ohodnotit

Na západní frontě klid

All Quiet on the Western Front

Další název:
Na západe nič nové
Žánr:
Rok:
1930
Délka:
131 minut

Komentáře k filmu Na západní frontě klid

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 10
Erkul
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Film je natočen Lewisem   Milestonem, který sám jako   válečným veterán do filmu   vložil své prožitky z   válečných útrap 1. sv.   války. Pozdější adaptace,   zejména z roku 1979, jde   spíše po povrchu   literárání předlohy.
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2009
popis tragédie mladých   nemcov počas 1.sv. vojny ,   Baumer príchádza o   kamarátou aj o ilúzie.   Smutný koniec,keď hlavný   hrdina zomrie krátko pred   zmierením. Nakoniec ako   prišiel tak aj odišiel s   kamarátmi. Na to kedy vznikol   je to výborný film ,vôbec   nevyzerá naivne ako niektoré   film z tohto obdobia .
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2019
Nejdříve mladé nadšení a   odhodlání bojovat za vlast,   aby pak přišlo   vystřízlivění a následné   rozčarování nad hrůzou   války. Naprosto mistrovské   klasické protiválečné   filmové dílo, které na své   působivosti a hlavně ve   vyjádřeních myšlenkách,   neztrácí na své síle ani v   dnešní době. Dle zdrojů   tento snímek do konce svého   času sabotovali i němečtí   nacisté, což ani není divu.   Byl v Německu zakázán a to   až do roku 1960. Není od   věci ani přiznat, že   námět a v podstatě i   šablonu z tohoto snímku   mnoho tvůrců použilo   napříč desetiletí a   nejinak je tomu i dnes. Jako   jeden příklad za všechny   lze uvést taktéž   vynikající protiválečný   snímek Olivera Stonea z roku   1989 'Narozen 4 července'.   Politická výpověď je   velice silná a mnohým lidem   dokáže otevřít oči. Film   má ohromnou výpravu a velmi   realistické válečné   scény, kde občas zamrzí jen   jedna jediná věc. Některé   záběry jsou zrychlené a to   tak moc, že to spíš vypadá   parodicky. Zkrátka ještě   takový dozvuk němé éry.   Snímek je prvním významným   protiválečným filmem   zvukové éry a jak už bylo   vyjádřeno, svou výpovědí   velice nadčasovým. Film   obsahuje řadu medailonků a   scén, které zobrazují   nesmyslnost a marnost velké   války ze soucitného pohledu   mladých německých vojáků   v zákopech, kteří na   bojišti nenaleznou žádnou   slávu, jak si zpočátku   představovali, ale setkají   se pouze ze smrtí a   rozčarováním nad děním ve   všedních dnů. Tento snímek   by se měl v televizi vysílat   každý rok.
Palat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.10.2006
Skvely film, ktery naprosto   verne ukazuje zhoubu valky -   snad nejlepsi, opravdu   protivalecny film vsech dob,   protoze ostatni valecne filmy   maji sve hrdiny, tento film   hrdiny postrada, lide jsou zde   jako figurky, jedna padne,   druhy vezme jeho boty a   pokracuje v zabijeni, dokud   sam neumre. Film je i   vyjimecny tim, ze byl natocen   jeste pred druhou svetovou   valkou, takze technicke realie   zakopove valky byly zvladnuty   na vybornou. Film vypravi i o   valecnem fanatismu, pametna je   predevsim scena s nemeckym   stredoskolskym ucitelem, ktery   verbuje sve studenty (16lete)   do valky, protoze padnout za   Nemecko je ta nejvetsi   cest...vojaci jsou vsak celou   dobu vystraseni a valecna   gloriola z nich pada...tento   film by meli videt napr.   uctivaci Cety nebo Zachrante   vojina Ryana, je to mnohem   realistictejsi pohled na valku
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.8.2011
Já jsem film viděl před   mnoha lety, ne 80. let to   nebude. Děj bych neuměl   vyprávět, to si nepamatuji,   pamatuji si jenom název, že   se tam i bojuje a je tam   scéna, kdy si voják v malé   chvilce klidu, kdy se zrovna   nebojuje, prohlíží, snad to   byl motýl, kterého má   blízko k ruce, a nepříteli   se to moc nelíbilo, a v té   krásné chvíli zmáčkne   kohoutek u zbraně, což má   za následek, že si to motýl   rozmyslí a ulétne a voják,   ten je v pánu...
Zimmy871
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.11.2010
Přesto že je to už   osmdesát let starý film, tak   v sobě má dokonale   zachovanou šílenost války.   Daleko lepší než remake ze   1979 roku.
Wiikii
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2018
Na r. 1930 to je oslnivá   podívaná, která dělá   čest své knižní předloze.   .. Nejen svým podáním   protiválečné myšlenky, ale   i kulisy, ozvučení, efekty   spojené s válkou, tohle je   opravdu skvost, a když si   představíte, že v době   vzniku tohoto filmu se Stalin   pokouší dělat velké   čistky, Hitler se teprve dere   do politiky, v Americe zuří   Castellamarská válka, která   dostane do sedla   nejvýznamnější mafiány,   také zuří prvním rokem   Velká hospodářská krize a   v Číně je   "demokracie"....   HODNOCENÍ: 95% (5*)
nghTF
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2008
Tento film vas sokuje efekty,   a svou atmosferou.Opravdu   musim souhlasit jeden z nej   protivalecnych filmu. Celkou   atmosferu misty kazi jen umele   vykony hercu, zvlaste pak v   nemocnicich, ale to je take   jedine co se mu da vytknout.   JInak tento film vrele   doporucuji tem jez si mysli ze   valka je jen zabava a hrdistvi   je predstupen k slave

