Zari
ohodnotit

Druhá šance

Hope Springs

Další název:
Manželská terapia (SK); Wie beim ersten Mal
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
13.9.2012
„Je vůbec možné najít lásku, která spí, oživit sexuální touhu a vzkřísit vyhasínající manželství?“

Komentáře k filmu Druhá šance

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 9
beneva
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.2.2016
deset!
To je totiž o nás! :-) Chlap   po padesátce buď chytá   druhou mízu a leze pod sukně   zajíčkům (vykastrovat!)   nebo zleniví a nic se mu   nechce (zaplatit   instruovaného zajíčka)...   Žena po padesátce může   tiše trpět a nebo vzít   život do vlastních rukou.
janka29
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2016
Uvolneny, pohodovy film...pri   ktorom sa aj zasmejete,   zamyslite...Herci to zahrali   uplne presvedcivo...
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2013
DRUHÁ ŠANCE

Meryl Streep a Tommy Lee   Jones v lidsky dojímavém   příběhu o stárnoucí   manželské dvojici, která   už po letech nežije spolu,   nýbrž pouze vedle sebe.   Člověk stále na něco   čeká: až budou děti   větší, až začnou chodit   do školy, až děti dorostou   a osamostatní se… a pak to   přijde a najednou už není   na co se těšit, už není   pro co žít. Tak nějak to   říká hlavní postava. Ano,   tak nějak to v životě je…   a pokud je na své pocity   potom člověk sám, asi to   není to pravé ořechové.   Tento příběh má být   komedie, jenže těch vážně   směšných situací je v něm   po málu. Snad jen při   domácích úkolech   ústřední dvojice. Je   pravda, že podobnou terapii   by asi byl ochoten podstoupit   málokdo z nás, případně   by po první návštěvě   utekl a už se nikdy   nevrátil…

Ale kdo skutečně chce a   má zájem něco ve svém   životě změnit, má možná   jednu z posledních šancí. A   když se chce, všechno   jde…

Meryl   Streep i Tommy Lee Jones jsou   oba skvělí herci a hlavně   oni mají zásluhu na tom, že   film je tak lidsky teplý a   hřejivý. Romantický   happyend v jejich podání   není ani křečovitý ani   trapný. Je tak smířlivě   přirozený…

Kdo čekal komedii, ve   které se bude smát od   začátku do konce, bude   určitě zklamán. Dostane se   mu spíše silného citového   komorního dramatického   příběhu, který se dotkne   komedie jenom letmo. Nabídne   pohled na poslední pokus o   záchranu umírajícího   vztahu, který funguje už   jenom jako řada   stereotypních rituálů, ve   kterém je každý z partnerů   tak zoufale sám.

