Zari
ohodnotit

Pan Nikdo

Mr. Nobody

Další název:
Pán Nikto
Rok:
2009
Délka:
137 minut
Premiéra v ČR:
15.7.2010
„Život je plný rozhodnutí… Jaké uděláš příště?“

Komentáře k filmu Pan Nikdo

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
MARi0
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.1.2014
Pan Nikdo
Prvně si chci zanadávat na   současný filmařský trend.   To že se v každém snímku   musí objevit bradavka, aby   mohl vůbec za něco stát, to   už jsem překousl. Vlastně,   když se nad tím tak   zamyslím, tak to až tak   špatné není. Ale za druhé   - filmaři, co to děláte se   současnou stopáží? Dřív   se vše krásně vtěsnalo do   magického čísla devadesáti   minut a jen Cameron se   odvážil přijít s trochu   delším   "Titanicem". A dnes?   Pod dvě hoďky by nikdo   nešel. Sakra, jestli   nedokážete vyjádřit svojí   myšlenku během hodiny a   půl, tak se do toho raději   nepouštějte. Najít něco   koukatelného pod sto minut -   nemožné.
A teď ke   kritice pana Nikda. Co to k   čertu mělo být? Proč ta   myšlenka o posledním   smrtelném člověkovi, která   byla přidána jen proto, že   když nějaký stařec   vypráví svůj příběh, je   to víc in (i Hanks v   "Zelený míly" si   své stáří mohl odpustit).   Několik příběhů, které   se však nedočkají   žádného rozuzlení, ve   většině chybí pinta a   čekajíc na nějakou   závěrečnou myšlenku,   která všechno rozseká a   ukáže na co se to vlastně   díváte - sakra, na to   úplně zapomněli...
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.4.2012
Co se stane, když si koupím   džíny ve slevě? Bude to   mít obrovský vliv na celý   můj další život. Kvůli   mojí šetrnosti přijde o   práci v šicí dílně jeden   z mnoha Brazilců - kdyby se   nestal nezaměstnaným,   nedřepěl by v kuchyni a   nevařil si vejce natvrdo, z   rendlíku by nestoupala pára   přes odsávač vzhůru do   atmosféry, aby se za dva   roky, na druhé straně   světa, nesnesla zpět dolů v   podobě dešťové kapky,   která mně rozpije inkoust na   životně důležitém   útržku papíru s telefonním   číslem mojí největší   lásky, kterou už dost   možná nikdy neuvidím. Jak   říkáte, pane van Dormael   ... Mám slabost pro "co   kdyby" ponoukající k   přemýšlení, cením si   krásných záběrů a ráda   znovu vidím Jareda Leta,   proto se i mé hodnocení   motá někde na půl cesty   mezi oslavou geniality a   tuhým odpadem. Určitě se   podívám ještě jednou,   abych se přesvědčila o   síle magického "co   kdyby", například -   kdybych se tak urputně   nesnažila všemu porozumět,   mohla bych si plněji užívat   to hezké, co film nabízí a   ani závěrečná ťafka by   tolik nebolela. Jenže, to   kdyby...
roox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2015
Překvapení !
Velmi zajímavý film! Na film   jsem narazil náhodou na Čt   Art, zaujal a tak jsem jej   dokoukal. A nestačil se   divit. Velmi komplikovaný   děj s jednoduchým jádrem a   úžasným vyvrcholením,   skvělá hudba, paradní   herecké výkony. Mix Kellyho   Apokalypsy, Donnieho Darka a   Imaginária dr. Parnasse.   Není sice zas tak geniální,   jak by očividně rád byl,   ale hlavní je, že dívat se   na něj je jedna radost!
vojtam
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.3.2012
Na pana Nikdo jsem se moc   těšil a bohužel mě film   nějak neoslovil a přiznám   se že jsem ho ani   nedokoukal(třetí film v mém   filmovem šílenství,kterej   jsem vypnul).Hodně zmatenej   děj, dle mě zbytečně moc   dlouhej prostě nudnej.Jinak   určitě nejlepší herecký   výkon Jareda Leta.
