Zari
ohodnotit

Několik životů [TV inscenace]

Rok:
1985
Délka:
49 minut
„Věra Galatíková v roli ženy, která na sebe musí převzít zodpovědnost za činy svých dětí.“

Komentáře k filmu Několik životů

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
argenson
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.4.2017
Jako rozvážná pragmatická   žena zastupující střední   generaci měla Galatíková v   první řadě zastřelit   dcerku a babičku, pak by se   nemusela hroutit. I tak je to   celkově divně napsaný,   pantáta Cupák mě svou   profesí archivář-spisovatel   nepřesvědčil o tom, že je   na hranici pracovního   vypětí a retrospektivy, v   nichž se převážně   debatovalo, nevytvářely ten   kýžený rozklad rodiny, ze   kterýho by někdo musel   skončit v blázinci.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.11.2009
Dramatický pohled do života   jedné rodiny. Tři generace   lidí zpytují svědomí a   vymlouvají se. Proč? Jejich   milovaná maminka, dcera,   manželka i babička v jedné   osobě se zhroutila. Co bylo   příčinou jejího   psychického pádu? O tom nám   vypráví ostravská   televizní hra. Věra   Galatíková zde vytvořila   onu postavu starostlivé   Zuzany. Pravda je, že   podobné postavy vytvořila v   celé řadě dalších   televizních her a inscenací.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2021
„Cesty Páně jsou   nevyzpytatelné" praví   Písmo Svaté a že na tom   něco bude se přiklání i   mnozí nevěřící. Osudy   jsou různé a určitě mnohý   bude souhlasit s tím, že ne   zrovna takové, jak by si sám   představoval. A o jednom   takovém osudu právě   vypráví tato televizní   inscenace, která vznikla   ještě v době socialismu,   což znamená, že obsahuje   ono, dnes tolik proklínané,   socialistické smýšlení. To   však nijak neubírá na   kvalitě v rámci   dramaticko-psychologické   televizní tvorby. Svým   námětem má rozhodně co   říct i dnes. Takových   inscenacía televizních   filmů bylo natočeno hodně a   co se týče námětu, je   skutečně z čeho vybírat.   Ať se to někomu líbí nebo   ne, natočeno je to kvalitně   v celém svém aspektu dané   problematiky. Právě svou   dramaticko-psychologickou   sondou zvýrazňuje vážnost   problematiky, což znamená,   že se rozhodně najedená o   nic zábavného. Je to   příběh, který by bez   skrupulí klidně mohl nést   označení 'osudový příběh   ze života'. Má hlubokou   myšlenku a o to jde   především. A je to   myšlenka v rámci   obyčejného lidského   přístupu nemálo hodna k   zamyšlení, neboť platí v   každé době. A co víc,   třeba se v tom někdo s   podobným osudem i pozná.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Na cestě po Mazurských jezerec...

17:00 - 17:30

2 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství Johanky z Arku

16:55 - 17:55

7 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

2 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

22 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Boxerka (Girlfight)

Boxerka
Girlfight

Peter Barton

Barton Peter

Naposled navštívené:
Boxerka (Girlfight)

Boxerka
Girlfight

Peter Barton

Barton Peter