Zari
ohodnotit

Zraněná srdce

The Aftermath

Další název:
Niemandsland; Zranené srdcia
Rok:
2019
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
28.3.2019

Komentáře k filmu Zraněná srdce

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.9.2021
Skončila druhá světová   válka, která z morálního   hlediska nemá vítěze. Jak   vypráví tento příběh, i   vydala se anglická armáda do   Německa vypomoci na obnově   země v místech po masivním   bombardováním. V tomto   případě je tím místem   Hamburg. Děj si všímá   plukovníka Lewise Morgana,   který na daném místě pojal   velení, a především jeho   manželky, která do Německa   odjela s ním. Tady ještě   dějově nic proti ničemu a   to až do chvíle, a že to   netrvá dlouho, kdy se   dozvíme, že se zabydleli v   domě, kde stále bydlí   ovdovělý německý muž se   svou dcerou. Vlivem daných   válečných událostí, a   ještě navíc zabráním   domu, by jeden očekával   nemalou nevraživost a tím   dosti stupňující napětí,   ale není tomu tak. A to jenom   proto, že se jedná o ryze   romantizující příběh.   Stane se to, že plukovníkova   manželka s oním Němcem   naváže milostný vztah. V   hlavní roli Keira Knightley,   Alexander Skarsgard a Jason   Clarge, který se po   snímcích ´Dítě 44´   (2015) a ´Smrtihlav´ (2017)   opět podíval do Česka, kde   se zčásti také natáčelo.   Poválečná vizuální   stránka rozbombardovaného   Hamburku je úchvatná.   Atmosféricky se však   příběh ponořuje do dobové   romantiky, která však má   své dobové nedostatky. Sice   se jedná o klasický   příběh milostného   trojúhelníku, ale vlivem   doby, a hlavně místa daného   skutku, se celá etuda jeví   bezohledně k lidem nemající   kde bydlet. Ano, příběh   vypráví pouze milostné   pletky dvou lidí, kterým   osud místních lidí jakoby   vůbec nezajímal. Skromné   herectví všech protagonistů   snímek vcelku zachraňuje,   ale je otázkou, jestli by se   z toho nedalo vytřískat   daleko více. Celkový dojem   ze snímku je poněkud chabý   po celé vyprávění, neboť   není nic, co by svou silou   nějakým způsobem zaujalo.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.7.2019
Protože popis filmu dost   jasně prozradí co se stane,   tak jsem se už jen   soustředil na to jak to   nakonec dopadne a jak se s   tím vypořádají herci i   režisér. A zvládli to   dobře až dostatečně.
Venom_TomHardy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.4.2019
Zraněná srdce by nebýt té   hvězdné trojice v čele s   Keirou Knightley spíše   připomínala jednu část   nějakého televizního   seriálu, klidně toho s   názvem „Tuctovější   manželská nevěra v   průběhu věků“. Třeba   takový jednou vznikne a   epizodu z Divokého západu   bude režírovat Takashi   Miike. Ale to sem úplně   nepatří. Zamrzí, že se   toto dílo nesnaží tu v   dnešní době už tisíckrát   obehranou zápletku něčím   ozvláštnit. Prostor na to   určitě byl. Divačky však s   velkou pravděpodobností   budou po zhlédnutí stejně   spokojené. A dovedu si   představit, že i mezi   diváky by se našlo dost   těch, kteří by se díky   Keiře na Zraněná srdce   podívali minimálně ještě   jednou.

P.S.:   Film je k vidění jak v   běžné distribuci, tak v   rámci regionálních ozvěn   Febiofestu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

16:00 - 16:45

28 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Národní park New Forest

15:40 - 16:35

48 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

58 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

58 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Julieta Novarro

Novarro Julieta

Naposled navštívené:
Julieta Novarro

Novarro Julieta