Nevím, mně tento   příběh hodně oslovil a   hodně na mně zapůsobil.   Každý jednou zestárne a co   potom, až konečně děti   odrostou a vylétnou z   hnízda… najednou se   ohlédnu zpět …a mám i já   tu jistotu, že se budu mít   na co těšit každý nový   den, že budu mít proč   vstát každé ráno z   postele? Jen se maličko   otočím zpět… vždyť   stáří tu bude co by dup…
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.3.2013
Krize dlouhodobého   manželství řešena v   podobě dovolené u   manželského poradce. Když   chtějí oba tak to jde.   Hlavní hrdinové v podání   skvělých herců mě pobavilo   a přesvědčilo že nic není   předem prohrané.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.12.2012
Hope Springs
Já osobně jsem se na Hope   Spring velmi těšila a že to   není nějaký trhák to mi   došlo hned, ale bylo mi to   jedno. Jakmile se na plátně   objeví Meryl Streep či Tommy   Lee Jones (oba jsou moji   oblíbenci) nemusíte mít   strach, že byste zaplakali,   protože oba podávají   skvělé výkony, ale co, to   je jim vlastní, takže to   nemůže být žádné   překvapení. Dvojci výše   zmiňovaných jsem si pospolu   nemohla příliš představit,   ale šlo jim to dokonale.   Tommy Lee Jones v roli   nevrlého manžela, který   žije ve stereotypu a problém   s tím nemá, byl prostě   skvělý a ta role mu   vyloženě sedla.
Film, který je vtipný   zároveň smutný a prostě   takový je život a takovéhle   filmy já mám ze všeho   nejraději. Jinak kdo tam   ještě skvěle zapadl byl   Steve Carell, který je   většinou komik, zde díky   bohu nebyl a perfektně se tam   hodil, takže celkově to byla   skvělá podívaná, ke které   se jednou za čas určitě   vrátím.
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.11.2012
Pramen naděje
A mně se to líbilo a to   Růžovou zahradu   nesnáším....
Tohle   výborné herecké obsazení   je pro mě kvalitou   záruky,Meryl mě ještě   nikdy nezklamala.A ač někdy   filmy ve kterých hraje   nestojí za moc,její výkon   je vždy dokonalý a svým   způsobem celý film vyzdvihne   a zachrání.
Tady to   ale není ten případ, Druhá   šance je milá,pohodová   komedie která dokáže   vykouzlit úsměv na   rtech,aspoň u mě to   fungovalo.
Meryl bylá   dokonalá opět,moc se mi   líbil i Tommy Lee Jones
jeho starý morous Albert   neměl chybu(bavil mě   nejvíc,jeho ješitné   poznámky)a naše dvě   megastar skvěle doplnil Steve   Carell.
Tak pokud máte   chuť na pohodovou   oddychovku,Druhá šance je   tou pravou volbou.Za mě 8:)
sakro
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.2.2013
smích a slzy v jednom ranci
Nutno přiznat, že ve   vyšších hladinách   hodnocení drží tento film   obsazení ústřední dvojice.   A to je nepopiratelně   skvělé. Jak Meryl Streep,   tak Tommy Lee Jones, vyhrábli   ze svého hereckého umění   to nejlepší. Párkrát jsem   se od plic zasmál, párkrát   jsem se i poznal. Přes   závažnost tématu si však   myslím, že pokud by tvůrci   sáhli po méně známých a   méně okoukaných tvářích,   film by v současné   kinematografické konkurenci   zcela zapadl. I já si musím   přiznat, že při vzpomínce   na tento snímek se mi v prvé   řadě vybaví kouzelná   zákoutí oceánského   pobřeží v Maine a   neopakovatelná atmosféra   malého přístavního   městečka. Přesto   doporučuji, hlavně   dlouhodobějším vztahovým   párům.
Petantino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.4.2013
Druhá šance obsahuje moc   životních zkušeností na   to, aby se dala považovat za   komedii. Morous Arnold sice   leccos zachraňuje svými   trefnými poznámkami, ale je   na to sám. Jeho manželka Kay   je totiž hodně smutná   figura a největším   zklamáním je pro mne Dr.   Feld, který ani s obličejem   solidního komika Stevea   Carella nedokázal situaci   odlehčit čímkoli vtipným.   Pokud tedy někoho baví   sledovat dlouhé rozhovory dua   skoro důchodců s terapeutem,   tak směle do toho, ale mne to   docela nudilo.
karlosphonic
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.11.2012
Místo komedie průměrné drama
Potenciál komedie k takovému   tématu přišel úplně   vniveč.Čekal jsem úžasnou   komedii přesně ve stylu   Lepší pozdě,nežli   později(nebo přinejmenším   zajímavý snímek) a dostal   jsem skoro drama o běžné   krizi manželů,kteří jsou   svoji 31 let.
To,že se   taková krize   (odcizení,stereotyp) řeší   nasloucháním toho druhého a   nebýt sobecký, je mi teda   novina jako hrom!Pro starší   diváky odkojené Ordinací v   růžové zahradě bude Druhá   šance pecka.Pro mě je   snímek jen průměrná šeď   bez špetky nápadu,ikdyž   hlavní role ztvárnily dvě   megastar.Jako komedie to   nefunguje a jako drama je to   emocionálně příliš   načančané pro masy.Ani   skvělé herecké obsazení   automaticky nedělá skvělý   film.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11682minih11682Lupič Legenda (1972) 
Lupič Legenda n
minih167107minih167107Amnestie (2019) 
Amnestie n
minih69670minih69670Doba ledová 4: Země v pohybu (2012) 
Ice Age: Continental Drift n
minih21317minih21317Tron (1982) 
Tron n
minih157932minih157932Všichni to vědí (2018) 
Todos lo saben n
minih58173minih58173Poslední píseň (2010) 
The Last Song n
minih57362minih57362Temný rytíř povstal (2012) 
The Dark Knight Rises n
minih9308minih9308Jak vytrhnout velrybě stoličku (1977) [TV film] 
Jak vytrhnout velrybě stoličku n
minih44827minih44827Lovci pokladů: Kniha tajemství (2007) 
National Treasure: The Book of Secrets n
minih27552minih27552Anna a král (1999) 
Anna and the King n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Adriana Ardoguein

Ardoguein Adriana

Andreas Schmitz

Schmitz Andreas

Duše východu I., II.

Duše východu I., II.

Naposled navštívené:
Adriana Ardoguein

Ardoguein Adriana

Andreas Schmitz

Schmitz Andreas

Duše východu I., II.

Duše východu I., II.