Duben
ohodnotit

V síti

Další název:
V sieti
Žánr:
Rok:
2020
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
27.2.2020

Komentáře k filmu V síti

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 8
red.mann
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2020
Super dokument, výborná   práce. Je neuvěřitelné co   se může dít na síti, co se   může dít v dnešním   světe. Je to opravdu síla.
TenSob_
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.2.2020
Je pravda že tvůrci tímto   filmem neobjevili nic nového   ale nabídli rodičům a   široké veřejnosti   konkrétní pohled na   problém, který je pro   většinu lidi, jež si jím   neprošlo, skoro   nepředstavitelný a v tom je   právě síla tohoto   dokumentu. Jak již   komentující na ČSFD   poznamenali nebo alespoň   naznačili, je pravda, že   dokument mohl zajít více do   hloubky např. v tom co muže   vede k tomu, že vyhledávají   právě takto mladé dívky i   přesto že pouze 5% z nich   mají být pedofilové a   chování vyobrazených mužů   nemá s pedofilií moc   společného. Tvůrci mohli   také zajít více do hloubky   v tom, jak by bylo možné   lépe regulovat tento problém   ze strany poskytovatelů   online služeb. Obzvláště v   část filmu předtím, než   se dívky se štábem vydají   na osobní schůzky, se z   videohovorů s predátory   tolik nedozvídáme ale je to   alespoň zajímavé a   rozhodně mi ve filmu nevadí.   Určitě nejsem jediný, kdo   by ocenil director’s cut   verzi s více více   videohovory, které se do   filmu nedostaly. Líbí se mi,   kolik práce tvůrci věnovali   stavbě ateliérových pokojů   „dívek“. Vizuálně je   film za mě rozhodně na   jedničku. Co se týče   výpravy, atmosféry a   celkového zpracování, film   rozhodně obstál a zanechal   ve mně a velké části kina   silný dojem. Velkou roli na   tom hlavně ke konci filmu   hrál pro mě docela   překvapivě soundtrack,   který byl asi nejlepší,   jež jsem v sociálním   dokumentu slyšel. Celý film   bych shrnul jako velice   povedené dílo, které   dostálo jeho záměru, který   dle mého chápání nebyl   ukázat na nový problém ale   na „reálné situaci“   ukázat rodičům a široké   veřejnosti praxi v této   problematice.
Máša13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.10.2020
Drsný
snímek, bohužel i když je   celkem dlouhý je jasné, že   autoři museli mnoho věcí   "zkrátit" a to je   velká škoda. Občas to   působí amatérsky, ale to   zas tolik nevadí. Jinak je   škoda, že jsou zákony,   které chrání vetřelce a   nelze je ukázat bez   rozmazání...Dobrý počin,   který by snad mohl otevřít   oči nějakým rodičům a   nebo i dětem.
m6k
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.10.2020
O tomto celovečerním   dokumentu se hodně mluvilo a   psalo, jeho téma je dosti   žhavé a byl jsem na něj   tedy notně zvědav. Nebyl   jsem ale připraven na to, jak   se při jeho sledování budu   coby muž cítit trapně a   nepříjemně, jakože za to   naše mužské plemeno. Je to   opravdu dost nepříjemně   (legendární) „nastavené   zrcadlo“. Někteří muži   se na seznamovacích   internetových „četech“,   (chatech), chovají opravdu   jako hodně velká… No,   napsat „prasata“ by bylo   nekorektní, vůči prasatům.   Tedy jako hodně velcí   zvrhlící a úchylové. Já   rozhodně nemám nic proti   pornu jako takovému, sám se   na nějakou ochotnou   „amatérku“, která se   chce pochlubit svou krásou,   rád podívám. V pohodě mi   přijde i klasické porno,   pokud to ti aktéři dělají   dobrovolně pro peníze, i   když to mě tolik sledovat   nebaví, ale tohle je opravdu   jinej „level“ a tihle   agresoři, co se nabourávají   do životů hluboce   nezletilých dívek, ty si   opravdu zaslouží přes   prsty, ba i přes koule a   přes ty penisy, co jim tak   rádi ukazují do kamery.   Navíc, když se někteří   pokouší ty   „podzákonní“ dívky   obtěžovat a vydírat nejen   ve virtuálním světě, ale   dokonce i v tom reálném. Ten   dokument je na jednu stranu   opravdu drsný, ale určitě   je dobře, že někdo tuto   problematiku takto otevřel.   Je navíc natočen natolik   zodpovědně a seriózně, aby   se nedalo Klusákovi a   Chalupové předhazovat, že   dokument je jen bulvárně   senzační. Dokument má i   své divácky příjemné   aspekty. Jedním jsou   herečky, které hrají role   těch „a nevadí ti že je   mi teprve dvanáct?“, ty   jsou opravdu velice   přesvědčivé. Přestože je   jim tedy více než 18 let a   jedna z nich je dnes dokonce   už vdaná, (sic!). A pak taky   to, že v dokumentu se vyskytl   i jeden normální kluk,   který si prostě na ten chat   chodí jen pokecat a né   pokoušet se ty mladé   dívky-děti zneužívat. To   byl takový sympatický   ostrůvek v bažinách a   dojemně katarzní okamžik.   Jako jediný taky z těch   četujících úchylů nemusel   mít rozostřený obličej.   Většinově tedy pohled na   tento dokument příjemný   není, ale jeho hlavním   smyslem a kladem je to, že je   to jedno velké varování,   (pro mladé dívky i jejich   rodiče), které snad může   přispět k tomu, aby se   takovéto perverznosti   neděly.
.
naineko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.10.2020
Moc nevím co s tím. Téma je   super a víc než potřebné.   Zvolené aranžmá je super   pro široký záběr skrze   populaci... A tady pro mně   osobně začíná kámen   úrazu. Vsuvky sexuoložky a   právníka jsou opravdu   úsměvné když jste sexuolog   nebo právníčka. Krom toho   tam lezou na sílu. Jako pár   dalších hraných   rozhovorů.
A hodně   zabolí, že se nevěnovali i   obětem chlapcům - herečka   by mohla zvládnout zahrát 12   letého kluka. Takhle to   vypadá, že kluků se to   netýká. Jedna větička   napsaná na konci to moc   nespraví.

