Jeden svět
ohodnotit

Underworld

Další název:
Underworld: Boj v podsvětí
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
122 minut
Premiéra v ČR:
27.11.2003
„Poslední bitva o nadvládu“

Obsah filmu Underworld

 
Selena (K. Beckinsale),je krásná upíři bojovnice , pochazí z mocného aristokratického rodu. Naopak Michael (S.Speedman) pochází z klanu vlkodlaků, který je považován za nižší společenskou rasu. Jejich nešťastna láska je předem odsouzená k zaniku,protože boj jejich klany trvá více jak 600let.

Autor: caseyjones
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Len WisemanLen Wiseman  
hraje:
Kate BeckinsaleKate Beckinsale.....Selene [29]   
Scott SpeedmanScott Speedman.....Michael [27]   
Michael SheenMichael Sheen.....Lucian [34]   
Shane BrollyShane Brolly.....Kraven [33]   
Bill NighyBill Nighy.....Viktor [53]   
Erwin LederErwin Leder.....Singe [51]   
Sophia MylesSophia Myles.....Erika [23]   
Robbie GeeRobbie Gee.....Kahn [32]   
Wentworth MillerWentworth Miller.....doktor Adam [30]   
Zita GörögZita Görög.....Amelia [23]   
Kevin GreviouxKevin Grevioux.....Raze   
Scott McElroyScott McElroy.....Soren   
Todd SchneiderTodd Schneider.....Trix   
Sándor BollaSándor Bolla.....Rigel   
Dennis KozeluhDennis Kozeluh  
Hank AmosHank Amos  
scénář:
Danny McBrideDanny McBride  
námět:
Len WisemanLen Wiseman  
Kevin GreviouxKevin Grevioux  
Danny McBrideDanny McBride  
hudba:
Paul HaslingerPaul Haslinger  
Danny LohnerDanny Lohner.....supervize   
kamera:
Tony Pierce-RobertsTony Pierce-Roberts  
střih:
Martin HunterMartin Hunter  
Nigel GaltNigel Galt  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.enterTheUnderworld...
 
