Duben
ohodnotit

Nezvratný osud 5

Final Destination 5

Další název:
Nezvratný osud 5 3D; 5nal Destination
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
8.9.2011
„Smrti se nelíbí, když ji chce někdo napálit.“

Komentáře k filmu Nezvratný osud 5

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2022
Smrt kosí naposledy
Poslední díl je   "dospělejší" a   nese se ve vážnějším   duchu než předchozí díl.   Navíc skvěle navazuje na   první film což se často u   prequelů natočených o mnoho   let později po původním   snímku často nevidí.   Potěšili i herci z jedničky   kteří se tu na konci   objeví. I nové postavy jsou   vcelku sympatičtí a   "úmrtí" jsou   působivá. Sestřih všech   dílů na konci je už jen   třešničkou na dortu.   Povedená hororová série.
mischel251
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2011
A je tu už 5 časť...a zase   je niečím iná, ale dej   ostáva tento krát sa príbeh   začína na moste no bude to   zaujímave aj tak bol   najlepší koniec ako to pekne   nadväzuje na 1 a tým to do   sebe pekne zapadá...kto videl   aj predchádzajúce   časti...bude sa mu to veľmi   páčiť...
shaki33
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2013
super
Jeden z mych nejoblibenejsich   filmu. Vlastne vsech pet   serii. Pro rezii a produkci   palec hore. U tohoto dilu   prekvapivy konec. Skoda, ze   jiz nejspise nebudou dalsi
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.9.2011
Final Destination 5
Final destination 5, co   říct, viděla jsem všechny   předchozí díly a ač jsem   tímhle pokračováním nebyla   nadšená, přesto jsem si ho   pustila a rozhodně jsem   udělala dobře. Páté   pokračování strčí do   kapsy 3 a 4 úplně s   přehledem. S pátým dílem   přichází menší změna,   která dle mého názoru byla   po tolika dílech nápaditá a   člověk se nemusel dívat na   to samé. Povedené   zakončení série, které se   nemusí vůbec za nic stydět.
viana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2012
Nezvratný osud
Bezvadné zakončení celé   pětice filmečků,jak nás   Smrt dostihne ať děláme a   vymýšlíme co   chceme.Téměř celý film   jste v napětí,co zase   přijde-a ono to přijde!A   kruh osudu se uzavřel letem   č.180...dobrýýý!
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.2.2012
Velkolepé finále
Tak tohle je velkolepé   zakončení kultovní   hororové série, jak má   být. Musím říct, že jsem   od toho už vůbec nic   nečekal, ale pětka je o dost   lepší než předešlé dva   díly. Film má opět rychlý   pád a já se u něj ani   chvíli nenudil.
Nápad   s lanovým mostem je vážně   parádní - po letale v   jedničce vážně výborný.   Způsoby smrti už nejsou ta   trapné, i když ty nejlepší   byly využity v předtuše.   Dost mě při nich mrazilo v   zádech a někdy se na to fakt   nedalo dívat ( oko, loď,   hlava, naápnutí o most ).
Je tu i dost zajímavá   změna, jak utéct smrti, to   se tvůrcům vážně moc   povedlo a sérii vzkřísili   ve velkém. A na konci je tu i   děsuplná souvislost s   prvním dílem, jen si   počkejte...
Závěr   série už ani nemohl být   lepší, vážně geniální a   díl, který sérii vůbec   nedělá ostudu. Kdyby nebyla   trojka a čtyřka, jednalo by   se o naprsoto luxusní   trilogii... Někdy bych to   chtěl vidět ve 3D, vážně   toho lituju. 80%.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.9.2011
Co dodat slušna popcornova   podivana ve3D.Jak již   známe,hromadný   masakr,postupné umirani a   aspon pro tentokrat konec   ktery nebudete nikdo   čekat.....
ing
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.8.2013
Tak jako všechny díly   Nezvratného osudu, mě ani   tento nezklamal, sice se   vzhledem k předcházejícím   dílům dá předpokládat   děj, ale u tohoto filmu jde   spíše o to jaké další   bizardní způsoby smrti si   scénáristi vymyslí...jedno   překvapení však bude na   konci a vzhledem k tomu, už   těžko bude další   pokračování...škoda
