přiznám se že by mě v   žádném případě nenapadlo   jít na něj do kina. Čekala   jsem nějakou Australskou   odvetu Titanicu, kde DiCapria   vystřídá Jackman a Winslet   naopak Nicole Kidman, ovšem   je to nesrovnatelné. Filmu se   samozřejmě musí vytknout   kýčovitost, častý závan   "hollywoodštiny" a   dojemný happy ending, který   opravdu nemám v lásce. Ve   všech ostatních ohledech je   film fascinující.   Australská příroda,   autentičnost a výborná   kamera. Pokud se celý film   natáčí v ateliérech   opravdu z něj nikdy výsledek   nemůže být tak dokonalý   jako snímek natáčený v   reálném prostředí; což se   samozřejmě těžce odrazí i   na hereckých výkonech. Hugha   Jackmana opravdu moc nemusím,   ovšem tady mi nevadil. Ale   podle mě na sebe většinu   filmu strhuje Nicole Kidman   (hrála výborně ) a malý   záhadný etnický míšenec   Brandon Walters. V roli   záporného slizského   Fletchera exceluje David   Wenham. Celý snímek   doprovází dynamická hudba,   hlavně u dobrodružných   scén ( narážím na svou   oblíbenou scénu s   naháněním stáda krav ).   Takže snímek podlě mě   každopádně stojí za   shlédnutí, za   zamyšlění.
-   Nemůžu si ještě odpustit   poznámku k jedné z prvních   scén (ano ve filmu jsou i   vtipná místa ), kdy Drover   při rvačce rozhází Sarah z   kufů veškeré oblečení -   hysterický výraz Nicole   Kidman byl prostě   fenomenální :-))
Angelitos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2009
Nemám slov. Tento film mě   fakt DOSTAL. Po dlouhé době   pořádný VELKOFILM se   vším, co má být :) Opravdu   vynikající dílo, skvělí   herci, vynikající děj, a   hlavně, pro mě velké plus,   děj je protkán písní,   kterou ztvárnila Judy   Garland. No a poukázání na   srdcovní záležitost The   Wizard Of Oz. Děj je   výborný, okolí a herci   také - nemůžu jinak -   prostě DESÍTKA. :) Konečně   pořádná kinopecka :)
Seducinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Jeden z mála filmů od   kterých jsem čekala hodně,   a to hodně jsem taky dostala.   Film byl naprosto úchvatný,   úžasný romantický   příběh. Skvělé výkony   Hugha Jackmana a Nicole   Kidman. Prostě můžu   doporučit, film mě naprosto   pohltil.
popcorn_cola
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.1.2009
Baz Luhrmann sa vracia! 7   rokov po muzikáli Moulin   Rouge a 12 rokov po romanci   Romeo and Juliet prichádza   jeho očakávaný veľkofilm   Austrália. Luhrmann má   nezameniteľný štýl a   dokáže riskovať, tom nám   už presvedčivo ukázal v   dosť odvážnych   predchádzajúcich filmoch.   Má aj zmysel pre originalitu,   ale v Austrálií stavil na   dosť osvedčené prvky.

Chcete počuť   príbeh? Zanesie nás do   ďalekej krajiny, ktorú   volajú Austrália... Je rok   1939. Lady Sarah Ashley,   anglická aristokratka,   prichádza do austrálskeho   Darwinu. Cieľom jej cesty je   prichytenie manžela, o ktorom   je presvedčená, že jej   zahýba. Ako zámienku si   vyberie záchranu veľkej   farmy Faraway Downs, ktorú   zdedila a ktorá nemá ďaleko   od bankrotu. Jediný spôsob,   ako ju zachrániť, je   prehnať stádo 1500 kusov   dobytka cez celý kontinent a   to skôr, ako konkurent. Sarah   sa o to pokúsi s pomocou   "spoľahlivého   chlapíka", honca   Drovera. Ako je Sarah   chladná, kultivovaná a   uzavretá, tak je Drover   divoký, drsný, nevychovaný   a vášnivý. No, veľmi v   láske sa nemajú. Ale Sarah   sa náhle stane   opatrovníčkou malej siroty   Nullaha a všetko sa   mení...

