Zari
ohodnotit

REC 2

[Rec]²

Žánr:
Rok:
2009
Délka:
85 minut

Komentáře k filmu REC 2

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2017
Do budovy, kde se dějí   záhadné věci míří   zvláštní jednotka, kterému   však na místě velí kněz   snažící se záhadě   přijít na kloub. A dokud   nezíská co chce, nikdo se   ven nedostane. Napětí,   hrůza a děs pokračuje po   stejných kolejích, jen jinou   kamerou. Vlastně kamerami.   Tentokrát jsou tři a   navazují na sebe. První je   na jednom členu zvláštní   jednotky, druhá opět kamerou   patřící k reportérce a ta   třetí... Found footage opět   v plné síle ve své   přirozenosti a hlavně   děsivosti. Ač to nebývá   zvykem v jakémkoliv žánru,   tady se v žádném případě   neubralo a stále děj   přichází s něčím novým.   Pro dokonalý filmový   zážitek opět pouze v   původním zvuku, neboť   dabing jako obvykle všechnu   tu děsivost naprosto   pohřbil.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.9.2011
REC 2
Druhé pokračování hororu   REC, myslím, že nemělo   chybu a mě osobně se líbilo   o malinko více než   jednička. Bylo fajn vidět   již dobře známou tvář z   předchozího dílu   reportérku Manuelu Valasco.   A jak už jsem zjistila,   Španělsko se řadí mezi ty   země, které dovedou natočit   perfektní horor. Musím   souhlasit, že kudrnatá   puberťačka byla na kulku do   hlavy. Je jen škoda, že   člověk se nedostane k   originálnímu zvuku a musí   film poslouchat v dabingu.   Jinak perfektní horor, který   řadím mezi ty nejlepší, i   přes několik málo slepých   míst.
Robinson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.5.2010
Párada! K téhle   rozrůstající se sérii mi   opravdu sedí to srovnání s   vetřelci, i tady pro mě   jednička a dvojka prostě   patří k sobě. Rychle to   nabírá obrátky a neubírá   až do konce. Chápu, že   někomu může vadit kamera,   mě ale ne, naopak právě   kvůli tomu mám tyhle filmy   tak rád. Krásná a docela   brutální šílenost, jen tak   dál!
Jinak co se   týká dalších   pokračování - za rok má   vyjít prequel REC: GENESIS a   o rok později zase sequel   REC: APOCALYPSE. I když už   ten název nezní příliš   originálně, tak se i přesto   docela těším.
Tanatos
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2014
REC 2
Jednotka bola vynikajúca   dvojka bravúrna.Čo som   vyčítal jednotke,dvojka to   zvládla excelentne.Ja mam   radšej keď sa nato pozrie   policajná(vojenská)jednotka   potom je vačšia akcia ako   nap.Resident Evil, ktorý   milujem.Presne začína   tam,kde skončila   jednotka.Nevadilo mi ani že v   jednotke to mali byt zombíci   a tu sú už posedlí   démonom.Ja to len   zhrniem-Brilantná akcia   gradovaná veľmi slušnou   zápletkou.Idem si zmeniť   poradie mojich naj.hororov.už   nie je aktuálne.Jednotke som   dal 4* a dvojka to má za 5*.
Clockwork
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2010
rec 3 ?
Opet mile prekvapeni.Po temne   a klautrofobickem prvnim   dile,prichazi akcnejsi a   krvelacnejsi dvojka,ktera hned   od zacatku nabere tempo ktere   drzi az dokonce.Citim tu   recept Jamese   Camerona.Naprosto paradni   nasup,tak sup sem s   pokracovanim !!!
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2010
Druhý díl povedeného hororu   rozhodně nezklamal. Nemá to   sice až takovou atmosféru   jako první díl a už od   začátku jde o víceméně   akčnější záležitost, ale   o napětí a pár opravdu   dechberoucích scén tu nouze   není. Navíc to pěkně a   plynule navazuje na jedničku.   Takhle si představuju   plnohodnotné pokračování   kavlitního hororu a vzhledem   k tomu, jak to skončilo, se   už teď těším na další   díl.
leunka592
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.6.2010
Dobré navázání na   předchozí díl. Zajímavého   na tomto filmu bylo to, jak ve   tmě (za nočního režimu)   bylo vidět na kameře něco   jiného než za světla a   velmi překvapující byl i   záběr, který asi nikdo   nečekal.
Steawi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2011
Po slabé jedničce poměrně   zdařilé   pokračování.Bohužel,co mě   trochu vyvádělo z míry byl   kněz,který se neustále   oháněl křížem a jeho   teorie,že jsou všichni   posedlí ďáblem.Do půlky se   to celkem nechalo,ovšem když   tam nastoupili tři   děcka,atmosféra byla   veškerá   žádná.Obzvláště ta   kudrnatá dívka,ta mi pila   krev hned od začátku,co se   tam objevila.Štěstí,že ji   brzo zavřeli.Konec mě ani   tolik vzhledem k jedničce   nepřekvapil,ale doufám,že   už se do dalšího dílu   nepustí.
Nikotyna
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2012
Hrozně moc překvapená,   oproti zklamání z prvního   dílu, je tohle geniální,   příběh navazuje na první   díl, ale je daleko   rozjetější, ta akce,   vojáci, mladý co tam vlezou   tajným vchodem, prostě tohle   už pecka byla. Myslím, že   strach určitě taky   nechyběl, škoda že takový   nebyl rovnou i první díl.
BiTch_
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.10.2011
První REC byl skvělej   horor.Hutná   atmosféra,napětí,jednoduch?   ? a oto   "uvěřitelnější"   příběh..neznámá   infekce,šmejdští a   cyničtí policajti a   obrovskej průser v jednom   bytovým komplexu.Na dvojku   REC jsem četl něco málo   recenzí a to jen   kladných.Musím říct že   mě nezklamala.Přesto bych   filmu vytkl dvě podstatný   věci.Prví ta speciální   jednotka..nápad v pohodě ale   SHIT oni byli uplně amatéři   a dělali jednu kravinu za   druhou:))no neva..druhá   věc.Ten nápad s dáblem?No   nevim nevim..vymyšlený to   bylo dobře to se musí nechat   ale jako důvod infekce mohli   zvolit neco jinýho.Přijde mi   že "dábel" to   trochu snižuje.Jinak   atmosféra udržuje latku   jedničky,ikdyž už se nelze   tak sžít s postavami   protože přece jen k   ozbrojeným cajtům je   člověk chladnejší než k   bezbranným civilistům.Gore   scény taky v pohodě takže   díky nerozbitné   kameře.Série REC podle mýho   patří k tomu výrazně   lepšímu v hororu a to   řikám i přesto že jsem   zatím viděl jen 1 a   2.Dávám 75% a to proto že   bývá těžký natočit   důstojnější druhý   díl.Tvůrci mají talent jen   doufám že se to nezvrtne   jako se SAW to by byla   škoda.Méně je více v   těhdle případech   obzvlášt!
Rollage
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.9.2010
Ze zombie hororu akční rubačka
Lehce rozporuplné   pokračování. Po atmosférou   nabité jedničce přichází   REC 2 s dynamičtějšími   pasážemi (jednoduše: více   akce, více mrtvol). Škoda   pasáži zhruba před   polovinou, kdy tvůrci musí   nuceně vysvětlit podstatu   přítomnosti druhé kamery na   place. Tím tempo zamrzá a   až po chvíli se zas uvede do   plného provozu. Proti   jedničce se už tolik bát   nebude, přesto ten pár   lekaček stál za to. Dobrou   return-roli si zde zahrála   ("dnes" už ex-)   reportérka Manuela Velasco.   Co mi však zkazil výsledný   dojem, byly satanistický   řeči o podstatě nákazy -   ty mi sem opravdu nepasovaly.   Bavil jsem se ale nadmíru a   jako mnozí další, se   vztyčeným palcem pokyvuji   nad scénou s rachejtlí.   Schyluje se (doufám) k   povedené (a poměrně   originální) hororové   trilogii.
Faustka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.7.2010
S cejchem „satanismus“   odkryl [REC] 2 až příliš   mnoho, a také nelze s   určitostí tvrdit, jestli se   španělé vydali tím   nejvhodněji zvoleným   směrem. // „Nač lákat na   světlo Toho, kdo má setrvat   v temnotách.“
Rushmore
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.3.2010
Kvalitatívne je to rovnaké   ako prvý [Rec], vrátane   všetkých kladov a záporov,   tentokrát ale prevláda akcia   nad atmosférou. Podľa mňa   krok späť, ale to nech si   vyrieši každý sám za seba.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.4.2013
Film přímo navazuje na 1 a v   některých směrech ji i   vysvětluje, objasňuje. Do   napětí spadá ještě   dřív; dost mi ale vadí   fanatický farář.
prvosenka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.9.2012
REC 2

Tož   když už jedničku, tak i   dvojku. Ale viděla jsem ji   spíš jen z povinnosti, než   z opravdového zájmu. Dvojka   na jedničku navazuje zcela   plynule, jako by byly jedním   filmem. Ale rozdíly tu jsou a   to dosti podstatné. REC 2 je   mnohem více akční i   zábavný, je to příběh   běhajících démonů,   cynického humoru, občas až   příliš roztřesené kamery,   a místy podivného chování   postav. Přesto je dvojka   podle mě více promyšlená,   nechybí v ní krvavé detaily   s hlubším pohledem a   zejména pokus o vysvětlení   celého toho náboženského   šílení.

Kladem je větší důraz   na akci místo na lekačky.   Rovněž méně záběrů   ruční kamery je   jednoznačným plusem.   Stereotypní jednání postav   policejní zásahové jednotky   pod velením pana faráře   bylo nějak mimo mísu. To už   víc beru snahu mladičké   trojice, která se jen tak   nechtěně připlete do   cesty.

Z filmu   je sice cítit, že vznikl jen   kvůli úspěchu jedničky,   ale zároveň je patrná   sympatická snaha o   propracovanost a vylepšení.   Přitom zachovává smysl   předchozích událostí a   pracuje s ním tak, aby   fanoušky nenaštval ani   nezklamal. Film nemá žádné   jiné ambice než dobře   pobavit diváky a to se mu,   myslím, docela povedlo.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.11.2017
Tak to s tím vysvětlení   tedy celé pěkně pohnojili.   Raději bych „věřil“   neznámé virové nákaze,   nežli posedlosti satanem.   Tím to skrouhli do jiné   roviny, a to je škoda.   Dějově to kapánek drhne,   návaznost na první film   více prvky byla zcela   zbytečná. Také se to dost   táhne a vlastně opakuje.   Takže pokračování   nepřineslo vůbec nic   nového, jen zbytečné   motanice. Jsem zvědav na   trojku, to už bude asi   totální blbina. Tohle bylo   slabší než první film, ale   ještě se to dalo skousnout.   Dvacet navíc za ten konec.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.7.2018
║Rozpočet   $-miliónov║Tržby USA   ║Tržby Celosvetovo   $16,690,000║ Technicky to je   opäť spracované   prvotriedne, len keby tam   nebola taká hromady naivných   scén a toho vymítačstva???,   čo bolo pre mňa dosť   samoúčelná prestrelka. Veď   v prvom diely bol tak dobre   rozbehnutý dej, ach, chápem   že tvorcovia chceli byť   aspoň trošku originálny ale   spojenie zombii nákazy s   vymítačstvom im nevyšlo,   strašne veľa scén sa tu   opakuje dookola, ide o to keď   kamera vždy sníma koniec   nejakej chodby v byte a odrazu   odtiaľ vybehne nejaký   rozzúrený zombii, človeka   to potom omrzí. Zbytočne   pôsobí aj dejová línia z   tými puberťákmi. Španieli   mali v tomto filme v rukách   eso, ktoré pre nejakú asi   blbú zbrklosť zahodili, lebo   hútna atmosféra a napätie   nechýbalo, len trošku bolo   treba sa pohrať z dejom.   /40%/
Albertosaurus
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.9.2011
Snímek začíná velmi   slibně. Navazuje přesně na   tu atmosféru, kterou jsem   obdivoval v prvním díle a   snaží se příběh z   jedničky rozvíjet dál.   Snaží se ale strašně moc a   postupně kupí na hromádku   sračky, které by měli   všechno vysvětlit, objasnit,   prostě uvést na pravou míru   a to je chyba. To, že jde o   pokračování naprosto   zbytečné, mi bylo jasné už   předem, ale přesto jsem se   nechal zvyklat převážně   kladným hodnocením a doufal   jsem v zázrak. Hle, žádný   se nekonal. Tady se vaří ze   zkažené vody, ale ani k varu   nedojde. Když už chtějí   pohřbít slibně se   rozvíjející trilogii,   klidně (to se stává), ale   do finále prvního dílu by   se nemělo rýpat. Moc se mi   líbila teorie o původu   zombies a počáteční   atmosféra. Tím to ale   končí. Taková krásně   nastavená kaše s příchutí   nostalgie. Trochu mi to   připomnělo moje pocity při   sledování Pádu do tmy II.   Jak stopáž tohohle dílka   plynula dál, já měl čím   dál větší chuť si pustit   první díl, protože jeho   sledování by mělo alespoň   nějaký smysl.
PORTER
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.1.2015
Tyhle filmy natáčený   videokamerou v ruce nemám   rád,kde se kamera pořád   klepe,záběry na   ksifty,záběry na fleky krve   a není z toho filmu nic.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih34500minih34500Blbec na krku (2002) 
Le Boulet / Dead Weight n
minih43072minih43072Koření života (2007) 
No Reservations n
minih24861minih24861Zuřivý reportér (1987) 
Zuřivý reportér n
minih45049minih45049Přepadení vlaku z Pelhamu (1974) 
The Taking of Pelham One Two Three n
minih19254minih19254Smrtonosná zbraň 3 (1992) 
Lethal Weapon 3 n
minih8404minih8404Hogo fogo Homolka (1970) 
Hogo fogo Homolka n
minih74008minih74008Bloodrayne: třetí říše (2010) 
BloodRayne: The Third Reich n
minih39998minih39998Miami Vice (2006) 
Miami Vice n
minih63738minih63738Jedovatý břečťan 3: Pokušení (1997) [Video] 
Poison Ivy 3: The New Seduction n
minih44841minih44841Zákon ulice (2007) 
Urban Justice n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

REC 3: Počátek (2011)

 REC 3: Počátek (2011)
REC 3: Počátek n
[REC] 3 Génesis
Žánr: drama / thriller / horor
Země: Španělsko
Režie: Paco Plaza

(pokračování)

Karanténa 2: Terminál (2011)

 Karanténa 2: Terminál (2011)
Karanténa 2: Terminál n
Quarantine 2: Terminal
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John Pogue

(remake)

Karanténa (2008)

 Karanténa (2008)
Karanténa n
Quarantine
Žánr: horor / thriller / mysteriózní / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: John Erick Dowdle

(remake)

REC (2007)

 REC (2007)
REC n
[Rec]
Žánr: horor / mysteriózní
Země: Španělsko
Režie: Jaume Balagueró, Paco Plaza

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Místo činu: Drážďany - Parasom...

21:40 - 23:09

14 minut již uběhlo
75 minut zbývá do konce

ČT2 - V karavanu po Česku (2021) [TV...

21:25 - 21:55

29 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

21:45 - 23:10

9 minut již uběhlo
76 minut zbývá do konce

Prima - Show Jana Krause

21:40 - 22:40

14 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Reklama