Zari
ohodnotit

Sherlock [TV seriál]

Žánr:
Rok:
2010
Délka:
90 minut
„Moderní aktualizace slavného detektiva a jeho partnera, kteří řeší trestnou činnost v Londýně v 21. století...“

Komentáře k filmu Sherlock

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
clara.bow
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.10.2014
Sir Arthur Conan Doyle by se   zřejmě hodně divil :o) já   jsem proto, aby byla klasika v   dobových kostýmech i   prostředí. Nemám ráda   takové inovace nejen ve   filmech, ale i na prknách   jeviští - opery, činohra,   takže za mě nic moc a to   nechci seriálu ublížit
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2011
Sherlock Holmes je IN, avšak   zůstává stále velmi   britský. Někteří hrdinové   prostě nejsou k přenosu do   současnosti vhodní - a mezi   ně bych počítala i SH. O to   víc jsem byla překvapená.   Příjemně.
Seriál   nezapře svůj původ - suché   hlášky, zajímavá kamera..   a velmi dobří herci. Hlavně   na nich film stojí - a   samozřejmě také na   scénáři, s kterým si   tvůrci opravdu pohráli a   připravila tak pro nás velmi   kvalitní zážitek. První   tři díly jsou jen takovým   předktrmem, který nás   naladí na další díly...
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.9.2013
Tenhle seriál divácí   spíše přijímají s   rozpaky. Sir Arthur Conan   Doyle se v hrobě musí   obracet, když vidí, co vše   se s jeho postavou děje.   Dnešní tvůrci mají   tendenci klasická díla   spíše prznit moderní   technologií, než zachovávat   jistou svátost. Mimochodem   stejný pocit mám třeba u   nejnovějšího zpracování   románu Tři mušketýři, ale   to už patří k jinému   dílu.
Lienocka22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2012
Pre mňa veľmi milé   prekvapenie. Zakomponovanie   Sherlocka do prítomnosti tak,   aby to nevyzeralo ako   somarina, sa môže podariť   jedine BBC :) Stvárnenie   Sherlocka Benedictom   Cumberbatchom bolo výborné a   Martinovi Freemanovi úloha   dr. Watsona taktiež veľmi   sadla. V každej časti   zažijeme príjemné napätie,   gradáciu, prekvapenie, a   nechýbajú ani vtipné   momenty. Určite odporúčam.   Azda jedinou chybou je, že je   tých častí tak málo :)
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.1.2012
Největší seriálové překvapení
Byl jsem téměř nadšen,   když jsem zjistil, že se   chystá nová série s mým   oblíbeným detektivem. Pak   jsem si přečetl, že se   hlavní hrdinové přenesou do   současnosti. To nemohlo   dopadnout dobře. Naopak,   dopadlo to naprosto výborně,   byl jsem ohromně překvapen a   musím tomuto dílku dát   plný počet. Série je velmi   svižná a hlavně vtipná.   Chvíli mi trvalo, než jsem   si zvykl na Cumberbatche a na   všechny ty věci okolo, ale   pak to začalo skvěle   fungovat. Je tam i hrstka   napětí a epizoda je spojena   z více povídek, jejichž mix   velmi dobře funguje. Doufám,   že druhá série bude   neméně skvělé, protože   tohle je naprosto geniální!
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.7.2018
Mne veru tieto novodobé   seriály vôbec nesedia, ako   dalo sa to pozrieť ale vôbec   ma to nejak zvlášť   nedostalo. Zatiaľ hodnotenie:   /40%/ _ZMENA_ pozrel všetky   diely a nakoniec to nebolo až   tak zlé /75%/
Barney94
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2017
Zpočátku jsem nevěřil, že   se mi Sherlock Holmes   převedený do současnosti   bude líbit, ale nakonec jsem   rád. Musím říct, že je to   opravdu pecka, mnohdy vtipný   i smutný. Sice některý dily   mě nebavily, ale celkově na   mě seriál udělal veliký   dojem.