Príbeh je to   najdôležitejšie, čo nám   môže byť dané. Na to nás   upozorňuje režisér   spôsobom, že ho vkladá do   úst malého chlapca Nullaha.   A do deja filmu sa snaží   vložiť naozaj veľa. Bol   plný dych vyrážajúcich a a   aspoň pre mňa dojímavých   scén, lásky, vtipu(kengura   ma naozaj pobavilaxD),   tragédie, ale bohužiaľ sa   občas nevyhol klišovitým   okamihom. Toto všetko sa   strieda v niekedy veľmi   rýchlom tempe a potom príbeh   odrazu zastane, akoby chytal   dych. Nemôžem povedať, že   by v tých chvíľach nudil-   skôr nezaujal ničím   výnimočným. Mala som pocit,   že celkových 165 minút deja   ani zďaleka nestačí, že   režisér toho chce ukázať   ešte viac.

Do   hlavných rolí boli obsadené   dve veľké austrálske   hviezdy, úspešní Nicole   Kidman a Hugh Jackman. Už len   mená sú pri nich zárukou   kvality. Bol to veľmi dobrý   krok, pretože medzi nimi   naozaj bola istá   rozidelnosť. Ale predsa len   si ma viac získal Hugh   Jackman a to preto, že sa mi   zdá, že sa do svojej roly   viac vložil, pôsobil   prirodzenejšie(a okrem toho   je neskutočne príťažlivý,   či už oholený, alebo nie;)   ). Nicole na mňa pôsobí   veľmi vyumelkovane. Neviem,   či to bolo hysterickou   postavou, alebo chce herečka   všetko doviesť k   dokonalosti. Tak či tak,   niekedy vyznela trochu umelo.   Veľmi zaujímavé boli   vedľajšie postavy, David   Wenham ako zloduch Fletcher   bol maximálne presvedčivý,   naozaj úlisný a   nepríjemný. A veľmi   chválim predstaviteľa   Nullaha, Brandona Waltersa.   Napriek svojmu nízkemu veku   skvelo zapadol a bol naozaj   čarovný aj so svojimi   piesňami...

Po   vizuálnej stránke nám   Austrália má čo ponúknuť.   Austrálska príroda je   neskutočne krásna, vo   veľkej miere si užijeme   pohľady na rozsiahle stepi,   vysoké, strmé útesy a   moria. Toto dopĺňajú   občasné hry s farbami a   obrovské digitálne stádo   dobytka:) Ale kamera a strih   akoby ku koncu filmu strácali   na kúzle a dôležitosti...   Siahnu sa do úzadia a   nechajú vyniknúť   gradujúcemu príbehu.

