Zari
ohodnotit

Fish Tank

Další název:
Akvárium
Žánr:
Rok:
2009
Délka:
124 minut
Premiéra v ČR:
14.1.2010
„V patnácti je snadné zanevřít na celý svět.“

Komentáře k filmu Fish Tank

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 6
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.5.2015
Velmi realistické   pubescentní sociální drama   zobrazující tíživý život   v paneláku dospívající   dívky žijící s matkou   samoživitelkou vedoucí   divoký život a s mladší   sestrou. Na první pohled   obyčejná holka, ale v jádru   duše převládá dravost,   což nezůstává bez   konfliktů. Je bez přátel,   má svůj názor na svět, má   sen tancovat. Takových osudů   můžeme vidět kolem sebe   spousty. Snímek si nijak   nehraje na umělost a   vykonstruované zpodobnění.   Vše se z něčeho přirozeně   vyvine a odvíjí dle   sounáležitostí nástrah   života. Svou působností   upozorňuje na vážnost   problému, které by nemělo   zůstat bez povšimnutí.   Mnohé vede k zamyšlení a to   zřejmě bylo i úmyslem.   Živá kamera diváka doslova   vtahuje do dění, což   vyvolává dojem pozorování   třetí osoby. Velmi   působivé dílo.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.6.2012
takový film jsem potřebovala   vidět už dávno. Konečně   zase jeden takový námět,   kde se ukazuje, jací jsou   chlapi parchanti :) Věděla   jsem, že se k   "tomu" bude   schylovat, z Michaelova   pohledu to bylo čitelné už   od počátku, můj ženský   instinkt mi navíc také   říkal, že je ženatý a má   dítě :) - což se zase   ukázalo jako skutečnost.   Bylo hned poznat, že má k   dětem blízko a je   přehnaně nápomocný, což   nesedí k svobodnému   mládenci, co lítá od   ženské k ženské, ale k   "novopečenému"   otci, co má někde doma malé   děvčátko.... Nechci   říct, že Michael   Fassbender vypadá jako   úchyl, ale dokáže zahrát   opravdu cokoli (stačí   zkouknout jeho filmografii   nebo alespoň deviantský,   přesto vzrušující   "Shame") a na svůj   pohled by dostal i mě,   jenže bohužel už nejsem   15 :). Každý film s ním   je skvostem, v poslední   době si libuji na jeho   filmografii a jsem při něm   v očekávání čehokoli,   přesto jsem nečekala tak   detailní scénu s mladou   holčinou, co se mluvených,   nabuzujících k sexu   doprovodů týče. Konec byl   nejlepší - všichni víme,   že s ženskou se nevyplatí   bojovat, ženskou není   radno rozzlobit ani ji   citově ranit. A co teprv   ještě dospívající,   znuděnou, čerstvě   zamilovanou holčinu! S   "Michaelovým"   dítětem jsem čekala jiný   konec...
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Fish Tank
Ne že by se mi film nějak   extra líbil, hodnocení   samotného zážitku by bylo   velmi nízké, co ale oceňuji   je námět. A ani ne to, o   čem film je, jako spíše o   kom je. Podobná sídliště   jsou prostě problémem.   Chudoba, nízká úroveň   vzdělání, chudoba, nízká   úroveň vzdělání a zase   chudoba (a z ní opět   vyplývající nízká   úroveň vzdělání). U nás   v republice si hodně   stěžujeme na Romy (i když   tady je tendence stěžovat si   na všechno, politika,   počasí, úroveň   společnosti,...) a díky   tomuto počinu si můžeme   konečně uvědomit, že to   není jenom otázka pár   okrajovích čtvrtí u nás,   toto je prostě celosvětový   problém a na národnosti zde   vůbec nezáleží. Ale teď   se tedy můžeme začít   ptát, čí je to chyba?   Jejich, nebo naše (teď   myslím tu druhou část   společnosti žijící mimo   tato sídliště).
Jinak problém alkoholu u   mladistvích zvlášť v   Británii je dost velký,   nějakou dobu jsem tam   strávil a vidět večer co   večer partičky   třináctiletých v parku s   lahví chlastu není výjimka.   Dokonce za mnou i nějaké   dvě tak patnáctileté holky   přišli, jestli bych jim   neskočil koupit lahev   vodky...
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.7.2012
.... a historie se zase bude   opakovat. Jak jinak by mohl   pokračovat život dívky,   která se vychovává sama,   což je ještě ta lepší   varianta, než kdyby byla   ještě víc podobná své   asociální matce, stačí, co   ona osoba páchá na svých   dětech pouhým příkladem,   kanálovým slovníkem a   naprostým nezájmem. Film   poukazuje na téměř dané   osudy podobně postižených   teenagerů, kteří nenávidí   svůj život, přesto hodně   podobný připraví i svým   potomkům, když ovšem   nenastane shluk šťastných   okolností, které dovolí   začít jiný život,   kolikrát stačí málo -   výhra v solidním tanečním   konkurzu, podnětný člověk   v blízkém okolí, partner ze   zcela odlišného prostředí   - Mia, obávám se, toto   štěstí nemá mít, i když   se domnívala, že už už po   něm sahá, a tak nám mizí z   očí vstříc osudu, který   by si nikdo z nás dobrovolně   nevybral... Rozhodně snímek   na zamyšlení, jen si tak   cvičně zkuste doma někoho z   rodiny roztomile nazvat   "čubkou zasranou" a   pozorujte ten šok -   samozřejmě neplatí pro ty,   kteří se takto častují   běžně :-) NEJLEPŠÍ   SCÉNY: všechny, kde se   vyskytoval Michael Fassbender   ♥, mořská tonoucí a   rozlučková taneční.
lucymat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.1.2010
Fish Tank nám servíruje   klasikou podívanou.   Pubertální sedmnáctka si   žije na sídlišti a hledá   si své místo v životě. Od   desítek podobných sociální   dramat ho ale bezpečně   odlišíme. Temná   paneláková šedá, věčný   jekot hrajících si dětí i   uvázaný kůň jen   dotvářejí atmosféru   rezignace, ze které se Mia   pokouší uniknout pomocí   hip-hopu.
Katie   Jarvis si jako neherečka   určitě zaslouží respekt a   na to, že taky nesnáší   tanec, by nikdo ani   nepřišel.
Fish Tank   se nedostane na vrchol, ale   pozornost si určitě   zaslouží.
korzybski
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.1.2010
deprealita
Moje očekávání byla   příliš vysoko. Sociální   drama z anglického paneláku   mi bylo apriori podezřelé,   ale ano, nechal jsem se svést   vysokými hodnoceními.

