ohodnotit

Mezi námi kluky

Rok:
1981
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
1.5.1982
„Válka zavilého Pistolníka s osazenstvem pokoje č. 135.“

Komentáře k filmu Mezi námi kluky

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 9
paskaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2014
Jednu dobu som existoval ako   stratená existencia, bez   práce a bez zmyslu života,   fungoval som s obráteným   režimom, väčšinu dňa som   prespal a značnú časť noci   trávil pred bedňou (to ešte   bývali poctivé bedne, nie   tenké panely ako dnes). Vtedy   som zistil, že tie skutočné   skvosty filmovej a televíznej   tvorby zvyknú vysielať v   čase od polnoci do rána. A   raz som si tak nad ránom   prepínal z programu na   program, keď som zajastril na   začiatočné helikoptérové   zábery tohto majstrštyku.   Pôvodne som mal v pláne   pokračovať v prepínaní,   ale muzikálové scény s   metlami a kýblami,   montérkové tanečky okolo   sústruhov a Jana Nagyová   (ktorú som v rozospatosti   pokladal za Kalistu Flokhárt   na babete) mi to nedovolili.   Fascinovane som dopozeral až   do konca a následnú viac ako   dekádu som na tento film   choval v duší vrúcnu   spomienku. Dnes som si to   pozrel s triezvejším   pohľadom a musím priznať,   že muzikálové čísla   nestratili nič zo svojho   čara, Jana Nagyová nič so   svojho pôvabu a celá snímka   stále hreje lúčmi   normalizačného optimizmu.
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.11.2012
Naivňoučké Třetí patro   bez Mikyho Kadlece a mistra   Brázdy a ještě si u toho   chlapci zazpívají. V   každém případě, při   žehlení se to dá,   džínové lacláče Mojmíra   Maděriče a culíky Jany   Nagyové za to stojí:-)
Jana Šťastného jsem   identifikovala až podle   titulků.
argenson
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.6.2017
Tady v popisku píšou, že   mládež má ráda moderní   hudbu... to jsou jako ty   hrůzy, co se tady   prezentujou? Z dnešního   pohledu jsou nechtěně   zábavné akorát dobové   reálie, espézetka GT a   Arabela v roli empatické   soudružky vychovatelky.
curil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.5.2009
Střední odborné   učiliště, patřící   průmyslovému závodu v   tehdejším Gottwaldově.   Kluci vedou urputný boj s   vychovatelem   "Pistolníkem",   který svým svěřencům   vůbec nerozumí. Proti jeho   sankcím se brání   nejrůznějšími lumpárnami   a recesemi. Když přijde na   intr nová vychovatelka   Kamila, chování učňů se   změní.
hvezdyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.8.2005
Dobová hudební komedie.   Příběhy neodpovídající   realitě. Teenagery hrají o   sedm let starší lidé.   Přesto má snímek i světlá   místa. Písničky z filmu   však dnes téměř nikdo   nezná.
M.A.G.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.11.2009
Příběh o čtyřech   kamarádech,kteří nejsou   to,co ze sebe dělají.Dokonce   si tady ke konci filmu   zahráli i drogy,které v té   době byly něco   neskutečného.Překvapila mě   také "Arabela" Jana   Nagyová jako   vychovatelka.Myslel jsem   si,že je to lepší herečka.
mikee007
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.2.2014
Zcela zbytečný...
...film. Bez nápadu, bez   vtipu. Divnej...
Partička kluků z   internátu a jejich   každodenní starosti i   radosti na konci   ozvláštněná morálním   ponaučením. Tisíckrát   omletý vzorec, tentokrát   ovšem natočený zcela bez   invence a hlubšího děje.
Celý film je navíc   "prošpikovaný"   množstvím příšerných   písniček.
To co   třeba v pohádce "Ať   žijí duchové" funguje   bezvadně je v tomto   klučičím románu zcela   nadbytečným.
O   hercích netřeba příliš   hovořit. Dětští herci, až   na výborného Maděriče   hrají na co mají a ti   dospělí s nimi (včetně   tradičně unylé Arabely   Nagyové) drží basu.
Režisér Cvrček má na   svém kontě pár slušných   filmů např. "Třetí   skoba pro kocoura", nebo   pohádku "Za humny je   drak",ale snímek   "Mezi námi kluky"   se mu hrubě nepovedl a to i   díky přiblblému scénáři   pánů Šimka a Pinkavy.
Hortensie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.11.2009
Tušila jsem, že nemohu nic   moc od tohoto filmu   očekávat, nicméně i s   ohledem na poměrně slibnou   dobu vzniku (na kvalitu vcelku   plodná 80. léta) jsem   čekala alespoň nějaký   koukatelný průměr. Asi jsem   své očekávání přecenila,   neboť to, co jsem viděla,   bylo opravdu neuvěřitelné.   Příběh sám o sobě nic   moc, ale kdyby tam nezněly   aspoň ty protivně vtíravé   písně. A to mám prosím   ráda hudební filmy,   ale...ale musí mít nějaký   "šmrnc" a písně   nesmí vyvolávat husí kůži   jako v tomto případě. Je to   víc než slabota, je to   prostě hrůza. Doufám, že   se tento film zase hodně   dlouho dobu na našich   obrazovkách neobjeví, pokud   možno, vůbec.
cesta64
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.6.2010
Absolutní dno filmové   tvorby. Více by se člověk   bavil snad i při sledování   "monoskopu". Film   bez jakéhokoliv děje,   zápletky či humorných   scén, které by za vtipné   považoval i někdo jiný,   než scénárista a režisér.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41604minih41604Stačí stisknout (1989) [TV inscenace] 
Stačí stisknout n
minih12679minih12679Mlhy na Blatech (1943) 
Mlhy na Blatech n
minih9929minih9929Kapitán Blood (1935) 
Captain Blood n
minih39505minih39505Hop nebo trop (2004) [TV seriál] 
n
minih62517minih62517Jonesovi (2009) 
The Joneses n
minih33391minih33391Snowboarďáci (2004) 
Snowboarďáci n
minih19279minih19279Sněhurka a sedm trpaslíků (1937) 
Snow White and the Seven Dwarfs n
minih5194minih5194Co je doma, to se počítá, pánové... (1980) 
Co je doma, to se počítá, pánové... n
minih16928minih16928Pretty Woman (1990) 
Pretty Woman n
minih47017minih47017Manon od pramene (1986) 
Manon des sources n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

