Zari
ohodnotit

Surfařka

Soul Surfer

Další název:
Surfistka (SK)
Rok:
2011
Délka:
106 minut
„Životní osudy Bethany, která jako surfařská hvězda ve třinácti letech přišla o ruku při útoku žraloka.“

Komentáře k filmu Surfařka

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.8.2014
Tragické osudy lidí vždy   přitahovali filmaře k   natočení bijáku, protože   největším kouzlem   příběhu je právě ta   skutečná událost. Tady se   jedná o mladou surfařku   plnou elánu a radosti ze   života. Miluje surfování a   využívá každé volné   minuty, aby mohla sjet   nějakou vlnu. Osud jí však   nepřál, ale dokázala se s   tím poprat. Snímek je tak   především sportovní.   Ukazuje kouzla surfování   jako takového, které jsou   proloženy vskutku   nádhernými záběry. Je   vidět, že si na tom dali   tvůrci hodně záležet.   Vidíme, jak probíhá taková   soutěž a co všechno se na   výkonech hodnotí. Scéna se   žralokem není nijak   dramatická a brutální, což   velmi oceňuji. V plném   veselí prostě najednou   vyskočí, chňapne a zase   zmizí. O to víc je to   nečekané a hlavně   šokující. Co mi však vrtá   hlavou je fakt, jak se s tím   rychle vyrovnala. Především   by měl každý strach do té   vody vůbec vlézt, ale ona   ne. Vzala prkno a vběhla do   moře, jakoby se nic nestalo.   Jestli to tak opravdu   skutečně bylo, klobouk   dolů. To děvče je v jádru   ducha neskutečně silné. I   přes dojemné scény je film   veselý, kouzelný, barevný,   plný léta a mořské vody.   Jeho posláním je ukázat,   že se nemá cenu vzdávat a   podřizovat se osudu. Byť se   život v mnoha ohledech zcela   změní, běží hlavně dál.   I s hendikepem, jako je např.   ztráta jedné ruky, se dá   žít, a užívat si krásy   života plnými doušky. A to   splnilo dokonale.
lineak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.10.2012
Surfařka
Tenhle film mě dostal.Na   takový filmy se mužu koukat   furt,
docela se divím   že má málo procent.Myslím   si že by tenhle film měl mit   víc.
CZFOX
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2011
Super
Pro me hodne emotivni film,   nenasel jsem tam zadnou chybu,   libil po vsech strankach.   Doporucuji videt a to i tem co   neholduji sportovnim filmum,   ono jich taky moc nevznika dle   meho.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.8.2013
Příběh téhle holky mě   naprosto uchvátil! I přes   svůj handycap byla odhodlaná   dál pokračovat v tom, co jí   naplňuje - surfování.   Dokonce jela do ciziny   pomáhat lidem, které   postihla válka. Naučila se,   že základem všeho je   láska! Hodně motivní   příběh podle skutečné   události! Klobouk dolů za   tento snímek! Dal mi hodně a   hodně jsem si z něj odnesla!
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.9.2011
Soul Surfer
Celkem mě udivuje, že jsem   první kdo tenhle film   hodnotí. Co k tomu dodat,   Vaše škoda. Tenhle film mě   naprosto ohromil, skutečný   příběh Bethany Hamilton,   která byla napadena žralokem   a přesto jí to nemohlo   odradit od jejího snu.   Příjemné drama s   příjemnou hudbou, která   podtrhuje snímek. Film,   který se po shlédnutí   zařadil mezi mé oblíbené.   Rozhodně je to film, který   stojí za to vidět. Herecké   obsazení naprosto parádní a   konečně můžu AnnuSophii   Robb vyndat ze škatulky   dětské hvězdičky, protože   v téhle roli byla   vynikající.
radek.holub.10
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.6.2012
perfektní
