Jeden svět
ohodnotit

Nepřítel státu

Enemy of the State

Další název:
Verejný nepriateľ (SK); Nepriateľ štátu (SK); Der Staatsfeind Nr. 1
Žánr:
Rok:
1998
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
21.1.1999
„Kdoví, na jaké straně vlastně tenhle právník stojí?“

Obsah filmu Nepřítel státu

 
Úspěšný washingtonský právník Robert Dean se náhodou a jen krátce potká s bývalým spolužákem Zavitzem. Jeho život se vzápětí změní v dokonalé peklo, aniž ví proč. Za největšího nepřítele státu jej jednoznačně označí Reynolds, vysoký úředník National Security Agency, nejmocnější tajné organizace na světě. Je zřejmé, že má k tomuto obvinění pádné důvody. Zato ale Dean vůbec nechápe, proč je z něj najednou nebezpečný štvanec, který má v patách skupinu dokonale vycvičených agentů. Pro jeho dopadení je zmobilizována i nejmodernější technika, včetně špionážních satelitů. Pokud Dean nenajde rychle nějakou pomoc, skončí v lepším případě ve vězeňské...
 
Související odkaz
 
Nepřítel státu

Ve špatnou chvíli na špatném místě. Tak nějak se asi na začátku filmu musel cítit hlavní hrdina Robert Dean, který se po letech setkal s bývalým spolužákem Zavitzem. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Tony ScottTony Scott  
hraje:
Will SmithWill Smith.....Robert Clayton Dean [29]   
Gene HackmanGene Hackman.....Edward Lyle [67]   
Jon VoightJon Voight.....Thomas Brian Reynolds [59]   
Lisa BonetLisa Bonet.....Rachel Banks [30]   
Regina KingRegina King.....Carla Deanová [27]   
Stuart WilsonStuart Wilson.....kongresman Albert [51]   
Laura CayouetteLaura Cayouette.....Christa Hawkinsová [33]   
Tom SizemoreTom Sizemore.....Pintero [36]   
Loren DeanLoren Dean.....Hicks [28]   
Barry PepperBarry Pepper.....Trapp [27]   
Ian HartIan Hart.....Bingham [33]   
Jake BuseyJake Busey.....Krug [26]   
Scott CaanScott Caan.....Jones [21]   
Jason LeeJason Lee.....Zavitz [27]   
Gabriel ByrneGabriel Byrne.....falešný Brill [47]   
James LeGrosJames LeGros.....Jerry Miller [35]   
scénář:
David MarconiDavid Marconi  
hudba:
Trevor RabinTrevor Rabin  
Harry Gregson-WilliamsHarry Gregson-Williams  
Tim HeintzTim Heintz.....dodatečná   
kamera:
Dan MindelDan Mindel  
střih:
Chris LebenzonChris Lebenzon  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Falcon, HCE
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Nepřítel státu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red.mann
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.6.2017
Tony Scott natočil několik opravdu dobrých   filmů a tenhle patří mezi absolutní špičku.   I když je již staršího data má to spád,   švih, napětí a správnou akci. Opravdu   povedené dílko.
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2017
Zase jsem si ten film po několika letech pustil a   musím říct, že mě to pořád baví. Tony   Scott uměl točit fakt dobrý filmy. Asi ne tak   okázalý jako jeho bratr Ridley, ale za to dost   slušně akční a vizuálně taky zajímavý.   Hlavně po kamerové stránce. Jen si říkám,   že s Willem Smithem už žádnej další   nenatočeil a jestli i v tomhle neměl hrát   původně Denzel. Ale to už je jednho, i když   uměl bych si ho tam představit líp.   Každopádně paráda paráda paráda. Dobrej   příběh, luxusní akce, skvělej soundtrack.
GeorgeB
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.2.2016
Orwell
Orwell by měl radost. Nedělám si žádné iluze   o tom, že tajné služby mají možnost se   napojit nejen na kamery v obchodech, ale i   přiblížit satelitem na takové detaily jako je   třeba wattáž na žárovce, triplicitní   sledovací zařízení do oblečení, sledování   platebních karet atd atd. atd. Nic z použitých   technologií není nereálné používat, tak   proč to nevěřit tajným službám ? Před   uvedením snímku byla prezentována informace,   že ve filmu jsou použity 15 let staré   informační a sledovací technologie. Jímá mě   hrůza z toho jaké informace mají zcela cizí   lidé o nás v době dnešní. Ostatně projeďte   se po silnici a spočítejte si obyčejné   dopravní kamery. Údajně jde z každého z nás,   kdož se pohybujeme po městě, obchodních   domech, bankách, v metru apod. sestříhat denně   hodinový film ve kterém budete hrát hlavní a   jedinou roli jen a jen Vy. Orwelle Orwelle.
Ale   na film mrkněte, akční oddechovka.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.8.2015
Černoch štvancem..ach ta Amerika
Trochu nechápu tak vysoké hodnocení. Je to   úplně obyčejný americký akční thriller.   Málem jsem ho nedokoukal, protože sledování   družicí někoho, kdo se pohybuje v ulicích   města a 3D model nákupní tašky vytvořený ze   záznamu bezpečnostní kamery, mě opravdu   iritovaly. Všichni se posmívají Kobře 11, ale   tam tyhle věci většinou využívají s mírou,   ale tady neřešili nic a tvářili se, jako by to   bylo opravdu možné. Ve filmech se na reálnost   často nehraje, ale tady to bylo opravdu   přehnané.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.10.2013
Washingtonský právník Dean se během okamžiku   stane nepřítelem státu číslo jedna. NSA -   tajná služba - se postarala o to, že má v   patách skupinu zabijáků. Domnívají se, že   má k dispozici kazetu o vraždě významného   kongresmana, kterou spáchala. Tajná služba   udělá Deanovi ze života peklo a Dean má   spoustu problémů. Jen s pomocí bývalého   agenta NSA se mu podaří tajné službě   vzdorovat a dokonce jí i porazit
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2013
Dobře natočený akční thriller se skvělým   obsazením Smith,Hackman.Svižný a napínavý   film z politického prostředí.
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Pokud chcete hledat otázky a odpovědi a jste   rádi po celý film v napětí, tak Nepřítel   státu vám to nabídne a pobízí vás k dalším   dramatickým scénám, které nenecháte bez   povšimnutí. Fanoušci Willa Smitha budete   jásat, protože prostor zde měl ohromný a   působil i svým svérázným dojmem a takhle ho   máme rádi. Seznámíme se tu i s technologii,   která byla ve svých začátcích velice   originální a populární.
b.i.g.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2012
Tenhle film hm.....uf...fakt třída Will   předvedl super výkon,ale ani Gene nezklamal   vlastně ten film prostě dokonalej....
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.8.2012
NEPŘÍTEL STÁTU

