Zari
ohodnotit

Veřejný nepřítel č. 1

L’instinct de mort

Další název:
Mesrine: L'ennemi public n° 1; Public Enemy Number One; Verejný nepriateľ č. 1 Inštinkt smrti (SK)
Rok:
2008
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
11.12.2008
„Na motivy biografie Jacques Mesrina Instinkt smrti.“

Komentáře k filmu Veřejný nepřítel č. 1

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2010
Pro mě výborný film. Jsem   ctitel francouzské detektivky   a po dlouhé době opět   výtečný kriminální film   francouzské výroby.   Srovnání s filmy   sedmdesátých let plně   snese. Výtečný Vincent   Cassel, a hlavně Gérard   Dépardieu v roli šéfa   místní mafie.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.2.2014
Poprvé mne to fascinovalo,   podruhé už méně. V   každém případě jde o   velmi dobře natočený film s   některými dosti silnými   scénami. 201401170000/0000
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.7.2010
Veřejný nepřítel č. 1
Filmy podle skutečné   události vždycky táhnou.   Zvlášť jedná-li se o   život takového člověka,   jakým byl třeba Mesrin.   Tento toliko známý gangster   se konečně dočkal   zpracování svého života a   musím říci, že se celkem   povedlo. Přesto že to byl   padouch největšího klaibru,   ve Veřejném nepřítelovi je   vykreslen pro diváka tak   nějak neutrálně, to   znamená že ne okatě kladně   ani ne okatě záporně.   Zkrátka si můžeme vybrat,   zda mu budeme fandit či   přát brzké dopadení. A za   to dávám body nahoru.
Jako v každém   francouzském snímku, i tady   musel hrát Gerárd Dipardieu.   Jinak bychom snad ani   nepoznali, že je to ze země   žabožroutů:) Nic proti   němu, svoji roli zahrál   opravdu přesvědčivě,   přímo na výbornou (i když   na herecký koncert hlavního   hrdiny neměl).
Trochu   mi vadila nespojitost   příběhu. Vlastně od   začátku sledujeme spíše   takové útržky z Jacquesova   života, zvlášť v prvních   minutách mi dělalo trochu   potíž se v tom všem   zorientovat. Možná trochu   vše ucelit by nebylo na   škodu. Každopádně druhého   dílu se nemohu dočkat, hned   jdu shánět:)
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.10.2012
Po zhlédnutí tohoto ryze   gangsterského kousku jsem byl   mile překvapen.
Už   to, že je to film podle   skutečné osoby, bylo pro   mně docela   zarážející.Přiznám se,   že jsem do té doby neznal   francouzského gangstera   jménem Mesrin, anebo jsem o   něm slyšel tak málo, že   jsem si ho   nezapamatoval.Takže pro mně   byl film vlastně i dost   poučný :-).
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.6.2010
Skvělí film z produkce   Francie ten to film je   parádní a skvěle   natočeno,obsazení také   vyšlo skvěle.Film točen   podle skutečnosti vyšel na 1   lidem milován státem   nenáviděn.Tak proto příkaz   zlikvidovat.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.7.2009
První část života   francouzského gangstera   Jacquese Mesrineho nedopadla   tak dobře jak jsem původně   čekal. Není to ani tak chyba   Vinceta Cassela, (kterého moc   nemusím, kvůli jeho   fyzickému zevnějšku   typického "žabího   ksichtu" - všem   obdivovatelům se hluboce   omlouvám) který hlavní   postavu zahrál poměrně   přesvědčivě a v jeho   podání se jedná o   opravdovou svini, která je   schopná všeho a nejdříve   jedná a potom domýšlí   důsledky. Do role se   skutečně vžil a jak je dnes   u takových rolí v zvykem,   prošel si spoustou těžkých   situací aby si prožil to co   samotná postava, kterou   zvárnil. Tudíž hubne,   tloustne a občas utrpí   nějaký ten šrám. Hlavní   chyba je ve viditelné   nezkušenosti režiséra,   který se zatím předvedl   slabým remakem Carpenterovi   klasiky "Přepadení 13.   okrsku" a tentokrát si   ukrojil moc velké sousto,   které mu uvízlo v krku a po   celou dobu ho nepříjemně   dusí. Celý příběh je   podán moc vlažně a nemá   moc pevnou strukturu.   Režisér nás místo   provádění gangsterským   životem bombarduje   jednotlivými scénami z   Mesrinova života. Takže nás   čeká mládí v armádě,   vstup do kriminálního   života, vraždy, únosy,   vězění apod. Původně jsem   si chtěl dát oba díly hned   po sobě ale po tomto   nemastném a neslaném   předkrmu mě chuť na   zákusek v podobě   "Epilogu" značně   přešla a budu se muset   dlouho přesvědčovat abych   to dorazil. Promarněný   potenciál.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.6.2009
MAZEEEEC!!!!!!!!!!!!!!!   Začátek filmu se sice tak   nějak rozjíždí, aby   gradoval vážně famózně a   ještě dokázal člověka   napnout na druhou půlku   filmu. Už aby ten tejden   utekl a viděl jsem ten   zbytek. :-) Skutečný návrat   k typickému francouzskému   stylu typického   francouzského thrilleru a   mistrovsky zahraný snad   všemi kdo tam hrají,   především samozřejmě   Vincentem Casselem.
pigal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.8.2019
Nudna gangsterka...
Slaby film o zivote   kriminalnika a pravdepodobne   psychicky choreho cloveka.Kto   caka herecky koncert Cassela   bude sklamany.K sledovaniu   pokracovania sa budem musiet   prinutit.
Film   jednoznacne nedoporucujem.
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2009
Devadesát procent filmu jsem   se bavil.Výborný děj až do   té doby než hlavní hrdina   utekl z vězení.To už bylo i   na mě dost a celý film tím   u mě notně klesl.Co tím   mám na mysli?Naivní útěk   prý z nejlépe střežené   věznice.Vrcholem bylo,když   se hlavní hrdina v pohodě   vrátil autem těsně před   rádoby dobře střeženou   věznici,která byla kdesi v   přírodě obehnaná jen   drátěným plotem.To je   opravdu silná káva.Další   přestřelky již byly navíc   a už jsem se těšil na   konec,který naštěstí   přišel brzy.Jinak byl tento   snímek bez závad a dobře   natočený.
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.10.2012
Siamská dvojčata.
Ani se neodvažuju domyslet,   jakou ještě víc   legendární a hlavně   nepolapitelnou gangsterskou   dvojici by spolu Cassel a   Mesrine utvořili, kdyby se   ovšem trochu neminuli v   čase. Byla by z nich   morbidní, ale všemi   zbožňovaná siamská   dvojčata na vítězoslavném   tažení bankami, zaplivanými   bordely i těmi nejvíc nóbl   restauracemi. Role Mesrina a   role sedláka Josepha ve filmu   Satan jsou mé dva   nejoblíbenější Casselovy   kousky.

