Duben
ohodnotit

Zná ji jako svý boty

In her Shoes

Další název:
Pozná ju ako svoje boty (SK); In den Schuhen meiner Schwester
Rok:
2005
Délka:
123 minut
Premiéra v ČR:
24.11.2005
„Nezodpovědná Maggie se pohádá se sestrou, usedlou právničkou Rose.“

Obsah filmu Zná ji jako svý boty

 
Sestry Maggie a Rose Fellerovy nemají kromě velikosti bot 8 1 zdánlivě vůbec nic společného. Jsou sice nejlepší kamarádky, ale zároveň absolutní protipóly, když přijde na hodnoty, cíle a životní styl. Maggie (Cameron Diaz) nevynechá jedinou party, střední školu dokončila s odřenýma ušima, zaměstnání mění jako své obří ponožky a za svou největší přednost považuje přitažlivý vzhled. Rose (Toni Collette) pracuje v přední právnické firmě ve Philadelphii. Každý den maká do zemdlení, neustále bojuje se svou váhou a je věčně nespokojená s tím, co...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Curtis HansonCurtis Hanson  
hraje:
Cameron DiazCameron Diaz.....Maggie Fellerová [32]   
Toni ColletteToni Collette.....Rose Fellerová [32]   
Shirley MacLaineShirley MacLaine.....Ella Hirschová [71]   
Mark FeuersteinMark Feuerstein.....Simon Stein [33]   
Brooke SmithBrooke Smith.....Amy [37]   
Francine BeersFrancine Beers.....paní Lefkowitzová [80]   
Richard BurgiRichard Burgi.....Jim Danvers [46]   
Norman LloydNorman Lloyd.....profesor Sofield [90]   
Eric BalfourEric Balfour.....Grant [28]   
Andy PowersAndy Powers.....Tim   
Marcia Jean KurtzMarcia Jean Kurtz.....Steinová   
Anson MountAnson Mount.....Todd [32]   
Nicole Randall JohnsonNicole Randall Johnson.....Rosinina asistentka [31]   
Ken HowardKen Howard.....Michael Feller [61]   
Jerry AdlerJerry Adler.....Lewis Feldman [76]   
Jackie GearyJackie Geary.....Marcia [27]   
scénář:
Susannah GrantSusannah Grant  
námět:
Jennifer WeinerJennifer Weiner.....stejnojmenný román (2002, česky nakl. Metafora, Praha 2005) [35]   
hudba:
Mark IshamMark Isham  
Carol FenelonCarol Fenelon.....supervize   
Shirley MansonShirley Manson....."Stupid Girl" [38]   
kamera:
Terry StaceyTerry Stacey  
střih:
Craig KitsonCraig Kitson  
Lisa Zeno ChurginLisa Zeno Churgin  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.inhershoesmovie.co...
 
