Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Rubínové kříže

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.10.2013
Tenhle díl mám hodně   rád... Honza Zeman jde do   riskantní akce a samozřejmě   vše dobře dopadne. Díl má   dobrou atmosféru, napětí a   celkově je vydařený!
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.6.2016
V létě 1947 přecházely   přes naše území zbytky   jednotek vůdce boje za   samostatnost Ukrajiny S.   Bandery, kteří se za každou   cenu chtěli dostat na Západ,   což se bohužel neobešlo bez   násilností. Komunisté již   měli pod kontrolou   bezpečnost a z části i   armádu a tak situaci   náležitě využili. Nastal   hon na tzv. Banderovce.   Čtvrtý případ Jana Zemana   právě souvisí s takovýmto   honem. V podobě tajného   policisty, jak se dnes   říká, se dostal mezi ně,   neboť byl jednomu   zastřelenému velmi podobný.   Ukázalo se, že jde o víc,   než se jen tak dostat na   vytoužený Západ. Příběh   by se zaměřením klidně bez   problémů mohl vyrovnat těm   současným. Dobře napsaný   příběh opět dobře   natočený a jako v   předešlých dílech i s   dobře realizovanými   přestřelkami. Škoda jen té   cílené ideologie.
radegaster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2019
Banderovci
Honza Zeman se opět setkává   se svým přítelem Kalinou,   záhy se však ukáže , že   ho čeká velmi nelehký   úkol, infiltrace do sítě   Banderovské skupiny která se   neštítí ničeho.Po   neúspěšném a krvavém   pokusu ukrajinských   nacionalistů , vrahů a   esesáků přejít   organizovaně hranici mění   Banderovci strategii   .Potřebují najít kanál   přes Československo na   západ kudy by dostali své   lidi i naloupené   cennosti.Zeman se do úkolu   zapojí s podporou Jirky   Hradce , který rovněž   vstoupil do sboru a podaří   se mu navázat kontakt.   Vyloupení sejfu v pivovaru je   pouze začátkem mise...Díl   zpracovává tématiku kdy   přes naši zemi prchali   váleční zločinci a   snažili se vzít i své lupy   za prokazatelné spolupráce   některých církevních   kruhů. Nejen na tyto   dějinné události bychom   neměli zapomínat, zvlášť   v dnešní době kdy v   pobaltí nebo na Ukrajině   dochází k rehabilitaci   skupin SS a Bandera je dokonce   tamnějším parlamentem   označen za národního   hrdinu...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Toulavá kamera (2003) [TV cykl...

10:00 - 10:35

7 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

ČT2 - Historie.cs (2007) [TV cyklus]

09:15 - 10:10

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - My, chalupáři

09:30 - 10:25

37 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

09:50 - 11:00

17 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Christine McClure

McClure Christine

Naposled navštívené:
Christine McClure

McClure Christine