Duben
ohodnotit

Královna Viktorie

The Young Victoria

Další název:
Mladá Viktória
Rok:
2009
Délka:
100 minut

Komentáře k filmu Královna Viktorie

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 10
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.9.2012
Menší historické   nepřesnosti zde nehraji   žádnou podstatnou roli roli.   V tomto filmu jsou to jen   malé chyby jako odchylky v   dodržení správné intonace,   přičemž interpret píseň   podal citlivě a s vnitřním   procítěním. Vezmu-li v   úvahu, že bylo těžké   udělat z královny předmět   romantické harmonie,i když   to tak zřejmě bylo s   manželem Albertem, řemeslně   jde o film zcela   bezchybný,uvěřitelný a   udrží diváka v napětí.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.11.2011
The Young Victoria
Historický film, který   předčil má očekávání.   Film nasťinuje život   mladoučké Victorie, která   se později stala královnou,   tohle každý zjistil na   hodinách dějepisu, jako   několik málo dalších   věcí, ale po shlédnutí   filmu jsem alespoň já   zjistila, že nevím skoro   nic. Každopádně jsem ráda,   že jsem zabrousila do života   mladé královny, která byla   naprosto úžasná žena. Co   se týče Emily Blunt, tuhle   ženskou jsem viděla prvně v   Ďábel nosí Prada a   totálně jsem jí propadla.   Je naprosto úžasná a horko   těžko se na její výkon dá   zapomenout.
Film,   který si zase někdy ráda   pustím.
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2010
Síce si mnohí ľudia myslia,   že staršie filmy sú   lepšie, než nové. Ale v tom   prípade ja sa priklánam k   názoru, že nový film o   Viktoríi je omnoho lepší,   než ten s Rommy   Schneiderovou. Film okrem   romantiky vystihuje i vzťahy   na dvore, Viktoriino váhanie   medzi Malbournom a Albertom.   Je to veľmi super film.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.5.2012
Malá okružní jízda mladým   viktoriánským obdobím je   poučná pro turisty z jiných   století a ještě potěší   oko estéta, ucho milovníka   Strausse, Schuberta i Handela   a kdo ještě vlastní duši   romantika, sedl si do   správného kočáru.   Příjemný historický   kousek, co neotráví, Emily   Blunt není chvályhodně za   krasavici, ovšem jako   panovnice má svou důstojnost   a v nekrálovských chvílích   je půvabná jak porcelánová   panenka, Paul Bettany ve svém   přirozeném projevu   rozsvítil každou scénu, ve   které se zjevil, obavy byly z   Ruperta Frienda, který u mě   rozhodně neaspiruje na titul   "Muž roku 2009"   (ani 2010, 2011,   2012.......∞), ale v roli   okouzleného Alberta byl   natolik milý, že jsem o něm   nakonec ani nevěděla:-).
kali.4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.9.2009
The Young Victoria je v první   řadě romantické kostýmní   drama, neboť je   nejpůsobivější a   nejjistější právě v   romantických pasážích, kdy   je souhra skvělých   hereckých výkonů (fakt, že   je Emily Blunt jako Viktorie   naprosto přesvědčivá,   jistě nikoho nepřekvapí;   ovšem zakřiknutý Rupert   Friend s ní poměrně   překvapivě skvěle ladí,   ačkoli jej charismatická   Emily v některých scénách   docela válcuje), hudby,   kamery a prostředí téměř   dokonalá. Příjemné   romantické napětí, které   tak v přítomnosti obou   hlavních postav vzniká,   trošinku připomíná usedlý   měšťácký Biedermeier, o   něco víc potom ostýchavé,   avšak ve správných   chvílích něžné a   upřímné výjevy z děl Jane   Austen, ačkoli se tentokrát   nejedná o venkovskou   smetánku, nýbrž vůbec o ty   nejvyšší myslitelné   společenské kruhy. Také   postelové scény jsou velmi   jemné a probíhají spíš v   nástinu a v duchu   předchozích námluv.
Nicméně příběh je   docela prázdný a je tudíž   dobře, že se soustředíme   především na tu romantiku,   přičemž film před   případnou nudou zajišťuje   již zmíněná velmi dobrá   technická stránka a Emily,   která prakticky nezmizí ze   záběru. Naštěstí si   Viktorie nehraje na žádnou   historickou fresku, do   parlamentu poctivě nakoukneme   asi jednou či dvakrát a   rychle ruce pryč, což je   dobře.   Společensky-ekonomicko-politi   ckou stránku příběhu   zajišťuje v první řadě   postava lorda Melbourna v   podání výborného Paula   Bettanyho, který je natolik   přesvědčivý, že mi jeho   reference o současném stavu   království bohatě   stačily.
Vítězství   je tedy na dosah a Viktorie   asi suverénně vítězí u   ženské části publika,   přičemž estét zaplesá a   slabší povaha si možná i   pobrečí. Ale leckterý   „normální“ muž možná   sem tam zívne nudou, neboť   Viktorie = námluvy vedoucí   ke svatbě + další   sbližování manželů po   svatbě (film se dělí na   část před svatbou a na   část po svatbě, což asi   všichni pochopili). Já   osobně jsem docela   spokojený, protože jsem   někdo mezi estétem, slabší   povahou a leckterým   „normálním“ mužem ;-).
ras84
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2013
Mladá Viktória (2009)
komorná romantická dráma   zachytávajúca nástup   viktórie na britský trón   vyznačujúca sa skvelou   remeselnou prácou a hereckým   obsadením. za zmienku stojí   najmä emily blunt, ktorá   stvárnila mladú viktóriu   dokonale (v mojich očiach   pochovala aj romy schneider,   ktorej sissi posiela do kúta)   a vymazlená kamera.

+ herci, najmä   emily blunt, ktorá je   perfektná a dáva svojej   postave elegantnú silu, šarm   a krehkosť zároveň
+   kamera
+ kostýmy a   vôbec celá produkcia s   výpravou
+ réžia
+ film prekvapivo nenudí,   dokonca by som zvládol aj   väčšiu porciu s lepším   vykreslením udalostí a   motivácie jednotlivých   osôb, najmä v druhej   polovici
+/- menšie   historické nepresnosti (to   ako komu, mne sú ukradnuté,   ak chcem historickú   presnosť, pozriem si   dokument, nie film)
-   vizuál zadupal obsah
-   v druhej polovici dej stráca   už tak slabú konzistentnosť   a preskakuje veľké časové   úseky bez hlbšieho   podkreslenia motivácie   ľudí. kto nepozná   historické súvislosti,   stratí sa a z filmu ostane   len kostýmovo nádherná   zmeť scén bez obsahu (chcelo   to cca hodinu scenára naviac)
Georgie2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.3.2010
Proti rakouské verzi z roku   1954 dvě velká plus:   Viktorie a Albert jsou víc   podobní   "originálům", film   je historicky přesnější   (jsem radši, když nemusím u   takových filmů pracně   zjišťovat, co je pravda a co   fikce - i ten pes je   historická osobnost:-)) a   postavy jako lord M. (kterého   omladili, aby mohl konkurovat   Albertovi, cha), hraběnka L.   a další nejsou tak   černobílé, což taky   působí věrohodněji.
Nicméně i tak je hlavně   do druhé části nacpáno   dost romantiky, na mě   chvílemi až moc. Abyste mi   rozuměli, není tam nic   "pohoršujícího"   (královský pár v nočních   košilích je zjevně maximum,   co si britští filmaři mohli   dovolit), ale při sledování   líbánek jsem měla pocit,   jako by do mě někdo cpal   další a další kousky dortu   - za chvíli máte sladkého   plné zuby...
Ovšem   seznamování královského   páru jsem si vychutnala jak   se patří:-). Rozhodně   můžu doporučit, je to   určitě větší zážitek,   než si o mládí královny   Viktorie jen číst v   encyklopedii...Oscara za   kostýmy nedostali pro nic za   nic a kamera taky stojí za   to. A Ilan Eshkeri mě opět   uchvátil - nakonec jsem   zjistila, že neslzím z   děje, ale z hudby...
azenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2011
Film mě mile překvapil a   určitě zaujme všechny   milovníky Anglické historie.   Je to také romantická love   story, podle mě   romantičtější než ta o   Williamovi a Katherine.:)
usov
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2010
usov
Tak od tohoto filmu jsem   hodně čekala a byla jsem   hodně spokojená.
Film   má skvělé kostými a herci   jsou naprosto úžasní.
Jinak není co dodat film   stoprocentně doporučuju a   já osobně se na něj ráda   podívám znova.
Gaia111
Hodnocení:
Přidáno: 5.3.2018
Milé překvapení. Sice pouze   krátký úsek ze života   mladé Viktorie, ale příběh   zaujme a je ukončen   konečným textem. Kostýmy,   herci, exteriéry i interiéry   na úrovni, určitě se dá   vidět ještě jednou.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih26507minih26507Utopenec na útěku (1998) 
Wrongfully Accused n
minih66819minih66819Princ a Pruďas (2010) 
Your Highness n
minih12093minih12093Maska (1994) 
The Mask n
minih10024minih10024Katakomby (1940) 
Katakomby n
minih57422minih57422Willie Boy (1969) 
Tell Them Willie Boy Is Here n
minih40649minih40649Mlha (2005) 
The Fog n
minih48686minih48686Případ číslo 39 (2009) 
Case 39 n
minih36831minih36831Cold Creek Manor (2003) 
Cold Creek Manor n
minih27118minih27118Nepolíbená (1999) 
Never Been Kissed n
minih29763minih29763Zlatíčka pro každého (2001) 
America's Sweethearts n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10