Mám-li si trochu   zablbnout, on vlastně i ten   film je o očekáváních, jak   narazí na realitu. Jenže   realita je tady ukázána jako   pro mne až nepravděpodobná   a otravně předvídatelná   koncentrace klišé.

Ale je to první   film, kde mi nevadila ruční   kamera ... poprvé jsem   vnímal, jak může být   udělána dobře a účelně.   Je tam dost úderných,   urážlivých, sprostých a   zábavných replik. Ale   nevěřím, že se daly   vymyslet na místě, jsou jak   ze Shakespearea.

Fassbender je výbornej.   Katie Allen je uvěřitelná.   Což je - vzhledem k tomu, jak   je napsána její role -   nejvyšší pocta.

Vlastně je všechno v   pořádku. Prostě mě jen   otrávilo, že scénárista   příliš tlačil na pilu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih157975minih157975Poslední bohatýr (2017) 
Poslednij bogatyr n
minih44684minih44684Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007) 
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street n
minih43946minih43946Afghanistán (2007) 
Afghan Knights n
minih56761minih56761Chata v horách (2012) 
The Cabin in the Woods n
minih2309minih2309...a pozdravuji vlaštovky (1972) 
...a pozdravuji vlaštovky n
minih29584minih29584Mizerové II (2002) 
Bad Boys II n
minih67936minih67936Císař a vrah (1998) 
Ťing Kche cch' Čchin wang n
minih20611minih20611Tango a Cash (1989) 
Tango & Cash n
minih66702minih66702Dilema (2011) 
The Dilemma n
minih79902minih79902Diktátor (2012) 
The Dictator n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Skalpel, prosím (1985)

14:30 - 16:25

103 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství královských paláců

15:50 - 16:35

23 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

43 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

43 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Blade: Trinity

Blade: Trinity
Blade: Trinity

Gigi Herr

Herr Gigi

Naposled navštívené:
Blade: Trinity

Blade: Trinity
Blade: Trinity

Gigi Herr

Herr Gigi