Zari
ohodnotit
 

Obsah filmu Rubínové kříže

 
V bouřlivém roce 1947, kdy ještě panuje poválečný zmatek a ne všichni konfidenti a kolaboranti jsou pochytáni, je jeden z nich, Polák Lipinski při běžné kontrole ve vlaku vážně postřelen. Těsně před smrtí prozradí majoru Kalinovi důležité informace. Neuvěřitelná podoba se strážmistrem Zemanem a ony tajné informace zemřelého přivedou nadřízené k riskantnímu nápadu nastrčit Honzu Zemana jako polského agenta.

Poznávacím znamením těchto bývalých nacistických přisluhovačů byl přívěsek ve tvaru kříže s počty rubínů podle zásluh a důležitosti. Lipinski-Zeman jich měl rovných jedenáct, jeho spojka Mauer osm a kasař Kleiber, nyní majitel...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Československá televize, Česká televize
 
 
Typ:
[TV ]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Rubínové kříže >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

radegaster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2019
Banderovci
Honza Zeman se opět setkává se svým přítelem   Kalinou, záhy se však ukáže , že ho čeká   velmi nelehký úkol, infiltrace do sítě   Banderovské skupiny která se neštítí   ničeho.Po neúspěšném a krvavém pokusu   ukrajinských nacionalistů , vrahů a esesáků   přejít organizovaně hranici mění Banderovci   strategii .Potřebují najít kanál přes   Československo na západ kudy by dostali své   lidi i naloupené cennosti.Zeman se do úkolu   zapojí s podporou Jirky Hradce , který rovněž   vstoupil do sboru a podaří se mu navázat   kontakt. Vyloupení sejfu v pivovaru je pouze   začátkem mise...Díl zpracovává tématiku kdy   přes naši zemi prchali váleční zločinci a   snažili se vzít i své lupy za prokazatelné   spolupráce některých církevních kruhů. Nejen   na tyto dějinné události bychom neměli   zapomínat, zvlášť v dnešní době kdy v   pobaltí nebo na Ukrajině dochází k   rehabilitaci skupin SS a Bandera je dokonce   tamnějším parlamentem označen za národního   hrdinu...
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.6.2016
V létě 1947 přecházely přes naše území   zbytky jednotek vůdce boje za samostatnost   Ukrajiny S. Bandery, kteří se za každou cenu   chtěli dostat na Západ, což se bohužel   neobešlo bez násilností. Komunisté již měli   pod kontrolou bezpečnost a z části i armádu a   tak situaci náležitě využili. Nastal hon na   tzv. Banderovce. Čtvrtý případ Jana Zemana   právě souvisí s takovýmto honem. V podobě   tajného policisty, jak se dnes říká, se dostal   mezi ně, neboť byl jednomu zastřelenému velmi   podobný. Ukázalo se, že jde o víc, než se jen   tak dostat na vytoužený Západ. Příběh by se   zaměřením klidně bez problémů mohl vyrovnat   těm současným. Dobře napsaný příběh opět   dobře natočený a jako v předešlých dílech i   s dobře realizovanými přestřelkami. Škoda jen   té cílené ideologie.
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.10.2013
Tenhle díl mám hodně rád... Honza Zeman jde do   riskantní akce a samozřejmě vše dobře   dopadne. Díl má dobrou atmosféru, napětí a   celkově je vydařený!


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Můj strýček (Mon oncle)

Můj strýček
Mon oncle

Marcus Schenkenberg

Schenkenberg Marcus

Naposled navštívené:
Můj strýček (Mon oncle)

Můj strýček
Mon oncle

Marcus Schenkenberg

Schenkenberg Marcus