Duben
ohodnotit

Kronika

Chronicle

Další název:
Kronika temna
Rok:
2012
Délka:
84 minut
Premiéra v ČR:
2.2.2012
„Čeho byste byli schopni s nadpřirozenými schopnostmi?“

Komentáře k filmu Kronika

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.2.2012
Píši ihned po shlédnutí   filmu, když jsou mé dojmy   nejčerstvější.Jedním   slovem COOL!Dokumentární   kamera je realistická a zcela   pohltí.Stopáž mohla být   natažená klidně o 15 min   více.Podobnost s japonským   anime Akira je na konci   snímku na místě.Děj   sleduje ústřední trojici,   která zpočátku po   získání zvláštních   schopností (telekineze,   levitace) jen blbne a snaží   se je ovládat, ale když   postupem času později   dochází k větší   ovládnutí moci, tak končí   sranda.Hlavně Andrew -   školní otloukánet, který   to ani doma nemá lehké své   schopnosti dokáže   kontrolovat nejlépe a je   také z trojice   nejsilnější, poněvadž ho   posiluje hněv.Sekvence, kdy   se kamera pohybuje nad oblaky   města je opravdu povedená a   skrze kameru jsem měl pocit,   že jsem tam s nimi -   zážitek opravdu   maximální.Ke konci, kdy jde   opravdu do tuhého je akce   nasnímaná výborně a bitka   městem mne opravdu   mrazila.Zkrátka a dobře   nenudil jsem se, a rozhodně   toto chci vidět vícekrát.
monita333
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.5.2014
Kronika
Píši hned po shlédnutí   filmu.Musím říct,že byl   fakt dobrej.Nápad s   kamerou,trojice kluků co   získá nadpřirozené   schopnosti,výborný nápad.U   vtipných scének jsem se   opravdu zasmála a u těch   napínavých mi běhal mráz   po zádech (ta s tím   letadlem),scény s létáním   to vše bylo super.Zaskočila   mě ta věc se Stevenem :( Ke   konci už jsem věděla,že to   bude Andrew, kdo to nezvládne   a pohltí ho to, toho mi bylo   tak líto. Každopádně   doporučuji.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.5.2012
Hmmm, ulítlý a velmi   osvěžující film, u   kterého mně překvapivě   nevadila amatérská syrová   kamera a dokonce ani fakt, že   mě už dávno netrápí akné   ani starosti typu - "kam   v pátek na párty?" Od   chvíle, kdy chlapci začali   laškovat s nově nabytými   schopnostmi jsem se velmi   bavila, u scény s letadlem   jsem zapomněla dýchat a   finální řádění ohněm   ošlehaného Andrewa evokovalo   vyřizování účtů staré   dobré Carrie na maturiťáku.
Tommy.Vanek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2014
Je fakt že do pulky filmu se   až tak moc neděje ale než   si hrdinové vyzkouší co   všechno jejich schopnosti   dovedou je to určitě k   pobavení např. scéna kdy   jsou v supermarketě a   dělají kraviny tam jsem   bavil vcelku dobře...a potom   se vztahy vyhrocují a je to o   dost akčnější ...ale pokud   bych to shrnul jako fanda   Marvelovek a akčních   superhrdinu tak určitě   dobrý film pro mě 8/10
uodevr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2014
Jak to s málo penězy   pekelně roztočit. V nejednom   ohledu hloupoučká, v mnoha   směrech smradlavě   klišovitá, konzistentně   zábavná podívaná s opravdu   fantasticky vygradovaným   finále, které představuje   větší nářez, než   libovolné tři scifárny na   podobné téma dohromady.   Čekal jsem podobný průjem,   jakým byl I am Number Four,   takže na mé spokojenosti   ještě značně přidává i   velmi příjemné   překvapení.
nepi18
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2012
63 procent ?
To si děláte srandu, jak ve   filmu nejsou nasekaný efekty   za desítky mil. nějaká ta   hvězdička( třeba i s   pořádnýma kozama) tak to je   tady samí fail. Chápu ta   kamera není pro každého ale   tady je ten film silně   podhodnocený!!
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.5.2012
Chronicle
Několika slovy hrdinové   trochu jinak. Na Kroniku jsem   se rozhodla podívat hlavně   kvůli uživateli Langley se   kterým se opravdu poměrně   hodně shoduji ve výběru   filmu a tak jsem na něj dala   a pustila jsem si ho. Nemohu   říct, že bych byla nějak   hodně zklamaná nebo naopak   byla vyloženě nadšená.   Začátek filmu vypadal hodně   dobře stejně tak jako když   tři hlavní hrdinové   zkoušeli své nové   schopnosti, nebo když se   rozhodli si zahrát fotbal   mezi mraky, bylo zde opravdu   mnoho scén u kterých se mi   tajil dech a především u   scény s letadlem. Tři   hlavní protagonisté jsou   naprosto neznámé tváře   což jsem rozhodně uvítala,   film se do jisté míry liší   od podobných hrdinů a ač   jak tady byla několikrát   zmiňována finální akční   scéna, na můj vkus byla   hrozně okázalá a až   zbytečná, samozřejmě   neříkám, že tam být   neměla, ale tvůrci se   možná mohli trochu krotit.   Jinak vadou tohoto filmu bylo   to, že většina scén,   které měly šťávu se   objevily v traileru.
goranchorvat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.7.2012
Chronicle
S mini rozpočtem 12 milionu   dolarů tedy klobouk dolů.   Sice mi styl ruční kamery   vyloženě nesedí, ale   postupná gradace rozpolcenost   hlavních hrdinů a celkový   comics nádech s dramatem v   zádech mi opravdu překvapil.   Některé triky předčily i   filmy s 20x větším   rozpočtem. Takto se dělá   kvalitní filmařina za pár   dolarů...
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.8.2012
Frustraciou k zlu...
Film zaujimavo a v   "dokumentarnom"   style zachytava prerod   frustrovaneho mladeho cloveka   s nadprirodzenymi schopnostami   na antihrdinu.Rezia a scenar   su slusne,podobne ako herecke   vykony.Naopak minutaz filmu je   prilis dlha a nezaskodilo by   ho zostrihat,cim by snimok   ziskal vacsi spad.
Film   doporucujem.
poolio
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2012
k návštěvě kina mě   popíchnul jeden ze zdejších   komentářů - mix Záhady   Blair Witch a X-Menů.   Zajímavý mischuge, ne? V   podstatě to v základu   definuje Chronicle jen je   obohaceno špetkou psychologie   jednotlivých postav   příběhu, slušnými efekty   a předvídaným koncem. Ani   jednoho z herců jsem ještě   nikde jinde neviděl ale jsou   ve svých rolích velmi   uvěřitelní, zejména   úhlavní hrdina co vypadá   jako Brad Pitt zamlada. První   čtvrtina je celkem slabá ale   pak film získává dobrý   spád a akčnostem nakonci   není téměř vůbec co   vytknout... pokud neuvidíš   trailer, dej si ještě 1bod   navrh. Moc rád sem to viděl   ale podruhý by mě to asi   nudilo...
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.4.2013
Sci-fi bez zásadní akce,   kromě té na konci, kdy se   vyhrocují všechny vztahy.   Mimoděk mě napadlo - kdo s   čím zachází, tím také   schází, ale to už se mi   stalo u filmu vícekrát.   Paradoxně jsem více   vkládala naděje do   školního outsidera než do   negativistického filozofa,   ale hranice mezi dobrem a zlem   je velmi úzká, takže   konečný výsledek byl jen   jeden z možných.
Dokumentaristický styl   mě nakonec neodradil, i když   jsem se začínala dívat na   film s obavami. Nemám to   prostě ráda už od Blair   Witch.
Občasné   zkraty mi moc nesedly, např.   událost se Stevem, ale v   rámci zachování formy to   tak být samozřejmě   muselo.
V konečném   výsledku je Kronika další   sci-fi, která je zfilmována   trochu jinak.
superfilmar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Na Kroniku jsem se dost   těšil a měl jsem z ní   velká očekávání - a proto   mě mrzí, že mě tento film   docela zklamal. Má zajímavý   námět, který ale bohužel   nebyl využit tak, jak jsem   očekával, ovšem dokázal,   že malý rozpočet není   rozhodně překážkou, triky   jsou na velmi slušné   úrovni. Opět mě docela   zklamala i ta ruční kamera,   která mi v tomto filmu   přišla naprosto zbytečná.   Ani herci nejsou nic moc,   ovšem hrají docela slušně.   První polovina filmu není   nic moc, ale poté, co chlapci   získají schopnosti, to   začne být DOCELA slušné.   Využivání schopností je   natočeno výborně a závěr   je parádní. ovšem podle   mně to mohlo dopadnout o dost   lépe. Jako fantasy to není   nic moc, ani jako sci - fi,   ale rozhodně se na to dá   koukat a já se vcelku bavil.   A ačkoliv jsem mírně   zklamán, určitě se na to   podívám zas jednou znovu.   Tak uvidíme, až bude dvojka.   Takhle 65%.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.8.2014
Chronicle aneb nudné scifi