Austrália má   veľa predností, ale aj   záporov. Príbeh je   čarovný, herecké výkony   výborné a prostredie   nádherné. Preto si myslím,   že film má veľmi slušnú   šancu zaradiť medzi tie   najlepšie svojho žánru a   stať sa magickým...
Daktari
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Přestože je film opravdu   dlouhý, upoutal film moji   pozornost po celou dobu. A to   zvláště díky tomu, že se   během filmu mění hlavní   zápletka a příběh se   posouvá. I když jde o drama,   najdete zde i odlehčené   situace:) Herecké obsazení   také nemá chybu.
pincekk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2009
Krásný výpravný   film,přesně takhle jsem si   nějak tento film   představoval než jsem si ho   pustil.
Je to snímek   od kterého se   neodtrhnete,pokud máte rád   krásu Austrálie,skvělé   herecké výkony vás   nenechají na pochybách,že   právě Austrália je ten   praví film co musíte mít ve   své filmotéce,vřele   doporučuji,opravdu si   odpočinete a příjdete na   jiné myšlenky
IvcaPA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2009
Prostě nádhernej film.   Délka vůbec nevadí. I ta   druhá část dává smysl,   protože všechno nekončí   jen tím, že jsou krávy   nahnaný do lodi. Život je   neustálý boj a v tomhle   filmu je to krásně vidět.   Předchozí dva filmy od   tohoto režiséra se mi   nelíbili, proto jsem se   Austrálie trochu bála, ale   skutečně mě dostala. Můžu   stoprocentně doporučit.
rankinfitch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2009
Skutečně VÝBORNEJ   příběh, ve kterym je snad   naprosto všechno.   DObrodružství, romantika,   humor, napětí, hajzlové,   dobráci, na konci se do   příběhu dostává i   2.světová válka. Herecké   výkony Nicole Kidman i Hugha   Jackmana jsou exkluzivní.   Fakt výbornej film!
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2009
Poctivy velkofilm, ktery   ohromi svou epicnosti a trochu   zaskoci premirou koncu. Ale   jinak vyborny film, ktery i   pres svou delku bavi od   zacatku do konce.
Naomi21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2009
Možná je to kýč, ale já   prostě nemůžu tenhle film   označit za špatný. Někdo   Bazu Luhrmannovi vyčítá   šťastný konec, ale   přiznejme si, nechceme   právě takový happy end   zažít i my? Luhrmann nás   společně s hrdiny nechává   projíždět rodnou zemí,   ukazuje nám ji vyprahlou i   radostně sající   osvěžující déšť, i   devastovanou jak lidskými   předsudky tak i zbraněmi   nepřátel. Vezme nás pryč   od všeho všedního, přidá   doprovod anglické lady v   podání Nicole Kidman (ten   přehrávající začátek   odpuštěn), drsného Honáka   Hugha Jackmana (pokochání   zejména pro ženy) a malého   chlapce Nullaha alias Brandona   Walterse, kouzelné dítě s   obrovskýma očima a velkým   srdcem. Baví nás scénou s   klokanem a zároveň i   dojímá v kině s   namaskovaným Nullahem nebo na   závěr, který nedopadl tak,   jak jsem předpokládala, ale   to vůbec nevadí, protože   kde jinde než ve filmu z   nešťastného období by měl   být konec tak, jak si ho   lidé zaslouží a po jakém   touží...
ELEONORA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2009
Tu jednu hvězdičku ubírám za to,
že mi trošku vadil hepáč   na konci. Zlo opět   potrestáno. Samozřejmě v to   doufáte a strach vás v kině   zcela ochromí. Jinak film,   zvláště pro ženskou část   publika, vřele doporučuji.   Nádhernej HONÁK (X-man),   mistrovský herecký výkon   "karamela", drsná   příroda, tak nádherná,   Sarah okouzlující. Opět   hrůzy války, o kterých jsem   doposud ani nevěděla.   Přehlídka zlých paniček,   které se tak zřejmě v   britských koloniích chovaly.   Tento film mi chvílemi   připomínal film Sever proti   Jihu, když si nádherný   Honák lil na své dokonalé   tělo vodu, vybavila se mi   zase scéna ze Vzpomínek na   Afriku - mytí vlasů, i   koupel v Anglickém   pacientovi. Jsou to často   nejkrásnější a nejvíce   sexy scény z filmů, i když   jen tak jakoby mimoděk. Již   se těším, jak film shlédnu   znovu. Doporučuji učinit   totéž. Ještě dodatek.   Trošku mi vadí, že postava   Nullaha, která pro mne byla   opravdu jednou z hlavních,   není uvedena mezi předními   představiteli. Výkon tohoto   chlapce byl nádherný,   skvělý.
Relix
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.8.2009
Podle meho nazoru po dlouhe   dobe opet skveli snimek.A bez   konecneho happyendu by to asi   nebylo ono.Za sebe kdo ma rad   romantiku doporucuju.
Veronika42
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2008
