Jeden svět
ohodnotit

Úžasňákovi

The Incredibles

Další název:
Die Unglaublichen - The Incredibles; Rodinka Úžasných
Rok:
2004
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
25.11.2004
„Do večeře musejí zachránit svět...“

Komentáře k filmu Úžasňákovi

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 35
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.10.2011
Film teda vyloženě úžasý   není, v záplavě animáků   poslední doby nijak   nevyniká, nezaujme. Myšlenka   sice originální, ale ne   úžasná. Divák by se asi   měl do příběhu   "vcítit", což se   mi zde nepovedlo.
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2009
Tak jejich schopnosti bych   opravdu chtěla mít! Být   rychlá jako blesk, umět   zmizet, když chci, mít ruce   jak Saxana. Vše by se mi   hodilo, ale žít jejich   život bych nechtěla.   Příběh úžasný, animace   výborná, dabing převratný.   No prostě EXCELENTNÍ film.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2018
Nudná rodinka s nějakými   schopnostmi a s pár kámoši   s nějakými jinými   schopnostmi, kteří doplatili   na politickou korektnost a   najednou jich nebylo třeba.   Trochu nuda a šeď,   žárlivá manželka a pak   přišla Edna! Její   desetiminutová seance   rozbourala dosavadní   vyprávění, které najednou   dostalo šmrnc a štávu. Pak   Edna zase zmizela, ale už   nastala akce a dalo se na co   koukat, hlavně na   nejmladšího člena rodiny.   Cílová skupina byla kdysi   spokojena, za mě více Edny,   doufám, že v příštím   díle dojde k nápravě. A bez   pláštíku!
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2011
Úžašňákovi
Úžasňákovi je příjemná   rodinná animovaná komedie,   na kterou se mohou koukat jak   děti tak dospělí, když mi   byl tenhle film doporučen   hrozně jsem ho odmítala, ani   vlastně nevím proč, nakonec   jsem se na něj podívala a   byla jsem mile překvapená,   jak je to báječná   podívaná.
Prasoid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Název odpovídá kvalitě,
i když ne všichni jsou   přístupní až takové   míře hrdinství a   neobvyklých tělesných   kvalit, jichž je ve filmu   plno. Sama za sebe mluví   hlavní myšlenka odcizení a   nevole k superhdinům, ale   když je zle, jsou najednou   všem dobří, že? Aniž by   se nad tím pozastavovali.   Takže hezkou podívanou,   děti.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Další z povedených   animáků od Pixaru. O rodince   se superschopnostmi kteří se   rozhodnou žít obyčejným   životem. trochu jim to nejde
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2011
Úžasnňákovi jsou fakt   úžasní. Moc dobře   udělaný příběh,   srandovní postavy a animace   taky dobře udělaná
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.5.2013
Moc pěkný film o   superhrdinech, kteří byli   nádherně vymyšlení a   vymodelovaní. Už mi tu   chyběl jenom Spider-man a   X-men! Ne, dělám si legraci.   Film je dost dobrý s   vynikajícím českým   dabingem. Snímek není jenom   pro děti, ale i pro   dospělé, takže i pro celou   rodinu.
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Perfektní film. Jeden z   nejlepších animáků co jsem   viděl. Vše tu vypadá   naprosto úžasně, skvěle se   na to dívá a ani chvilinku   se u toho nenudíte. Nejvíce   mě překvapilo množství a   propracovanost akčních   scén. Hlavně tak posledních   30 minut stojí za to.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2015
Líbí se mi, že se postupem   času začaly vytvářet   animáče, které pobaví i   dospělé, neboť obsahují   "gegy dospělácké   terminologie", které   dítě zatím nepobere.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2018
Po
dlouhých 14 letech jsem se   dostal k tomu, abych shlédl   tuto kultovní animačku a   musím přiznat,že ačkoliv   mě jakékoliv kreslené   filmy-pohádky příliš   neberou,tohle nebylo vůbec   špatný a přistihl jsem se   dokonce u toho, jak jsem   napjatý :-))) Takže fajnová   pohodovka na večer.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.6.2007
Po Hledá se Nemo opět   "pixarovka" pro   starší diváky, kteří se   budou pravděpodobně   příjemně bavit. Je to   dynamické a nápadité, od   počátku opravdu velice   zajímavé, krásně graficky   provedené a jako vždy   nechybí dobře napsané   postavy, z nichž mému srdci   nejbližší jsou Elastička,   elegantní a sympatická za   jakýchkoli okolností, a   samozřejmě Edna Módní. Už   za skvělé charaktery si   tento film zaslouží více   než dobrou kritiku.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Viděl jsem upoutávku a   chtěl jsem to aspoň pro mou   holčičku, ale fakt je ten,   že jsem se na to podíval i   sám a jsem velmi rád.   Upoutávky mě nechytly.   Ještě jsem si to pustil sám   v pův. znění a fakt   úžasný!!!
netopir55
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.6.2009