Máša13
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.5.2014
Jsem
velký fanoušek psaného   S.H.a tak jsem byl zvědav,   jak si s ním poradí   BBC.Nutno konstatovat,že   skvěle.Výborné herecké   výkony,super   natočeno,překvapivě   precizně udělaná česká   předělávka.Škoda,že v   posledních dvou dílech bylo   více psychična,než bylo z   mého pohledu třeba.Kvůli   tomu dávám o bodík   méně...
mikee007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2014
Brilantní...
...další netradiční slovo,   které člověk moc   nepoužívá.
K   hodnocení britské minisérie   o Sherlocku Holmesovi se mi   výborně hodí.
Snažím se najít   cokoliv, co bych seriálu BBC   vytkl, ale nic mě   nenapadá.
Snad jen   vysvětlení Sherlockova   přežití poté, co ho   tvůrci na konci druhé série   nechali zemřít bylo trošku   křečovité. Ale vzhledem k   tomu, jaký ohlas ona smrt   měla u diváků, tak to za to   nejspíš stálo.
Soudím,že žádný z   představitelů slavného   detektiva nebyl tak   sympatický, jako   charismatický Benedict   Cumberbatch. Buďto byli až   příliš upjatí, nebo   vysloveně nesympatičtí (s   výjimkou Roberta Downeyho jr.   který je také výtečný,   ale spíš takový   komiksový).
Ani Watson   v podání Martina Freemana za   svým kolegou příliš   nezaostává. A třetí do   party Jim Moriarty v podání   Andrew Scotta...no páni...ten   je dokonalý.
A když   se k výtečným hereckým   výkonům přidají nápadité   scénáře, výborné   vizuální efekty a působivá   hudba vznikne dílo, které   prostě nemůžete   nemilovat...
Moderní   doba detektivovi ze starých   časů prostě sluší.
Georgie2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2011
Okamžitě po shlédnutí jsem   doporučila všem kamarádům,   které by to mohlo zajímat, a   všichni byli nadšení.   Tvůrci seriálu dokázali,   že jakmile dobře vystihnete   charaktery (Holmese a   Watsona), můžete si s   ostatním dělat co chcete   :-). Sherlock v Londýně 21.   století (ale na stejné   adrese) s chytrým mobilem a   vlastními webovými   stránkami nemá chybu.   Zároveň jednotlivé   případy odkazují na   původní příběhy, jejichž   detaily jsou vynalézavě   převedené do dnešní doby.   Seriál má jedinou vadu - má   jen 3 díly (zatím?). A   pozor, filmem to   nekončí...jazykově zdatní   by si rozhodně měli   přečíst blog doktora   Watsona :-)
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.4.2012
Když byla 1. série, tak jsem   ji ani nějak   nezaregistrovala, protože se   mi nelíbily obrázky k první   sérii, ale po shlédnutí   obou sérií jsem nadšená!!   :)
ZuzikD
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.3.2011
Sherlock v moderním kabátě?   Ano, je to možné a dokonce   Vás to i skvěle pobaví,   alespoň mě to bavilo.   Nechybí zde klasický   britský humor, špičkování   mezi Sherlockem a Watsonem je   geniální. Závěr parádní,   výborně mě navnadili na   další sérii, nemůžu se   dočkat. I. SÉRIE - 1. díl -   100%, 2. díl - 85%, 3. díl -   100% / 2. série jedním   slovem prostě WOW! Geniální   každý díl! 2/1. díl -   Skvělý nástup, tempo,   našlapané od začátku do   konce. 2/2.díl - Pozvolné   vyprávění, ale za to   temnější. 2/3.díl -   Velkolepé finále. Nemůžu   se dočkat, co si na nás   Sherlock vymyslí v 3. sérii.   II. SÉRIE - 1. díl - 100%,   2. díl - 100%, 3. díl - 100%
Nymeria
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2012
naozaj výborný seriál,   konečne niečo poriadne,   skvelý scenár a ešte   lepší herci, super   atmosféra...svedčí mu aj   menší počet dielov a tých   90 minút ubehne naozaj veľmi   rýchlo :) a spojenie   Sherlocka a prítomnosti bol   veľmi dobrý nápad, ktorý   sa podaril ;)
scareface68
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2012
Absolútne najlepšia filmová   verzia Sherlocka v modernom   prevedení, akú som videl. A   už je aj 2. séria!