Monumentální melodramatická   podívaná s happyendem -   všechny bezvýchodné situace   se nakonec obrátí v dobrý   konec. Australská krajina je   krásná, Kidmanová dobrá,   Honák pěkný chlap,   zazpíval i Elton John... Jen   to nemuselo být tak dlouhé.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2009
Viděla jsem to zatím jen   jednou a budu muset vícekrát   jako předtím Luhrmanův   Moulin Rouge. Na první   shlédnutí je toho strašně   moc, ve filmu je několik   linií příběhu, působí to   dojmem roztříštěnosti, ale   nakonec to dává všechno   smysl, i když kdyby do toho   hrnce dal Luhrman méně   ingrediencí, mohlo to   působit lépe. Jackman je   skvělý(berte s rezervou,   nejsem u něj schopna soudně   hodnotit), Kidman nezpívá,   ale hraje slušně, to co   předváděla jsem jí   dokázala věřit, Wenham   zahrál slizkého parchanta   dokonale. Občas někdo   umřel, jak má Luhrman ve   zvyku a ten   "hepáč" na konci -   no, budiž, taky jsou takové   filmy, ale dají se pojmout   trošku jinak, těch slz bylo   na mě trochu moc.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2014
Dobrodružně-romantický   velkofilm sice má něco do   sebe, ale přeci jen působí   krapet rozvláčně. Jsou   přítomny dva dějové   momenty, které pojí dvě   postavy. Míšenec a jeho   domorodý děda. Nádherné   scenérie i speciální efekty   jsou úchvatné, avšak když   v polovině snímku jeden   příběh končí a následně   začne druhý, vzniká   určitá podivnost. Jakoby   byly k sobě spojeny dva   díly. První díl o honbě   dobytka přes poušť na loď   a druhý o hrozbě války a   napadení Japonskem. Nicole   Kidman ztvárnila namyšlenou   a ze všeho vyjukanou   anglickou aristokratku s   nosíkem nahoře tak dobře,   že až vznikla otázka, jak   je možné, že se v oné   Austrálii dokázala tak   rychle přizpůsobit. Hugh   Jackman byl coby tvrďák   úchvatný. Jeho westernový   nástup na scénu vyznívá   hodně dobře. Napětí se moc   nedrží, ale romantika, emoce   a city doslova vyzařují.   Napadení Japonskem spíše   připomínalo Pearl Harbor.   Inu, dějství je na tomto   příběhu tak prostorné, že   by mu skutečně daleko více   slušelo rozdělení na dva   díly. Každopádně, s   jistým odstupem se na to   dívat dá a mnohým filmový   zážitek určitě přinese.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.7.2014
Uvítal bych raději   dvoudílný film, dvakrát 1,5   hodiny než tříhodinové   drama. Šlo by to rozdělit i   dějově na western a   válečný film - jinak film   patří mezi ty lepší, co   jsem viděl ale ta délka mi   vadila, tři hodiny vydržet   je jistý problém. Dobré   herecké výkony N.Kidman a   H.Jacksona, rovněž   představitele chlapce -   domorodce.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.3.2012
Magické, romantické i kapku   kýčovité (komu se ovšem   líbil Moulin Rouge, kýč   bude bude hledat s baterkou).   Chvílemi dechberoucí a   chvílemi vhánějící slzy   do očí. A když už se zdá,   že to začíná drhnout,   daší nádherný obraz vrací   do hry, další úderné tóny   dovršují emoce a i ten   happyendový konec, ať mě   vezme čert, si zasloužili   všichni.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.3.2010
Okouzlující kýč. Barvitý,   energický i sentimentální.   V tomhle punktu u Luhrmana   žádná změna. Co se týče   příběhu, Moulin Rouge bylo   soudržnější, tady se   přeci jen až moc kličkuje a   zkouší se urvat ode všeho   kousek. Co se mi zato líbilo,   byl způsob jakým byli do   filmu zakomponováni domorodci   a jejich způsob nazírání   světa. Je vidět, že autor   jakožto rodák o tom něco   ví. Samozřejmě by šlo jít   víc do hloubky, ale ne v   tomhle druhu filmu. Protože   tohle je především   "velkej biják" a   moc dobře se na něj kouká.
Koimisto
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2008
AUSTRÁLIE musí zákonitě   zvlhčit oko kdejakému   Bivojovi. Při sledování   impozantní NICOLE KIDMAN a   HUGHa JACKMANa mi nabíhala   husí kůže. Zloduch v   podání DAVIDa WENHAMa byl   opravdu úlisný, škaredý a   hodný záhuby ihned na   počátku filmu. Film byl   opravdu plný dech beroucích   scén, zvratů, lásky a   nechyběl ani vtip.
Stádo kravek nasadilo   strojové tempo a vydrželo po   celých 165minut filmu, velmi   emotivně jsem prožíval   každou minutu, konec se   nabízel ihned po první   hoňácké části, ale na   své si museli přijít také   Japončíci a dobře že se   tak stalo.
Já jsem si   celou tu dobu kladl otázku a   byl napnutý, zda se dočkám   šťastného konce nebo   nikoliv ...