Takže společensky za   plný počet. Filmařsky... No   třeba Daliborek mi sedl víc.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.3.2021
Čekal jsem trochu víc   hlubší dokument a ono to   bylo hlavně mapování   situace. Přesto je to silná   a potřebná ukázka toho, co   se tu (v síti) děje,   protože dokud to lidi nevidí   na vlastní oči, tak   neuvěří a neuvědomí si   závažnost situace. Jinak   výborný nápad a velká   odvaha!
Poznámka: S   čím ve filmu nesouhlasím,   je názor, že provozovatelům   sociálních sítí, seznamek,   ap. je to jedno a neřeší   tyto případy kvůli zisku.   Mám osobní zkušenost, že   po nahlášení konkrétního   nevhodného chování, které   se neslučovalo s podmínkami,   se kterými uživatelé   souhlasí při registraci, byl   nahlášený problém   prozkoumán a dotyčný účet   zablokován. Tudíž bránit   se dá. Stejně jako   uživatelé nejsou ani   správci stránek zcela   anonymní.
AtemuLukas
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.10.2020
Slabé
O tomto filmu se hodně   diskutovalo, a v dosti   recenzích byl považován za   “drsný”. No já Vám   nevím, ale drsný mi to moc   nepřišlo. Námět je super,   to zpracování a nelogické   jednání je v dosti místech   úsměvné.

Dost mi nesedl ten   přístup a asi i   zpracování. Jako z takového   tématu mohli vytěžit více.   Právník, sexuoložka, Ty   jsou tam tlačeni na sílu, a   chvíli si říkáte, proč   tam vlastně jsou. Ale dobře,   alespoň to trochu podtrhuje   vážnost situace.

Co mi ale vadilo hodně,   byly herecké výkony hereček   a ten scénář. Dost jsem se   divil, že nikdo z   “”nich” ( pedofilů)   nepoznal, že to hrají.   Místy to bylo dosti okaté to   Sorry.

Naopak   líbilo se mi, že to bylo   pojaté, jako dokument a   nesnažili se to zpracovat   jako klasický film. Díky   tomu to funguje. Vlastně i   prostředí studia bylo   pěkně a celkově v   některých pasážích byly   dobře vykreslené lidské   povahy. (Asi proto, že to   bylo real)

Co   však celý film kazí byla   návštěva pedofila ve snaze   pochopit to, co dělal. Místo   aby ho hned navštívila   policie jdou za ním pokecat.   Jako Really? Celkově bych   hodnotil, jako slabý   průměr. Jsou i lepší   dokumenty, které dokáží   lépe donutit diváka k   zamyšlení.
RwlBem
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.3.2021
Zvláštní z více hledisek.
Pro někoho možná   šokující film o určité   výseči internetu, ale podle   mého si s tématikou moc   dobře neporadil. Připadá mi   silně koncipován hlavně se   záměrem vyvolat pohoršení   diváků nad takzvanými   predátory, a prakticky bez   povšimnutí nechává   všechny ostatní stránky   tématu. Zapojení právníka   (??) a jeho imho   neuvěřitelný projev mě   hodně překvapilo. To snad   ani nemůže myslet vážně   co povídá. Takže, snímek   sice hlasitě řekl A, ale B i   C upadlo někde na schodech do   studia. Jo, dobrý výkon, ale   netleskám.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih83042minih83042Maturita duchů (2012) 
Promoción fantasma n
minih147101minih147101I dva jsou rodina (2016) 
Demain tout commence n
minih39766minih39766Paparazzi (2004) 
Paparazzi n
minih151631minih151631Děti úplňku (2017) [TV film] 
Děti úplňku n
minih34114minih34114Šílenec (2001) 
The Caveman's Valentine n
minih74802minih74802Polski film (2012) [DCP] 
Polski film n
minih43759minih43759San Antonio (2004) 
San-Antonio n
minih79942minih79942Resident Evil: Odveta (2012) 
Resident Evil: Retribution n
minih47344minih47344Ostrov ztracených duší (2007) [TV film] 
De Fortabte sjæles ø n
minih44358minih44358Planeta Teror (2007) 
Planet Terror n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

V síti - Film o filmu (2021)

 V síti - Film o filmu (2021)
V síti - Film o filmu n
 
Žánr: dokument
Země: Česká republika
Režie: Lucie Hecht

(jiná verze filmu)

V síti: Za školou (2020)

 V síti: Za školou (2020)
V síti: Za školou n
 
Žánr: dokument
Země: Česká republika
Režie: Barbora Chalupová, Vít Klusák

(jiná verze filmu)

V síti 18+ (2020)

 V síti 18+ (2020)
V síti 18+ n
 
Žánr: dokument
Země: Česká republika
Režie: Barbora Chalupová, Vít Klusák

(jiná verze filmu)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10