Mal som velké očakávania   ale film ma sklamal.Tešil som   sa na skvelý humor ale dostal   som 2 vtipné scénky.Tešil   som sa na akciu no okrem konca   sa skoro žiadna   neudiala.Tešil som sa na   nejaký príbeh no dostal som   len nudnú zlátaninu.Celkovo   som od filmu čakal viacej ale   kamera sa mi velmi páčila a   taktiež posledný súboj   stál zato a práve pre tieto   2 klady som dal filmu 6   hviezdičiek.
kvietek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.1.2013
dokument
Ani horror ani jako drama bych   to nenazval. Spíš jako   psychologický dokument   "co by kdyby".   Myšlenka nadpřirozených   schopností je možná   ohraná, ale ukázat, co to s   člověkem může udělat,   obzvlášť když ho okolnosti   donutí. Jen ta kamera mě   občas trochu vadila.
MHSV
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.2.2012
Tento snímek si nejlíp   dokážu vybavit s   nepovedeným snímkem   Paranormal activity. Kronika   má ovšem určitou myšlenku,   což Paranormal activity velmi   chybí. Trikově velmi   vydařený snímek, i když   jsem měl občas trochu dojem   že jsem se octl v nějaké   Game Show. Velice neobvyklá   kamera snímku dodává   zajímavost, a narozdíl od   ostatních filmů se zde   nachází velmi málo slov,   což mi příjde jako veliký   úspěch pro film. Koneckonců   jsem se v kině dobře bavil,   takže v mé hlavě vychází   příjemný a zajímavý   PRŮMĚR.
vojtam
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.3.2012
No další blbost točená   handykamerou.Tři kluci   získají Avengers schopnosti   a neví co s tím.Jak je u   těhle filmů zvykem   nejlepší a nejšokůjící   jsou konce.Tady to má štávu   posledních patnáct minut a   jak jinak blbě to končí.Na   druhou stránku dobře jim   tak.Kousek na kterej lechce   zapomenu.Průměr,za mně 5:)
meduska
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.2.2012
Viděno v Cinema City.
80% filmu vidí divák   objektivem kamery jednoho ze   tří hlavních hrdinů.   Poté, co se setkají s   něčím..čímsi, co vlastně   nevíme po shlédnutí celého   filmu co to bylo, zjistí, že   byli obdařeni   nadpřirozenými schopnostmi.  
Ne ale všichni jsou   na tom psychicky tak dobře,   aby dokázali tuto sílu   kontrolovat...
Film v   celku vzato je podprůměr.   Jediné co stojí za pochvalu   jsou bravurně zvládnuté   triky. Posledních 20 minut   filmu doporučuji, závěr   filmu se povedl.
vernom
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.6.2012
4/10
Kdyby to nebylo natáčeno   kamerou tak by to mohl být   velmi zajímavý snímek, ale   tohle mě tak odrazovalo, že   jsem se dodívala   přetáčením, opravdu jsem   myslela,že to bude super   bomba film podle recenze,ale   absolutně mi to nic   neříkalo. Co se mi líbilo   tak byly ty jejich schopnosti,   ale to je taky asi vše a   konec, jinak nudný film.
prediger
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.3.2012
asi stárnu, ale nezdílím   zdejší nadšení. Námět   zajímavý, ale v tom   příběhu chybí něco   nového co zde ještě nebylo.   Nadpřirozené schopnosti jsou   fajn, ale... Mě jako   dívákovi vadí, když   tvůrci ze mě dělají blbce   a to se tady jim dařilo.   Kluci do sebe vráží   vidličky, aby jsme viděli   jak mají neprůstřelnou   kůži a po chvíli jeden   umírá pádem z výšky a   další je probodnut kopím.   Ne ne, takhle si mě   nezískají
karlosphonic
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.11.2013
Autor dal dohromady otřepaný   nápad teenagera s   nadpřirozenou schopností a   spojil to s otřepaným   nápadem rádoby ruční   kamery,kdy se kamera   třese,ale při delším   držení je stoprocentně   stabilní (asi jí držel   terminátor).V dešti bez   kapky na skle,při pádu   stoprocentně drží úhel   záběru,atd.,atd.
Celým filmem zní   otřepané dialogové fráze a   na konci dostaneme popcornové   finále plného   výbuchů,rozbitých   skel,domů a aut.
Kronika je jedna velká   nabubřelá nuda.Typický   snímek na sobotní večerní   Novu.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.10.2017
Léééééééééééétají   ííííííííííícííí?   ?ííííííííííí   Čestmíííííííííííí   ííííííííííííííí   írrrrrrrrr. Co dodat více.   Jen obsazením mládeže to   chtěli zachránit, aby to   bavilo alespoň náctileté. A   aby si mohly holky tasit   kapesníčky, mrskneme do   story i umírající matku.   Snad se jim to (tvůrcům)   povedlo. U mne absolutní   propadák. Měl jsem dodržet   své předsevzetí, že FF už   ani rezavým drátem.