úžasnáci jsou výborná   rodinná komedie pro celou   rodinu.Co se týče   animace,tak tá je   skvělá.Jeden je   rýchlej,druhá neviditelná a   schopná vytvářet silové   pole,třetí je elasticky   pružná a čtvrtý člen   rodiny je silák.Moc sem se u   toho bavil a věřím že   aspon 2/3 se bavila taky.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2009
Pobavení pro celou   rodinu.Komické scény s   humornými hláškami.Toto   téma super lidí dává   nekonečné množství   příběhů.Kdo by nechtěl   mít doma mámu co dovede být   padák nebo člun.Snímek je   dobře zpracován moderní   metodou a stojí za   zhlédnutí.
nash
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.2.2007
První půlka filmu mě   ohromila svým humorem, který   se ovšem ve druhé půlce   poněkud vypařil a byl   nahrazen zbytečně velkým   množstvím akčních scén.   To podle mě filmu trochu   uškodilo, ale řemeslně je   udělán dokonale, kvalita   animace je zase o hodně dál   než třeba u Shreka.   Elastička je opravdu skvělá   a musím říct že úplně   nejvíc mě pobavily rozhovory   na začátku.
lebowski
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.11.2004
Tak toto je opravdu naprostá   bomba!!! Nejlepší animovaný   film vůbec. Pixar se opět   vytáh. Kde se na ně hrabou   DreamWorks se svým Shrekem.
huron
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.5.2006
Úžasně vtipné, úžasná   podívaná, úžasný poslech.   Úžasný rodinný film.
mikee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.10.2008
Skvělá dobrodružná a   překvapivě na rodinnou   podívanou i špionážně   pojatá pixarovka , která si   mě získala díky vymazleným   akčním sekvencím ,   zajímavému příběhu a   celkovému přístupu , který   je viditelně laděný na   starší publikum a nejedná   se o typický animák pro   děti. It´s simply   Incredible! ;-)
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2007
Je skvělé vědět, že   cokoliv natočí PIXAR, bude   prostě dobré. Úžasňákovi   mě velmi překvapili, čekal   jsem klasickou animákovou   komedii, ale on to byl spíš   akčně - dobrodružný film.   Krásné animace, nádherné   charaktery postav, výborný   napínavý děj, co dodat.   Jeden z nejlepších   animáků, co jsem kdy viděl.
Koimisto
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.12.2006
Na animovanou akční pecku   roku, je to takové úžasně   obyčejné.Sice jsem se bavil,   ovšem o veškerou zábavu se   starala pouze a jenom   Elastička (byla naprosto   perfektní a elegantní při   řešení veškerých situcí)   ,její dcera Violet (krásná   kukadla a krásná bytůstka   od hlavy až k patě) a mini   Devil na konci.
Ovšem   animátoři zaslouží   absolutorium, museli se   perfektně vyřádit a   bezesporu i velmi nadřít ...   :@)
WaM
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2005
Docela dobrý film, ale   lepší než SHREK pro mě   není. Celkem normální   příběh o zahraňování   světa, sem tam nějaká   dobrá hláška. Jinak lepší   průměr u mě 7* - na víc   nemá jelikož mě zas tak moc   nepobavil.
Verik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.3.2005
Název napovídá,že tento   film je opravdu   úúúžasný.Zkrátka o   rodince,která má   nadpřirozené schopnosti,ale   i s nadpřirozenými   schopnostmi jsou spojené   jisté potíže.když se na   tento film mrknete,tak   poznáte o čem mluvim.Tak   kukněte a nezapoměňte:-)
ricky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2014
S Autama rozhodně nejhezčí   a nejúspěšnější animáky   možná i všech dob.   Každopádně hned na   začátek musím říct, že   je to jeden z mála animáků,   který se hodí i pro   dospělé obecenstvo. Možná   se nebudete válet před   gaučem smíchy, veřte ale,   že vaše ratolesti to budou   dělat určitě. A pořád.   Příběh je jako obvykle   celkem jednoduchý, ale jeho   ideální souhra srozumitelné   zápletky, několika vtípků   a i mnoha narážek na život   dospělých, u kterého se   vám zničehonic rozpohybují   rty a vy zjistíte, že si   již dlouhou chvíli   usmíváte prostě nemůže   skončit jinak než   úspěchem. Je to slast,   která vás nikdy neomrzí-   nebo alespoň na dlouho...   Scénky jsou graficky   povedené a směsice mnoha   pestrobarevných jasných   barev bere dech. To jsou   Úžasňákovi, u kterých je   velké štěstí, že se nikdy   nenatočila dvojka- protože   ta by dokázala parádně   zničit tento první díl. 85%
Sygi5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.6.2008
Jeden z mých   nejoblíbenějších   animovaných filmů.Takové ty   akce ve stylu Jamese Bonda   jsou fakt dobře udělané
christinak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2005
Jsou prostě úžasní, jak jinak že :))
Už jenom ten název   napovídá, že se bude jednat   o úžasnou podívanou.   Rodinka pana Úžasňáka je   na první pohled docela   normální, ale za tímto   zdáním se skrývá rodinka   superhrdinů, kteří   pomůžou zachránit svět.
