Zari
ohodnotit

Záhada Hory mrtvých [2k digital]

The Dyatlov Pass Incident

Další název:
Devil's Pass; Тайна перевала Дятлова; Случай на перевале Дятлова
Rok:
2012
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
25.4.2013

Komentáře k filmu Záhada Hory mrtvých

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 10
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.11.2014
Jak vidno, odkaz velice   úspěšného snímku 'Záhada   Blair Witch' je stále i po   tolika letech na výsluní.   Opět tu máme sestříhaný   filmový materiál mladých   amatérských filmařů,   kteří tentokrát natáčeli   svůj vlastní dokument o   záhadě smrti expedice v   severním Uralu. Ano, i je   potká strašný osud a jen   filmový materiál může   dokázat, co se tam vlastně   stalo. A tak je pochopitelně   vyznění tohoto filmu opět   amatérské. Roztřesená a   nestabilní kamera,   neplynulost a jisté   chybějící části děje,   které by ledacos mohli   vysvětlit. A tak mnohé věci   vypadají podivně, což má   logiku. O napětí nouze   není. Jistá místa mohou   vyvolat husí kůži a   myslím, že kdyby se to   promítalo v letním kině,   málo kdo by šel domů sám.   Myšlenka byla zcela   naplněna.
Recycler
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.6.2015
OK
Pokud si film pustíme s tím,   že se zakládá na   historických událostech, o   kterých nic moc nevíme, pak   nelze než doporučit.   Nejedná se o žádné   béčko. Harlin jako režisér   už je záruka sama o sobě.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2015
Další z řady   pseudodokumentů, ale aspoň   se autoři vyhnuly neustále   stupidně roztřesené   kameře. Děj má celkem   spád, příběh hezky do sebe   zapadá včetně rozuzlení.   Ale tak proč ne, já tenhle   film v klidu doporučím na   nějaký ten nudný večer.
green-tea
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.8.2015
Škoda, přeškoda   promarněného potenciálu,   jakým je záhadný příběh   ruských studentů, o který   se děj tohoto filmu opírá.   Namísto očekávaného   mysteriózního hororu se   totiž divákům dostává   jenom jakási parodie   původního námětu, navíc s   nudným začátkem,   rozpačitým středem a   pitomoučkým zakončením.   Když k tomu připočítám   ještě celou řadu   nelogických situací a   "tajuplných" scén,   na kterých není skoro nic   vidět, vyjde mi z toho   slaboučkých 5*.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.12.2013
The Dyatlov Pass Incident
Odkud začít?Tak první půle   klasické oťukávání a nic   moc se neděje.Parta mladých   amíků chce zkusit najít   nějaké nové stopy ve   skutečném případu kdy v   Rusku v roce 1959 zahynuli   ruští turisti u Hory   smrti.Po první půli jde   napětí nahoru,začíná   atmosféra houstnout a dál   neprozradím více pro ty co   se chtějí podívat.Samotné   možné odhalení mohlo být   trochu jiné,konec také   trochu zvláštní.Spíše   bych bral nějaká jiná   vysvětlení,než to které   vidíme ve filmu.Titulky   píšou,že dodnes se   nepodařilo najít odpověď   na to co se tam stalo,takže   vše je zahaleno   tajemstvím.Nápad   dobrý,zpracování už né   tak povedené.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.9.2014
Nu, pro mne, jako pro   záhadologa, povinný film.   Alespoň mne přinutil znovu   si nastudovat všechna fakta o   této podivné události.   Nebudu zde rozebírat, jak moc   je film dodržuje, to je téma   na záhadologickou debatu.   Takže k filmu jako takovému.   Herci se dost snažili   vybudovat něco jako   atmosféru strachu a tajemna.   No, u mne to nějak asi   nezabralo. Ale zase musím   uznat, že v druhé polovině   to mělo docela šťávu, a   nebýt klasických   vykecávaček, bylo by to   skoro akční, cheche.   Myslím, že kdyby do toho   autoři Daytlovovu výpravu   zbytečně nezamotali, bylo by   to mnohem lepší. Klidně by   se to mohlo odehrávat   kdekoli. Musím přiznat, že   jsem viděl i horší filmy. A   s tou „autentickou“   kamerou to autor dokopal   úplně. Možná že kdyby se   scénáře nechytil pan   Harlin, byl by z toho jen   paskvil. Tak díky němu   můžeme sledovat vcelku   kvalitní podívanou, ale ne   nějak převratnou.   201409019320/1014
Robinson
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.8.2013
Ach jo, to byla volovina. Na   film mě velice nalákala   diskuze zde na FDb, ona ta   událost okolo Dyatlova je   skutečně velmi zajímavá a   tajemná, i když mi bylo   jasné, že filmové podání   dopadnout dobře asi ani   nemůže. Tady si někdo vzal   příliš veliké sousto.   První polovina se ještě   nějak zkousnout dala,   jakýkoliv pohled na   zasněžené kopečky mě v   tomhle zasraném horku   potěší, jenže to, co se   začne dít potom je velice   ubohá směs podivných   nápadů, které se   předhánějí ve své   retardovanosti. Doporučuju   přečíst komentář pode   mnou, ten to vystihuje   dokonale, kéž bych já uměl   takhle psát.
T2
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.12.2018
║Rozpočet   $-miliónov║Tržby   Celosvetovo $5,077,000▐   Harlin je strašne mimo misu,   tak suchá povrchná réžia,   stavaná na banálnych   zvukových lakačkách, bez   štipky poriadnej atmosféry a   záver je čísté   počítačové zlo, človek by   neveril že to natočil   režisér film ako Cliffhanger   či Smrtonosná pasca 2, toto   je tak dobré akurát tak na   amaterského začiatočníka   /25%/
Omnibus
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.4.2013
Внимание!
Содержит   радиоактивныe   спойлеры!   (SPOILERY!)
   