PS.: Má reakce na ty z   Vás, kterým vadila délka   filmu =
v dnešní   době hodinový, a kousek,   film opravdu nestačí, pokud   chcete kratší, doporučuji   VEČERNÍČEK ... :@)
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.9.2012
Drsný australský kovboj,   umíněná anglická lejdy a   roztomilý (polo) domororodý   klučina ženou v první   části filmu dobytek přes   půl kontinentu, aby v té   druhé válka dohnala je.   Mezitím stihnou celou spoustu   věcí, především se do   sebe romanticky zaláskovat.   Film sice není z   nejhorších, ale bohužel   delší než pověstné   Lovosice. Začátek uteče   jako voda a vzhledem k jeho   westernovému námětu jsem mu   ochotna odpustit i tu   limonádovou přeslazenost,   ale ta válečná část je   už vážně přepísknutá!   Takže: začátek za   8hvězdiček, konec stěží   za 6, to celé = solidních   7*.
Papaja73
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.12.2010
Tento snímek ukazuje krásu   drsné australské   přírody,alespoń zpočátku   mu nechybí vtip a   dobrodružství,romantika i   napětí.Myslím si ale,že   kratší stopáž by filmu   neuškodila.Všechny ty   igredience jež byly   namíchany v počátku,totiž   ve druhé půli jakoby   ztrácejí svoji sílu a   chuť.Umělé natahování   děje filmu škodí a člověk   netrpělivě mrká na hodinky   a ptá se,kdy už bude   konec.Velkolepý   snímek,jistě za mnoho   peněz.Otázkou je,zdali   tržby v kinech byly   dostatečně vysoké,aby   tvůrcům zaplatily všechny   výdaje.
Nymeria
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.11.2011
naozaj dlhý film, jeho   skrátenie by dosiahlo   väčší spád. ale príbeh   to malo, romantika tam bola   tiež, takže sa mi to naozaj   páčilo + nádherná   Austrálska príroda a   výborné austrálske duo :)
Erkul
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.9.2012
To mohl být krásný film,   dokonce jeden z nejlepších.   Škoda, že dokonalá je jen   práce kameramana a mistrů   trikový záběrů. Herecké   výkony -Kidmanová,hrála   něco, co byla mimo její   hercké schopnosti, a že jich   máí dost. Ostatní herci se   v té australské krajině   dokonale ztráceli. Napůl   bajka a sen, tohle by nemuselo   být špatné, pokud by šlo   hlavně o to. Prakticky za   nejslabší považuji   scénář, který by jistě   potřeboval jeěště zrát.   Dokoukal jsem film jen ze   zvědavosti, což dělám   tradičně, když se mi film   zdá podivný, nečitelný a   slabý. Docela je možné, že   jiným se mohl sakra líbit.   Tohle, kdyby natočili   Rusové, tak by film ztrhali   doslova všichni, ale bylo to   tak nějak v duchu některých   podobných ruských filmů.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.10.2015
Cez pol zemegule
Nedá sa inak, ako spomenúť   tri body, ktoré vás hneď   napadnú pri písaní   komentára, a ktoré boli už   spomenuté v niektorých   iných komentároch, tak sa   priznám, že toto nie je   celkom z mojej hlavy, ale   zarazili ma pri filme. Za   prvé. Dva filmy. Ono fakt je   tento film, vlastne   poskladaný z filmoch dvoch.   Najprv šťastne dojdeme s   dobytkom do cieľa, všetko   šťastne končí a potom hup,   prehupneme sa do ďalšieho   deja, ale už s veľmi   máličko súvisiacom s tým,   čo sa odohrávalo predtým.   Za druhé. Smrť blízkych.   Nejde mi do hlavy, že   umierajú blízky (mama,   manžel) a zasiahnutí si   chvíľu poplačú a na druhý   deň akoby nič. Ja viem, že   honák bol neodolateľný, ale   lejdy mohla z piety aspoň   nejaký čas smútiť, síce   štandardný rok by bolo pre   ňu asi príliš, ale aspoň   nejakú symbolickú dobu   zvládnuť mohla. Za tretie.   Dĺžka. Film bol strašne   dhlhý a chvíľami sa dosť   ťahal. Sumár. Pekne   natočený film, ale už so   slabším dejom i zápletkou a   chvíľu divnými trikmi, ale   hlavná dvojica honák a lejdy   boli super (a vlastne aj tu   zlý Faramir) a tí film dosť   vyzdvihujú. Inak ale nič   svetoborné, i keď asi   tvorcovia i diváci čakali   viac
