Duben
ohodnotit

Obsah filmu Já, Kajínek

 
Televize Prima uvádí exkluzivní dokument, který je vůbec první osobní zpovědí Jiřího Kajínka – nejznámějšího českého vězně odsouzeného na doživotí za dvojnásobnou vraždu. Vězně, který dostal prezidentskou milost. Koncept této dokumentární minisérie je postaven na přiblížení osobnosti Jiřího Kajínka lidem tak, jak ho neznají, jedná se o jeho osobní zpověď. Z osoby Jiřího Kajínka se stal celospolečenský fenomén a veřejnost bezesporu zajímá, jaký opravdu je. Je to nenapravitelná vraždící bestie, jak bylo popsáno v psychologickém posudku, kvůli kterému dostal doživotí, nebo je to normální člověk s mnoha chybami, které ale dokáže přiznat a staví...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Ivan BarešIvan Bareš  
hraje:
Zbyněk HozákZbyněk Hozák  
účinkuje:
Jiří KajínekJiří Kajínek.....sám sebe [56]   
Josef KlímaJosef Klíma  
hudba:
Karel AntonínKarel Antonín  
kamera:
Mark BlissMark Bliss  
střih:
Karel ComaKarel Coma  
  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV minisérie]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Já, Kajínek >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

mozkomor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.11.2018
jednoduchá rovnice: zloděj * odsouzený vrah +   Bůh (ZEMAN) = ČESKÁ   CELEBRITA...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Krikri
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.12.2017
Národ pokryteckých zlodějů a kriminálníků   obdivující jednoho z nich, který se stal   mediální hvězdou a dokonce by se dalo říct   národním mučedníkem. Novodobá legenda   podsvětí, že by mu co do počtu útěků   záviděl i Babinský. Filmy a seriály o něm už   natočili, tak ještě pár hrdinských písní,   potisky na trička s jeho podobiznou, dát mu   moderovat nějaký pokleslý TV pořad pro tupé   masy (ideálně na primitivní Primě, když už   mu dala prostor pro seriál) a v příštím kole   prezidentských voleb ho dosadit rovnou na hrad.   Ostatně, nebyl by to první kriminálník, co by   se do této funkce po listopadu dostal. Holt   bezcharakterní pravdoláskaři a přemluvbáby si   své kriminálnické zlodějské kumpány musí   patřičně hýčkat.
mikee007
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.12.2017
Čtyři body za provedení.
Předem svého komentáře bych rád předeslal,   že si nemyslím, že by Jiří Kajínek byl   vrahem v případu za který byl odsouzen k   doživotnímu trestu.
Jiná věc je, že je to   recidivista, který má na svědomí desítky, ne   li stovky trestných činů. Ten člověk nikdy   nepracoval, společnost v podstatě vždy jen   dojil. Nemluvě o tom, že se sám přiznal, že   vždy vlastnil spoustu zbraní, včetně těch   rychlopalných.
A takovýto člověk obdrží   5x55 minut v hlavním vysílacím čase pro to,   aby se hájil, kál se, vysvětloval, mlžil,   lhal, vyřizoval si účty s jinými trestanci a   vyprávěl veselé historky.
Třeba tu jak ve   vykradeném domě, či bytě poškodil zámek, i   když nemusel, aby pojišťovna vyplatila svým   klientům jejich oprávněné nároky. No není to   šlechetné ?
Nebo ta, ta byla taky dobrá. O   tom, že mnohonásobný vrah Ivan Roubal je   vlastně prima kluk a pěkný čtverák. Ta je   taky fajn.
Neměli by spíš, než hloupé ovce,   které se s Kajínkem fotí, jako s celebritou,   dostat prostor lidé, které okradl ? Lidé jimž   bral jejich soukromí, cennosti, památky na   blízké ?
Ať lidé, jimž sebral rodinné   šperky a roztavil je, protože se pak snáze   schovávají, transportují, prodávají, řeknou,   jestli jsou rádi, že takový člověk běhá po   svobodě, užívá si slávy jako filmová hvězda   a zpeněžuje svou kriminální minulost.
Ale to   už by asi nebyla taková bžunda...
Vždycky   jsem nesnášel díla, která glorifikovala   zločince, ať už to byl film Bonnie a Clyde,   seriál Gottwald, nebo jiná.
I proto se mi ze   série Já, Kajínek chce zvracet.
Čtyři body,   jak už bylo řečeno, dávám jen za řemeslné   zpracování.


Hodnocení:n12345678910
Zdroj: osobní archiv Z. Hozáka
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190577
Osobností: 697880
Fotografií: 764048
Plakátů: 376690
Obsahů a biografií: 178304

Poslední komentáře

O těle a duši (2017)

O těle a duši
Musím se přiznat, že v   maďarské kinematografii mám   určité (a ne malé) mezery,   ale tuhle podívanou bych si   troufl doporučit každému   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Romantický víkend (1999) [TV epi...

Romantický víkend
Jede se na chatu, ale Kelso se   líbá s jinou holkou a tak ho   tam sebou Jackie nechce, ale   potom jí Kelso chybí. Eric   se dává dohromady více s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Vánoce (1998) [TV epizoda]

Vánoce
Správně "praštěnej" díl,   jede to vpřed, střídají se   situace a hlášky a scénky   jsou některý mimořádně   povedený, bavěj všichni,   ale super je Kelso hlavně u   kradení stromečku:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Bílý lotos (2021) [TV seriál]

Bílý lotos
Celkem zajímavý počin,   plný osobitých osůbek a   rádoby překvapivých   závěrů (které jsou ale   poměrně dost dobře   předvídatelné). V druhé více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 6 / 10

Alenka v říši divů (1999) [TV fi...

Alenka v říši divů
Chtěl jsem si na stará   kolena rozšířit vědomosti   a poprvé v životě vidět   "nějakou Alenku". No vybral   jsem si toto dílko a čert   ví, více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 5 / 10