Duster
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Vynikající film po všech   stránkách. Technicky   téměř dokonalý. Člověk   jen žasne, kam už vývoj v   anïmovaném filmu pokročil.   A nejde jen o výborně   natočené cool akční orgie   a vizuální efekty. Ti   animáci totiž skutečně   hrají a dokážou předvést   opravdu velmi širokou škálu   emocí a výrazů. Co se tedy   týče vizuální stránky   věci, člověk se může jen   kochat. Ale dnes už existuje   tolik animovaných snímků,   že technika není všechno.   Naštěstí Úžasňákovi   nepropadají ani po   příběhové stránce. Ba   naopak. Scénář je   nadprůměrný, děj poměrně   originální a má spád.   Humor velmi často ocení   spíše ti starší, ale bavit   se v kině musí určitě   celá rodina. Nadabování   postaviček je vynikající a   to dokonce i v češtině.   Opravdu váhám, která verze   je lepší. Výborná je i   hudba, která napůl vykrádá   a napůl paroduje bondovky i   jiná špionážní nebo   akční dílka. Pro mě jsou   Úžasňákovi aktuálně asi   nej animovaným snímkem   posledních let.
power
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2005
film je skoro dokonaly dobre   spracovany pribeh da se   srovnat taky se shrekem 2. je   docela oukej
stepankas
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.12.2007
No, pohled na   "elastický" lidi se   nenaskytujue deně. Já zrovna   takhle plastový filmíky   nijak zvlášť nemusím.   Viděla jsem to jednou a   stačí to. Myslím, že pro   akční děti to je OK
lidri10
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.7.2009
Úžasňákovi
Celkem pěkná kreslená   pohádka o hrdinech, kteří   neustále zachraňují   životy! Vláda jim však   zakázala jejich činnost! Za   mě doporučení
michaeljameson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Velmi málo se dívám na   animované filmy, těžkose do   nich přemlouvám, ale když   už se tak stane - většinou   mě nadchnou, jako tomu bylo v   případě Úžasňákových   :-) Dokonalá podívaná   nabitá vtipem a perfektní   animací ! Myslím, že je to   nejlepší an. filmeček, co   se kdy natočil !
jozko69
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Akcia
Tento film som si pozrel hneď   dvakrát za sebou, lebo pri   strhujúcom tempe, ktoré v   ňom je mi unikli niektoré   detaily. Pixar sa vyznamenal.   Čo sa týka grafiky, bol som   užasnutý, čo sa týka deja,   deti ťažko pochopia   niektoré veci a preto beriem   tento animovaný film ako   lahôdku pre dospelých.
Italiano
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.8.2005
Další z řady animovaných   filmů co mě hodně   pobavily...
pirekjan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.8.2018
Fajn animák
Zábavný a hezky natočený   animák, my se synem jsme se   bavili .
ifffka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2005
vzali to hopem:)
v posledni dobe jsem byla   trochu zklamana, kdyz jsem   videla pribehy animovanych   hrdinu...vetsinou byl pribeh   podobny tomu druhemu...tejaky   "velky" zachranuje   nebo se stara o   "maleho"- a tady?   tady kolektiv zachranuje   svet:)...libil se mi spad   pribehu i vtipne dialogy   (cesky dabing). bezvadne jsou   i efekty pri akcnich   scenach!!! je to   uzasne:)...napaditost v   detailech (vychytavky osaceni   hrdinu)...jedine za co by se   mozna dalo ubrat kus hvezdicky   je naivni hlasek dcerky,   kterou (pokud se nepletu)   napluvila stejna slecna   herecka, co se objevuje v   "rodinych potechů...to   mi moc nesedelo!!!, ale nikdo   neni dokonaly:)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih22424minih22424Veselé velikonoce (1984) 
Joyeuses Paques n
minih69842minih69842Všemocný (2011) 
Limitless n
minih157845minih157845Jsem božská (2018) 
I Feel Pretty n
minih76336minih76336Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) 
Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka n
minih167898minih167898Král psanec (2018) 
Outlaw King n
minih73116minih73116Pod zeleným stromem (2005) [TV film] 
Under the Greenwood Tree n
minih40087minih40087Uloupené dětství (1987) [TV film] 
Uloupené dětství n
minih44826minih44826Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (2009) 
Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs n
minih14422minih14422Noční jezdci (1981) 
Noční jezdci n
minih49110minih49110Zombieland (2009) 
Zombieland n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Úžasňákovi 2 (2018)

 Úžasňákovi 2 (2018)
Úžasňákovi 2 n
The Incredibles 2
Žánr: animovaný / akční / komedie / rodinný / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Brad Bird

(pokračování)

Jack-Jack útočí (2005)

 Jack-Jack útočí (2005)
Jack-Jack útočí n
Jack-Jack Attack
Žánr: animovaný / dobrodružný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Brad Bird

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10