Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu La cara oculta

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2013
LA CARA OCULTA

Muy bien, muy bien.

Fakt pecka. Pro   mne byl tento film velmi   příjemným překvapením.   Takové filmy já můžu.   Geniální a originální   nápad mi přinesl jeden z   nejlepších filmových   zážitků poslední doby.

Příběh má   poměrně jednoduchou   zápletku, která byla   dovedena k dokonalosti.   Jednoduchý nápad k   nezaplacení, který se   podařilo výtečně rozvinout   do úžasně mrazivé   atmosféry, kdy jen kruhy na   vodě a staré vodovodní   potrubí pomocí několika   tajemných zvuků z dálky   vypráví divákům   neuvěřitelný příběh   lásky, nedůvěry a   zklamání. Díky   pomalejšímu začátku máme   čas se seznámit s hlavními   postavami, jejich prožitky,   sny i tužbami. Výtečně   prokreslené postavy   předvádějí boj s   pokušením, boj se sebou   samým až odhalí vrchol   svého psychického   utrpení...

Ukázkový příklad jak s   minimálními náklady, jen s   novou neotřelou myšlenkou,   lze dosáhnout maximálního   výsledku.
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.8.2013
Brrr... Mám husí kůži!
No páni! Andréz Bais mi   nasadil brouka do hlavy, kluk   jeden šikovná. Dneska si   před spaním zuby v klidu   nevyčistím... Další   povedený španělský   koncert, tentokrát i s   dirigentem. Film má v druhé   půli krásně plynulou   křivku vzrůstajícího   napětí. Jako když na   violoncellu brnknete na strunu   a pak zvolna otáčíte   ladícím kolíkem... Pár   ponaučení z příběhu:   Nečiň druhým, co nechceš,   aby činili oni tobě! A pokud   někoho miluješ, nesnaž se   zjišťovat, jestli on tebe   také. Prostě ho miluj i s   jeho chybami a s jeho zálety.   Nebo odejdi. Doporučuji   hodně daleko. Tím myslím   opravdu daleko! Aby ti sešel   z očí a z mysli. A tomu   placatému (ale přesto   hoblovanému :-) prknu bych   řekl jen jedno: Když se   jednou rozhodneš zachovat   jako prvotřídní mrcha,   nemůžeš si pak hrát na   spasitelku. Tedy, samozřejmě   že můžeš, ale...
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2012
La cara oculta
Zařadím se k lidem, co si   dali poradit a nekoukali se na   trailer, a tak mě snímek   opravdu překvapil. Začátek   se nese v duchu pomalého   rozjezdu, ale jak už bylo   řečeno, jakmile se to   rozjede o nudu nezavadíte.   Druhá půlka byla rozhodně   lepší navíc Belén mi byla   prostě sympatičtější. A   co se týče mužského   obsazení, tak Adrian ten si   mé sympatie nezískal,   nicméně toto neubírá na   kvalitě snímku, co mu   vlastně škodí je jeho   samotný konec, protože dle   mého, když si PAN   scénárista dal tak záležet   na samotném příběhu neměl   tak odfláknout konec, takže   toho konce je opravdu škoda,   jinak by moje hodnocení šlo   rozhodně výš. Další film,   který potvrzuje umění   španělských tvůrců.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.12.2016
La Cara Oculta je vyjímečný   film s neuvěřitelnou   schopností zabavit diváka na   celou stopáž, tedy 90 minut.   Je to mistrovské dílo   španělského režiséra,   který rozhodně věděl, jak   naložit s časem, který   strávil s tímto filmem.   Vydařilo se! Španělská   tvorba není příliš   populární v hororové   branži, ale dalo by se   říci, že La Cara Oculta   vlastně není horror. Je to   spíše směs několika   žánrů dohromady. Nejprve si   divák myslí, že se jedná o   duchařinu, ale postupně se z   filmu vyklube trochu   kriminální zápletka   smíchaná s trochou erotiky,   zakončující spíše   psychologické drama.   Příběh sám o sobě je   zajímavý. Začíná vlastně   prostředkem děje a zhruba v   půlce filmu se děj   přesouvá na začátek a   divákovi je vše vysvětleno.   Po asi půl hodině, kdy byl   film přesunut na začátek se   vracíme k prostřední a   zároveň první pasáži a   děj pokračuje. Je to jiný   druh filmu, ale i přesto je   to něco originálního, co   divák jen tak neuvidí. Krve   nebylo potřeba, protože děj   byl tak neuvěřitelný a tak   propracovaný, že krev by mu   akorát "pošpinila   reputaci". Nádherný,   dojemný a šokující   příběh La Cara Oculta z   kterého divák bude žasnout   dlouho!
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.5.2012
Moje španělská noc 1
Dal jsem na radu a na trailer   jsem nekouknul. První půl   hodinu jsem si říkal -   "na jakou hovadinu to zas   koukám?", jenže ...pak   se děj otočí o 180 stupňů   a já čučel s otevřenou   pusou a nemohl se dočkat   konce... Výborně natočené   psycho drama, ten konec mohl   být ještě lepší, ale   budiž i tak výborná   podívaná. I ženský umí   být pěkný mrchy, ale to   není nic nového. Je vidět,   že si pán scénárista (no   jo opět španěl) s dějem   pěkně pohrál. Dávám 8 a   doporučuji dál:)
Mlapiska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.9.2012
Na to dát někomu lekci   potřebujeme nejen dobrý   nápad, ale i dokonalé   provedení bez chyb. To už   jedna z hlavních hrdinek   filmu v praxi zjistila sama,   přitom její promiskuitní   partner (dokonale   nesympatický slizoun) by si   lekci doopravdy zasloužil.   Ale jak to tak bývá,   přísloví nám nelžou a   malá pomsta se nám může   šeredě nevyplatit...
Co se zpočátku tváří   jako vleklé vztahové drama   se brzy mění v zajímavou   mozaiku a dotváří se ve   veliké překvapení. Tahle   nečekaná pecka z Kolumbie   postavená na výborném,   přitom jednoduchém nápadu,   rozhodně stojí za vidění   (jak to, že ještě není   remake?). Rovněž doporučuji   si předtím o filmu nic   nezjišťovat – nedívat se   na fotografie, nečíst   žádné obsahy a už vůbec   se nedívat na trailer. La   cara oculta je vůbec   nejlepší, když nemáte   tušení do čeho jdete a   nenecháte si všechny trumfy   vyložit na stůl   předčasně.
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2012
Kdo jinému jámu kope...
Důležité!!!Pokuď chcete   mít z filmu co největší   zážitek,nedívejte se   předem na trailer!!!Veškerá   pointa je zde ukázána,takže   trailer tím sráží vlastní   filmový zážitek.
Film La cara oculta   názorně ukazuje,jak se dá   za minimálně peněz   zvládnout velice napínavé   drama.Výborně zvládnutý   děj ze dvou různých   ženských pohledů,aneb i   ženská láska jde (téměř)   i přes mrtvoly:))
radegaster
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.8.2015
Za zrcadlem
Po dlouhé době originální   film. Jen velká škoda, že   má velmi velmi daleko do   hororu. Spíš se jedná o   drama (popřípadě thriller).   Každopádně skvělý výběr   herců i hudby, vynikající   nápad i atmosféra.   Největší slabinou je slabé   napětí a žádná krev.   Kdyby chtěl režisér trochu   přitvrdit, tak k tomu měl   velkou příležitost na konci   filmu. Vůbec by nebylo na   škodu nás na konci   překvapit exploitační   řežbou mezi přítelkyněmi   a tím dirigentem.
jajsempravabobika
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.7.2013
Od půlky překvapivý zvrat v   ději, pak se to rozjelo. Dala   bych 8 bodů, ale musím jeden   strhnout za Gutiérreze, hrál   to příšerně, celý film   měl ten samý výraz.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.2.2013
Kdyby to těm holkám v jednom   kuse nekazil hlavní   spouštěcí mechanismus   všech událostí, Quim   Gutiérrez (nevěřila jsem mu   ani toho dirigenta) a   scénář byl lépe   uspořádaný a   rafinovanější, byla bych   unešená, takhle jsem jen   spokojená, hlavně díky   námětu a dějství druhé   poloviny, a to jsem naprosto   netušila do čeho jdu, pak   tedy nechápu vysoké   hodnocení uživatelů,   kteří viděli nechvalně   proslulý trailer, který je   připravil o jedinou   originální myšlenku.
argenson
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.5.2020
Já to říkám pořád, že   člověk by měl mít vždycky   pod kontrolou svoje klíče.   Ale čekal jsem teda víc..
terka69
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.6.2014
byla to smíchanina nudnosti a   předvídatelnosti s ne   příliš dobrými hereckými   výkony, posledních 10 minut   filmu stálo za to
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.2.2014

Kurník kdyby jinde alespoň   nedělali z lidí pitomce.   Prý Thriller / Horor. Takhle   kdyby napsali romanticko   erotická volovina, byli by   rozhodně blíže pravdě.   Tři čtvrtě hodiny prostá   nuda, ještě že se tam   občas ukáže Martina García   nahá, to aby divák   /mužský/ neusnul. Pak to   pokračuje stylem Rosamunde   Pilcher, nebo jak se babice   jmenuje. Nemanželský   čtyřúhelník, a   samozřejmě nuda. Takže   vlastně jediné oživení je   právě ten klíč, nebo ta   klíčová věc. Za deset či   patnáct minut slabého   napětí, nemohu hodnotit   jinak. A to nepočítám, že   obě hrdinky se chovaly jako   krávy. Takže jsem jim to   přál. No nakonec mne z   polospánku probrala moje   oblíbená Beethovenova   symfonie 7 in A major: II.   Allegretto. Ještě že tak.   201207278630/9149

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih14536minih14536Superman (1993) [TV seriál] 
Lois & Clark: The New Adventures of Superman n
minih56786minih56786Noční rande (2010) 
Date Night n
minih27588minih27588Kytice (2000) 
Kytice n
minih35821minih35821Plnou parou vzad (2002) 
Boat Trip n
minih17592minih17592Pulp Fiction - Historky z podsvětí (1994) 
Pulp Fiction n
minih14776minih14776Odpolední láska (1957) 
Love in the Afternoon n
minih34096minih34096Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003) 
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl n
minih67494minih67494Paranormal Entity (2009) [Video] 
Paranormal Entity n
minih116503minih116503Umělá inteligence (2013) 
The Machine n
minih67133minih67133Open Graves (2009) 
Open Graves n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

16 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Nové objevy v Pompejích

11:05 - 12:00

41 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

1 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

16 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dirk Martens

Martens Dirk

Naposled navštívené:
Dirk Martens

Martens Dirk