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2011
Nemám ráda, když   sfilmovávají klasiku stále   znovu nebo jí dávají nový   rádoby vkusný kabát. Pokud   to ovšem není Great Britain   se svou BBC. Vkusné,   nápadité a vtipné. Lehké   odkazy na příběhy v knize a   pečlivě vymakané detaily   dělají hodně. Co mě   dostalo, to jsou třeba ty SMS   na obrazovce, které naše   ČT1 pečlivě popřekládala   do češtiny. Být to u Novy,   nevím nevím. Co dál stojí   za zmínku jsou herci.   Sherlock alias Benedict je   úplně špičkový. Jasně   ukázal, kluk jeden šikovný,   že mladá generace má i své   naděje. Martin Freeman je   přesně takový, jaký má   Watson být, jen ne tak   usedlý, což je příjemná   změna, kterou rádi   odpustíme. Jak je vidět,   Briti dokážou přenést do   nové doby i takovouto klasiku   aniž by ztratila své kouzlo.   Prostě machři!
teta.Essie
Hodnocení:
Přidáno: 14.7.2012
No nemuzu rici ze me to   vrcholove zaujalo,ale co stoji   za uznani je ten napad.Jedine   co na me nepusobi nijak dobre   je predstavitel hlavni role!
sokeres777
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2019
Nejsem velký znalec Sherlocka   Holmese, ani velký fanda   detektivek, ale tenhle seriál   přišel s něčím novým.   Sherlock zasazen do dnešní   doby je skvělé osvěžení a   spíše než kriminální   případy seriál rozebírá   příběh samotného Holmese.   Já si tuto minisérii   zamiloval a věřím že v tom   rozhodně nejsem sám.
ricky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2014
První díl seriálu bohatě   stačil na to, abych zjistil,   že mám tu čest sledovat   jeden z vůbec nejlepších   seriálů (nebojím se říct)   všech dob. Na první pohled   se zejména podle stopáže   může zdát, že se spíš   jedná o film. Kdo ale   vydrží dlouhých 90 minut,   rozhodně neprohloupí. Trochu   jsem se toho bál, zejména   že se budu nudit- sprška   nekonečné akce ve spojení s   mistrovskou dedukcí vás   natolik uchvátí, že se ani   na okamžik nezastavíte a   budete jen zírat. Spojení   vychytralého neotřelého   scénáře s   "holmesovskou"   hudbou a životními výkony   Freemana a Cumberbatche   (doufám ale že je časem   překonají) se ukázalo jako   více než úžasné. Po   shlédnutí nových   "Holmesů" jsem si   říkal, že lépší   vystižení atmosféry   příběhů geniálního   detektiva už nikdo nikdy   nezvládne. A hle, jen o pár   let později to tu je... Zde   je to navíc podáno opravdu   neotřelým způsobem. A co se   mi líbilo? Že si své místo   (místy) našel i klasický   anglický humor. 200%
P.S.: Po shlédnutí obou   řad musím konstatovat, že   co se týká kvality, tak u   mě jemně trumfuje i Hru o   trůny. A to je co říct...
Rumenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2011
Divoké, zábavné, akční,   zajímavé, záživné,   interaktivní, moderní,   vzrušující, vtipné,   neotřelé - jednouše   podívaná u které jsem se   opravdu, ale opravdu   pobavila!!!
vdobes
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2012
Po 1.sérii jsem byl nadšen a   velmi se těšil, co přinese   série další. Po 2.série   jsem však uchvácen, a   opravdu se nemůžu dočkat,   až bude venku další série.  
