Zari
ohodnotit

Sestra

The Nun

Další název:
Mníška (SK)
Rok:
2018
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
6.9.2018
„Zažij nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů.“

Komentáře k filmu Sestra

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
rimeon
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.9.2018
desiva podivana
fakt docela dobry horor.   mistami radne mikacky,   krabice s popcornem mi   vylelet 4 rady prede mnou :)  

mohol top   byt jeste o trolinku   krvavejsi masakr ale no   dobry i tak.

film konci ze je po   vsim. No na krku mistenho   farmare se objevil znak   selmy cili obraceny kriz,   tehdy se prevtelil do neho   nejaky demon ac by o tem   tusil,

snad   dotoci dasli dil The NUN 2   / 2019 ,2020,... ktovi...   kdyz bude scenar tak se   snad natoci pokracovani,...
LadyD92
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2018
Napětí až domů
Jak já tyhle filmy miluju. Od   té doby co jsem viděla   Conjuring tvrdím, že jsem   lepší horor neviděla. Proto   mě nesmírně těší, že se   celá série pěkně   rozrůstá. Na sestru jsem   chtěla jít do kina za   každou cenu, a povedlo se.   Podívaná to byla úžasná.   Příběh super, hudba super.   Lekačky, napětí, zvraty i   lehko předvídatelné   situace, ale i tak   super.Rozhodně nelituju, že   jsem šla do kina. Obsazení   také nebylo nejhorší, Taisu   mám ráda, takže jsem ji v   jedné z hlavních rolí   uvítala. Rozhodně se   vyplatí vydržet až do konce   filmu a ne strachy utéct,   jako několik lidí se   kterými jsme seděli v sále.   Nadšení z filmu nám   vydrželo skoro až domů,   třešničkou na závěr byly   dvě jeptišky, které nás   doslova pronásledovaly.   Nejdřív jsme je potkaly ve   městě(po cestě z kina),   poté znovu na nádraží a   pak jsme nakonec zjistily, že   jedou i stejným autobusem.   Naštěstí jsme vystoupily   dříve než ony. Takže   rozhodně doporučuji všem.   Pokud se rádi bojíte, tento   film je přímo pro vás.
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2019
Ufff, tak velice milé   překvapení. Většinou je   duchařský horor 80% kecání   a zbývajících dvacet se   něco děje. Zde je tomu   obráceně. Maskéři si   vyhráli, lekačky jedou jedna   za druhou a atmosféra je tedy   velmi hutná. Jen jsou   většinou tam, kde to divák   čeká. Velmi dobrý a hodně   nadprůměrný horor.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2019