jonny.net
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.3.2012
Kdyby film neměl tak dlouhou   stopáž uvažoval bych o tom,   že ho zkusím ještě jednou   shlédnout, aby mě nějaká   oslnivá pointa, kterou kromě   reversovaných záběrů film   měl mít, konečně   pořádně docvakla.   Uznávám, že efekty   retrospekce jsou pěkné, film   mi ale kromě toho nic nového   nedal. Škoda po těch 2   hodinách jsem stál o   originální vyražení dechu   (pomyslně)
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2012
Přijměte pozvánku Jaca van   Dormaela k exkluzivní jízdě   po místy neotřele hravé   horské dráze, kde se   rozdíly mezi realitou a   fantazií stírají. Pokud se   pohodlně usadíte a necháte   se tímto střídavým proudem   unášet, vězte, že nebudete   zakoupení jízdenky litovat!   Vizuálně i ideově velmi   dobře zpracované, jen té   hře na velkolepost chybí   doladit, když místy zazní   falešnější tón.
Ocenil bych především   sofistikované hrátky se   známými i méně známými   fenomény (otázky   existencialismu,   subjektivního idealismu, až   agnostiky, kolektivní   nevědomí, operantní   podmiňování a především   butterfly effect).
Abych ale jen   nechválil... Místy by   neškodilo prohlédnou si film   ještě před tím, než   půjde na plátna a vylepšit   let auta na břeh/doprostřed   jezera a místy nedokonalý   střih (obrat Stefana) a i   explanaci butterfly effectu si   dokáži představit   povědenější.
Někomu by se mohlo zdát,   že film jede v kolejích,   postavených Buttefly   Effectem, nicméně přidaná   hodnota Mr. Nobodyho z něj   dělá samostatnou entitu a   vděčí za to i skvělému   výkonu Diane Kruger a její   mladší verze- Juno   Temple.
Sečteno   podtrženo, je na co koukat, i   když po dvou hodinách už   místo popcornu okusujete   vlastní nehty.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.9.2016
Mr. Nobody
Zaujímavý mind-fuckový   thriller (respektíve   psychologický/filozofický   film) , aký sme tu nemali už   dobrých pár rokov. Je to   pútavé, megalomanské,   miestami groteskné... no   najväčší problém je to,   že v podstate o nič   významné nejde a bez   podrobného rozoberenia deja   film jednoducho nepochopíte   (Pritom základná myšlienka   je pomerne jednoduchá no   všetky tie šialené strihy,   surrealizmi robia film na   pochopenie neskutočne   zložitým). Scenár ako som   spomínal je veľmi   jednoduchý a ide vlastne o   klasickú love-story, ktorá   je ale tentokrát zaobalené   do surrealistického príbehu   v, ktorom sa časové   prelínanie rôznych životov,   vracanie času, naprávanie   zlých rozhodnutí stáva   možnými a keď sa tak nad   tým zamyslíte všetko to   nakoniec do seba zapadne a   bude to dávať zmysel. Mr.   Nobody je teda výborne   spracovaním psychologickým   príbehom Nema Nobodyho,   ktorý prežil životy troch   mužov... alebo nie?
Out-Of-Way
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.7.2010
Obrovské NIC, které se   snaží vypadat jako něco   výjimečného. Rádoby   umění s hlubokými   myšlenkami a přitom je to   jen povrchní, zcela banální   líbivá slátanina a   vítězství formy nad   obsahem. Když se objevil   jednorožec, parchanti a   andělíčci tak mi bylo   jasné, že to bude utrpení.   A to ještě neuběhla ani   čtvrt hodina. Vize   budoucnosti zde vytvořená se   mi absolutně hnusí. Ale   hlavně – dvě hodiny   tlachání o ničem – co by,   kdy by – vše zakončené   naprosto stupidní pointou.  

