Jeden svět
ohodnotit

Pulp Fiction - Historky z podsvětí

Pulp Fiction

Další název:
Pulp Fiction - historky z podsvetia
Žánr:
Rok:
1994
Délka:
153 minut
Premiéra v ČR:
13.10.1994
„Zdařilá parodie na laciné rodokapsové krváky z pera mistra žánru Quentina Tarantina.“

Chyby ve filmu Pulp Fiction - Historky z podsvětí


1) posloupnost
Butch (B. Willis) zastřelí Vincenta (J. Travolta). Poté Butch (B. Willis) otevírá přivřené dveře (od WC) rukou, a to v místě, kde jsou dveře silně potřísněny krví (obří čerstvý krvavý flek).

Avšak v následujícím střihu - už při pohledu kamery zevnitř WC - jeho ruka do-otevírá tytéž dveře na ČISTÉM místě. O cca 1m nížeji…

Vložil: nENym

2) posloupnost
V první scéně, kdy Jules ochutnává Bredův Big Cahuna Burger, jde vidět, že burger je na začátku jednou nakousnutý. Jules do něj kousne jednou, ale když ho háže zpět, tak je ho už jen půlka a je na něm víc stop po kousnutí než dvě.

Vložil: cragel

3) posloupnost
Ve scéně, kdy se manželce Marselluse Wallace zastaví srdce a musí jí dát adrenalinovou injekci, nakreslí na její hruď fixou červenou tečku. Ale po vpichu jehly tečka zmizí. Navíc je dost velká na to, aby zůstala skrytá za injekcí.

Vložil: cragel

4) posloupnost
Spoiler: Po tom, čo Vincent (John Travolta) zastrelil v aute Marvina (Phil LaMarr), pričom ho trafil do hlavy, ho hodili vo vreci do kufra, avšak je jasne vidieť, že Marvinova hlava je neporušená.

Vložil: EvilMatus

5) logická
Ve scéně, kdy v kuchyni Jimmieho Dimmicka (Quentin Tarantino) s ním hovoří Vinc (John Travolta) a Jules (Samuel L. Jackson), visí na zdi - za zády Jimmieho Dimmicka (Quentin Tarantino) - nástěnné HODINY. A je na nich čas 8h.,17min.

Přestože jejich rozhovor (tzn. - celá scéna, samozřejmě i se záběry na hodiny) trvá PŘES 2 minuty(!), čas na hodinách se ABSOLUTNĚ ne(z)mění.
Hodiny jsou očividně "zastavené".

A to buď ÚMYSLNĚ, aby si filmaři nekomplikovali život (script) jejich (u)hlídáním při opakovaném natáčení záběrů.
A že jich bylo - viz další chyby v této scéně, sestříhané z několika opakovaných klapek. Např. chyba S/BEZ/S hrníčkem/-u/-em v Travoltově P ruce...

Nebo ty hodiny prostě "JEN" zapomněli "natáhnout" (vložit baterie?). Čemuž ovšem vůbec nevěřím...
Byli by totiž - de facto - sami proti sobě... Stále stejného (stojícího) času na hodinách si totiž málokdo všimne, avšak "neuhlídaný" CHAOS hodin. ručiček, či jejich "nereálný" posun v různě poskládaných/sestříhaných záběrech, je vidět na 1.pohled!

Vložil: nENym

6) logická
Jules a Vincent právě zastřelili Bretta. Marvin na ně vypálí z "malého děla" ale kulky ve zdi jsou tam už před výstřely.

Vložil: Uchylvkleci

7) logická
Vyjádření k chybě číslo 3:
Není to chyba. Sám Tarantino řekl, že díry ve zdi tam už byly a Marvin měl v "malém dělu" slepé náboje.

Vložil: Barney94

8) logická
Je s podivem, že za celou dobu hovoru Julese s Pumpkinem do restaurace nepřijde žádný host.

Vložil: Barney94

9) logická
Když Butch přijede na chopperu pro Fabienne, tak nechá zapnuté světlo. Po střihu, kdy se na něj Fabienne podívá z balkónu, tak je světlo vypnuté.

Vložil: Petantino

10) ostatní
Při rozhovoru Vincenta s Julesem v autě je několikrát v prosklených výlohách vidět, že auto nejede, ale je vezeno na podvalníku.

Vložil: Petantino

11) ostatní
Když je Vincent na záchodě na velké, tak můžete záhlédnout, že nemá sundané trenýrky.

Vložil: petricka2

12) ostatní
Když na začátku filmu vyloupí Honey Bunny a Pumpkin kavárnu, Honey Bunny řekne: tak vás tu oddělám do posledního parchanta. A na konci to řekne místo oddělám odprásknu.

Vložil: JamesSpielberg




Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190366
Osobností: 697519
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 177995

Poslední komentáře

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Road House (2024)

Road House
Road House z roku 1989 jsem   kdysi asi 2x viděl a tenkrát   se mi to líbilo, další   pokračování z roku 2006   neznám a novej RH jsem chtěl   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10