 
Distributor v ČR:
HCE
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Underworld >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.1.2021
Válečná vřava mezi upíry a vlkodlaky a s   čím máme tu čest nám je představeno hned v   prvních minutách děje. Hororový koncept je   plně zachován, jen se přešlo do impozantního   akčního žánru, který nemá čím by zklamal.   Souboje mezi mýtickými postavami v podobě   drsných přestřelek v takovémto rozhraní tady   snad ještě nebyly. Temná atmosféra se drží   po celou stopáž, akce je dostatek a celé to má   patřičný švih a výraznou energii. Patrné   jsou také náznaky milostné etudy, ale hodně se   to drží na uzdě. Říká se, že se jedná o   menší modernizovaný námět příběhu Romeo a   Julie a když se na to řádně podíváme, svým   způsobem tomu tak skutečně je. Ohromným   tahounem snímku je Kate Beckinsale, coby   pohledná upírka Selene, která je jako obvykle   přesvědčivá, takže její fanoušci mohou být   spokojeni. Neobvyklý je naopak fakt, že se tu   nevyskytují obyčejní lidé, jako třeba ve   snímku ´Blade´ (1998). Jen jeden lidský   mladík v rámci dějové zápletky a to je vše.   Lidí se prostě tato válka netýká. Filmový   debut režiséra Lena Wisemana je po technické   stránce prostě skvělý. Spojení hororu a   drsného akčního žánru už u fanoušků   převážně hororových už spíše budí   rozpaky. U mýtických postav jsou prostě   určité zákonitosti, které tu jsou u   některých věcí naprosto rozbourány. Ale dejme   tomu, ještě to není tak hrozné, aby se to   muselo zatratit úplně. Pro našince je jinak   potěšující fakt, že se venkovní scény   natáčeli v Praze. Všimnout si lze i pražské   scenérie na filmovém plakátu. O zbytek se už   postarala Budapešť. Snímek v obou žánrech   potenciál má a jestli diváky osloví už   záleží na jejich přístupu.
Ramilie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.4.2018
Začátek přehnaně akční, vůbec to nedávalo   smysl... naštěstí se to brzy začalo   vysvětlovat a mohla jsem začít sympatizovat s   postavami. Vzpomínky na minulost zatím nic moc,   v dalších dílech je to lepe vysvětleno.
radegaster
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.3.2017
Podsvětí
Řemeslně kvalitně odvedená řež, akční   maratón, který je ideální pro děsuplné   probuzení diváků uprostřed filmového večera   na téma: upíři. Vím, že většina žen tento   žánr prostě nikdy nepochopí a neocení. Ale   pokud si odmyslíme nesmyslný vztah Selene s   připitomělým Scottem Speedmanem (tuto pasáž   považuju za zbytečnou snahu o přiblížení se   dámskému publiku), jde v podstatě o ryze   pánskou zábavu ne nepodobnou sérii Resident   Evil. Hlavní hrdina v podání chladné a   nádherné Kate Backinsale totiž jde   smrtonošování sakra od ruky. Latex, krásný   plášť a pistole do každé ruky a její   sexepeal vzrůstá do nebeských výšin. Co   naplat, jsem primitiv. Underworld je ale skvělá   zábava pro kromaňonce...
LetztesBiest
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Náhodou to vůbec není špatný film. Máme tu   upíry a vlkodlaky válčící proti sobě, celkem   klasika. Jejich spor je nám na začátku   vysvětlen poněkud černobíle (protože ani   hlavní hrdinka nezná celou pravdu) a o to víc   pak potěší konec, který není úplně   předvídatelný a ukazuje některé postavy v   úplně jiném světle. Stylizace filmu do   tmavších barev (děj se odehrává pouze v noci)   také není škodu. Nechybí akce, trocha té   romantiky (které je tam opravdu jen v   náznacích, žádná kýčovitá lovestory se   díkybohu nekoná) a Kate Beckinsale je tu   nehorázně sexy ... většina se mnou nebude   souhlasit, ale pro mě tenhle film má svoje   kouzlo ...
enejčel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.12.2013
Béčková blbost
Béčková blbost bez napětí, strachu a   příběhu. Námět slabý a přitom téma upíři   a vlkodlaci se mi líbí, ale mohlo to být lépe   zpracované. Počítačové triky nejsou na tak   malý rozpočet špatné, kvůli tomu také   dávám o hvězdičku víc, ale slabé herecké   výkony, dějová zápletka, zpracování řadí   film na béčkové kategorie. Je to blbost do   které se divák nevžije, nesoucítí s postavami   a snímek nějak nevnímá. Zde se budete hodně   nudit.
Tohleto je jeden z mnoha přehodnocenejch   snímků, protože taková kravina se podle mého   názoru nemůže nikomu lbíit, ale svět je o   názorech a já beru, když tomuhle filmu dá   někdo 10.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.3.2013
