Zari
ohodnotit

Země zítřka [DCP]

Tomorrowland: A World Beyond

Další název:
1952; Honba za zítřkem; Krajina zajtrajška
Rok:
2015
Délka:
130 minut
Premiéra v ČR:
21.5.2015
„Představte se místo, kde je vše možné.“

Komentáře k filmu Země zítřka

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.8.2017
Vizuálně působivý snímek   s příběhem mající   myšlenku a snad i poselství.   S příběhem, který se musí   správně uchopit, jinak   zůstane nepochopen. Zkrátka   se musí zapojit i mozek, což   u mnohých diváků   chtějící se u filmu   především bavit bývá   značně nepatřičné.   Pesimismus je jen vlastní   vsugerování   nedosažitelnosti svého   cíle. Nevzdávat se a hbitě   jít za svým snem. Má to   smysl. Překrásně jasný   příklad vyvolávající   pocit optimismu a naděje do   budoucnosti. Vyvolávající   pocit, že tu nikdo nejsme   zcela zbytečně. A tak tu   máme osvěžující film o   jasné a lepší budoucnosti,   pro kterou se ale musí něco   udělat. A tuto schopnost   máme v rukou všichni a to,   že se to snaží mladé   generaci vysvětlit starší   člověk v podání George   Clooneyho je více než   cílené. A tak pokud divák u   sledování nad tím   nezapřemýšlí, bude se v   ději dosti ztrácet a dojde   pouze k nepochopení celého   konceptu. Vyprávění je   plynulé, vizuální efekty na   současnou dobu fantastické,   idea příznačná. Nakonec   zůstane jedna zajímavá   otázka. Dá se svět vůbec   změnit? Tento film přiměje   ne v to doufat, ale přímo v   to věřit.
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2016
Tohle je moje parketa a jen   dost zbytečně hluchých   pasáží mi brání udělit   plný počet. Efekty jsou na   patřičné úrovni, akce,   pokud jsou, stojí za to,   nápady to má rozhodně   také. Herce zde rozebírat   nebudu, primárně šlo ve   filmu o něco jiného. Závěr   jsem tak moc nepobral, ale to   se mi u těchto filmů s   časovým posunem stává   hodně často. Doják před   úplným koncem být nemusel.   Prostě, pokud se chcete   opravdu pobavit a odreagovat,   vřele doporučuji.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2018
║Rozpočet   $190miliónov║Tržby USA   $93,436,322║Tržby   Celosvetovo $209,154,322▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $5,362,618║ Tržby za predaj   DVD v USA $6,013,232║ V   tomto sa Brad Bird tematický   našiel, dokáže využívať   potenciál snímky, má to   dobré postavy, hravosť,   vizuál, akciu a hlavne silné   posolstvo. /80%/
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.2.2016
Pěkná scifi komedie vhodná   i pro děti (pokud snesou   anihilaci obětí soubojů).   Provedení, příběh i   obsazení se povedlo a tak v   rámci žánru lze film   doporučit.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.2.2016
Docela příjemná   scifi/komedie s velmi   zajímavým (příjemným)   obsazením a fajn motivem.   Celkově za mě ok
whack
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.10.2015
Eko-myšlienka mi neunikla –   ako že menej nariekať nad   apokalyptickými víziami,   globálnym otepľovaním a   pod. a namiesto toho pre   záchranu sveta viac konať   – pre fanúšikov   futuristických vízií   Projektu Venus ako stvorené,   najmä tá čerešnička s   bandou mladých hipsterov na   konci. Bolo to myslené dobre,   to sa cení. Okrem tejto   eko-pointy to je ale   obyčajná hovadinka, ktorá   opäť všetko vsádza iba na   efekty, navyše mi vadili   stupídne reakcie postáv,   napríklad týpka to z roku   1964 zrazu preteleportuje do   Krajiny zajtrajška a on   namiesto toho, aby bol   zmätený a vystrašený, si   nasadí jet pack a lieta si s   úsmevom medzi robotmi v   úplne neznámom prostredí   ako doma. Slabých 7*.
efCZa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.4.2016
ach ach...takový zmařený   potenciál! Výborní herci,   kterým však dochází dech s   tím, jak se děj zbytečně   rozmělňuje a natahuje. Copak   už je dneska trestné   natočit film, co by měl 100   minut? V tiom případě by to   mohlo fungovat. Nejpozději po   hodině se začíná všechno   zbytečně táhnout a   zamotávat a vysvětlovat...   no prostě škoda. Vizuálně   je totiž film velmi zdařilý   a nápady v něm taky   jsou...
ještě jedna   věc - není v celé Americe   žádná teenagerka, co umí   hrát? Musí ji hrát o 10 let   starší herečka?
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.12.2015
Snímek, ve kterém dětští   a mladiství herci   zastiňovali ty velké   "hvězdy". Dokonce   děti byly úplně nejlepší.   Ano, má to poselství, ale   obecně lze souhlasit s tím,   že jde o to, jakého vlka   člověk krmí. Trochu   morálky, hlavní hrdinka byla   na mě hodně uječená,   alespoň v českém dabingu,   hodně klišé, žádná krev,   trochu nedůvěryhodná   navoněná paráda   budoucnosti, vtipná akce v   krámku se sci-fi věcmi, nic   zlomového, ale pro mladistvé   aktivisty se to dá.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.10.2016
Pro mě jako dospělého   průměrná rodinná   podívaná ,po vizuální   stránce skvělý ,herecky   průměr,objeví se i nějaká   akcička,dětská robotka byla   docela vtipná.
zeus12xy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.5.2015
Casey žije s otcem a malým   bratrem. Proč nemají maminku   se neřeší. Otec pracoval na   nějaké raketové základně   v likvidaci. Casey měla   obavu, že po zničení   základny otec přijde o   práci, a tak dělala   problémy. Když ji sebrali   policajti, dostal se jí do   ruky odznáček, který ji na   pár okamžiků přenesl na   zvláštní místo. Snaží se   tedy zjistit, co je ta   věcička zač a odkud je. My   už to ale víme, protože   příběh začíná někdy v   60 tých letech, kdy stejný   odznáček obdržel malý   vynálezce. Dala mu ho dívka   Athéna a také se dostal na   "to místo".   Nespojleruju, tohle je   všechno začátek. Taková   koukatelná slátaninka pro   starší děti. Během filmu   jsem si z nejrůznějších   důvodů připomněla jiné   filmy: Výplata(vynález co   předpovídá budoucnost)   Muži v černém (zbraně a   použití známé památky co   by raketové základny) Šifra   mistra Leonarda (Francie)   Elysium(vzhled města   zítřka, jiné dimenze, nebo   co to vlastně bylo)
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.8.2020
Rodinne sci-fi-to hovori za vsetko...
Nudne sci-fi zamerane na   detske publikum.Naivny a hlupy   pribeh, ktory z blata   nevytiahol ani George   Clooney.Naopak tym detom este   sliapol na hlavu a potopil ich   do toho h...a este viac...
Film jednoznacne   nedoporucujem publiku 15+
curil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.9.2016
Pro mě velké zklamání.   Možná kdyby mi bylo dvanáct   let, byl bych spokojen.   Tentokrát hollywoodský   recept nevyšel. Vzít žánr,   který frčí, vrazit do něj   hvězdu první třídy   doplněnou populárním   seriálovým televizním   hrdinou, pár dětiček s   hezkou tvářičkou. Naivní   děj o cestování v čase a o   záchraně lidstva, to jsme   viděli již mnohokrát a v   lepším provedení. Ani pár   slušných triků film   nezachrání.
Hroska
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.5.2015
Bez pocitů
Zvláštní, už ani   nepamatuju, kdy jsem viděla   film, a nedokázala jsem k   němu nic rict, protože ve   mně nic nevyvolal. Určitě   nelituji, že jsem ho viděla,   ale repete už asi nikdy   nebude.
RwlBem