 
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Zná ji jako svý boty >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.10.2019
Romantická vztahová komedie o dvou sestrách.   Místy humor, místy romantika, místy   koukatelné, místo nuda.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2018
Máme tu dvě sestry. Jedna je usedlá právnička   Rose se smyslem pro zodpovědnost a druhá Maggie   coby rebelka se smyslem pro každou lumpáru,   zábavu a vůbec průsery. Tak schválně. Kterou   si zahrála Cameron Diaz? Příběh o vztazích   jako obvykle v zábavně formě, která má na   film přeci jen neobvyklou vlastnost. Plynulý   charakterní vývoj postavy. V seriálech je to   pochopitelné vlivem dlouhého času, ale ve   filmu? Tady je vidět, že scénárista věděl co   píše a režisér jak to správně filmově   podchytit. U Rose je minimalizován její vzhled a   dokáže divácky povznést nad svou zoufalostí a   Maggie každým svým činem při trošce rozumu   až šokuje. Do děje také vstoupí i jejich   babička, která tu působí jako skutečná   dáma. A tak tu máme i souhru mládí se   stářím. Nic naplat, snímek je živý,   zábavný, velice dobře napsaný i natočený.
hledaseniki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.11.2009
In her Shoes
Romantický film, který si brouká to svoje a   tím je trocha toho rodinného dramatu.   Přiznávám bez mučení, že film mě nezaujal a   to vůbec, přišlo mi to nudné a utahané a   hlavně natahované až běda. Toni Colette jsem v   tomto snímku viděla poprvé a i když dnes už   vím, že je víc než dobrá herečka, tady mě   neuchvátila stejně jako protivní Cameron Diaz,   která sice nikdy nepatřila k mým oblíbeným,   ale tohle byla snad její nejhorší role   vůbec.
Rodinné drama, které na mě působí   hrozně nepříjemně a celou dobu jsem si   říkala, zda se s toho něco vyklube, ale snaha   byla marná. Už nikdy víc!
řepešínský
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.4.2009
film zná ji jako svý boty jemně balancuje mezi   dramatem o vztazích dvou sestech a hořkou   komedií o obyčejném životě i o soužití   mládí se stářím. Nádherný je motiv, kdy se   Diaz stává ošetřovatelkou seniorů a k jednomu   z důchodců díky četbě knih nalezne svůj   záměrně zapomenutý cit. V souhrnu je to   příjmený, ale poněkud rozvleklý snímek, co   má své kladné stránky především v hereckém   obsazení titulních rolí a trochu i v poněkud   již vyčpělému námětu sester, které nemohou   být spolu, ale i bez sebe. To všechno činí ze   snímku zná ji jako svý boty lehce   nadprůměrné dílko, ke kterému se možná   ještě někdy v budoucnosti vrátíte, ale které   se vám na delší dobu do paměti stejně   neuloží.
Leeslie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.5.2008
Film o sestrách a hlavně pro ženy.Nicméně i   přes to jsem tento film několikrát shlédnul a   zajímavý je.Cameron Diaz mě docela   překvapila,že chvilkama umí hrát.Film nám   naservíruje věčné téma:vztah mezi   sestrami.Obě dvě sestry jsou tolik   odlišné-jedna je typická koketa,která vymetá   každý večírek a nedokáže si najít slušnou   práci,druhá je ta starší sestra,která se   snaží dělat ''matku''.Jednoho dne se stane   jedna událost,která jejich cesty rozdělí.Obě   dvě si začnou uvědomovat,jak moc si navzájem   chybí.Poměrně dlouhá délka filmu trochu   odpuzuje,nicméně i přes to je tohle drama(i   komedie,ale spíš drama)docela zajímavým   pohledem do ženského světa.Trochu horší než   film Prázdniny.....takže 85%.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2008
No. Komedie to teda moc není ale je to strašně   moc milej film u kterýho sem si teda i   zabrečel.Klasika s Happy Endem, ale nakonec proč   ne, je dobré si takhle zasnít a říct co   kdyby...
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.9.2007
Spletitost komplikovaných rodinných vztahů je   atraktivní téma. A v tomto ohledu film zcela   zapadá do průměru. Ale nakonec – dívat se na   to určitě dalo. Co mě vadilo, tak že   komplikované vztahy obou sester tvůrci doplnili   ještě komplikovaným vztahem s matkou, otcem a   dokonce se objevila i "mrtvá" babička!   Zamotané vztahy se zde proto staly ještě   zamotanějšími a často je zde patrné až   přílišné tlačení na pilu.
Faye
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Maggie se potlouká životem někdy v lehce a   někdy v těžce podroušeném stavu (tak s touhle   vizáží, vlastně proč ne? ). Její úspěšná   sestra Rose je naopak realistka až to děsí .   ... „Nebudeš takhle vypadat navždy, víš?   Nakonec zestárneš a všichni ti muži, kteří   ti platí účty, budou platit účty dívkám   daleko mladším než jsi ty. A co pak budeš   dělat? Raději něco vymysli, protože coury   středního věku už nejsou atraktivní. Jsou   ubohé.“ Dvě sestry z jednoho hnízda, každá   jiná, ale pořád sestry. Jedna z nich   překročí nepsaná pravidla a obě musí začít   znovu a jinak. Nedokážu přesně vysvětlit,   proč se mi to tak líbilo. Možná proto, že i   já mám sestru se stejnou velikostí bot. Možná   za slova jejich babičky o které léta neměly   ani tušení „I když jste byly malé, tak jste   měly pouto, které já nikdy s nikým neměla.“   Možná za vyznání toho správného muže ...   „Budeš chtít jíst se mnou po zbytek svého   života.“ Vážně nevím...
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.5.2007
Příjemná lehká komedie, která sice může   pobavit, ale brzy na ni zase snadno zapomenete.   Cameron Diaz ničím nepřekvapila, Toni Collette   s Shirley MacLaine byly velmi dobré. Film sice   občas trošku zatalčí na city, ale žádný   doják to není. prostě příjemná oddechovka.
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2007
Z mého pohledu obrovské překvapení. film   původně puštěný jako klasická oddechovka mne   naprosto chytil! na konci jsem skoro brečela.   Výborně vybraní herci se opřeli o kvalitní   scénář a vznikl emocionálně vybalancovaný   film. Není sice nijak objevný a nemůžu tvrdit,   že vás nenapadne, jak to skončí, ale přesto -   ve své obyčejnosti je tak pravdivý....a   lidský.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih33976minih33976Sestry v akci (2000) 
Our Lips Are Sealed n
minih20548minih20548Takoví normální zabijáci (1994) 
Natural Born Killers n
minih54959minih54959Strašidelný palác (1963) 
The Haunted Palace n
minih36096minih36096Arachnid (2001) 
Arachnid n
minih52733minih52733Automatic (1973) 
Automatic n
minih25017minih25017Gattaca (1997) 
Gattaca n
minih48405minih48405Poste restante (2010) [TV seriál] 
Poste restante n
minih62101minih62101Vražedná hra (2008) 
Jack in the Box n
minih36775minih36775Náhle třicetiletá (2004) 
13 Going on 30 n
minih8692minih8692Hráči se smrtí (1990) 
Flatliners n


Hodnocení:n12345678910
Zná ji jako svý boty (2005)Zná ji jako svý boty (2005)Zná ji jako svý boty (2005)Zná ji jako svý boty (2005)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178302

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10