Všechno   souvisí se vším, to je   pravda. Díky tomuto filmu   jsem si teprve dnes všiml,   že také na IMDB jsou   komentáře, a velmi   zajímavé. Tak alespoň   nějaký význam to mělo, že   jsem ztratil více jak dvě   hodiny života. Příště si   budu dávat větší pozor.   Raději si přečtu   komentáře a recenze k filmu,   a zapojím svoji bujnou   fantazii a budu si radši   představovat jaký ten film   asi je. Rozhodně potom   nemůžu být zklamaný,   protože bude přesně   takový, jak bych si ho   představoval. Jelikož   existuje mnoho možností, jak   prožít život, tak pro   příště mám jasno. Tuto   zbytečnou slátaninu již   nikdy více nezhlédnu. Tak   mne napadá: co by bylo,   kdybych ten čas věnoval   něčemu jinému. Možná by   to byl začátek konce „pana   režiséra“. Třeba by za   dva roky pošel hlady. Kdo   ví.
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.7.2010
Sice celý film vůbec   nechápete, co je skutečné a   co ne. Co je vůbec realita!   Nesmíte vynechat ani   vteřinu, protože pak to bude   na chápání ještě   těžší. Přitom to ale   budí velice zajímavý dojem   a nutí vás se dívat do   konce.
olgab
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.10.2013
Hodně sci-fi, trochu   psychologie, trochu filozofie,   ale i biologie a fyziky a   samozřejmě romantiky.   Dokonalé vizuální efekty a   mimořádné záběry. To je   Pan Nikdo. Příběh se   odehrává v několika   časových rovinách, které   jsou navzájem propojeny.   Píše se rok 2092 a Nemo je   již velmi starý pán, je mu   118 let a je zřejmě   posledním člověkem na   planetě, který zemře   stářím nebo si díky vědě   nechá svůj život   prodloužit. Všechno je jiné   než za "normálních   časů". Dokonce se   létá na dovolenou na Mars.   Náš hrdina vzpomíná a   přemýšlí nad tím, jaké   by to bylo, kdyby se jeho   život ubíral jiným směrem   a věci se staly jinak. Pan   Nikdo je natolik vyjímečný   film, že vidět ho jen jednou   nestačí. Jen je třeba   nenechat se odradit malinko   zmateným začátkem. Ale   zřejmě to tak mělo být. Je   to film,který když si chceme   vychutnat,nesmíme se nechat   ničím a nikým rušit.
Jarda1420
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2012
co by se stalo, kdyby...
Geniální snímek o tom co by   se stalo, kdyby...Ze začátku   jsem byl lehce zmaten a moc se   mi film nelíbil, ale pak to   začalo dávat smysl...Dobré   obsazení, příjemný střih,   ....
Zkrátka   absolutní spokojenost!!!!!
DennieForbes
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2011
Tenhle film mě prostě zaujal   .. perfektní detaily,   obsazení, děj, pointa .. no   a jediné, co můžu vytknout   je délka filmu .. je to   trochu přehnaně, hlavně   když ještě film není v   češtině, takže číst   přes 2 hodiny titulky je   docela nuda .. ale vzhledem k   záživnosti děje se to dá   .. :) nejlepší byly dojmy po   filmu, rozházené myšlenky a   úvahy na téma "Asi na   tom něco pravdy bude"..   jednoznačně - skvělý film   ! :)
korbelludek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.3.2012
NikdoPán
NikdoPán je ponořením do   hlubokých a netušených vod   filmového umění a   zážitků. Měl jsem pocit,   že sleduju několik filmů   najednou a všechny se mi   líbí, neboť nabízí   směsici pocitů k   rozjímání. Všechno je   kupodivu velmi vyvážené a   po obrazové stránce   geniální. Zhmotněné sny se   nepotkávají každý den a   každá cesta může být ta   pravá :-D za 9
vdobes
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.2.2012
Velmi cením celou myšlenku   filmu, aneb každé   rozhodnutí, nám může   zásadně změnit život.   Ovšem ani ta myšlenka není   už moc originální, věrně   si vzpomínám na několik   epizod Red Dwarf, kde se touto   myšlenkou také   zaobírali.

