Duben
ohodnotit

Kulhavý ďábel

Další název:
The Limping Devil
Žánr:
Rok:
1968
Délka:
82 minut
Premiéra v ČR:
13.9.1968

Komentáře k filmu Kulhavý ďábel

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.8.2010
Ďábel Asmodej se pokouší   přesvědčit zamilovaného   Václava Neckáře o   pošetilosti lásky. Film je   velice volně zpracován podle   pitoreskní francouzské   předlohy Alaina René Le   Sage. Snímek upoutá   výtvarnými nápady a dobrou   hudbou. Líbil se mi už při   své premiéře před   čtyřiceti lety a dnes při   repríze v TV rovněž.
Misantrop
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.11.2015
Stejnojmenný původní Le   Sagův román je zde v tomto   filmovém vaudevillu už jen   ztěží k poznání a   pramálo z něj zbylo,   vlastně jen ta erotická   stránka (kam se kupříkladu   poděly všechny ty   filosofické myšlenky, v něm   obsažené?). V původním   románu kulhavý skřet   Asmodej odkrývá střechy   domů jako nějaké roušky a   ukazuje donu Kleofáši   pošetilosti lidí pod nimi   skryté; ve filmu se ukazuje   jen jedna z početných   lidských bláznivin, ta   nejsprostší a   nej(po)hlavnější: láska,   jakoby v nějaké ďábelské   předmanželské poradně.   Nicméně Herzova verze   alespoň nepostrádá onen   cynický pohled na věrné   milování a lhostejnost k   lidským osudům. Děj je   ovšem poněkud neurovnaný,   ač z filmařského hlediska   není o pitoreskní obrazy   nouze.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.6.2017
To snad mělo být nějaké   komediální podobenství ne?   Ani hudebně se mi to   nelíbilo, o ději ani   nemluvě. Podle mého byl   scénář velice slabý, ba   přímo špatný, takže   kromě dortové bitvy na konci   filmu to není naprosto   ničím zajímavé. Nezasmál   jsem se, nudil jsem se.   Jediný postava Asmodej mne   zaujala, a to jen proto, že   ji hrál pan režisér   samotný. Hodně dlouho jsem   váhal, než jsem dal alespoň   tu dvacítku. No, už se   stalo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10