Zari
ohodnotit

Purpurový vrch

Crimson Peak

Další název:
Haunted Peak
Žánr:
Rok:
2015
Délka:
119 minut
Premiéra v ČR:
15.10.2015
„Bojte se“

Komentáře k filmu Purpurový vrch

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.6.2019
Zbytečně dlouhé. Sem tam se   objeví duch, a to je celý   horor. Na konci malinko gore.   Já jsem se po půl hodině   začal nudit a po hodině jsem   na to celé koukal jen jedním   okem. Dám dvacet, aniž vím   za co. Hlavně proto, že   úplné dno to totiž není. A   ještě dám dvacet za konec,   zvláště za práci s   lopatou.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.4.2016
Když ségra miluje bráchu...
Gotika, romantika, dobová   atmosféra, horor, možná   také incestní vztah, tak   tohle vše hoďte do sudu a   smíchejte a vyleze hororová   duchařina, kde se ale více   žvaní než straší.   Kostýmy, kamera, každý   záběr či detail, triky,   výprava to vše má vysokou   úroveň a je vidět, že   tvůrci to chtěli mít   vybroušené jako diamant. Je   to hezké, ale obsah je   slabší - kecy, nuda,   dlouhá stopáž, málo   lekaček, málo napětí. Na   pána co to točil zklamání   čekal jsem více, i tak 60%   hlavně za technickou stránku   filmu.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2020
Další vizionářsky   nádherný filmový kousek s   nezaměnitelným rukopisem   režiséra Guillerma del Tora.   Právě vizuální efekty   zvýrazňují dramatičnost   dané atmosféry jakékoliv   scény. Tady není síla tak   ve scénáři, jako právě v   obrazech. Scénář jako   takový je jednoduchý a dal   by se odvyprávět krátce a   přesto plně. Jedná se o   dějové rozjímání velmi   pomalu budující atmosféru,   které se sice místy až   příliš odklání do   bizarních a zcela   zbytečných detailů, avšak   vcelku vzrušující   vyvrcholení přeci jen   pokryje veškeré nadšení a   hlavně očekávání. Je to   příběh, který se skládá   z romantiky a hrůzy   zároveň. K něčemu   takovému je gotika jak   dělaná a Guillerma del Toro   toho umí náležitě   využít. Rodový dům, ve   kterém se ponuré dějství   převážně odehrává, se   dá považovat za jedno z   několika mála mistrovských   děl scénografického   designu. Duchové jsou   vykresleny precizně se   smyslem pro detail, což u   extravagantního vizuálního   stylu del Tora není nic   neobvyklého. Plně tak vše   do sebe zapadá a nevytváří   se ani skulinka vizuální   zbytečnosti. Duchové jsou   metaforou minulosti, v   posledních scénách také   pro ztracenou budoucnost.   Kouzlo daného aspektu dává   ohromnou sílu příběhu, na   který se sice dá dívat jako   na obyčejný jednoduchý   fantasy snímek s hororovými   prvky, ale je potřeba se   také krapet zavrtat do   hloubky vývoje děje a   charakterů postav. Vytvoří   se tak úžasný filmový   zážitek zanechávající po   sobě i určitou myšlenku.   Právě v tomto nakonec   snímek vyzní jinak, než jak   na první pohled vypadá.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.2.2016
Milostná hororová podívaná   občas nuda ,občas docela   dobrá podívaná,duchařské   scény kterých bylo po málu   neměli chybu,herecké výkony   nebyli špatné,první   polovina nudnější.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.12.2015
Crimson Peak
Na Crimson Peak alebo ak   chcete Purpurový vrch som sa   tešil pomerne dlhú   dobu...ako to dopadlo?Musím   povedať,že film je   dobrý...povedal by som,že na   Guillerma del Tora až   príšil málo rozprávkový a   samozrejme mohol by som mu   vytknúť,že horová časť   je len na spestrenie deja a   aby urobila Trailer   atraktívnejší ale sadlo mi   to,nakoľko mám rád ponurú   atmosféru (Tú film na 100   percent má),mám rád horory   z 19. storočia a herecké   obsadenie mi sadlo.Ale ak sa   chcete vydesiť tak film   jednoznačne   nepozerajte,nakoľko   strašidelných momentov je vo   filme ako šafránu...k   veľkým filmom patrí hlavne   finále,ktoré je pomerne   krvavé a zaujímavo   vyriešené.Celkovo som so   snímkom spokojný.
terka69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.10.2015
výborná atmosféra, skvělé   herecké výkony,   předvídatelný děj, ke   konci pár nesmyslných scén   a do kategorie horor bych to   rozhodně nezařazovala,   spíše mysteriózní. 7,5/10
Naomi21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.10.2015
Duchové jsou všude kolem   nás. A hlavní hrdinka Edith   to moc dobře ví.
V   dětství přišla o matku,   která se s ní přišla   ještě jednou rozloučit a   varovat ji. Nicméně co   zmůže varování (navíc   zopakované o čtrnáct let   později) proti zamilovanosti?   A co zmůže člověk proti   síle lásky, která je pro   okolí nepochopitelná a   děsivá. Kvůli tomuto citu   (a navic s vědomím, že   nikdo jiný už tady pro ni   není) se dostává Edith na   temné (rudé) místo v   nehostinné krajině - sama se   svým manželem a jeho   sestrou.
Guillermo Del   Toro nás vede do minulosti,   kde byl život o trochu víc   propojen se smrtí, do míst,   kde bychom se nechtěli   ocitnout v létě, natož   těsně před zimou, v domě s   minulostí temnou a   nebezpečnou pro žijící.   Ačkoliv je snímek celkem   předvídatelný, stojí za   vidění. A to díky   atmosféře i hereckým   výkonům Mii Wasikowske,   Jessicy Chastain a Toma   Hiddlestona (i když je to   hlavně part zmíněných   hereček, Tom je výborně   doplňuje svým nerozhodným   Thomasem).
Hakamiah
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.12.2015
Nuda
Perfektně zpracované, fajn   herecké výkony, ale nic z   toho neutáhne tuctový   scénář. Hezky zpracovaná   nuda.
brizaa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.2.2016
Čekal jsem hroznou hrůzu a   nakonec jsem se poměrně   kvalitně bavil. Samozřejmě,   není tam nic výrazně   děsuplného, ale má to   činanej vizuál a duchové   vypadají tak, jak se sluší   a patří. S klidným srdcem   7*
zeus12xy
Hodnocení:
Přidáno: 28.3.2016
Purpurový vrch jsem brala   spíš jako romantický   thriller s prvky hororu a byla   jsem nadšená. Film mě ihned   zaujal a nepustil až do   konce. Jediné co mě mrzí je   předvídatelnost. Od   začátku tušíte- víte kam   se děj ubírá, co bude dál   a ono to tak opravdu pak je.   Žádné překvapení,   žádná klička v ději, v   podstatě klišé viděné už   stokrát jinde. Ale moc hezky   natočené a zpracované.   Bavilo mě to. Ještě musím   pochválit Jessicu Chastian,   byla dokonalou sestrou. Radost   se na ni dívat. Ani se mi   nechtělo věřit, že je to   ona. V Interstelaru mi   pripadala jako nehezká   kostnatá vizuna, zatímco   tady byla opravdu krásná a   tajemná.
Reimy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.7.2019
Nez horor tak spise pohadka :)   ale libi se mi ti duchové a   atmosfera
Flekoun
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.4.2021
Nuda
Shit, kravina, blbost jak   chcete Tento film nemá z   hororem nic společného, jen   se tam kecá, kecá a zase   kecá. Téměř celý film   jsem se nudil a usínal budou   ke konci jsem to sledoval už   jen jedním okem a byl jsem   rád že jsem to dokoukal do   konce. Jediné co bylo na   filmu pozitivní byla   výprava, masky, efekty,   apod., ale to je málo, když   děj a scénář stojí za   velkou bačkoru. Moje   hodnocení tedy je 4z10 a to   jsem ještě přimouřil obě   oči.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39998minih39998Miami Vice (2006) 
Miami Vice n
minih12354minih12354Metropolis (1927) 
Metropolis n
minih10671minih10671Krakatit (1948) 
Krakatit n
minih43713minih43713Hlas smrti 2: Světlo (2007) 
White Noise: The Light n
minih96715minih96715Archimédův bod (1982) [TV inscenace] 
Archimédův bod n
minih112257minih112257Pod kůží (2013) 
Under the Skin n
minih66944minih66944Kocour v botách (2011) 
Puss in Boots n
minih154220minih154220Všechno nejhorší (2017) 
Happy Death Day n
minih3759minih3759Ben Hur (1959) 
Ben-Hur n
minih98522minih98522Zabijácké včely (2009) [TV film] 
Panique! n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ilona Jirásková

Jirásková Ilona

Naposled navštívené:
Ilona Jirásková

Jirásková Ilona