Známá věc: satan byl   odjakživa veřejný   nepřítel číslo jedna !
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2009
Snad na žádný film jsem   nečekal tak dlouho kvůli   tomu, že nevyšly   titulky...Když už jsem   začal ztrácet víru,   zničeho nic se objevily...Už   trailer ukázal že tohle bude   pecka a neuvěřitelná   jízda...Taky že byla, na   začátku filmu byl ukázán   zlom v charizmatu a povaze   hlavního hrdiny...Vincent   Cassel je charizmatický herec   který ale nemůže hrát   jiné postavy než padouchy,   jeho výraz, jeho pohled   všechno nasvědčuje že on   takový doopravdy je...Z jeho   role šel opravdu strach,   nicméně já jako divák jsem   mu fandil, dokonale si mě   získal...Režisér se snažil   být objektivní a tutíž   nevykreslil Mesrineho jako   hrdinu ale ani jako úplného   grázla, tomu všemu   nasvěčuje fakt že měl rád   svoje děti, ale v zápětí   dokázal úplně otočit a   svojí ženě strčil zbraň   do pusy...Zaskočilo mě s   jakou grácií si režisér   pohrával s obrazem, takový   způsob natáční jsem myslel   že s pádem Arnolda skončil,   díky bohu jsem se   pletl...Líbilo se mi že se   čas od času obraz   rozčtvrtil a Vy jste   sledovali děj na různých   místech zároveň...Nejvíc   sem se bavil u pasáže ve   vězení...Tam sem prožíval   každou chvíli s hlavním   “hrdinou“, trochu ho   litoval a přitom si v duchu   říkal že si to   zaslouží...A   zasloužil...Věnujte tomu ty   skoro dvě hodiny, vyplatí se   to!!!
ELEONORA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Oba díly mi donesl   Jéžíšek. Takže jsem   shlédla l. pak to šla   rozchodit a vrhla se na   pokračování. Útěk z té   střežené věznice byl dost   naivní. Ochrana žádná,   bylo to dosti absurdní. Jinak   Mesrin charismatický,   domnívám se, že volba   hlavních představitelů byla   skvělá. Quido, ten se   vyvedl! Stejně jako Nicholson   ve Skryté identitě,   dokázal mistr Depardie   sehrát mafiána skvěle. Film   má spád, je to drsný   příběh, začátek v   Alžíru, děs. Je   zvláštní, jak i takový   vrahoun umí přitahovat   ženy....
Snape
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.12.2008
Musim rict, ze me Vincent   Cassel - jeden z mych nejmene   oblibenych hercu - celkem   prekvapil. Docela i hraje a   pres chatrne pospojovane   eúpizody jsou jednotlive   epizody z Mercinova zivota   hodne napadite a hlavne casto   prekvapive vtipne.
Johnny1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2009
Skvělá podívaná, dlouho   už jsem zpoza oceánu   neviděl akční film, který   by tomuto francouzskému   sahal aspoň po kotníky. A   pak, že se v Evropě netočí   kvalitní akční snímky.   Náramně jsem se pobavil,   Vincent Cassel a Roy Dupuis   jsou sice brutální   zločinci, ale marná sláva,   byli mi sympatičtí. Už   desítky let mám rád   francouzskou kinematografii a   jsem rád, že filmy tam   pořád umějí   točit.Těším se na druhou   část.
scareface68