Že nejde vzít staré   ohrané téma a udělat z něj   opravdovou diváckou lahůdku   ? Chyba, a zde máme pravý   důkaz. Máme zde nejlepší   přepracování povídek   Sherlocka za posledních pár   let. Přenesení SH do   současnosti byl prostě   perfektní nápad, navíc   spojený s vynikajícím   scénářem a skvělými   herci.

Co víc   si tedy přát ? No, vlastně,   něco by tu bylo. Pospěšte   si s další sérií, nemůžu   se totiž dočkat.
Federer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2014
Jako veliký milovník   klasického Sherlocka Holmese   a všeho co k němu patří,   musím říci, že tento   seriál mě absolutně dostal.   Nápad Holmese současnosti   se mi nelíbil ani trochu,   dokonce jsem se na to ani   nechtěl dívat. Řekl jsem si   ale, že tomu dám šanci a   výsledek mi vyrazil dech.   Doporučuji všem.
Akrobat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.6.2013
Viděl jsem hodně napodobenin   Sherlocka od různých   spisovatelů včetně   budoucnosti a musím uznat že   toto seriálové zpracování   je velice dobře udělané   včetně i nedokonalosti   Sherlocka.
Vlnik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.4.2019
Tenhle seriál by v podstatě   šel rozdělit na dvě   části. První dvě série   jsou naprosto dokonalé, z   velké části díky postavě   Moriartyho, která je   Sherlockovi opravdu ideálním   vyrovnaným soupeřem a   upřímně se jedná o jeden z   nejlepších hereckých   výkonů, co jsem kdy   viděl.
Ovšem tenhle   seriál je také dokonalým   příkladem toho, že v   nejlepším se má přestat.   Třetí série by ještě   šla, ovšem se čtvrtou jde   kvalita hlavně po stránce   příběhu velmi rychle dolů   a u (díkybohu) posledního   dílu bych přísahal, že už   se jedná o úplně jiný   seriál a scénáristé se   definitivně zbláznili.   Závěrečné vysvětlení   všeho už snad nemohl nikdo   myslet vážně, to snad mohli   radši vynechat.
BOURQUE
Hodnocení:
Přidáno: 6.8.2018
Nové, moderné a parádne   dobre vypracované dialógy. O   hereckých výkonov sa dá   hovoriť len v najväčších   superlatívach. Klobúk   dolu!!!! Aktuálnou   seriálovou dvojicou (No. 1)   je Benedict Cumberbatch   (Sherlock Holmes) a Martin   Freeman (Dr. John Watson).   Osobné hodnotenie: 100%
LetztesBiest
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Poněkud stydlivě   přiznávám, že ačkoli je   Sherlock Holmes notoricky   známá postava, knižní   předlohu neznám a dokonce   jsem ani předtím neviděl   žádné filmové   zpracování. Když nám tohle   pustil učitel ve škole, byl   jsem trochu v šoku, protože   jsem si říkal:   "Sherlock Holmes? Nemá   se to odehrávat někdy v 19.   století?" Ale netrvalo   dlouho a už jsem napjatě   sledoval Sherlocka   vyšetřujícího vraždy ne   proto, že by to byla jeho   práce, ale proto, že je to   jeho koníčkem a Johna,   který po návratu z války   hledá spolubydlícího a jeho   přítel se mu zmíní právě   o Sherlockovi. Ačkoli   nemůžu srovnávat s   originálem, tak mě naprosto   dostala zajímavá zápletka a   celkem netradiční   vyústění celého případu,   zvláště díky povaze   hlavní postavy (což je   celkově kapitola sama pro   sebe), hlavní dvojice John a   Sherlock kteří jsou každý   úplně jiný a přesto spolu   tak nějak vycházejí a v   neposlední řadě i skvělé   zpracování. Rovněž se mi   velmi líbí herci - Benedict   Cumberbatch je neokoukaný,   zajímavý a skvěle mi do té   role sedí a nejinak je tomu i   u Martina Freemana. Z mé   strany zkrátka naprosté   nadšení a když jsem se pak   podíval na ČSFD, abych   zjistil, na co jsem to   vlastně koukal a objevil, že   existují ještě dva díly,   byl jsem na vrcholu blaha.   První díl pro mě sice   zůstává tím nejlepším,   ale ty další dva jsou   rovněž výborné, proto s   plným hodnocením neváhám   ... druhá série je obdobně   kvalitní a její první díl   v mém osobním žebříčku   překonal dokonce i ten první   ...
fandaaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2014
Dokonalé dílo, až na jednu   maličkost. Viděl jsem   nejprve americké Elementary a   vzhled a vlastnosti   novodobého S. Holmese už   mám jasně dané. Může za   to dokonalý Jonny Lee Miller.   Škoda, když je to též   Brit, že si ho Britové   neobjevili sami. Nemusel by tu   zde být nutně napravený   feťák, ale chybí mi tu   zejména Millerova pohybová   hbitost lasičky a jeho   rozmanitější mimika.
Baz78
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2014
Je to tak prosté!
Hýřit v superlativech je   nošením dříví do lesa.   Tenhle seriál je prostě   skvělý a podle mě   nejlepší adaptací Sherlocka   za posledních spoustu let a   to včetně stupidní filmové   lobotomie s Robertem John   Downey juniorem!
sestricka1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2019
paráda....:-)
jedním slovem   nádhera.....dokonalá jízda   skvělých dialogů,   myšlenek, dedukce, postřehu   a překvapení. Nemohla jsem   se od serialu odtrhnout, dokud   jsem neshlédla všechny   díly. Vojta Dyk daboval   Sherlocka úžasně,   přestože herec sám má hlas   podobný spíše Janu   Šťastnému. Několik dílů   jsem byla nucena shlédnou s   dabingem právě Jana   Šťastného a bylo to   utrpení. Pokud si chcete   užít podívanou, vyhněte se   této verzi.
Svetlucha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.9.2012
Tohle moderní pojetí   Sherlocka Holmese je dvěma   slovy dokonalost sama :-)) ,   BBC je prostě BBC. Obsadit   Benedicta Cumberbatche jako   Sherlocka a Martina Freemana   jako Watsona byla výborná   volba. Byla jsem velmi   zvědavá, jak bude vypadat   moderní pojetí psa   Baskervillského a podle mého   se povedlo, a už se nemůžu   dočkat, až projde třetí   série britskou televizí a   dostane se na DVD.

Dávám 10/10 jako   hodnocení na základě DVD,   která mám obě v originále   z VB. Pokud bych měla   hodnotit seriál podle   shlédnutí v televizi,   srazím jednu hvězdičku. Z   dabované verze v televizi   jsem viděla všehovšudy tak   necelou půlku prvního dílu,   televizi jsem přepla a   pustila si Sherlocka v   originále. Nemůžu si   pomoct, ale minimálně k   Benedictovi Cumberbatchovi se   herec, který ho daboval,   podle mého vůbec nehodil,   tahalo mě to za uši.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih142465minih142465Pan Dokonalý (2015) 
Mr. Right n
minih41052minih41052Principálka (1986) [TV film] 
Principálka n
minih42863minih42863Ichi the Killer (2001) 
Koroshiya Ichi n
minih41545minih41545Obžalovaná (1969) [TV hra] 
n
minih20945minih20945Peacemaker (1997) 
The Peacemaker n
minih27687minih27687Cesta z města (2000) 
Cesta z města n
minih8764minih8764Hrůzný objev (1983) 
The Initiation n
minih28527minih28527Chalupáři (1975) [TV seriál] 
Chalupáři n
minih57704minih57704O čertovi a třech zlatých vlasech (1977) 
Wer reißt denn gleich vorm Teufel aus? n
minih54747minih54747Mikulášovy patálie (2009) 
Le petit Nicolas n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama