Jeden svět
ohodnotit

Pulp Fiction - Historky z podsvětí

Pulp Fiction

Další název:
Pulp Fiction - historky z podsvetia
Žánr:
Rok:
1994
Délka:
153 minut
Premiéra v ČR:
13.10.1994
„Zdařilá parodie na laciné rodokapsové krváky z pera mistra žánru Quentina Tarantina.“

Obsah filmu Pulp Fiction - Historky z podsvětí

 
Jde o pohled do losangeleského podsvětí zamořeného drogovými dealery spletený do několika historek. Barevné, až nadsmyslné scény z tajemných barů, obrázky běžného života gangsterů, kteří musí čistit vyhrazené území pro svého šéfa, to vše je strhujícím opusem, jehož stvořitelem nemůže být nikdo jiný než hollywoodský scénárista a režisér Quentin Tarantino. Nejkultovnější záležitost 90. let získala 7 oscarových nominací, Zlatý Glóbus a mnoho dalších prestižních ocenění.

DVD Express

 
Související odkazy
 
Speciál: O knize Pulp Fiction

Osm hrozných jsme si zrecenzovali, Gaunery také. Pulp Fiction jsme si rovněž rozebrali. Ale ne tolik, jako tato kniha, která se na... číst dál

 
 
Pulp Fiction: Historky z podsvětí

„To není motorka, lásko, to je chopper.“ Jakou hlášku z kultovního devadesátkového trháku Pulp Fiction: Historky z podsvětí máte nejradši vy? číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Quentin TarantinoQuentin Tarantino  
hraje:
John TravoltaJohn Travolta.....Vincent Vega [40]   
Samuel L. JacksonSamuel L. Jackson.....Jules Winnfield [45]   
Uma ThurmanUma Thurman.....Mia Wallace [23]   
Harvey KeitelHarvey Keitel.....Wolf [54]   
Tim RothTim Roth.....Pumpkin [32]   
Amanda PlummerAmanda Plummer.....Honey Bunny [36]   
Maria de MedeirosMaria de Medeiros.....Fabienne [28]   
Ving RhamesVing Rhames.....Marsellus Wallace [34]   
Eric StoltzEric Stoltz.....Lance [32]   
Rosanna ArquetteRosanna Arquette.....Jody [34]   
Christopher WalkenChristopher Walken.....kapitán Koons [50]   
Bruce WillisBruce Willis.....Butch Coolidge [39]   
Quentin TarantinoQuentin Tarantino.....Jimmie Dimmick [30]   
Steve BuscemiSteve Buscemi.....číšník [36]   
Angela JonesAngela Jones.....taxikářka [25]   
Paul CalderonPaul Calderon.....Paul [34]   
scénář:
Quentin TarantinoQuentin Tarantino  
námět:
Quentin TarantinoQuentin Tarantino  
Roger AvaryRoger Avary  
hudba:
Karyn RachtmanKaryn Rachtman.....supervize [30]   
Ole GeorgOle Georg....."It's Country"   
kamera:
Andrzej SekulaAndrzej Sekula  
střih:
Sally MenkeSally Menke  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Gemini Film, AČFK - Asociace českých filmových klubů
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Obnovená premiéra v ČR:
7.5.2014
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Pulp Fiction - Historky z podsvětí >
Film je součástí: Project 100

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Endre-silentname
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.11.2019
"Pulp Fiction" je skutočne vysoko   kvalitný film. Myslím si, že všetko čo sa už   povedalo je pravda a nebudem to tu opakovať.   Skúsim sa na film pozrieť trošku kriticky a   poviem na úvod pár mínusov, ktoré ma miestami   trošku štvali. V prvom rade poviem, že úvodné   časti ma až tak výrazne nezaujali. Mal som   pocit, že trošku tápame a nebol som si istý   kam sa nakoniec dostaneme. Ale po tom, čo som mal   možnosť vidieť "The Hateful Eight",   chápem, že je to súčasťou Tarantinovej vízie   a réžie. A nebudem mu to brať. Kúsky puzzle   nakoniec zapadnú na miesto, no mal som z toho   trošku v úvode zmätok a dúfal som, že sa to   niekam posunie a bude to zaujímavejšie. A   chvalabohu bolo to vynikajúce. Cesta taxíkom   ešte poviem, že efekty použité na ilúziu   cesty autom boli asi tak veľká ilúzia, ako v   prípade starých Bondoviek. Je to maličkosť,   ale vadilo mi, že som jednoznačne mohol   povedať, že sme autom určite nešli. A   úprimne, to sú všetky problémy čo s filmom   mám. Všetko ostatné je absolútne strhujúce a   spracované do absolútneho zázraku. Príbeh   Bruca Willisa je podľa mňa vynikajúci a   chvíľami som nevedel ako sa to podarí   prekonať. Je to silné, má to ohromnú charizmu   a ako bolo povedané, môže to spojiť aj   najväčších nepriateľov a zmeniť ich cesty.   Skvelá práca. No potom je tu záverečný   príbeh, ktorý naväzuje na úvodné časti   filmu. A je to asi môj osobný highlight. Okey,   aby som to upresnil, tak časti kedy sú naši   hrdinovia u Jima sú dobré, no od momentu, keď   sa chystajú na raňajky až po záverečné   titulky sme tu mali podľa mňa absolútne   dokonalý thriller so skvelými dialógmi a   vynikajúcimi momentkami, ktoré na konci   zanechajú ohromný a silný dojem. Tlieskam.   Príbeh Vinca a Mie je tiež podľa mňa dosť   dobrý a ukazuje, že všetci ľudia sa chcú   dostať síce zo svojich prúserov, no súčasne   chcú urobiť možno aj niečo dobré. A som za to   rád. Okrem toho je tu skvelý soundtrack, vyzerá   to vynikajúco, má to vynikajúce herecké   výkony, kde by som vyzdvihol Bruca Willisa a   Samuela L. Jacksona. Obaja robia absolútne   maximum a funguje to na sto percent. V tej   záplave komentárov si nemyslím, že väčšina   ľudí tento koment vôbec zachytí, no popravde   som to potreboval povedať. Tento film si moju   úctu zasluhuje právom, je právom hodnotený ako   jeden z najlepších filmov a rozhodne na neho   nikdy nezabudnem. Povedal by som na záver, že ho   odporúčam, a aby ste si ho pozreli. Ale pravda   je taká, že už ste ho videli a máte svoj   vlastný názor.
Vlnik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.5.2019
Nestalo se mi poprvé, že bych byl zklamán   filmem, který má jinak velmi dobré hodnocení.   U všech předchozích jsem ale tak nějak tušil,   čím si diváky získaly, u Pulp Fiction opravdu   nechápu.
Vydržel jsem asi 70 minut a ani   pořádně nevím, o čem měly být. Působí to   jako sestřih totálně náhodných scén, ze   kterých je polovina zbytečně prokecaná a ta   druhá vypadá, že je vystřižená z nějakého   většího celku, který ale nejspíše neexistuje   (což je škoda, protože třeba hned úvodní   scéna naznačuje docela zajímavé   pokračování). Snad kdyby se vystřihly ty   ukecané scény, mohl by to být aspoň průměr.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.3.2019
Není to úplně blbý, ale taková hitparáda,   jak se z toho dělá to taky není. Celkem   průměrná střílečka s několika příběhy ze   života vrahounů.
sokeres777
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2019
Filmový klenot!
Kdo by neznal toto jedinečné dílo Quentina   Tarantina? Naprostá klasika! Kdo neviděl, měl   by to okamžitě napravit! Jeden z mých   nejoblíbenějších filmů. Humor, akce,   poutavost děje, originalita, všechno prostě na   jedničku! Umělecké dílo!
jruml
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.9.2018
Tak jako tak špatný film sem už dlouho   neviděla, nedokoukala jsem ho ani do uplnýho   konce. Že je film americký neznamená že je   film dobrý. Režisér by se měl léčit, to neni   normální film.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.9.2018
Pulp Fiction je mezi filmy asi jako Malá noční   hudba či Für Elise v klasické hudbě, nebo   jestli chcete Mona Lisa či Slovanská Epopej v   obrazech. Je to snímek, který se díky svým   hláškám a neobvyklému režisérskému   zpracování dokázal zařadit k Legendám   kinematografie. .. HODNOCENÍ: 100%
POMOthy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.9.2018
Najvýraznejší podpis najoriginálnejšieho   filmára súčasnosti, najvýstižnejšie   definujúci jeho scenáristickú a režijnú   výnimočnosť. Jeden z filmov, bez ktorých by   nebolo ČSFD.cz.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2018
║Rozpočet $8miliónov║Tržby USA   $107,928,762║Tržby Celosvetovo $213,928,762▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,745,332 //počet   predaných kusov 646,662║ Tržby za predaj DVD v   USA //počet predaných kusov ║ /85%/
mikee007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2018
Rok 1994
byl v Hollywoodu jeden z nejpovedenějších   vůbec. Forrest Gump, Lví král, Ed Wood, Legenda   o vášni atd.
V podstatě každý měsíc jste   mohli jít do kina na film, který je dnes už   legendou.
Jednou jsem takhle brouzdal po městě   a zachtělo se mi jít do kina. Ze všech   nabízených filmů u mě zvítězily hvězdy.  
Bruce Willis, Travolta, Uma Thurman, Samuel   L.Jackson. Pulp fiction byl prostě film nabitý   hvězdami. Co na tom, že ho režíroval nějaký   No Name Quentin Tarantino.Tohle prostě nemohlo   být špatné.
Usedl jsem do sedačky a sledoval   ten zvláštní děj. Když v půlce promítání   praskl film a představení se na deset minut   přerušilo, polovina diváků odešla. Nedivil   jsem se jim. Ten film byl prostě jiný. Já ho   tenkrát dokoukal, ale nijak zvlášť mě   neoslovil.
Ale po čase jsem si ho půjčil na   videokazetě. Hlavně tedy proto, že spousta   lidí začala z Pulp Fiction používat hlášky.   Nechtěl jsem zůstat pozadu. A ejhle, na podruhé   už to naskočilo. Pulp Fiction jsem si zamiloval   a od té doby jsem ho viděl X-krát.
Je to film,   na který se prostě musíte naladit. A když se   vám to podaří, dočkáte se odměny v podobě   nevšedního zážitku.
Barney94
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2018
Ukázkový příklad klasické Tarantinovy tvorby.   Dnes už kultovní film plný dobrých a dodnes   stále opakovaných hlášek, vcelku komických   situací a hamburgerů.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih23765minih23765Zelňačka (1981) 
La soupe aux choux n
minih27790minih27790Dogma (1999) 
Dogma n
minih24554minih24554Případ mrtvých spolužáků (1976) 
Případ mrtvých spolužáků n
minih9661minih9661Jih proti Severu (1939) 
Gone with the Wind n
minih84633minih84633Máš minutu! (2011) [TV pořad] 
n
minih8848minih8848Hvězdná brána (1994) 
Stargate n
minih38802minih38802Osudový dotek (2003) 
The Butterfly Effect n
minih25230minih25230Král Drozdí brada (1984) 
König Drosselbart n
minih34901minih34901Líbánky (2003) 
Just Married n
minih17754minih17754Red Force 1 (1986) 
Wong ga jin si n


Hodnocení:n12345678910
Pulp Fiction - Historky z podsvětí (1994)Pulp Fiction - Historky z podsvětí (1994)Pulp Fiction - Historky z podsvětí (1994)Pulp Fiction - Historky z podsvětí (1994)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10