Corin Hardy převzal otěže   po Jamesovi Wanovi a podíval   se na další kapitolu   řádění démonické   řádové sestry.   Příběhově sice dojde ke   zklamání, neboť tu v   podstatě není nic, co by už   divák z předešlých dílů   neznal či neviděl, ale jako   atmosférický horor funguje   dobře. Samotný začátek   tedy může odradit, ale byla   by to škoda. Děj si   převážně v druhé   polovině stopáže pohrává   s temnou ponurostí a   děsivým studeným pocitem   prostoru klášterního   labyrintu a to v celé své   parádě. Děsivosti a strachu   tu bylo učiněno za dost a   striktně se tak připomíná,   jak má takový atmosférický   horor vypadat. O to šlo   zřejmě především a tak se   zřejmě příběh jako   takový ve své zajímavosti   stal druhořadým. A je to   škoda, neboť lépe   zpracovaný děj s alespoň   nějakou kapkou originality by   snímku přidalo na   vážnosti. Děj je tedy   značně jednoduchý a pro   diváky předešlých snímků   snad i předvídatelnější,   ale zato žánrově svou   atmosférou vypracovaný do   dokonalosti. Hororovou peckou   snímek nebude, ale za   povšimnutí v rámci   hororového fanouškovství   určitě stojí.
pink.mouse
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.9.2018
děsivá podívaná...   pořádná lekačka. konec byl   trochu přehnaný, konec   hlavního démona trochu jak z   béčkového filmu. Ale to je   asi jediná výtka. jinak   super
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.8.2021
Horory nepatří zrovna mezi   mé nejoblíbenější   filmové žánry. Zde je můj   dojem poněkud rozkolísaný.   Základní nápad je docela   neotřelý, ale scénář je   bohužel hodně schematický a   působí tak trochu   nedodělaně. Herecky to není   nic mimořádného, ale   slušný standard to má.   Výprava a celková atmosféra   se docela povedly a také   scénický doprovod je na   solidní úrovni. Celkově   bych to vidël jako dost   dobrý průměr, který se dá   doporučit ke kouknutí - ale   na horory nejsem opravdu   žádný expert.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.1.2019
PROCESOR!
Chce to hlavně vypnout mozek   a nic moc neřešit a nechat   se vtáhnout do ponurý   atmosféry hradu někde v   Rumunsku. Ta se povedla až   teda na zvukovou kulisu, kde   mě z neznámého důvodu, je   proložena oním ooommm,   který známe z meditace   bojových mnichů kláštera   Shaolin. Tady se to jaksi   nehodí a je to i celkem k   smíchu. Jinak lekačky   fungují spolehlivě a já se   celkem bavil.
goranchorvat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.1.2019
Atmosféra
Opravdu hutná atmosféra,   kterou podporuje absuntující   hudební doprovod, a   všudypřítomné   traumatizované sestry   opatství. Zlo se prezentuje   cca 70% jako neviditelné, aby   se v poslední půlhodině   vtělilo do jedné z dávno   mrtvých sester.Za mě   určitě jeden z lepších, a   celkově kvalitných   horrových počinů, do   opatství určitě dlouho   nepůjdu :) 65%
corea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.3.2019
Když se vám doma hýbe   svatý kříž, neděste se,   pořád to může být jen   obyčejný důlní otřes. Ale   když se samo zapne rádio,   ačkoliv vás rumunská   pobočka ČEZu dávno   odstřihla od elektřiny, je   určité znepokojení na   místě. A co teprve, když se   samy otevírají dveře do   temné dlouhé chodby, to   prostě nebude výzva k   vykročení do světlých   zítřků! Když jako otrlá   kudlanka všechna varovná   znamení přítomnosti   děsivéhozlaještěhoršíhon   ežvy ignorujete, nezbývá   než o vás natočit   příjemně vtipný horůrek.   Jeho zpracování se   naneštěstí rozpadá do dvou   částí, přitom první   polovina dokáže vybudovat   atmosféru, diváka navnadí   dobře se odvíjejícím   dějem akorát tak   proloženým tu podivně se   pohybujícím stínem, tu   tvrdou lekačkou. Udržet si   tuhle umírněnost, hodnotil   bych o poznání výš,   protože ambice a schopnosti   se tady nedají upřít.   Druhá část filmu ale   hororové prvky příliš   eskaluje, prakticky už z   nějakého zlovolného děsu   nevyjdete, a v té míře už   to přestává být napínavě   strašidelné, ale spíš   humorné. Nicméně, pořád   jsem si to užil, i když   žánr se (patrně nechtěně)   začíná měnit spíš na   komedii.
MildaX
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.12.2018
Malý rozpočet, pár herců a   starý dobrý souboj Ježíše   Krista a ďábla. Pomalá   kamera a pak lekačky a řev   tyranosaura.
Serpentina
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.3.2020
Dobrá myšlenka použít do   hororu posedlou sestru,   výběr herců, ale to je tak   vše. Horor mě vůbec   nenadchl, více propracovaný   scénář by film pozvedl na   vyšší kvalitu.
T2
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.11.2018
║Rozpočet   $22miliónov║Tržby USA   $117,443,149 ║Tržby   Celosvetovo $364,943,149▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ Strach a hrôza, tak   rutinná hororová zívačka,   až hrôza. Ešte viac dejovo   blbšie, povrchnejšie než   Annabelle 2. /20%/
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.11.2018
Hrůza dokoukat
Sestra je dalším snímkem v   klasickém souboji dobra se   zlem , tentokrát navlečeném   v démonickém hávu pro   několik málo herců , trochu   komparzu a hromady různých   klišé , které všichni   viděli už   jinde.Vatikánští bratři v   černém ,coby strážci   duší všech svých oveček,   pečují o řád světa po   celá staletí a proto vyšlou   do kláštera kdesi v   zapomenutém rumunském   pohraničí jednoho   fráterníka s depkou z časů   válečných , který si   přibere do party nedošlou   novicku s jedním farmářem   ,kterého to v zámoří už   kdysi přestalo bavit a tak   sedlačí někde v evropském   vystrkově...no nic, jsou   horší věci na světě.Tahle   parta do mariáše má   přezkoumat a vyřešit   otázku smrti jedné   jeptišky. Starobylý   klášter má totiž své   temné tajemství...Tématicky   to není zase tak nuzné ,   ovšem zpracování je velmi   mizerné a způsob   vyprávění příběhu to je   kapitola sama o sobě.Naprosto   nevyužitý potenciál i   prostředí kdy se tvůrci   utápějí v různých   přeludech a vizích , kdy   mysteriozní stránka je zcela   poslána do kopru nebo rovnou   pod zem. Přiznivci nudné   duchařiny , nejrůznější   fandové vymítání démonů   ne z tohoto světa si možná   přijdou na své.Pro diváka   který od filmu čeká víc   než jen temné síly   plující nocí po chodbách   je to však proklatě málo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih55063minih55063Pohádka o mokrosuchém štěstí (1981) [TV inscenace] 
Pohádka o mokrosuchém štěstí n
minih132543minih132543Hluboko v lesích (2012) 
En las afueras de la ciudad n
minih43130minih43130Brazilský masakr (2006) 
Turistas n
minih44638minih44638Nevím nic, ale řeknu všechno (1973) 
Je sais rien, mais je dirai tout n
minih64715minih64715Smrt z laboratoře (1987) [TV inscenace] 
Smrt z laboratoře n
minih9464minih9464Jeden stříbrný (1976) 
n
minih37832minih37832Eva, Eva (1980) [TV film] 
Eva, Eva n
minih51135minih51135O mrtvých jen dobře (1985) [TV inscenace] 
O mrtvých jen dobře n
minih4866minih4866Byli jsme to my? (1990) 
Byli jsme to my? n
minih161738minih161738Bobr Dobr (2018) [TV seriál] 
Bobr Dobr n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021)

 V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021)
V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz n
The Conjuring: The Devil Made Me Do It
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Chaves

(pokračování)

Annabelle 3 (2019)

 Annabelle 3 (2019)
Annabelle 3 n
Annabelle Comes Home
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Gary Dauberman

(pokračování)

La Llorona: Prokletá žena (2019)

 La Llorona: Prokletá žena (2019)
La Llorona: Prokletá žena n
The Curse of La Llorona
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Chaves

(pokračování)

The Crooked Man (2018)

 The Crooked Man (2018)
The Crooked Man n
 
Žánr: horor / fantasy / mysteriózní
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

Annabelle 2: Zrození zla (2017)

 Annabelle 2: Zrození zla (2017)
Annabelle 2: Zrození zla n
Annabelle 2
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: David F. Sandberg

(pokračování)

V zajetí démonů 2 (2016)

 V zajetí démonů 2 (2016)
V zajetí démonů 2 n
The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: James Wan

(pokračování)

Annabelle (2014) [2k digital]

 Annabelle (2014) [2k digital]
Annabelle n
 
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John R. Leonetti

(pokračování)

V zajetí démonů (2013)

 V zajetí démonů (2013)
V zajetí démonů n
The Conjuring
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: James Wan

(pokračování)

TV Program

ČT1 - O korálových vílách (1983) [TV...

06:35 - 07:05

18 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

06:50 - 07:45

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:40 - 07:30

13 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:50 - 07:20

3 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Reklama