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.7.2009
Film o vsetkom a o nicom.
Kto cakal vypravny film s   pohladom na predvojnovy zivot   v Australii s romantickym   pribehom bude sklamany.Scenar   filmu je tragicky a bezradne   preskakuje od jednej sceny k   druhej bez hlavy a paty.Snaha   o co najvacsi zaber   /romantika,vojna,život   povodneho obyvatelstva/ bola   marna a v v pamati ostane   zeleninovo-ovocno-masovy salat   so sladkokyslym dresingom,   ktory obsahuje vsetko a pritom   je absolutne bez chuti.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.9.2017
Vizuálně dokonalé,   především na velkých   plátnech. Příběh až   kýčovitý, ale není nad   pěkný romantický film.   Příběh z počátku války,   kdy se o zakázku na maso pro   armádu porvala uchvatná   Nicole Kidman a místní   velkostatkář, kterému není   žádný čin svatý.
Ela
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Moje hodnocení se může   zdát nemilosrdné,ale   věřte,že vzniklo po zralé   úvaze.Měla bych asi   vysvětlit proč.Film má   samozřejmě své   plusy,nádherná   příroda,působivé scény a   do poloviny filmu   uvěřitelný zábavný   příběh...a v tom je   problém.Od poloviny (konk. v   momentně kdy oholený honák   vstoupí na taneční   parket)se zpočátku nadějný   film mění ve spletenec   kýče,klišé,překombinovano   sti a laciných dějových   zvratů.Veliká   škoda...stačilo by z   tříhodinového filmu udělat   záležitost na 90 minut a   hodnotila bych úplně jinak.
Verik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2009
Z filmu nejsem nějak   příliš nadšená. Ze   začátku jsem musela tak   trošku zapojit mozek,   protože mi to připadalo   zmatené a docela   odfláknuté. Potom už jsem   ale byla nadšená. Sice   nebyla moc vidět krajina v   Austrálii, ale i tak bylo co   obdivovat. Měli jste se čemu   smát, film vás svou   barevností prostě chytnul.   Všechny scény, kdy vedly   krávy na loď byly podle mě   super. Ale pak to přišlo.   Krávy byly tam kde měli   být, všichni byli šťastní   a začala druhá polovina   filmu. Mě to spíš   připadalo, jakoby se na tu   krásnou barevnou a veselou   část napojil úplně jiný   film, bez vtipu, barevnosti a   pořádného děje. Bylo sice   hezké, že nám chtěl   režisér ukázat jak to bylo   za války těžké, hlavně   pro míšence, ale proč to   tak roztahovat. Já osobně   bych to tam nedávala vůbec,   ale když už tak vážně   zkrátit. Pomalu jsem se   začala modlit, aby už film   skončil. Myslím, že kdyby   byl začátek filmu trochu   lépe promyšlen a zabral by   delší dobu, tak by to s tou   první polovinou tvořilo   krásný film, ale takto ne.   Znovu už to vidět   nepotřebuju.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.9.2012
No dalo mně to zabrat tento   film dokoukat.Ano natočeno je   to dobře,svůj účel to   plní,ale asi opravdu na mně   moc sladké a naivní a asi   romantiku tolik   nevyhledávám.Více už   Austrálie u mně NE.
Albertosaurus
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.8.2011
Baz Luhrman vždycky umně   pracoval s kýčem, ale   dařilo se mu balancovat na   pomyslné hranici mezi   trapností a dobrým vkusem.   Tentokrát však trapnost a   patetičnost vítězí na   plné čáře. Snímek je   svým způsobem naprosto   strhující, ale jeho   zpracování ho zbavuje   veškeré působivosti. Herci   přehrávají jako zběsilí a   režisér tlačí na osudově   romantickou strunu vší   silou, ta se však přetrhla   již v polovině filmu. Mohla   to být parádní   dobrodružná podívaná se   špetkou romantiky, ale   nakonec je to limonáda se   špetkou dobrodružné   podívané.
realwoman
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.7.2010
Suhlasim s nazormi
prevazne muzskej populacie, ze   film bol do polovice celkom   cool, bol vtipny,   "westernovy", mal   nejaku myslienku (otazka   aborigencov a ich zivota...),   ale od polovice som pocitovala   rozpaky, az ma tym patetickym   koncom absolutne   "zabili". Ale v   kazdom pripade neberiem iluzie   zasnenym zenam, ktore sa   nechaju radi unasat naivnym   milostnym pribehom s   hollywoodskym koncom...Och a   tak to dobre zacalo!
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Po druhé za poměrně   krátkou dob jsem byl opět s   donucením vytažen na film,   který mě moc nelákal ale v   duchu jsem si říkal, že by   to možná nemuselo být   hrozné. Šeredně jsem se ale   mýlil. Takhle   předvídatelný, průhledný   a hlavně zatraceně   zdlouhavý kýč jsem hodně   dlouho neviděl. Příběh   nepřináší žádné inovace   a vypráví nám jak se   namyšlená kráva, kterou   dokonale zahrála Nicole   Kidman (protože opravdu   vypadala jako namyšlená   kráva) zamiluje do   špinavýho upocenýho honáka   v těsnym tričku a s tváří   a chlupy Hugha Jackmana. Aby   to na takřka tříhodinovou   stopáž nebylo málo přidali   tvůrci do příběhu ještě   malýho zpívajícího   míšence, který nás   příběhem provází a jednu   stoprocentní svini, která se   za celý tváří maximálně   tvrdě a zákonitě se jí (v   tomto případě jemu) musí   stát něco špatnýho. Film   je až neskutečně   předvídatelný a pokud už   máte něco nakoukáno budete   vždy tak pět minut napřed.   Jsou zde jakési dvě roviny z   nichž ta první o něco   zajímavější je o   převádění více než   tisíce hlavého stáda krav a   ta druhá poměrně zbytečně   vkládá do příběhu válku.   Na tvůrcích je vidět, že   se opravdu snažili o něco   velkolepého a do filmu toho   nacpali až zbytečně moc   jako je třeba rasismus apod.   Největší perlička ale je   konec na několik možných   způsobů. Kdybych něvěděl,   že je film tak prasácký   dlouhý zvedal bych se po   necelých dvou hodinách a   odcházel bych s vědomým,   že budou žít šťastne až   do smrti. K hercům není co   dodat protože to jsou jen   figurky, které by se dali   popsat hodná, zlý a   ošklivý (Kidman, Wenham,   Jackman) a jedinou změnou si   projde jen Kidman, měnící   se z namyšlené krávy na   zamilovanou a přecitlivělou   krávu. Vizuální stránka   filmu také neuchvátí a na   své si přijdou převážně   milovníci východů a   západů slunce, kterých je   ve filmu nepočítaně. Kamera   se sice pokouší o krásné   záběry z výšky ale k čemu   to je když nám ukazuje   vyprahlou krajinu. Co se   týká válečné části a   převážně útoku na ostrov,   (snažící se tvářit jako   Pearl Harbor) tak ten je   krátký, špatně udělaný a   hlavně zbytečný a takový   Michael Bay by se mu vysmál s   tím, že co tvůrci zničí   během těch několika minut   on zničí ve dvou až třech   záběrech a určitě   efektivněji. Od filmu jsem   nečekal mnoho ale i tak se   dá říct, že mě zklamal.   Luhrmann sice natočil   oskarový muzikál ale i tak   se má ještě hodně co   učit. Nebo možná zkusit   jiný řemeslo.
MARi0
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.6.2009
Austrálie
Tak tohle bylo jako co? Celé   se to skládalo ze dvou   samostatných filmů, které   na sebe nevazovaly jen   stejnými postavami, jinak   ničím. A přesto že byly   dva regulérní konce,   skončilo to ještě úplně   jinak, tak divně... Podruhé   už bych to fakt vidět   nemusel, strašně věcí   zakomponovaných do sebe. Já   osobně bych nechal jen první   část filmu, kterou bych   ještě ukončil pořádnou   bitkou s hlavním záporákem   a mohli jsme mít aspoň jakž   takž slušnej filmík. Ale   takhle...