prediger
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2011
Souhlasím s uživatelem   Hvezdyn. Tento film je druhým   nejlepším 3Dpočinem. ( 1.   Sammyho dobrodružství)   všechny efekty se   odehrávají před plátnem a   jsou tak rychlý, že si ani   nestačíte uvědomit, že se   jedná o klam. Neuznávám 3D   filmy do kterých koukám jak   do krabice. Bohužel takových   filmů je většina a jsou jen   útokem na peněženky. Když   už kvůli ničemu tak kvůli   3D film doporučuji.
peanutka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2011
Příjemné překvapení
I přes několik pozitivních   recenzí jsem nečekala   žádný zázrak, ovšem byla   jsem vyvedena z omylu.   Klasicky přiblbé hlavní   postavy umírající těmi   nejpošahanějšími způsoby,   jaké si snad ani nemůžete   vymyslet, co si od této   série přát více.   Padající most je parádní,   asfalt mě dostal, zvrat na   konci je skvělý nápad,   posledí smrt je přímo   geniální. Jediné, co mě   mrzí, je to, že jsem neměla   možnost tento film zatím   vidět ve 3D, jeden z velmi   malého mála, který tuto   technologii plně využívá.   Pokud neočekáváte nějaké   hluboké filozofické debaty a   nevadí vám spousta krve,   vnitřností, ohně a vody,   klidně si to pustťe:)
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.7.2012
Nezvratný osud 5 je finální   kapitola a narozdíl od   jiných sérii nám ukázala,   že vše opravdu končí.   Mladí lidé přežijí   tragický pád mostu a   začínají postupně umírat.   Klasika. Objevuje se zde i   Tony Todd, který hrál v   prvním a druhém díle. I   když jeho výrok, že skupinu   "informuje" zde   zazni a že už to zažil, je   to vlastně nesmysl, jelikož   tuto informaci poprvé použil   v prvním díle a jak jistě   víme, pátý díl se   odehrává před prvním,   takže to zažít logicky   nemohl. Každopádně tato   důležitá chyba tento díl   nějak neovlivňuje, jelikož   mám Tonyho opravdu ráda a   byla jsem nadšena z toho, že   si v Nezvratném osudu 5   zahrál. Takže Nezvratný   osud 5 dopadl dobře, i když   zde opět vládne zlá   animace.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Další díl Nezvratného   Osudu opět plný   pastí,které si smrt   nachystala svým vyvoleným   obětem,kteří se vyhly   smrti.V tomto díle zase nová   parta a promyšlenější a   krvavější smrtící pasti   nejdřív autobus na   padajícím mostě,pak   masáž,gymnastika,laser,klí?   ? v hlavě a nakonec letadlo a   na závěr dobrý titulky z   ukázkama ze všech dílů.
goranchorvat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.9.2011
Smrt stejně vyhraje...
Tak předně pokuď čekáte   nějaké zazračné inovace,   tak se nedočkáte. Ono také   není co měnit, téma je   jasně dané a dějová linie   vás nemůže překvapit.   Tušení,nehoda, seznam, typy   umrtí atd. Rozdíl oproti   zvláště 3 a 4 dílu je ve   zpracování. Jednotlivá   umrtí jsou propracovanější   a sofistikovanější ale   stále dopředu   předpokládatelná. Posun   směrem vpřed je ale   znatelný, a já jako velký   fanoušek myšlenky díky   které vzniknul první díl   série z toho mám radost. Jen   již prosím žádná další   video pokračování které by   sérii vrhlo opět mezi   filmové břečky. Z   hereckého hlediska není co   hodnotit neboť americká   filmová mládež je jakýsi   kompars k událostem ve   snímku.Slabších 70% ale   jinak slušné překvapení.
Robinson
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2011
Možná trochu zbytečný   film, ale bavil mě. Určitě   lepší než předchozí dvě   části. Úvodní katastrofa   velmi pěkná, jen škoda té   nudné vaty v první části   filmu. Pak se to naštěstí   pěkně rozjede, úmrtí jsou   skvělá, nápaditá (oční   vyšetření dost   nepříjemné) a zejména   konec mě velmi potěšil. Na   pátý díl série (která mě   ani nějak moc nebere) velmi   slušné.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.9.2011