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Tento film mám na disku už   pekných pár mesiacov, ale   jeho pozretie som stále   odkladal, čakal som bezduchú   strielačku a naháňačky v   štýle filmov pre dnešných   teens. Avšak už po   niekoľkých minútach mi bolo   jasné, že sa jedná o úplne   iný level. Skvelá atmosféra   a vynikajúce výkony hercov   mi pripomenuli skvelé   francúzske filmy s A.Delonom.   Tlieskam a dávam plný počet   bodov.
Skutočný   Jacques Mesrin zomrel v roku   1979, keď ho v aute   rozstrieľala polícia. Dodnes   to niektorí považujú za   surovú popravu. A dodnes je   Mesrin vo Francúzsku pojem.
luca-luciano
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Na film jsem čekal dlouhou   dobu, abych ho viděl a   přímo řečeno doslova jsem   se na něj třásl. Po   traileru jsem byl nadšený a   očekával jsem naprostý hit,   ale více méně mě to   zklamalo. Přišlo mi to až   moc vyumělkované. Čekal   jsem, že život gengstra ve   Francii bude trochu lépe   ukázán. Třeba dvojka bude   lepší no uvidím. Musím,   ale říct, že Veřejní   Nepřátelé byli lepší.
Plivník
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.7.2010
Úvodní snímek, kupodivu   horší druhé části. Děj   je epizodický,   postrádající hlubší   myšlenku, spojnici, kromě   toho, že Mesrine je magor,   který to chce prostě všem   natřít. Jeho kriminální   eskapády se vrší jedna na   druhou, ale - víte, co se   stane s tričky, když je do   skříně naházíte, místo   abyste je srovnali do   komínku? Na druhou stranu   dobré herecké výkony,   evidentně „nelaciná“   produkce a závěrečný   napínavý útěk z vězení   za bílého dne.
HE.SHE.
Hodnocení:
Přidáno: 6.10.2009
film jsem vypnul po 30 min.   měl jsem chut si vyrvat   střeva,strčit si je do   zadku,vytahnout ušima,zahodit   a vyskubat si vlasy.ale   vzhledem k tomu jak se zde   vsichni rozplivaji nad tímto   snímkem jsem se rozhodl   "film" dokoukat.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih49180minih49180Pod dozorem (2008) 
College Road Trip n
minih37525minih37525Smrt pedofila (2003) [TV film] 
Smrt pedofila n
minih154123minih154123Škaredí a zlí (2017) 
Brutti e cattivi n
minih5635minih5635Číslo 5 žije (1986) 
Short Circuit n
minih119706minih119706Maraschino Cherry (1978) 
Maraschino Cherry n
minih14939minih14939Oliver Twist (1948) 
Oliver Twist n
minih151042minih151042Příslib (2016) 
The Promise n
minih141561minih141561Aloys (2016) 
Aloys n
minih7157minih7157Dvojčata (1977) 
The Last Remake of Beau Geste n
minih48432minih48432Motel smrti 2 (2009) [Video] 
Vacancy 2 n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Veřejný nepřítel č. 1: Epilog (2008)

 Veřejný nepřítel č. 1: Epilog (2008)
Veřejný nepřítel č. 1: Epilog n
L'ennemi public n° 1
Žánr: gangsterka / životopisný / krimi / životopisný / akční
Země: Francie / Kanada
Režie: Jean-Francois Richet

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Vražedné šifry: San Francisco

23:10 - 23:55

41 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Návrat Casanovy

22:25 - 00:00

86 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:10 - 00:05

41 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:30 - 00:35

21 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tara Carroll

Carroll Tara

Naposled navštívené:
Tara Carroll

Carroll Tara