//Teprve až   když zvednu poslední díl   matrjošky, krčí se tam   pytlíček instantní polévky   pro „horolezce“ značky   Blair Witch. Kopnu ji hladově   do sebe, ale jen si tím   opařím jazyk, takže to zas   všechno vztekle vyflusnu na   ten pitomý sníh... //

Byla   jednou jedna Hora. Občas na   ní dost hustě sněžilo. I   ta Hora byla dost hustá.   Mohutná a krásně skalnatá,   pokrytá sněhem a ledovci a v   rámci podpory turistického   ruchu i plná chrastí na   oheň, napíchaného šikovně   do sněhu. Na jejích svazích   laškovně honil jeden   sněžný muž druhého, jak   polární sob samici v době   říje. Uvnitř byla hora   dutá jako bambus. Mohla za to   částečně eroze, zbytek   vydlabali zlí Rusáci.

Во время   холодной войны   jim totiž na vartě v   průsmyku mrzly prdele и   так они   построили   бункер. Aby duševně   nezakrněli, natahali si tam   spoustu knížek. Kromě   klasiků Dostojevského a   Puškina jim politruk kupodivu   povolil i Piknik u cesty   bratrů Strugackých, v   komiksovém vydání. A aby v   tom čtení knih měli vojáci   pořádek, umístil velitel   knihovnu pod dozor, do kukaně   k dozorčímu útvaru.

Bunkr byl   vybudován v rámci RVHP,   takže tam nic pořádně   nefungovalo. Navíc ožralej   Vasja osadil dveře bunkru   obráceně, takže šly   zavírat a zamykat jen   zvenčí. Aby se to nedomákl   nepřítel, bylo to TAJNÉ a   všichni museli dělat jakoby   nic. Blbě bylo nainstalováno   i osvětlení, a protože   originální žárovky někdo   ukradl, použili náhradní z   beden válečné kořisti z   Великой   Отечественной   войны. Žárovky   nervózně poblikávaly,   zkratované přístroje divoce   jiskřily, a zvrhlé vědce to   rušilo v páchání   zajímavých pokusů na   odchycených dobrovolnících.   Už jim z toho začínalo   hrabat, když konečně z   roztoku ledovcové vody a   Yettiho trusu vydestilovali   úplně nový prvek   Mengelejevovy periodické   soustavy prvků – lehce   radioaktivní prvek debilium.  

Vědci si   konečně dali oraz a vyrazili   ven z bunkru na čerstvý   vzduch a na cígo. Chvíli jen   tak z plezíru honili Yettiho   i s jeho druhem, ale ti se jim   najednou podivně vypařili   před očima. Tak zlí Rusáci   aspoň čapnuli párek   turistů, co si tam právě   plnili odznak 100 jarních   kilometrů a zatáhli je do   Hory. (Официальная   версия: oни пошли   туда   добровольно).   Študáci byli vyplašení   jako koroptve a furt mleli   něco o třesoucí se kameře   a o nějaké pitomé lavině,   plné polystyrénových   šutráků. Lavina prý navíc   nepadala normálně ze svahu   dolů, ale lítala divoce sem   tam po vrstevnicích, jako   liška s diagnostikovanou   vzteklinou. Zatímco si to   politruk všechno poctivě   zapisoval do bonzbloku,   študák si z pytlíku nasypal   hrst LSD, jeho kamarádka   dojela zbytek a tím se oba   hezky uklidnili a byli nad   věcí. Křídou načmárali   na stěny jeskyně primitivní   malby, například výjevy z   páření sněžných tygrů,   zavzpomínali si na dětství,   zaskákali si panáka a   nakonec se vzali něžně za   ruce a proskočili spolu   obručí.

To je   uklidnilo tak kvalitně, že   poslední záběry filmu už   měli OBA ŠTUDÁCI ÚPLNĚ NA   HÁKU. Velitel vojáků Vasil   Vasiljevič Harlinweet se   mezitím ztratil v průsmyku,   když se chtěl zorientovat   podle mapy otočené vzhůru   nohama. Zabloudil nakonec až   do civilizace. Protože po   jednom zmršeném pokusu   trpěl kromě mentální   retardace i rozdvojením   osobnosti, jedna jeho část   napsala scénář k filmu a ta   druhá ho pak natočila.

Kонец   фильма.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.7.2015
Chudák Dyatlov
Záhada Hory mrtvých...No,   spíš záhada kdo všechno se   pouští do natáčení   filmů.Dialogy   infantilní,akce prachbídná,   kamera amatérská a režijní   vedení snad tento snímek   vůbec neviděl.Od hodnocení   jako odpad mě odrazuje   jedině fakt, že film vznikl   na motivy skutečných   událostí. Tedy za jakýsi   pokus o osvětu 2/10

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43086minih43086Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007) 
Pirates of the Caribbean: At World´s End n
minih28120minih28120X-Men (2000) 
X-Men n
minih27245minih2724510 důvodů, proč tě nenávidím (1999) 
10 Things I Hate About You n
minih106299minih106299Tarzan and the Lost Safari (1957) 
Tarzan and the Lost Safari n
minih20406minih20406Tchaj Pan (1986) 
Tai-Pan n
minih39808minih39808Neprůstřelný plán (2003) 
FoolProof n
minih66011minih66011Ocelová past (2007) 
Steel trap n
minih19583minih19583Star Trek: Film (1979) 
Star Trek - The Motion Picture n
minih53093minih53093Holka Ferrari Dino (2009) [DVD] 
n
minih40993minih40993Rovnice o jedné krásné neznámé (1979) [TV hra] 
n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lucien Ganier-Raymond

Ganier-Raymond Lucien

Naposled navštívené:
Lucien Ganier-Raymond

Ganier-Raymond Lucien