Nezvratný osud. Tuto sérii   teenagerovských hororů   považují za nejlepší   počin poslední doby. Tedy   pokud jde o nápad. A jak to   jde z každým dalším   dílem, tak se téma   vyčerpává. Tvůrcům   nezbývá, než spíše než   strašit, tak tíhnout až k   parodii.
Co napsat o   pátém díle. Technika jde   dopředu, tak už je možné   jej sledovat ve 3D verzi.   Osobně nejsem moc   příznivcem tohoto nového   prvku ve filmařině. Lístky   jsou drahý a pak to vůbec   nepovažuji za smysluplné.   Příběh začíná   katastrofou ve formě pádu   mostu, kdy zase nějaký ten   hrdina má vidění,   předtuchu, a tak pár   dalších zachrání před   jistou smrtí. Ta si však   opět cestu ke svým klientům   nachází. Na plátně se tak   vykreslují různé bizardní   a neuvěřitelné nehody a   úmrtí. Hodně mi to   připomíná kreslené Happy   Tree Friends. Ty jsou na   počátku každého dílu   také krásní, voňaví a   upravení, aby pak byli   zmasakrováni. 3D technologie   nabízí ještě efektnější   prvky, jako to s létajícími   tyčemi či vylouplým okem.   Konec filmu nemá chybu, i   když se i vzhledem ke   skromnosti sobě vlastní se   přiznám, trochu jsem jej   odhadoval.
Suma   sumárum. Je to pitomina, ale   skvěle se pobavíte. Tak, kde   se máte bát, se budete   smát.
sismik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.9.2011
Už toho bylo prostě moc.   Dochází originalita. Není   to špatný, ale není to už   ono a kvalit prvních dílů   to zdaleka nedosahuje.   Zkrátka pět filmů na   úplně stejné téma s   předpovidatelným a neustále   stejným dějem už se lidem   okouká.
Helled
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.10.2013
Tento dílu byl nejhorší ze   serie sice pořad dobrý ale   už to stratilo smysl proto   snad už žádné   pokračování nevznikne když   už tak remake tent díl se   dá brat jako dobré   zakončení serie
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.1.2014
Co v této sérii vymyslet   ještě nového? Podstata   příběhu je vždy stejná;   zejména v pozdnějších   dílech (dle natočení)   dlouze ukazují nějakou   hrozbu, pak se ale stane něco   jiného, trikově vždy   excelentního.
Ač mě   to mohlo napadnout už dřív,   ale tak dalece jsem si první   díl nepamatoval; až když se   objevilo letadlo, napadlo mě,   že by tento "mohl"   předcházet jedničce.
T2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.7.2018
║Rozpočet   $40miliónov║Tržby USA   $42,587,643║Tržby   Celosvetovo $157,887,643▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   //počet predaných kusov ║   Tržby za predaj DVD v USA   //počet predaných kusov ║   Až na tie niektoré   premrštené nechutnosti to je   návrat k tomu lepšiemu, lebo   3 a 4 za moc nestáli, tak   5diel prináša určité   zadosť učinenie a fanúšika   prvých dvoch dielov aspoň   trošku poteší. Úvod mohol   byť ešte o kúsok viac   bombastický, tam sa mali   tvorcovia o kúšček viac   pohrať, lebo potenciál tam   bol, bolo tam na čo pozerať,   lenže pôsobilo to dosť   rozkúskovano, nesúvisle,   triky celkom obstáli. Herci   ušli, príbeh sa dal zniesť,   aj keď sa nevyhol hlúpym   scénam. Potešil dosť   záver, ten hlavne prekvapil.   /55%/
argenson
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.3.2013
Na čtyřku jsem šel do kina   za dvě kila a něco jsem   čekal, následovalo velké   zklamání. Ovšem pětku jsem   viděl ve Student Agency a i   přes mírně porouchaná   sluchátka jsem to shledal   jako obstojný způsob, jak   zabít dvě hodiny na nudné   D1. Byť sledovat v autobusu   počáteční drastickou   scénu s autobusem je lehce   masochismus.
PROCESOR
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.11.2018
PROCESOR!