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.12.2017
Některé filmy,
si na nic nehrají a jsou, a   některé jiné si zase hrají   na to co vůbec nejsou. Toto   je pro mě naneštěstí   právě ten druhý případ.   Film se pokouší divákovi ze   všech sil namluvit   "podívej, já to   jsem!", ale divák   kouká, kouká a vidí něco   úplně jiného - změť   naivity, potácející se na   dávno červotoči   prožraných berličkách   záchrany světa (jako by   někdy mohlo jít o něco   méně-!) mezi dětskou   komedií, snílkovskými   fantaziemi, sci-fi se kterou   se zachází na úrovni   mateřské školky, až k AI,   kde roboti jsou více lidé   než lidé sami.   Každopádně,snímek Země   zítřka se u mě řadí k   filmům, při nichž jsem se   nejčastěji chytal za hlavu a   říkal si v duchu -   scénáristo, už to   prosímtě nehul! Přičítám   bodíky za Raffey a za   vizuál, odečítám naopak za   nespočet nelogičností,   reklamu na Teslu a   ekoterorismus, za propagaci   sektářství a světa   "vyvolených" lidí,   za milionkrát americky   recyklované pravidlo   "když už nevíš co s   tím, hoď na to bombu" a   vychází mi tři hvězdičky,   mírně ušmudlané právě   kouřem od té bomby. Asi už   jsem taky skeptik.
enejčel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.6.2015
Nejméně stokrát ohratý   scénář s nepřekvapivými   zvraty a stereotypními   hlavními postavami. O   Georgeovi Clooneymu jsem si   nikdy nemyslel, že má   herecké kvality, zde to jen   potvrzuje, ale zde je to   spíše chyba filmového   štábu, než jeho. Bez jeho   postavy bych si snímek také   dokázal představit. Během   sledování tohoto   "luxusu" jsem   zjistil, že se jedná o   velký snímek pro děti.   Děti, děti, děti. Námět   na mě vůbec nepůsobil   vážně. Srandovní scény   byly trapné a ohraté.   Filmové triky byly   perfektní, ale bylo jich tady   trestuhodně málo a to se   jedná o Zemi budoucnosti, tak   jsem očekával, že ta   budoucnost tady bude viděna   vícekrát, než jen jednou.   Triky a hezká Britt   Robertsonová jsou jedinými   klady tohoto propadáku. Jinak   by se jednalo o slušný   odpad. Nikdy by mě nenapadlo,   že režisér Železného obra   - Brad Bird natočí jeden z   největších nesmylů roku   2015. Škoda, ale i on je jen   člověk a ten dělá chyby.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.12.2017
Děkujeme Americe za tuto   multikulti agitku s   hollywoodským superstar G.   Clooneym. Na samotném konci   už bílý muž zcela chybí.   Svět zachrání inženýři   ze Zimbabwe.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46994minih46994Prostě spolu (2007) 
Ensemble, c'est tout n
minih82364minih82364Mimo zákon (1968) 
Al di là della legge n
minih26833minih26833Eden a potom... (1970) 
L'éden et après n
minih118185minih118185Let smrti (2010) [TV film] 
Turbulent Skies n
minih182667minih182667Kyslík (2021) 
Oxygène n
minih190042minih190042Jakša: Nekompromisní operace (2022) 
야차 n
minih129680minih129680Legenda o Benu Hallovi (2015) 
The Legend of Ben Hall n
minih20833minih20833Texaský masakr motorovou pilou (1974) 
The Texas Chainsaw Massacre n
minih8309minih8309Hlavní výhra (1958) 
Hlavní výhra n
minih62698minih62698Zapomenutý ostrov (2009) [Video] 
The Land That Time Forgot n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Chalupa je hra (2005) [TV cykl...

04:25 - 04:45

18 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Zapomenuté výpravy (2005) [TV ...

04:25 - 04:50

18 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - My, chalupáři

03:20 - 04:45

83 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:00 - 05:00

43 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Reklama