Duben

Komentáře uživatele Veronika42

Veronika42

Veronika42 zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 17
Ani stín podezření (Shadow of a Doubt)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.12.2010
Film byl inspirován   skutečným masovým vrahem   jménem Earle Leonard Nelson,   který v polovině dvacátých   let minulého století dostal   morbidní přezdívku   "Veselá vdova".   Škrtil ženy středního   věku, než byl v roce 1928   oběšen.
Ve filmu se   tradičně ´mihnul´ i sám   režisér, tentokrát v roli   muže, hrajícího ve vlaku   bridž s doktorem a jeho   ženou.
Austrálie (Australia)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2008
Monumentální melodramatická   podívaná s happyendem -   všechny bezvýchodné situace   se nakonec obrátí v dobrý   konec. Australská krajina je   krásná, Kidmanová dobrá,   Honák pěkný chlap,   zazpíval i Elton John... Jen   to nemuselo být tak dlouhé.
Bugsy Malone
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.3.2008
Bugsy Malone
New York roku 1929 -   neúprosná válka gangů,   krutých střetnutí,   zběsilých přestřelek.   Střílí se často, krev   však neteče, protože   pistolky jsou pouze   stříkací a bojuje se za   pomoci šlehačky. Mnohem víc   se tu však zpívá a tančí   – hudba Paula Williamse   nominována na Zlatý Globus i   Oskara.
Milenku   Tlusťocha Sama, šéfa   jednoho z gangů, Tellulah   hraje mladičká Jodie Foster   a v jedné z menších rolí   se objeví i malý Michael   Jackson jako pianista   Razamataz.
Hedvábné punčochy (Silk Stockings)
 
Přidáno: 19.4.2008
Jeden z posledních muzikálů   studiové éry. Námětem   byla povídka Melchiora   Lengyela, která byla rovněž   předlohou k filmu Ninočka   (1939) s Gretou Garbo. Film   provázejí písně Colea   Portera. Fred Astaire, jemuž   bylo v té době už padesát   osm let, tu nejen tančí, ale   i zpívá. Film a   představitelka Ninočky Cyd   Charise byly nominovány na   Zlatá globus.
Jak jedli vtipnou kaši
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.7.2009
„Enyky benyky na holý   pupiky…“ - to prostě   nemá chybu! Jeden z   nejpovedejších dílů   seriálu autorského týmu   Pojer - Urban - Štěpánek.
Konec rozkvětu (Prime Cut)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.4.2009
Na svou dobu dobrý   ´akčňák´. Dostal mě   hlavně nezapomenutelnými   scénami:
Sissy Spacek   ve své první filmové roli -   "naostro" v   průhledných šatech;   honička v obilním poli -   pořád jsem čekala, kdy už   je ten kombajn sejme, nebo   přestřelka ve   slunečnicovém poli.
Král Krysa (King Rat)
 
Přidáno: 21.8.2008
Románová prvotina Australana   Jamese Clavella Král Krysa   poprvé vyšla v roce 1963.   Příběh z japonského   zajateckého tábora Čangi na   východním cípu ostrova   Singapuru, do něhož Calvell   vložil řadu autentických i   osobních zážitků, se stal   zaslouženým bestsellerem.   Tento film patří bezesporu k   nejlepším dílům s   válečnou tématikou. Herci   podali v obtížných rolích   mimořádné výkony a snímek   byl nominován na Oscara za   kameru a výpravu.
Královská aféra (En kongelig affære)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2012
Vzrušující historické   melodrama, výtečná dobová   atmosféra (natáčelo se i v   České republice), herci jsou   skvělí. Silný filmový   zážitek, oceněný dvěma   Stříbrnými medvědy na MFF   v Berlíně.
Na sever Severozápadní linkou (North by Northwest)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2009
Co možná nevíte…
Jedna z nezapomenutelných   scén, kdy hrdinové prchají   přes gigantické profily   čtyř amerických prezidentů   vytesané do skalního masívu   v národním památníku na   Mount Rushmore, se natáčela   ve studiu.
Nouzový východ (Revolutionary Road)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2009
Nouzový východ (2008)
Mistrně zpracovaný hluboce   lidský příběh, kvalitní   výkony hlavních   představitelů, mile mě   překvapil DiCaprio. A   poslední scéna filmu nemá   chybu! Taky bych někdy   potřebovala vypnout   ´naslouchátko´.
Nový začátek (The Turning Point)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.10.2008
Film byl nominován na 11   Oscarů: nejlepší film,   režie, herečky v hlavní   roli (Anne Bancroft a Shirley   MacLaine),
herec a   herečka ve vedlejší roli   (Mikhail Baryshnikov a Leslie   Browne), scénář, výroba,   kamera, střih a zvuk.
Přirozený talent (The Natural)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2008
Přirozený talent (1984)
Film byl natočen podle   prvního románu spisovatele   Bernarda Malamuda, vydaného v   roce 1952. Filmového   zpracování se kniha dočkala   po více než třiceti letech,   literární předlohy se   drží jen volně. Film   získal: 4 nominace na Oscara   (Glen Close za hlavní   ženskou roli, výprava,   kamera, hudba), jednu nominaci   na Zlatý globu ( Kim Basinger   ve vedlejší roli) a v   japonském Tokyu Hochi Film   Awards za cizojazyčný film a   další 4 nominace.
Řidič slečny Daisy (Driving Miss Daisy)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.12.2008
Velmi úspěšný film vznikl   podle divadelní hry Alfreda   Uhryho, oceněné Pulitzerovou   cenou. Příběh má silné   autobiografické prvky - autor   ve vzpomínkách zpracoval   zážitky své babičky Leny   Foxové a jejího šoféra   Willa Colemana.
Vánoce naruby (Christmas With the Kranks)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.12.2009
Film zdaleka nedosahuje kouzla   jediné humoristické knihy   známého spisovatele   bestselerů ze soudního   prostředí Johna Grishama,   která u nás vyšla pod   názvem Vánoce nebudou!   Doporučuji přečíst.
Vzpomínky na Afriku (Out of Africa)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.12.2008
Co možná nevíte...
Protože se v Keni   nesmějí tamní zvířata   používat k natáčení, byli   ´filmoví´ lvi dovezeni z   USA.
Zakázaná planeta (Forbidden Planet)
 
Přidáno: 6.12.2008
Tento film byl důležitým   mezníkem ve   vědecko-fantastickém   žánru, který byl do té   doby považován za zábavu   vhodnou především pro   děti. Ambiciózní scénář   (na motivy Shakespearovy   Bouře) a na svou dobu   zdařilé triky - oscarová   nominace za zvláštní   efekty, zaujaly i náročného   dospělého diváka.   Pozoruhodné je i použití   elektronické hudby, k němuž   v hollywoodském filmu došlo   poprvé, i postava vyspělého   robota Robbyho, který byl   později bezpochyby předlohou   obou androidů v Lucasových   Hvězdných válkách.
Ženy (The Women)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.11.2008
Ztřeštěná komedie, ale   docela jsem se zasmála. Není   nad dobré kamarádky, které   vám pomohou dostat se z   každé svízelné situace, a   hlavně poradí, jak na   nevěrného manžela. A rodí   se další chlap!

TV Program

ČT1 - Četnické humoresky (1997) [TV ...

20:10 - 21:40

0 minut již uběhlo
90 minut zbývá do konce

ČT2 - Krásné země z výšky

20:00 - 21:05

10 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

40 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Showtime

19:55 - 20:15

15 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178282
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10