Nebudu plýtvat časem a   energií a komentovat každou   epizodu zvlášť, když jsou   si jednotlivé díly hodně   podobný a o tom samým, tak   to vezmu z jedný vody na   čisto. Tenhle poslední díl   mi přijde, jako nejslabší z   celé série. Je to, jako   byste byli na školení   bezpečnosti práce. K tomuto   námětu patří i určité   mystérium, které se nejvíce   podařilo ztvárnit ve druhém   a prvním dílu. V dalších   dílech se bohužel vytrácelo   a smrsklo se to jen na   vykreslení nehod. Dvojka se   mi líbila také nejvíc. Jen   maličkost, „nehody“ by   měly vypadat aspoň trochu   reálně a tady, jak byl   černoušek v nemocnici a   postel se sama začala   pohybovat a kolečka   natáčet, hadičky samy   vyskakovat, to bylo prostě k   smíchu. Ve dvojce byly i   nejlepší hlášky a postava   sjetýho rockera neměla   chybu. Ve trojce solárko,   proč asi?...-) Ve čtyřce   mě dostal ten co odtahuje   auta. Jeho nehoda byla něco,   čemu se prostě musela smát   většina. Závěrem dobrej   námět, ale šestej díl snad   už ani vidět nechci…
Sanchez
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.6.2012
Tahle osudová hříčka má   od prvních minut jeden velký   handicap a tím je samotný   děj, poněvadž každý ví   oč tady jde, co se bude dít,   kdy se to bude dít a jak to   dopadne. Hlavní otazník a   tudíž i primární lákadlo   spočívá v aranžování   jednotlivých úmrtí. Dle   mého názoru je to zásadní   poutavá věc snímku,   protože ostatní stojí za   velký prd ... nezáživné   tlachání, naprosto   zbytečné natahování a   kroužení kolem horké kaše   nevede k žádné senzaci.   Tahle hororová série upadá   na kvalitě, ale i tak musím   pochválit pohledné a   napínavé okamžiky, než si   smrtka přišla pro   nesympatické nešťastníky.
NakasiPes
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.1.2012
Komedie/blbost č.5
Tak jsem se málem uchechtal k   smrti, už zase. Rok co rok   když není žádná   pořádná komedie? Jdeme na   nezvratný osud. Zábava   jistá!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih44777minih44777Pach krve 2: Cesta nikam (2007) [Video] 
Wrong Turn 2: Dead End n
minih22600minih22600Vládci loutek (1994) 
The Puppet Masters n
minih70463minih70463Dámičky v sekáči (2011) 
From Prada to Nada n
minih40519minih40519Nezvratný osud 3 (2005) 
Cheating Death: Final Destination 3 n
minih15147minih15147Osudná štvanice (1987) 
Nowhere to Hide n
minih33382minih33382Fantastická čtyřka (2005) 
Fantastic Four n
minih22299minih22299Velké nesnáze v malé Číně (1986) 
Big Trouble In Little China n
minih28120minih28120X-Men (2000) 
X-Men n
minih45163minih45163Jake a Tlusťoch (1987) [TV seriál] 
Jake and the Fatman n
minih102351minih102351Milénium (1996) [TV seriál] 
Millennium n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Nezvratný osud 4 (2009)

 Nezvratný osud 4 (2009)
Nezvratný osud 4 n
Final Destination 4
Žánr: horor / komedie / thriller / trikový
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: David R. Ellis

(pokračování)

Nezvratný osud 3 (2005)

 Nezvratný osud 3 (2005)
Nezvratný osud 3 n
Cheating Death: Final Destination 3
Žánr: horor / thriller / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: James Wong

(pokračování)

Nezvratný osud 2 (2003)

 Nezvratný osud 2 (2003)
Nezvratný osud 2 n
Final Destination 2
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: David R. Ellis

(pokračování)

Nezvratný osud (2000)

 Nezvratný osud (2000)
Nezvratný osud n
Final Destination
Žánr: thriller / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: James Wong

(pokračování)

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

26 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - České stopy

11:30 - 12:30

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

11 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10