efekty 5/5
skutečnost 5/5
her   vykony 4/5
děj   5/5
ozvuceni,hudba 4/5
Mlapiska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Remarquova kniha Na západní   frontě klid, patří doteď k   mým nejsilnějším a   nejpůsobivějším   literárním zážitkům. O to   zvědavější jsem byla na   původní filmové   zpracování i přes to, že   filmy natočené podle knih,   které jsem četla se mi   téměř nikdy nelíbí.   Některé důsledky zůstaly   stejné – film mi i přes   svou více než dvouhodinovou   délku připadal krátký a   spousta věcí mi chybělo,   zejména Pavlovy zdrcující   myšlenky a dokonalé   vykreslení jednotlivých   charakterů, zejména   Katczynského. Nicméně   poselství se převedením na   plátno nevytratilo. "Jak   vlastně vzniká   válka?"
"No,   že jeden národ urazí   druhý."
"Tak   to tu nemám co dělat, já se   necítím být   uražený."
Film,   který není líbivou   hollywoodskou limonádkou, na   které jsme dnes už zvyklý   (jak by taky mohl), žádní   neohrožení hrdinové   neotřesitelné statečnosti,   ale prostě lidé, jak jen   lidskými můžou být, a   kteří vás donutí   přemýšlet a snad každý si   u tohoto filmu položí byť   naivní, ale nezodpovězenou   otázku. K čemu to všechno?
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.4.2015
Jenom pouhá zvědavost mě   nutila pustit si tento snímek   starý přes osmdesát let.   Nevím, jak bych ho vnímal v   té době, ale zde do   komentáře mohu napsat že se   jedná o pouhý průměr,   který drží nad vodou jeho   vynikající filmové efekty,   které v té době byly   možné. Knihu od Remarqua   samozřejmě znám, ale nikdy   jsem ji nečetl, možná proto   je můj pohled na snímek   takhle zkreslen, nevím,   nedovedu posoudit. Již   zmíněné efekty jsou na   filmu nejlepší. Krásně je   zde vyobrazena zákopová   válka, ale co se týče   dialogů a samotných postav v   hereckých podáních, tak to   už není žádnbá sláva.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih15550minih15550Pátý element (1997) 
Le cinquième élément n
minih78111minih78111Lochnesský teror (2008) [TV film] 
Beyond Loch Ness n
minih38566minih38566Rivalové (1999) 
Woman Wanted n
minih157042minih157042Lady Bloodfight (2016) 
Lady Bloodfight n
minih24368minih24368Žhavé místo (1990) 
The Hot Spot n
minih160964minih160964Hotel Mumbai (2018) 
Hotel Mumbai n
minih69708minih69708Pilíře Země (2010) [TV seriál] 
The Pillars of the Earth n
minih17941minih17941Rodinné trampoty oficiála Tříšky (1949) 
Rodinné trampoty oficiála Tříšky n
minih7127minih7127Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 
12 Angry Men n
minih69105minih69105Ďábel ví hodně (1983) [TV inscenace] 
Ďábel ví hodně n

Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Na západní frontě klid (1979) [TV film]

 Na západní frontě klid (1979) [TV film]
Na západní frontě klid n
All Quiet on the Western Front
Žánr: válečný / drama
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Delbert Mann

(jiná verze filmu)

Hodnocení filmu

86.7 % (43)
9   - curil
9   - cicis
9   - jarda53
10 - Erkul
10 - Justik66
10 - pataamat
10 - martin.stu
5   - enejčel
7   - Mlapiska
8   - Akana
8   - Faye
9   - Zimmy871
9   - Kycky
7   - MysteryIll
10 - dederon
8   - 151974
3   - jan
9   - Dex
9   - pehe
9   - Jana1976

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

0 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Krásné živé památky

18:00 - 18:25

0 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Co na to Češi (2016) [TV pořad...

17:25 - 18:25

35 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:50 - 18:55

10 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 157518
Osobností: 647953
Fotografií: 603772
Plakátů: 288336
Obsahů a biografií: 144482

Poslední komentáře

Arctic: Ledové peklo (2018)

Arctic: Ledové peklo
Nebylo to zlé. Vše jak má   být. Dobrý herec,   jednoduchý scénář a   čistá výprava. Ale protože   jsem viděl Redfordovo   "Vše je více >

Autor: MildaX | Hodnocení: 6 / 10

Vlna za vlnou (2016)

Vlna za vlnou
Záměna dvou hlavních osob,   to je to, oč tu běží. A   tentokrát záměna úmyslná,   protože se Gege ocitne v   bezvýchodné situaci. Co si   více >

Autor: curil | Hodnocení: 6 / 10

Skleněný (2019)

Skleněný
Nuda, nuda, dlouhé   komentáře, nebýt McAvoye,   nedokoukala bych to ani do   půlky, kde jsem to vypnula.   Ach jo, a přitom to byl   takový excelentní   režisér...

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Čtyři pokoje (1995)

Čtyři pokoje

Čtyři pokoje
Čtyři režiséři, čtyři   příběhy. Před sledováním   jsem si nepřečetl kdo   režíroval co a dal si to za   úkol uhádnout sám. Lehké,   velmi více >

Autor: MARi0 | Hodnocení: 7 / 10

Strach má velké oči (1980) [TV i...

klasika

Strach má velké oči
Pohádka, kterou prověřil   čas..nemusí být drahé   exteriéry , drahé kostýmy.   Já se u tohohle bavím   pokaždé i po letech...   fantastické obsazení,   skvěle zahrané, jen ve   studiu..paráda..

Autor: Milicent | Hodnocení: 10 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.291/0.243