Jeden svět
ohodnotit

Eros

Žánr:
Rok:
2004
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
22.9.2005
„Tři režiséři. Jedna erotická vize.“

Komentáře k filmu Eros

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 1
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.12.2010
Nebezpečný vývoj událostí   - 1
(r. Michelangelo   Antonioni)
Povídka   zhola o ničem. Scénář jako   z nejjednoduššího porno   filmu, on potká ji, bez   dlouhých cavyků dojde na sex   a naschle. K tomu spousta   zbytečné nahoty, na které   nic erotického neshledávám,   nahota = erotika platilo   možná v šedesátých   letech, kdy každé odhalené   ňadro vzbuzovalo v divácích   mylný dojem erotiky. S   přihlédnutím na věk   režiséra a jeho   dřívější filmy, možná   natáčení alespoň   posloužilo k uspokojení   choutek vilného staříka.   Sice mně, dnes již   klasičtí, italští   režiséři nikdy příliš   neoslovili, ale zakončit   kariéru něčím takovým, je   přinejmenším k   politování.

Rovnováha – 3
(r. Steven Soderbergh)
Nějaké freudovské   psychoanalýzy, byť podané   částečně humornou formou,   jsou vrcholně nudné, tudíž   nutně musí být nudné i   její ztvárnění. Za   ocenění stojí akorát   zdařilá stylizace do   padesátých let.

Ruka – 8
(r. Wong   Kar-Wai)
Ač se zde   nahota neobjevila ani v jedné   scéně, působí tato   povídka zdaleka   nejerotičtěji a zasloužila   by daleko více prostotu.   Typický rukopis režiséra   úspěšného filmu Stvořeni   pro lásku. Vizuálně   vytříbené, dokonale   nasnímané a vše doladěné   skvělou hudbou.

Eros (jako celek) - 4
První chybou je, hodnotit   povídkový film jako celek,   bohužel jinak prozatím   nelze. Druhou chybou je, dát   k sobě tak moc kvalitativně   rozdílné snímky. Slogan   filmu „Tři režiséři,   jedna erotická vize“ docela   sedí, protože Antonioni a   Soderbergh nemají o erotice   ve filmu sebemenší ponětí.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10