Podle mě výborný film kde   se AnnaSophia Robb   vytáhla.Perfektní detaily   až na 2 malé chybky na   který jsem se musel 10x   podívat než sem si jich   všiml pořádně, jinak   super.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2012
Soul surfer
Mám rád životopisné   snímky,navíc když jsou   podle skutečných   událostí.Proto jsem si   nemohl Surfařku nechat   ujít.Výbornej   snímek,skvělé herecké   obsazení.Mám pocit že je to   zatím nejlepší výkon   AnnySophie Roob,další esa   jsou výborná Helen Hunt a   Dennis Quaid.Mladá Bethany si   zaslouží obdiv,za to co   dokázala potom co jí žralok   ukousnul ruku.Snímek určitě   stojí za zhlédnutí.Já   dávám 8:)
Matematicka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.9.2013
Inspirativní životní příběh...
Životní příběh Bethany   Hamiltonové mě zaujal. Film   je sice poznamenán přemírou   "amerických   úsměvů", ale i tak   stojí za vidění. Havajské   pláže a surfing k sobě   patří. Stejně tak k sobě   patří surfing a různé   závody. Je ale vyhrát   hlavní cenu v takové   soutěži to   nejdůležitější? Bethany   se díky nehodě, která se   jí stane, může podívat na   život i z jiného úhlu   pohledu - a my s ní. Kéž by   nás tento film posílil v   naději, že i ty své   vlastní "nehody"   dokážeme překonat...
Zajímavé komentáře:   hlavsa5, veverka-zrzka,   vojtam.
mikee007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.8.2014
Surfování na vlnách...
..je pro většinu Čechů   podobně exotickým sportem,   jako pro Křováka hokej. To   ale neznamená, že by pro   nás nemohlo být sledování   filmu o holce, které žralok   urafnul ťapku přínosem.
Název filmu Surfařka   opět v celé nahotě ukazuje   totální neschopnost   českých distributorů při   vymýšlení českého názvu   k cizím bijákům.
Ale to je jen jedna z   mála nedokonalostí. Jinak je   "Surfařka" silným   příběhem, okořeněným   svou autentičností a   atraktivními záběry ze   surfařských soutěží.   Potěší také herecké   obsazení. Hlavní hrdinku   hraje atraktivní Anna sophia   Robb, její rodiče pak vždy   skvělá Helen Hunt a skvěle   vypadající šedesátník   Dennis Quaid. Ve vedlejší   roli pak vidíme Kevina Sorba,   který byl sice trapný jako   Herkules, ale v   "Surfařce" hraje   velmi civilně a dobře.
Snímek doporučuji ke   shlédnutí, protože každý   si na něm může najít něco   co ho bude bavit.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.8.2018
║Rozpočet   $18miliónov║Tržby USA   $43,853,424║Tržby   Celosvetovo $47,158,652▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $2,906,679 //počet predaných   kusov 145,407║ Tržby za   predaj DVD v USA $15,067,346   //počet predaných kusov   964,160║ dobre obsadenie a   pôsobivý príbeh s peknými   zábermi /70%/
pockerman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.5.2012
Film inspirován skutečnou   událostí mě zaujal.Je   obdivuhodné jak se Bethany   Hamiltonová dokázala   vyrovnat s krutým   osudem,který ji život   připravil.Tento film mohu jen   doporužit.
Karius
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.8.2014
Docela příjemný   překvapení, který zazdilo   hlazení moře na konci filmu,   kdy hlavní hrdinka cejtí   vlnu z klidnýho moře. Jinak   docela dojemnej životopisnej   snímek s nepříliš   výraznýma výkonama, ale   rád jsem zase po dlouhý   době viděl Kevina Sorba alá   Herkula a Branscombe   Richmonda, který před mnoha   a mnoha lety kryl záda   odpadlíkovi :) Každopádně   koukatelnej film---->60%

btw. speciálně   pro veverku...ty lidi tam   nepostihla válka, ale tsunami   a proto se báli do vody,   koukala jsi na to vůbec?   pochybuju!
hlavsa5
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.8.2013
Na jedné straně obdiv k   tomu, jak se hrdinka vyrovnala   s osudem, a na druhé straně   je sladkobolné zpracování   tohoto příběhu. Dá se   říct, že nejzajímavěší   částí jsou závěrečné   titulky.. škoda.
Didinka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.8.2013
Špatné u tohoto filmu   shledávám, že vůbec   vzniknul. Neuvěřitelně   plochý a zkratkovitý   scénář plný blábolů   naprosto dehonestuje   skutečný příběh prosté   Bethany. Krátký sestřih   jejích záběrů při   záverečných titulcích   ukázal, že existuje dost   materiálu na vznik skutečně   emotivního dokumentu a tedy   proto u mě tento film   děsivě propadl.
Opominu-li, že jednoduše   nerozumím smýšlení lidí   žijících na Hawaji, kteří   mají celý rok prázdniny,   ani nechodí do práce, a   jejich jedinou životní   náplní je surfování, pak   stejně na mě zpracování   působilo nepříjemně   nereálně. Po celou dobu jsem   se zabývala skutečností,   že chybějící ruka je   retušovaná, protože jsem   věděla, že ta herečka ji   MÁ. V tomto duchu považuji   za podvod celý film a   domnívám se, že kdyby   tvůrci zvolili jinou formu   zpracování, poskytli by   světu mnohem lepší službu.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.6.2012
Nejednat se o životní   tragédii, podloženou   skutečnou událostí, řekla   bych, že sleduji veskrze   idylický, odpočinkový film.   Vždyť jak jinak chápat   obrázek ukázkové, až   reklamní rodiny (pravda,   trochu jim to kazila   vysušená Huntová, při   obličejových detailech jsem   se obávala,aby mně nosem   nepropíchla obrazovku), kde   jsou zřejmě všichni na   podpoře, a proto se mohou   plně věnovat leštění   surfových prken a po   událostech kolem Bethany   deklamovat všechna   povzbudivá slova   severoamerického klišé   slovníku - to není neúcta k   hrdince, ale ke způsobu   zpracování. Navíc mně po   hodině projekce přišlo   všechno vyřešené a   nedovedla jsem si představit,   co budeme dělat   následující třičtvrtě   hodiny. I mise v Thajsku   přihodila jen další vrstvu   vaty a až průběh   juniorského mistrovství   přivodil konec nicotě a   spolu s kompilátem slunce,   nebe a pěnivých hřebenů   vln hodně zachránil.Škoda   jen sympatického výkonu Anny   Sophie Robb, utopeného v   teplé limonádě. No ale co   my víme, třeba to všechno   vážně tak bylo :-)
Mackaku
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.8.2014
Útok na emoce
Z celkem slušného námětu,   zejména když šlo o přepis   skutečné události, byl   vytvořen doják s cílem   obsadit všechny lidské emoce   (i když musím přiznat na   americký film tam jedna   chyběla a sice americká   vlajka) a vytvořit tak   klišé neustálého   pozitivního myšlení a   trvalého štěstí. Jak   říkal doktor   Plzák,"permanentně   šťastný může být jenom   debil".
Bude asi   ještě chvíli trvat, než se   americký film osvobodí od   podobného myšlení, jinak   stále zůstane Američan jen   převlečený Rus.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48562minih48562Dementia 13 (1963) 
Dementia 13 n
minih10272minih10272Kleopatra (1963) 
Cleopatra n
minih47102minih47102Neuvěřitelný Hulk (2008) 
The Incredible Hulk n
minih143578minih143578Turbotarantule: Láva poraženým (2015) [TV film] 
Lavalantula n
minih150577minih150577Srdečně vás vítáme (2017) 
À bras ouverts n
minih2330minih2330100 dní v Palermu (1984) 
Cento giorni a Palermo n
minih39461minih39461Legenda o Zorrovi (2005) 
The Legend of Zorro n
minih9114minih9114Indiánský bojovník (1955) 
The Indian Fighter n
minih19945minih19945Svatba mého nejlepšího přítele (1997) 
My Best Friend's Wedding n
minih54726minih54726Rváči (2009) [Video] 
Green Street Hooligans 2 n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:35 - 11:30

53 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Šikmá věž v Pise

11:15 - 12:15

13 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:55 - 11:50

33 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:15 - 12:20

13 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Muž z Acapulca (Le Magnifique)

Muž z Acapulca
Le Magnifique

Ivan Július Kovačevič

Kovačevič Ivan Július

Freddie Herko

Herko Freddie

Naposled navštívené:
Muž z Acapulca (Le Magnifique)

Muž z Acapulca
Le Magnifique

Ivan Július Kovačevič

Kovačevič Ivan Július

Freddie Herko

Herko Freddie