Řekněme si to narovinu,   opravdu si to zaslouží   takové hodnocení ? V   žádném případě. Opravdu   by mě zajímalo, čím si   film vysloužil samé 10/10 ?   Já tam nic tak geniálního,   co by nějakým způsobem   vyčnívalo, vůbec nevidím.   Já vidím, že to byla pouze   jedna velká chaotická   slátanina všeho možného,   zaobalená ve velkém hnědém   ničem. Už od samého   začátku se to tváří jakou   to má hloubku, ovšem kde nic   tu nic. Režisér se nám   bohužel snažil narvat od   všeho příliš velké   sousto, a výsledek je   bohužel takový, jaký je,   špatný.

Já   blbec jsem při sledování   naivně doufal, že teď už   musí přijít ta geniální   pasáž, díky které si tento   film vysloužil takovéto   hodnocení, ovšem po dvou   hodinové těžké nudy jsem   zjistil, že nedostanu vůbec   nic ? Tak to prosím teda   pěkně děkuji.
Pjotra108
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.8.2010
Jakmile jsem si četla   úvodní info k filmu, tak   jsem byla hrozně nažhavená   a natěšená na něco, kde se   střídaj reality a lehce to   zavánělo surrealismem.   Nedívalo se na to špatně,   mělo to docela spád, ale   stejně mě nejvíc bavily ta   naučný pasáže o vesmíru.   Ve chvíli, kdy tam začne   Jared Leto pobíhat po ulici a   všechny jeho klony maj   károvaný svetry, tak si   surrealistická složka mý   duše začínala chrochtat   blahem, aby pak byla tupě   zklamaná z toho konce. Co to   jako je? Už mě nebaví   filmy, kdy 90 % děje je   zbytečná iluze, abyste na   konci zjistili, že se nic z   toho nestalo. A to má být   prosím odzbrojující konec,   po kterým si divák řekne   "tyjo, tak to jsem fakt   vůbec nečekal". Ne,   tohle jsem teda fakt   nečekala. Prostě pro mě   zklamání.
FlaviaK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2011
Je pěkné že někdo jako Mr.   Kontext to nazývá stupidním   dílem když jeho   nejčastější známky k   filmům jsou 1, nebo 10. Jen   tím chci říct, že jsem   buďto hlupák když dáváte   tak do detailu propracovanému   filmu 1, nebo jsem narušený   a emočně nezralý sledovat   filmy podobného druhu. Je to   vaše věc, ale film na 1?   Musela by to být naprostá   ubohost.
Worech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.7.2010
Ano!
Vynikající! Už ani nevím,   proč jsem se rozhodl kouknout   se zrovna na tento snímek,   každopádně doporučuji pro   nápad ztvárnit to, nač   občas pomyslí asi   každý-byla to dobrá volba?   Je pravdou, že nemusí   sednout každému, ale to už   je jeho věc. Pro mě   skvělé! Začněte prodávat!
kontext
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.8.2010
Větší pitomost už jsem   dlouho neviděl. Pokud vůbec   někdy. Aspoň, že se můžu   zasmát nebo spíš vysmát   zdejšímu hodnocení. To   skutečně myslíte vážně?   Ale chápu, že jedincům bez   fantazie to musí připadat   jako něco úžasného. A   někteří si možná teprve   nyní uvědomili, jak i jedno   nepatrné rozhodnutí může   změnit celý život. Váš   zcela zbytečný podělaný   život. Dnešní společnost   je natolik povrchní, že   kdejaký stupidní blábol,   zejména když to někteří   nejsou schopní ani pořádně   pochopit, označí za   geniální umělecké dílo.   Film nemá vůbec žádnou   hloubku. Zato má naprosto   nesnesitelnou a zbytečnou   délku. Film o všem možném   i nemožném, a ve výsledku v   podstatě o ničem. Naprostá   zbytečnost. Není jediný   důvod proč tomuto   pozlacenému výkalu dát víc   než jednu hvězdu.
ZUZULE46
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.7.2010
V tomto filmu je velice   zajímavě a dobře   vytvořená dětská mysl a to   co si dokáže dítě   představit když ho   postavíte před důležité   rozhodnutí které ani dítě   nemůže rozhodnout.
Sice jsem občas byla   zmatená o co v tomto filmu   jde ale každému tento film   doporučuji.Jared Leto tam je   ve více rolích a jeho   ztvárnění 117 let starého   člověka bylo užásné.
Opravdu vřele všem   doporučuji.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih29174minih29174Zesil to! (1990) 
Pump Up the Volume n
minih47833minih47833Potkali se u Kolína (1965) 
n
minih40750minih40750Mnichov (2005) 
Munich n
minih25603minih25603Tmavomodrý svět (2001) 
n
minih42384minih42384Malá Miss Sunshine (2006) 
Little Miss Sunshine n
minih6602minih6602Dobrý voják Švejk (1956) 
Dobrý voják Švejk n
minih47869minih47869Podvod (2008) 
Deception n
minih154024minih154024Aquaman (2018) 
Aquaman n
minih4831minih4831Byl jednou jeden dům (1974) [TV minisérie] 
n
minih44681minih44681Persepolis (2007) 
Persepolis n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Předpověď počasí, Sportovní zp...

12:20 - 12:30

7 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Historie SS

12:20 - 13:15

7 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:35

2 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama