Duben
ohodnotit

Je to i můj život

My Sister's Keeper

Další název:
Pre moju sestru (SK)
Rok:
2009
Délka:
106 minut
„Dítě umírající na leukémii ovlivní život celé rodiny.“

Obsah filmu Je to i můj život

 
Když Saře a Brianovi onemocněla leukémií dcerka Kate, život celé rodiny se změnil. A protože ani oni, ani jejich starší syn, nejsou vhodnými dárci, rozhodnou se rodiče zachránit život Kate tím, že si "pořídí" další dítě, které by dceři darovalo kostní dřeň, či jiné orgány. A tak se narodilo dítě ze zkumavky Anna. Rodiče ji sice milují, ale už od narození slouží jako dodavatel genetického materiálu pro svou starší sestru, pupečníkovou krví počínaje, kostní dření konče. Když je Kate patnáct let, její stav se radikálně zhorší, zákeřná nemoc znovu udeřila, navíc jí selhaly ledviny. Rodiče trvají na tom, že Anna musí darovat Kate svou ledvinu. I...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.mysisterskeepermov...
 
 
Distributor v ČR:
Warner Bros. ČR
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Je to i můj život >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2016
Vezměte si krabici papírových kapesníků a pak   si pusťte tento emotivní film. A modlete se, aby   se podobný příběh nestal nikomu z vás ani z   vašich dětí.
Knižní předloha je tentokrát   moc dobře zpracovaná a na rozdíl od románu,   filmaři zkrátili nudné soudní pasáže, což   je ku prospěchu snímku.
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.6.2015
Film, který vás donutí k přemýšlení, ač   přirozeně nic nevymyslíte... jen srovnáváte   postoje a říkáte si: "Kam až bych zašla   já?" Na první pohled dítě pořízené na   náhradní díly pro nemocnou sestru vyznívá   jako naprostá zhovadilost ve jménu vědy proti   přirozeného běhu života a nutí vás kroutit   hlavou nad zaslepeností rodičů, ubližujících   jednomu dítěti, pro uzdravení druhého... ale   lze je odsoudit, když jim lékař v návrhu   zmínil původně jen pupečníkovou krev? Jenže   dítě dál umírá, ale naděje, ta vždycky jako   poslední... a vhodný dárce je tak blízko. Pod   povrchem rodinného štěstí jsou praskliny...   komentuje stav otec, což lze z filmu opravdu   vycítit, aniž by diváka obtěžoval   nesplnitelnými nesmysly se záměrem provést ho   slzavým údolím až k finálnímu vodopádu,   jako například v nedávném The Fault in Our   Stars, Cassavetes se soustřeďuje na všechny   členy trpící rodiny ve skutečně působivých,   protože možných, životních situacích, navíc   výborně zahraných - při odevzdaném pláči   malého dyslektika Jesse mně srdce usedalo...   Jasně, mouchy by se našly, třeba zrovna   podezřele vyzrálá jedenáctiletá Anna (na   druhou stranu, když může někdo v pěti letech   složit operu...), příliš protahované songy   (které však dávaly prostor na urovnání   myšlenek z předchozích scén) a Cameron Diaz (i   když na vratký balanc mezi odsouzením a   pochopením matky, kterou ztvárnila, by se   těžko hledal někdo vhodnější), takže   vlastně jen mušky :-), každopádně, takhle   nějak si představuji film, který mě dojme.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2013
Námět za jedna, zpracování za dvě, kamera za   tři, herecké výkony za čtyři a cast na   pě(s)t. A těch posledních pět minut... Za co?   A přesto přeze všechno solidních 7/1o. Hlavně   nezapomenout na smrkonosoplenu!
hedvika89
Hodnocení:
Přidáno: 7.11.2011
očekávání
Tento film má stejnojmennou předlohu, kterou   jsem četla asi před 6 lety a jako jedna z mála   knížek na mě udělala hluboký dojem. Film je   velmi dobře udělany, poměrně dobře vystihl   atmosferu knihy, herecké výkony jsou velmi   dobré, jen je škoda, že jednak skončil úplně   odlišně, než v knize, což chápu, že se to do   filmu asi moc nehodilo, bylo by to příliš   smutné, ale podle mě to mělo smysl. a další   škoda je, že film neměl možnost se víc   zaměřit třeba na bratra. Víc nerozkreslil   jednotlivé osoby, což ze začátku šla videt   snaha, v dávkování scén scén seskládáných   podle jednotlivývh členů rodiny, ale filmy musi   mít bohužel určitou délku a na to nebyl čas.   Bohužel tím to trochu ztrácí význam, lepší   by možná bylo pojmenovat film jinak, než podle   předlohy.Je to zkrátka jen shrnutá inspirace.   Dojem byl dobrý. Film bych doporučila, ale co se   týče hlubších emocí, vede rozhodně kniha,   jak tomu většinou bývá...
Sájulinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2011
Tenhle film mě nejednou rozplakal,dávám   přednost komediím ale není na škodu občas   pustit takový druh filmu.Člověk se u něj   rozhodně zamyslí nad cenou života a váží si   toho co má.Film se mi moc líbil.
curil
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.1.2011
Další z drasťáků, které se týkají   nevyléčitelných nemocí. Film je dobře   natočený, obsazený, ale mě to nebere.   Podívám se jednou, všechno mi to připomene   vlastní trable v rodině, nedobře se o tom   píše. Raději zkouknu nějaký komediální   trapárny nebo horory. Hrůza.
olgab
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.9.2010
Nesmírně smutný film.Určitě mi stačilo   vidět ho jen 1x.Velmi příjemně mě ale   překvapil herecký výkon Cameron Diaz.Většinou   komediální herečka tuto dramatickou roli   zvládla na jedničku.
Peykka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.7.2010
Tenhle film mě opravdu dojal. Smutný příběh o   dívce, která umírá a jen její vlastní sestra   ji může zachránit. Jenže za jakou   cenu...Nelíbil se mi postoj Cameron Diaz coby   mamimky (připadalo mi, jako kdyby si Annu   (Abigail Braslin)pořídili opravdu jenom na   "náhradní orgány") A určitě, když   se jim potom vzepřela, tak na to měla právo. Ta   máma se snažila zachránit za každou cenu jednu   dceru. Určitě u tohohle filmu budete potřebovat   kapesník.
pink.mouse
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.7.2010
Film moc hezký... i když jak se to vezme že...   slabší povahy propláčou film od začátku do   konce, nemoc zpracovaná tak jak vypadá, přesto   citlivě....
Film je podle stejnojmenné   knížky, kterou jsem četla dřív než viděla   film. Vím že film podle knižních předloh   nikdy přesně nekopírují dějovou linii, ale   změnit konec o 360stupňů, to mi přijde   hloupé.... Knížka končí naprosto nečekaným   zvratem, ve filmu je ten konec velmi   očekávatelný... takže trochu zklamání..   pokud se vám ale líbil film... kupte si   knížku, budete překvapeni...
to.byla.zabicka
Hodnocení:
Přidáno: 2.6.2010
Myslím si, že nikdo z nás si nedokáže tuhle   situaci představit, pokud ji sám neprožívá.   Takže o "vyrobení" druhého dítětě   bych nepřemýšlela jen jako o naprosté   zvrhlosti.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41982minih41982Srub u jezera 2 (2001) [TV film] 
Return to Cabin by the Lake n
minih39999minih39999Tajemný let (2005) 
Flightplan n
minih12880minih12880Moře, náš osud (1942) 
In Which We Serve n
minih38192minih38192Večerní zvony (1986) 
Večernja zvona n
minih6158minih6158Děti zítřků (1980) 
n
minih3184minih3184Apokalypsa (1979) 
Apocalypse Now n
minih56380minih56380Die Nordwand (2008) 
Nordwand n
minih5780minih5780Ďáblovo oko (1966) 
Eye of the Devil n
minih22628minih22628Vlaštovky a Amazonky (1974) 
Swallows and Amazons n
minih42809minih42809Toulavý pes (1949) 
Nora inu n


Hodnocení:n12345678910
Je to i můj život (2009)Je to i můj život (2009)Je to i můj život (2009)Je to i můj život (2009)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190564
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376590
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10