20171026 8356/8936 o/1 s.u   . dab

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih51374minih51374Poločas rozpadu Timofeje Berezina (2006) 
Half Life of Timofej Berezin, The n
minih86568minih86568Meteora (2012) [DVD kinodistribuce] 
Metéora n
minih31993minih31993Dostat Cartera (1971) 
Get Carter n
minih94765minih94765Sinister (2012) 
Sinister n
minih63533minih63533Kvílení (2010) 
Howl n
minih43627minih43627Hvězdný prach (2007) 
Stardust n
minih21199minih21199Total Recall (1990) 
Total Recall n
minih82831minih82831Můj týden s Marilyn (2011) 
My Week with Marilyn n
minih52419minih52419Samantha Darko (2009) [Video] 
S. Darko n
minih11578minih11578Lost Highway (1997) 
Lost Highway n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Oznamuje se láskám vašim (1988...

15:55 - 17:30

19 minut již uběhlo
76 minut zbývá do konce

ČT2 - Sloni zblízka

15:45 - 16:35

29 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Zítra vstanu a opařím se čajem...

14:15 - 16:20

119 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

15:35 - 16:50

39 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190612
Osobností: 697966
Fotografií: 764479
Plakátů: 376881
Obsahů a biografií: 178371

Poslední komentáře

Neposkvrněná (2024)

Neposkvrněná
Opäť jeden náboženský   horor s tématikou počatia,   ktorý na to spočiatku ide   vcelku dobre, no konečným   vyznením rozdelí divácku   obec na více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 7 / 10

Poslední den (1999) [TV epizoda]

Poslední den
Red je poslední den v práci   a tak potom se sejdou s kolegy   v hospodě, kde skončí s   Redem i Eric, Hyde, Fez. Donna   "zlobí" Erica s tím kdy více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Bídníci (2018) [TV minisérie]

Bídníci
Cožpak o to, technicky téhle   nové televizní verzi slavné   klasiky nic nechybí i   výprava je určitě velmi   solidní, ale tahle věc   stojí a více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Muž z Toronta (2022)

Muž z Toronta
Zkopírovaná a ukecaná   blbost,takových filmů kde je   jeden ukecaný a druhý   drsňák už tu bylo a tenhle   nijak nepřekvapil spíš byl   nudný a místy byl ten   černoch se svými hláškami   trapný.

Autor: PORTER | Hodnocení: 2 / 10

ONEMANSHOW: The Movie (2023)

ONEMANSHOW: The Movie
!!!ZAHRAJEME SI POSLEDNÍ   HRU!!!

Je to tak, ať už je   to fake nebo ne, je to fakt   originálně natočený a děj   o lásce by mi jindy asi   více >

Autor: hvezdy | Hodnocení: 7 / 10