Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu V jednom ohni

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 5
curil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.5.2010
Film mě příliš nezaujal.   Není mi blízké téma   hasičů a navíc spojené s   náboženským podtextem, to   už vůbec ne.   Čtyřicetidenní lhůta k   rozhodnutí o rozpadu   manželství, to není   špatný nápad, ale poněkud   přitažené za vlasy.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.6.2016
Romantické drama s   náboženským podtextem...   no, a právě důležitost   podtextu, jenž si musel   uzurpovat většinu času,   způsobila uspěchanost   prologu, kdy důvody   manželského rozkolu   působily značně   zkratkovitě, uměle, téměř   dětsky (vyštěkávání   stále stejných výčitek bez   jakéhokoliv úvodu, rozuměj   - například pozdravu, což   je u snímku americké   provenience, kde na sebe   blafnou "ahoj" co   pět minut, minimálně   nepřirozené). Neobratným   manévrem se ukázal být už   titulkový rozhovor matky s   dítětem, po kterém jsem   následně zhruba do poloviny   projekce neúspěšně   slídila, než mně doklaplo,   že je součástí pointy...   to už jsem byla trošičku   vzteklá. K osobám a   obsazení - sympatie pro   Caleba, jednoznačně. Trochu   nerv, jinak pohodář s   příjemným hlasem, který   svou ženu nikdy nepřestal   milovat, což protějšek   nevykazoval ani náznakem -   chladný, úřednický typ v   uhlazeném kostýmku, co do   domova nakráčí jak z   jiného světa, co koupí, to   sama zfutruje a úsměv snad   nezná jiný, než   profesionální... a navíc   nemá vkus, proto se vtírá   otázka, zda za ni vůbec   stojí bojovat. A Erin Bethea,   vzhledem k obsazení ansámblu   rodinnými příslušníky   režiséra, jakož i sebou   samým, měla být patrně za   hvězdu... nóó, tak   špatně, a zrovna se může   chytit za ruce s Harrisem   Malcomem, hercem z leknutí,   jehož ušlechtilý mentoring   by se v reálu nemohl ujmout.   Zbylé křoví nevykazovalo   žádnou užitnou hodnotu,   proto je bezpředmětné jej   komentovat. Takže snímek   jako takový určitě žádný   klenot, uchýlil se k návodu,   byť zajímavému a   motivačnímu, jenže mu   chybí duše nebo tah na   bránu, chcete-li. Ale pozor,   pro rozjímavé vytahuje z   rukávu nejedno téma s   nejistým vyústěním   trefných přirovnání i   prozření (třeba to o   stálém odmítání a   nezájmu na jedné straně a   permanentně otevřené   náruči na straně druhé,   ano, myslím ono "over   and over and over") i   zavádějících mínění o   nás samých... jsme dobří -   v práci, odvádíme daně,   splácíme hypotéku, staráme   se o rodinu - proč bychom   jako měli skončit v pekle?   Protože tak plníme jen   přednastavené, zvenčí   viditelné a průkazné   společenské funkce, když   selžeme, následuje trest v   různých formách, s Božím   zákonem se to má podobně,   jen si ty skryté přečiny,   které rády metastázují do   zjevných, musíme vydolovat z   nitra, pojmenovat, zkrotit a   především vytrvat, protože   ta dlouhá čekací doba je   záludná a Bůh je akurátní   - když tě zastaví v   překročené rychlosti,   nebude ho zrovna zajímat,   žes celý rok jezdil   předpisově... Podstatné je,   že nabízí prevenci - tomu,   kdo ji chce přijmout. Tak ale   v našem případě konec   dobrý, všechno dobré.   Akorát... nechci vyrypovat (a   kazit jim radost), ale podle   mě veselka neplatí - kněz   nějaký sprostý civil,   nebeská báň místo kostela   a pochybný ceremoniál...   Jinak jsem se dnes   komentátorsky vyřádila, jak   už dlouho ne :-).
AGAMEMNON
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2011
Kendrickův křesťanský   opus, druhý, po včera   zhlédnutém Vzepřít se   obrům. Je mi jasné, že v   naší zarytě ateistické   společnosti jeho snaha asi   nebude příliš vítána. Je   škoda, že právě z tohoto   důvodu spousta lidí film   odsoudí. Nejvíc za pozornost   stojí ze života odkoukané   manželské dialogy, vtipné   špičkování kolegů a   neskutečně sympatičtí   sousedé. Ano film je sice   prokřesťanský, přesto se   nejedná o nějakou   hysterickou fanatickou agitku.
Matematicka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2013
Líbilo se mi hlavní téma:   pokus o záchranu vlastního   manželství - toto téma (ač   si myslím, že v realitě se   přeci jen ještě poměrně   časté) se ve filmech   příliš nevyskytuje.   (Nemáme už odvahu o těchto   věcech přemýšlet?) Velice   šťastné bylo také spojení   tohoto tématu s profesí   hlavního hrdiny - film tak   dostal i potřebnou akci i   realističnost v tom, že se   nelze na vlastní manželství   soustředit 24 hodin denně   :-) Vadila mi jistá naivita   snímku i lehkost, s kterou   pojednává o věcech víry.   Pro mě věřit není tak   lehké, jak je to   předkládáno tady, stejně   jako mluvit o své víře s   dalšími. Na druhou stranu:   dnešní filmy nemají už   žádné tabu, tak proč by   tím tabu měla být víra   hlavních hrdinů? Jestliže   uvěřili, proč by to nemohlo   měnit jejich život a   životní postoje?
Zmíněná   "naivita" filmu   působí místy komediálně,   místy pohádkově, ale obojí   může být i příjemné,   pokud takto chcete film   přijmout.
Mám-li   uvést souvislost s jiným   filmem, pak vřele doporučuji   všem, které nepotěšilo   zoufalství "Nouzového   východu" - zde hrdinové   našli jiný "nouzový   východ", ať už si o   něm myslíte cokoliv.
Pro mě bylo   nejpřínosnější zamyslet   se nad vlastním manželstvím   a usilovat o jeho obnovu,   kterou potřebujeme stále   (ale teď obzvlášť) - ať   už na základě ve filmu   zmíněné knihy "Výzva   lásky" nebo jinak. Tento   osobní impulz k zamyšlení   považuji za nejsilnější a   vzhledem k němu považuji   "chyby na kráse"   tohoto filmu nakonec za   nepodstatné.
Zajímavý komentář:   AGAMEMNON.
janveres
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2017
V jednom ohni
Až v láske pochopíš, čo   je to láska...
Film   má v sebe veľké hodnoty aj   napriek tomu, že je miestami   trošku amatérsky   spracovaný.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41885minih41885Krvavá odplata (2005) 
Brothers in Arms n
minih117482minih117482Blesk z čistého nebe (2012) 
Thunderstruck n
minih43703minih43703Dexter (2006) [TV seriál] 
Dexter n
minih66164minih66164Ďábel a svěcená voda (1983) 
Il diavolo e l´aquasanta n
minih159247minih159247Kung Fu: Úder smrti (1972) 
Fang Shi Yu n
minih121801minih121801Newyorská romance (2013) [2k digital] 
Begin Again n
minih37366minih37366Válečný pokřik (1955) 
Battle Cry n
minih11293minih11293Le démoniaque (1968) 
Le démoniaque n
minih24191minih24191Zvíře (1977) 
L'animal n
minih22369minih22369Velmi si vás vážíme (1988) 
We Think the World of You n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama