V jednom ohni (2008)

V jednom ohni (Fireproof)
72.2 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Fireproof

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 122 min.
Caleb Holt zachraňuje jako hasič ostatní lidi, ale vlastní manželství se mu rozpadá. Když už stojí na prahu rozvodu, otec ho požádá, aby vyzkoušel čtyřicetidenní experiment na záchranu manželství. Jenže aby uspěl, musí nejprve vyřešit svůj vztah k Bohu.

Hrdinou romantického dramatu s náboženským podtextem je kapitán Caleb Holt (Kirk Cameron), odvážný požárník, který neváhá riskovat svůj život pro záchranu ostatních. Své manželství s Catherinou (Erin Bethea) však zřejmě zachránit nedokáže. Po sedmi letech se dvojice ocitla na pokraji rozvodu, a když už se zdá, že rozchodu nemůže nic zabránit, vloží se mezi ně Calebův otec John (Harris Malcolm). Požádá syna, aby ještě vyzkoušel čtyřicetidenní experiment, v němž se bude snažit proniknout k srdci své ženy. Caleb se zpočátku nesetkává s úspěchem, ale nakonec pochopí, že nejprve si musí dát do pořádku svůj vztah k Bohu, aby pak mohl zachránit své manželství.
(HBO)

režie:
Alex Kendrick
 
 
hraje:
Kirk Cameron (Caleb Holt), Erin Bethea (Catherine Holtová), Ken Bevel (Michael Simmons), Stephen Dervan (Wayne Floyd), Eric Young (Terrell Sanders), Jason McLeod (Eric Harmon), Harris Malcom (John Holt), Phyllis Malcom (Cheryl Holtová), Perry Revell (doktor Gavin Keller), Stephanie Makulinski (Robin Catesová), Renata Williams (Latasha Brownová), Dwan Williams (Deidra Harrisová), Amberly Marquard (Ashley Phillipsová), Blake Bailey (Stephanie Millsová), Anthony Brown (James Turner), Walter Burnett (Dr. Anderson), Bailey Cave (Ross Spencer), Janet Lee Dapper (ošetřovatelka), Allison Dawson (paní Turnerová), Taylor Glow (Megan), Tracy Goode (Benny Murphy), Carla Hawkins (Tina Simmonsová), Sue Holt (paní Campbellová), Kelly Johnson (Bethany Wilsonová), Alex Kendrick (pastor Strauss), Jim McBride (Carl Hatcher)
 
 
námět:
Alex Kendrick, Stephen Kendrick
 
 
scénář:
Alex Kendrick, Stephen Kendrick
 
 
kamera:
Bob Scott
 
 
hudba:
Mark Willard
 
 
střih:
Bill Ebel
 
 
zvuk:
Kevin Daughtry, Nick Palladino
 
 
zvláštní efekty:
G. Heath Hood
 
 
koproducent:
David Nixon
 
 
asistent režie:
Justin Tolley
 
 
výkonný producent:
Michael Catt, Jim McBride
 
 
producent:
Alex Kendrick, Stephen Kendrick
 
 
skript:
Holly Stiegel
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.