Zari
ohodnotit

Finty Dicka a Jane

Fun with Dick and Jane

Další název:
Fun with Dick & Jane; Fun with Dick and Jane; Dick und Jane - Zu allem bereit, zu nichts zu gebrauchen
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
19.1.2006
„Peníze nebo život.“

Komentáře k filmu Finty Dicka a Jane

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.1.2019
Docela jsem se těšil. Občas   bývají tyhle neznámé filmy   lepší, než kasovní   trháky. Potenciál by to   mělo, ale nepovedlo se   proměnit. Občas nějaký   slabý vtípek a jinak   nelogické klišé. Jako   lupiči byli "velmi   nenápadní". Přesto   žádný alarm, sirény,   střelba. Všechno ve filmu   plyne podobně vlažně.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.8.2012
Komedie o muži kterého sice   v práci povýší ale jen   proto aby z něj udělali   šaška . Ten se před celým   světem totálně zesměšní   a nemůže najít pořádnou   práci , nakonec skončí i s   manželkou jako podvodníci
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.10.2011
To že Jim Carrey je jeden z   mých velmi oblíbených   komiků je fakt a tato komedie   mu opět sedla.Jeho grimasy a   také jeho hra těla je   skutečně výborná.Tady ho   výborně doplňuje Téa   Leoni.Podle mně si kápli do   noty, protože tady se   nenudíte a některé scénky   stojí opravdu za to.Dobré   bylo např.: jak obstarával   "nový" trávník   před barák - to jsem byl   mrtvý smíchy :-).
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2011
Tešil jsem se na Jima Carreye   a trochu jsem byl   zklamám.Však příběh byl   dobrý dobro zvítězilo nad   zlem.Pár dobrých scén bylo   u kterých jsem se zasmál ale   čekal jsem víc.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.4.2010
Fun with Dick and Jane
Jim Carrey za svou filmovou   kariéru natočil bezpočet   komedií, není potřeba   říkat, že v tomto žánru   se cítí jako ryba ve vodě a   diváky jeho filmy baví.   Většinou je schopný   utáhnout celý film sám, i   když musí to být něco   naprosto šíleného aby to   fungovalo dokonale a tak se   dostáváme k filmu Finty   Dicka a Jane a protože   scénář není ani trochu   šílený jen lehce   otřepaný, tak Carrey   nedokáže svůj potenciál   plně využít. V názvu je tu   zmínka o fintách, ale ono   jich tam je velmi málo.   Poměrně dlouho sledujeme   hlavního hrdinu, který žije   svůj sen, ideální rodina,   nádherný dům, perfektní   práce ve které ho čeká   povýšení, jenže jakmile to   jde do kopru v práci,   všechno se sesype jako   domeček z karet. Tohle téma   jsme tu měli mnohokrát a   bohužel Judd Apatow, který   má na svém kontě celou   řadu komedií v tomhle   případě neuchopil příběh   správně. Ono ani herecké   obsazení nebylo příliš   moudré, Téa Leoni a Jim   Carrey to není ono,   jednoduše to tam nejiskří   nemají mezi sebou ten   správný náboj co se humoru   týče a tak to vlastně celé   oddře Carrey. Další hroznou   volbou byl Alec Baldwin coby   padouch, i když oproti tomu   Richard Jenkins tu neměl   konkurenci. Finty Dicka a Jane   mají pár světlých chvilek   u kterých se pobavíte, ale   bohužel moc jich není, je to   celé ohrané, neoriginální   a průměrné po všech   stránkách.
BinLADIN
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.7.2009
TATO KOMEDIE JE SKVĚLE   NATOČENÁ A OBSAZENÍ JE  
SKVĚLÉ TA TO   KOMEDIE JE PĚKNÁ A   ODVÁZANÁ
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.6.2009
Téa Leoni a Jim Carrey sou   finančne v krizi.Nemají   práci ani jeden a tak začnou   kradnout.Kradnout začnou až   po polovine filmu co je   škoda.Ale na druhou stranu   bych řek že úvod je lepší   než záver.Opet Jim Carrey se   svými otřepanými,ale stále   perfektnými grimasmy.
LenC2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.6.2009
Celkem vtipná komedie ze   života jak lze padnout na   dno. Jim Carrey je jako vždy   vtipný a plný grimas , ale   je to u něj stále dokola.   Zajímavější na příběhu   jak v krizi drží manželé   při sobě a podvádějí   společně.
Markst
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Řekl bych že na Jima   Carreyho,je tohle trošku   slabší,ale stejně jeho   obličeje a podobný věci a   vtipy tady rozhodně najdete.
michal33
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.3.2008
Dobrá komedie s excelujícím   Jimem Carrym v jedné z   hlavních rolí.Na pozadí   Carryho komediálních   eskapád se člověk může i   trošku zamyslet nad tzv.   americkým způsobem života,   zaplněným konzumem a honbou   za penězi, ovšem podáno s   notnou dávkou   humoru...Nenáročná, ale   zábavná podívaná,jakou   mám velice rád...
wawer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2008
Podle mě je film finty dicka   a jane zbytečně strháván,   myslím si, že to je   přijemná komedie, která   neuchvátí (až na pár   nezapomenutelných kousků   Carryho) ani neurází.   Prostě přijemný   odpočinkový film
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Skvělá komedie s   vynikajícím Jimem   Carreym.Člověk by se neměl   smát lidem kteří na tom   nejsou finančně moc dobře   ale když si kupujou hromadu   jidla za pár centů tak se   prostě nejde nesmát hlavně   v podání Jima Catteyho.
