Duben

Komentáře uživatele TenSob_

TenSob_

TenSob_ zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Jan Sobotka

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 3
#martyisdead
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.12.2019
GG
Za mě nejenže velmi   zdařilý krimi seriál ale   zároveň i   nejsmysluplnější tuzemská   kyberbezpečnostní kampaň,   kterou snad může trumfnout   jen V Sítit Víta Klusáka a   Barbory Chalupové, které   jsem zatím neviděl, takže   nemůžu posoudit.
Samotáři
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.4.2020
V prvaé řadě chci   poznamenat, že jsem narozen v   roce 2001, takže jsem dobu,   jež film zobrazuje nezažil,   což má co dočinění s tím   jak v mých očích vyzněl.   Rozhodl jsem se, že využiju   nechtěně nabytého volna k   zbavení se restů v   nezhlédnutých českých   filmech. V tomto mě   inspirovata ČT, která v   reakci na současný stav   mnoho filmů uvolnila ke   zhédnutí zdarma. Včera jsem   začal filmem Občanský   průkaz, který mě natchnul   natolik, že jsem se rohodnl   přečíst si knižní   předlohu Petra Šabacha a už   jí mám nyní jako eknihu   koupenou.

O to   větší zklamání ve mě   dnes po zhlédnutí vyvolal   snímek Samotáři, který, co   jsem pochopil, nabývá díky   hláškám v populární   kultuře až legendárního   statutu. Kromě výborného   hereckého výkonu Jiřího   Macháčka na filmu ale   bohužel nevidím v podstatě   nic dobrého. Postavy nemají   žádný vývoj a ve svém   (dobově zasazeném?)   stereotypu na mě nepůsobí   uvěřitelně. Film se snaží   ukázat několik (opět   dobových) zajímavostí,   které ale působí nuceně a   tím pádem nadbytečně a   rušivě. Jde např. o Japonce   při večeři rodičů Hanky,   videokameru se kterou   prapodivně natáčí Robert   to co nemá nebo celou věc s   "vírou" v UFO.   Příběh za mě není   příliš nápaditý, což by   ale nebýt neuvěřitelně   působích postav a rušivých   prvků až tak velký problém   nebyl. Scénáristé měli   spoustu nápadu, které ale   příběh filmu nedovedl   opodstatnit. Velký problém   jsem měl ještě s hudbou,   jež např. ve scéně kde se   postva Vesny chystá skočit z   mostu absolutně nedává   smysl. Nevyžaduji od filmů   epické orchestrální   soudtracky ale ke   komedii/dramatu mi   populárně-elektronicko-hip-h   opový soundtrack rozhodně   nesedí (opět dobová   záležitost?). Soundtrack   nepůsobí uceleně a skoro mi   připadá jak kdyby byl   poskládán z   neosuvisejících tracků z   hudební banky. Kamera ve   chvílích působí trochu   televizním dojmem ale nic co   by mi vadilo.

Nikdy jsem o žádném   filmu neměl potřebu psát   takovouto slohovku ale   cítím, že dneska to bylo   třeba, protože mě nikdy   žádný natolik vychvalovaný   film, jež je navíc na ČSFD   v červených číslech,   nezklamal. Omlouvám se všem,   co mají film rádi nebo na   něj mají z jakéhokoli   důvodu dobré vzpomínky. Jak   už jsem napsal, tak herecké   výkony Jiřího Macháčka   byly výborné ale rozhodně   mi nestačily. Pokud Vám   připadá že mi na filmu   něco uniká, rozhodně dejte   vědět. V tomto případě   totiž nevím zda je problém   ve filmu nebo ve mně.
V síti
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.2.2020
Je pravda že tvůrci tímto   filmem neobjevili nic nového   ale nabídli rodičům a   široké veřejnosti   konkrétní pohled na   problém, který je pro   většinu lidi, jež si jím   neprošlo, skoro   nepředstavitelný a v tom je   právě síla tohoto   dokumentu. Jak již   komentující na ČSFD   poznamenali nebo alespoň   naznačili, je pravda, že   dokument mohl zajít více do   hloubky např. v tom co muže   vede k tomu, že vyhledávají   právě takto mladé dívky i   přesto že pouze 5% z nich   mají být pedofilové a   chování vyobrazených mužů   nemá s pedofilií moc   společného. Tvůrci mohli   také zajít více do hloubky   v tom, jak by bylo možné   lépe regulovat tento problém   ze strany poskytovatelů   online služeb. Obzvláště v   část filmu předtím, než   se dívky se štábem vydají   na osobní schůzky, se z   videohovorů s predátory   tolik nedozvídáme ale je to   alespoň zajímavé a   rozhodně mi ve filmu nevadí.   Určitě nejsem jediný, kdo   by ocenil director’s cut   verzi s více více   videohovory, které se do   filmu nedostaly. Líbí se mi,   kolik práce tvůrci věnovali   stavbě ateliérových pokojů   „dívek“. Vizuálně je   film za mě rozhodně na   jedničku. Co se týče   výpravy, atmosféry a   celkového zpracování, film   rozhodně obstál a zanechal   ve mně a velké části kina   silný dojem. Velkou roli na   tom hlavně ke konci filmu   hrál pro mě docela   překvapivě soundtrack,   který byl asi nejlepší,   jež jsem v sociálním   dokumentu slyšel. Celý film   bych shrnul jako velice   povedené dílo, které   dostálo jeho záměru, který   dle mého chápání nebyl   ukázat na nový problém ale   na „reálné situaci“   ukázat rodičům a široké   veřejnosti praxi v této   problematice.

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:05

88 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

13:20 - 14:05

38 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:40 - 14:30

18 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

33 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190544
Osobností: 697832
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178271
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10