Film Underworld vypráví příběh věčného a   nesmrtelného tématu upírů žijících mezi   námi, jen trošku obohaceno o konkurenci v   podobě vlkodlaků. O nějakým top scénáři či   hereckých extra výkonech zde nemůže být ani   řeč, nicméně pro Kate Beckinsale mám slabost   už od Pearl Harboru. Jedna z nejhezčích   hereček Holywoodu je nejenom krásná, ale umí i   hrát. Docela mě i překvapil Viktor alias Bill   Nighy, který přinesl do filmu zajímavej náboj   a velké oživení a to doslova :) Pohodovej   snímek na pohodovej víkendovej večer, kterej   neurazí --->80%
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2013
Začíná další výborná akční série o   upírech tentokrát v čele s kráskou   K.Beckinsale.Po Bladeovi další zábavný horor   plný akce a napětí.
Salám
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.2.2012
Buffy krotilka upírů
Ježiš to je zase blbost...slátanina...   salámovina. Nuda od začátku do konce. Scéna od   scény trapnějši a trapnější..jednu chvili   jsou upíři neporazitelní, pak tam s nima licani   hazej jak s hračkama, pak sou zas likani jak   barbíny...A co ta mařka tam předvádí, za to   mě opravdu chytá stud ... je to jako když si   vymyslize cokoli....syn šefa upíru je mrtvej,   pak mu rozřízne břuch, strčí ruku do pupku,   namasíruje srdce a borec tam zas   běhá.
Nevydržel jsem ani do půlky. A ten kdo   to zvládne do konce je hroznej chudák. Neřku li   ty bábovky co to ještě kladně hodnotí....zde   neni nic, žádna fantazie, žádnej děj, žádny   sci fi. Seriál Buffy krotitelka upírů je   ještě hvězdná záležitost oproti tomudle
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.2.2012
Underworld
Asi je ostuda vidět Underworld po 9 letech od   svého vzniku, nevím proč, ale nějak mě to   nikdy nelákalo,i když ve filmu se vyskytují   upíři a vlkodlaci(tady Lycani). Kate Beckinsale   mám moc ráda a nějak ta role mi k ní moc   nešla, ale to byl omyl. Obula si boty Selene a   neměla chybu. V roli Michaela se objevil sexy   Scott Speedman takže se bylo na co koukat, co se   týče vyobrazení vlků mi přišlo trochu   přehnané, ale budiž. U filmu jsem se nenudila   ale zase jsem nebyla úplně nadšená jak jsem si   předtavovala, že budu. Nicméně se rozhodně   chystám na další díl uvidíme co přinese.
superfilmar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2012
Výborná fantasy, super horor a vizuálně   naprosto úžasný film. Až gotická atmosféra   je fakt úžasná, bitky mezi lycany a upíry jsou   super, masky, triky, všechno.
Co je ale na filmu   nejhezčí je ovšem Kate. Je nádherná a je   neskutečně sexy. Zajímavý film, hlavně co se   týče té stylizace. Podobných filmů vzniká   opravdu málo.
Jen mě mírně zklamal.   Příběhu se nedá vytknout nic, ale to   zpracování jsem čekal ještě o něco lepší.   Ale je to kvalitní a dá se na to koukat. Jeden z   nejpovedenějších filmů podobného ražení.   Výborná zábava. Pokud se vám nelíbí   příběh, měli by jste to zkouknout aspoň co se   týče té vizualizace. 75%.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih88054minih88054Marley (2012) 
Marley n
minih73319minih73319Musíme si promluvit o Kevinovi (2010) 
We Need to Talk About Kevin n
minih32669minih32669Duch ohně (2001) 
Long Time Dead n
minih62586minih62586SAW 3D (2010) 
Saw VII n
minih53527minih53527Dorian Gray (2009) 
Dorian Gray n
minih54619minih54619Láska na druhý pohled (2008) 
Love Happens n
minih24955minih24955Tajemství loňského léta (1997) 
I Know What You Did Last Summer n
minih36878minih36878Sloužit Sáře (2002) 
Serving Sara n
minih49997minih49997FC Venuše (2005) 
FC Venus n
minih37091minih37091Cesta kolem světa za 80 dní (2004) 
Around the World In 80 Days n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Underworld: Krvavé války (2016)

 Underworld: Krvavé války (2016)
Underworld: Krvavé války n
Underworld: Blood Wars
Žánr: akční / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Anna Foerster

(pokračování)

Underworld: Probuzení (2012)

 Underworld: Probuzení (2012)
Underworld: Probuzení n
Underworld: Awakening
Žánr: akční / fantasy / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Måns Mårlind, Björn Stein

(pokračování)

Underworld: Vzpoura Lycanů (2009)

 Underworld: Vzpoura Lycanů (2009)
Underworld: Vzpoura Lycanů n
Underworld: Rise of the Lycans
Žánr: akční / horor / thriller / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Patrick Tatopoulos

(pokračování)

Underworld: Evolution (2005)

 Underworld: Evolution (2005)
Underworld: Evolution n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Len Wiseman

(pokračování)

Underworld (2003)Underworld (2003)Underworld (2003)Underworld (2003)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10