Mr.Kluzo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.12.2007
V celku běžná komedie,   která je vtipná a nehraje si   na nic více, ale možná   právě proto skvěle pobaví.   Je vidět, že Jim Carrey   zkultivoval svůj herecký   projev a to je jen dobře.
foxx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.12.2007
Jim není v téhleté vtipné   komedii jako v dobách svých   začátků. Snad je to tím,   že je o pár let starší,   nemusí si již získávat   popularitu svými legračními   grimasami. Může ukázat, že   kromě talentu bezesporu   fenomenálního komika a   baviče, založený na komice,   má také talent herecký,   založený na herectví. To   znamená, že co do výkonu   mého oblíbeného herce mě   film nezklamal. Jde o   povedený snímek, plný   komických zápletek. Je   vtipný, zábavný,   odpočinkový a určitě   vyčnívá nad průměr.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Velice povedená komedie o   páru, který se rozhodne, že   v době finanční krize   začnou krást. Některé   jejich zlodějny jsou vážně   vtipné. A Carrey děla po   dlouhé době kreace na které   jsme u něj byly zvyklý.
frenky
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.9.2007
Bohužel poměrně slabé.   Čekal jsem svižnou komedii,   u který se budu bavit a   dočkal jsem se jen   průměrného filmu, který   sice ze začátku vypadá   hustě, ale tak po 15   minutách všechny vtipné   scény končí a přichází   jedna velká nuda.Co dodat   komedie to promarněná sice   není, ale za shlédnutí   také nijak vážně nestojí.
Mlapiska
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.9.2007
Křeč
Zápletka by nemusela být   zase tak špatná. Slibuje   komedii, která se však   neudála. Zasmála jsem se tak   2x. Líbila se mi scéna s   tím trávníkem a pak souboj   o pohovor. To je tak asi   všechno. Cítila jsem z toho   až přílišnou snahu o to,   aby daný moment byl opravdu   vtipný a výsledek vyznívá   dost křečovitě a   přepjatě. Je to další   typicky Carryovská komedie s   typickým Carrym. Další jeho   pitvoření, které už   přestává býti vtipné a   mně osobně už se značně   okoukalo.
Snura
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.8.2007
Vzhledem k některým   recenzím jsem se na tenhle   film celkem i těšil, i když   přece jenom ve mně hlodal   trochu červíček   pochybností. Červíček měl   pravdu a po pravdě, kdyby   nebylo gumové tváře Jima   Carreyho, tak by se ani nebylo   nač koukat. Mdlou zápletku   ani jeho grimasy však   nezachránily.
Tom_Hardy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.5.2007
Chvílemi hodně zábavná   taškařice, která však   plně nevyužívá Carreyho   potenciál, o jednotlivých   situacích nemluvě.   Vyzdvihnout si zaslouží   různé minivtípky v   televizních zprávách,   solidní tempo, moc hezky   znázorněné loupeže (sice   bych nevěřil, že jde s tím   přístupem něco vykrást,   ale rozhodně to je vtipné!)   Po celý film jsem se nenudil,   ale na vyšší hodnocení mi   přijde téma málo využité   (jako by každý nápad, ač i   v užité podobě zábavný   je, byl využit jenom z   půlky). Banditi mi přijdou   přeci jen o několik tříd   lepší...
kaylin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Mám Jima Carreyho rád,   takže jsem si tenhle film   nechtěl nechat ujít. Jim   sice zahodil většinu svých   obličejových grimas, ale   rozhodně mě tímhle filmem   nezklamal. A Téa Leoni mu   skvěle asistuje a jako dvojka   manželů shánějících   peníze jsou neodolatelní. A   dokonce mi ani nevadil ne   příliš oblíbený Alec   Baldwin.
Sentia
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.4.2006
No, na to co sem slyšela mě   to trochu zklamalo, podle   mého názoru jde o poměrně   průměrnou komedii, ke   shlédnutí doma u televize.   Překvapil mě herecký výkon   Johna Carryho (nepatří   zrovna mezi mé oblíbené   herce)- čekala jsem, že tam   bude dělat ty svoje   opičky,,ale byla jsem   příjemně překvapená. Film   oživuje pár skvělých scén   a situací, patři k nim   například shánění   trávníku nebo taky mluvící   potapěči :-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih106176minih106176Divoká karta (2015) 
Wild Card n
minih37127minih37127Jak básníci neztrácejí naději (2003) 
Jak básníci neztrácejí naději n
minih32105minih32105Malý svědek (2001) 
Domestic Disturbance n
minih38991minih38991Otevřené moře (2003) 
Open Water n
minih37514minih37514Zkrocená hora (2005) 
Brokeback Mountain n
minih20105minih20105Šampión Tyson (1995) [TV film] 
Tyson n
minih48709minih48709Sherlock Holmes: Znamení čtyř (1987) [TV film] 
The Sign of Four n
minih75550minih75550Rychle a zběsile 6 (2013) [2k digital] 
Fast & Furious 6 n
minih34320minih34320Bílé peklo (2001) 
So weit die Füsse Tragen n
minih13744minih13744Nebezpečná rychlost (1994) 
Speed n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Alessandro de Robilant

de Robilant Alessandro

Rene Abadeza

Abadeza Rene

Naposled navštívené:
Alessandro de Robilant

de Robilant Alessandro

Rene Abadeza

Abadeza Rene