adam75
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.3.2009
Velké zklamání. Jeden   neví, jestli je tohle   komedie, western, válečný   film nebo love story... Asi od   všeho trochu, protože   vznikla taková patlanice, že   ani délka filmu nedokáže   pohltit všechny dějové a   emocionální linie...
karlosphonic
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.3.2012
Jeden z nejkýčovatějších   filmů,jaký jsem kdy   viděl.Všechno je to tak   vykulkulované,teatrálně   afektované,okázalé a   strojené až   hanba.Klišé,kdy ona je   krásná a on nesmírně   udatný si už v prvopočátku   zadělává na malér,ale v   kombinaci s neustálou   podbízivostí na diváka,je   to opravdu   průšvih.Několikrát   natahovaný epický konec již   není hra s divákem,ale hra s   jeho   trpělivostí.Obzvláště,   když se takový paskvil bere   sám příliš vážně.
Kdo má rád totálně   jednoduchý děj,kdy je veden   divák za ručičku a vidí   krásné obrázky,bude   nadšen.Já raději dramata, u   nichž se musí přemýšlet a   které nejsou na první pohled   takové,jaké se zdají být.
jardiv
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 1.5.2009
Nuda
Nějak mi uniká, proč (a pro   koho) byl tento film vůbec   natočen. Ze začátku to   vypadalo, že půjde o   nějakou zvláštní   australskou odrůdu westernu,   pak se to zvrtlo ve válečnou   romanci a nakonec zůstal   dojem, jako kdybych koukal na   zdramatizovanou historii   Austrálie... V takovém   případě by ovšem bylo   mnohem vhodnější vyrobit   zajímavý dokumentární   film.
Neštastný   divák je totiž nucen   protrpět téměř 3 hodiny   plné nejrůznějších   klišé (úvodní rvačka s   představením hlavního   kladného hrdiny, magické   schopnosti domorodců,   závěrečné potrestání   padoucha a završení „tolik   zkoušeného“ vztahu mezi   chudým a bohatou),   nelogičností (nesmyslná   smrt ve vodní nádrži), ale   především nudy, protože   už dávno ví, jak to   všechno musí (ano, musí!)   dopadnout.
Přiznávám, že jsem   film sledoval v rodinném   pohodlí doma v křesle a   přesto jsem nevydržel až do   finále. Odvahu skouknout   posledních zhruba 45 minut   jsem našel až asi po týdnu.   Dokonce ani Nicole Kidman mne   u obrazovky neudržela. Tak   dávám alespoň 1 bod za   snahu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih74840minih74840Ironclad (2011) 
Ironclad n
minih29453minih29453Scary Movie - Děsnej biják (2000) 
Scary Movie n
minih58506minih5850622 výstřelů (2010) 
L'immortel n
minih33372minih33372Underworld (2003) 
Underworld n
minih47300minih47300Mamma Mia! (2008) 
Mamma Mia! n
minih29451minih29451Hartova válka (2002) 
Hart's War n
minih39257minih39257Jak vykrást banku (1963) 
Faites sauter la banque n
minih40774minih40774Ve jménu krále (2007) 
In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale n
minih55961minih55961Robin Hood (2010) 
Robin Hood n
minih11583minih11583Lotrando a Zubejda (1997) 
Lotrando a Zubejda n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Na cestě po Mazurských jezerec...

23:55 - 00:25

3 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Návrat Casanovy

22:25 - 00:00

93 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:10 - 00:05

48 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:30 - 00:35

28 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Murray McArthur

McArthur Murray

Sopka (Terror Peak)

Sopka
Terror Peak

Naposled navštívené:
Murray McArthur

McArthur Murray

Sopka (Terror Peak)

Sopka
Terror Peak