53.7 % (52)
4   - argenson
4   - curil
1   - Hortensie
4   - hvezdyn
5   - Frolíček
4   - M.A.G.
7   - ajaajena
3   - Snura
2   - New
8   - AGAMEMNON
5   - Nasudr
4   - mikee007
4   - Faye
4   - Rene1
5   - Tonykla
5   - Kycky
5   - nick4
5   - Jarda.ftr
5   - Faustka
10 - dederon

TV Program

ČT1 - StarDance X ...když hvězdy tan...

20:05 - 22:54

13 minut již uběhlo
156 minut zbývá do konce

ČT2 - Napoleon (1960)

20:00 - 22:55

18 minut již uběhlo
157 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

48 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - Narušitel (2019)

20:15 - 22:15

3 minut již uběhlo
117 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 159594
Osobností: 652469
Fotografií: 611799
Plakátů: 293288
Obsahů a biografií: 146677

Poslední komentáře

Blíženec (2019)

Kazdy ma pravo sliapnut do lajna...

Blíženec
Po After Earth druhy najslabsi   film skveleho Willa Smitha,   ktory patri medzi top   hercov.Tento film bol udajne   dlho v "supliku" z dovodu více >

Autor: pigal | Hodnocení: 5 / 10

Skleněný pokoj (2019)

Skleněný pokoj
Pár hezkých obrázků a   vypreparovaná kostra   knižního příběhu. Kdybych   neznal knihu a neobdivoval   vilu Tugendhat jako takovou,   hodnotil více >

Autor: petrusmev | Hodnocení: 6 / 10

Silvestře, tak jsem si tě nepřed...

povídka "Oheň"

Silvestře, tak jsem si tě nepředstavoval
Další z bakalářských   příběhů na divácké   téma. Tentokrát nejde o   tuctový příběh, ale o   mimořádnou situaci spojenou   s tragickou více >

Autor: curil | Hodnocení: 4 / 10

Rambo: Poslední krev (2019)

Rambo: Poslední krev
NNový díl Ramba mě spíš   připomíná jinou verzi filmu   Taken, který se pohybuje v   úplně podobných vodách,   nebo jemnější verzi filmu   Sám více >

Autor: topipig | Hodnocení: 8 / 10

Krampus: Táhni k čertu (2015) [D...

Krampus: Táhni k čertu
Kterak chlapec Max nevědomky   přivolal antropomorfní   figuru Krampuse, který je   založen na staré legendě   pocházející z německy   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 9 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.083/0.064