Velmi kvalitní thriller s   dobře vymyšlenou zápletkou na politickém   pozadí. Vytrvalé tempo filmu vám nedá chvíli   vydechnout. Tony Scott a Jerry Bruckheimer nám   namíchali koktejl s patřičným poměrem akce i   napětí. Zápletka byla hodně atraktivní, děj   se odvíjel v solidním tempu, vše bylo dobře a   rychle naservírováno beze stop nudy. Film byl   plný techniky na špičkové úrovni, která se   ovšem lehce může stát nebezpečnou zbraní,   jak jsme mohli vidět v konečné pointě filmu. Z   možného dopadu a dosahu technologií mi nebylo   zrovna dobře po těle. Jak jednoduché!

Film   nám nabízí vše, co je v tomto žánru potřeba   ke špičkové zábavě. Film je přitažlivý i   výborným hereckým obsazením. Charismatický   Will Smith hrál opravdu skvěle a Gene Hackman za   ním nezůstal ani krůček pozadu.

Přestože   jde o jeden z nejlepších akčních thrillerů,   který nabízí prostě všecko co má nadupaný   akční film mít, přece jen mně nijak extra   neuchvátil. Ani sama nevím proč. Nezdá se mi,   že by až tak mimořádně vybočoval z řady   podobných filmů, jak se může podle   dosaženého hodnocení zdát. Filmy Tonyho Scotta   ovšem mají jisté kouzlo, čímž jsou pro   diváky přitažlivé. Je to velmi kvalitní   thriller, ale nic víc, nic míň.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.7.2012
Člověk by kolikrát ani nevěřil, co dokáže   technika.V tomto kousku je to dokonale ukázané,   co všechno si tajné služby můžou dovolit.Kde   je ovšem realita - to vědí jenom   oni.
Každopádně - koukal jsem jako blázen   :-).Zaujalo mě hlavně to, že se mohli napojit   na každou kameru v městě a podle toho pátrat   dál - zajímavé.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24593minih24593Pražské tajemství (1988) 
Pan Samochodzik i praskie tajemnice n
minih43078minih43078Mé druhé já (2007) 
The Brave One n
minih33873minih33873Ztracená jednotka (1966) 
Lost Command n
minih133842minih133842Pád Londýna (2016) 
London Has Fallen n
minih48394minih48394Lovecká sezóna 2 (2008) [Video] 
Open Season 2 n
minih65313minih65313Zeď mlčení (1993) [TV film] 
Wall of Silence n
minih22322minih22322Velký bazar (1973) 
Le grand bazar n
minih40265minih40265Bazén (2001) 
Swimming Pool - Der Tod feiert mit n
minih79614minih79614Drsný holky (2006) 
Råzone n
minih31210minih31210Milionový závod (2001) 
Rat Race n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Nepřítel státu (1998)Nepřítel státu (1998)Nepřítel státu (1998)Will Smith
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10