Jeden svět
ohodnotit

District 9

Žánr:
Rok:
2009
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
17.9.2009
„Tady nejste vítáni.“

Obsah filmu District 9

 
Již dlouhých dvacet let se lidé snaží žít s mimozemšťany, kteří přistáli na Zemi. Jejich vesmírná loď nehybně trčí nad jihoafrickým Johannesburgem. Mimozemšťané vypadají jako krevety, proto jim lidé říkají kreveťáci. Žijí v ghettu pojmenovaném District 9. Živí se konzervami s kočičím žrádlem a odpadky. Lidští obyvatelé se začínají proti té špíně bouřit. Proto MNU rozhodne, že mimozemšťany přesídlí. Vystaví jim nové ghetto daleko za městem. MNU je organizace, která byla po příletu mimozemšťanů zřízena jako komunikační centrum. Vše se však zvrtne, když agenti MNU začnou obcházet ghetto a vyžadovat po obyvatelích souhlas s přesídlením. Šéf...
 
Související odkaz
 
Recenze: District 9

Jedním z hostů festivalu Future Gate byl Neill Blomkamp. Přivezl tam svou novinku Demonik. Ještě předtím, než si ji přiblížíme,... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Palace Pictures
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu District 9 >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Xpojntman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.9.2015
Vono je to moc pěkně natočené, o tom žadná,   ale nelibí se scénář. Bílý Jihoafričan z   Kanady, který je komoušem se tak často nevidí.   No ale nenatočil to špatně.
roox
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.8.2015
Neotřelý sci-fi příběh o lidské omezenosti,   krutosti, touze po penězích a moci, zpracovaný   téměř bezchybným způsobem nejprve   dokumentárního filmu a potom realistickým až   téměř horrorovým stylem... Ke konci filmu se   divák skoro stydí za to, že je taky člověk.   Pár logických chybek by se tam pravda našlo a   samotná vizualizace "kreveťáků" mi   taky moc k srdci nepřirostla, nicméně pořád   si myslím, že se jedná v rámci svého žánru   o mimořádný film.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.8.2015
Hmyzí district
Velmi špatný film...vlastně nehorázná blbost,   nápad zkombinovat CNN style s alien tematikou mi   příde jako naprosto nevhodný a nefunkční   postup...to že to nakonec nenabízí víc než   přestřelku uniformovaných uniforem s domorodci   a mimozemšťany a člověkěm částečně   zmutovanym je na snadě, ač si to dělá v   druhém plánu jakési ambice na konotace k   realitě...nejde o nic víc než o slaboduchou   zábavu...
Bartson
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.1.2015
Nic proti, ale od samého začátku jsem měl plno   otazníků...jak to, mimozemšťané se stali   ihned po příletu součástí nějakýho ghetta a   nevznikla kolem nich deseti kilometrová   karanténa, jak to, že mimozemšťané kupovali   kočičí žrádlo za zbraně, díky kterým by si   je mohli vzít bez sebemenší námahy a tak bych   mohl pokračovat ještě hodně dlouho. Když si   nějaký film hraje na realitu, má to opravdu   realita být a ne takováhle na každém rohu   nesmyslnost. Jedna hvězdička jen za celkem   dobrou střílečku s robotem na konci. Nic víc   mě nezaujalo.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.5.2014
P.Jackson je sice známý jako režisér Pána   prstenů a King konga, ale i jiné jeho počiny si   zaslouží pozornost. Mezi to patří i produkce   Districtu 9 - opravdu netradiční scifi   ukazující mimozemšťany jak oběti a nejen jako   útočníky - příjemně mne film překvapil a   docela by mne zajímalo, jak by podobné téma   natočil třeba Spielberg. Režisér se prostě   pozná svou originalitou i jako producent -   P.Jackson je toho důkazem.
LetztesBiest
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Sice jsem slyšel, že je to dobrý film, ale   pořád jsem jeho shlédnutí nějak odkládal,   nebo na něj při rozhodování na co se podívat   zapomněl. A teď, když jsem konečně dokopal k   tomu se na něj kouknout, musím dát těm, co   tento film chválí za pravdu - je to fakt dobrý!  
Jediné, co bych uvítal by bylo lepší   prokreslení toho, proč se tu mimozemšťané   ocitli a proč to dospělo do takového stadia -   přecijen, kdyby se tu jen tak z ničeho nic   objevilo UFO, čekal bych (pokud by to bylo aspoň   trochu možné), že se lidé pokusí s   mimozemšťany lépe poznat a rozumně se s nimi   domluvit (no, možná mám od lidské rasy   příliš vysoká očekávání ...) Každopádně   - máme tu víceméně utlačované   "kreveťáky", hlavní postavu, která k   nim sice nemá úplně vřelý vztah, ale shodou   okolností je s nimi donucen spolupracovat, ovšem   každý si tu hájí především svoje zájmy,   díky čemuž postavy nejsou   "černobílé". Příběh poměrně   rychle nabírá spád a je čím dál tím   akčnější a napínavější. Dokumentární   stylizace je rovněž výborná, díky ní jsem   téměř měl pocit, že se dívám na něco, co   se opravdu stalo. Takže pro mě je tenhle film   velmi příjemným překvapením a rád dám plné   hodnocení.
prvosenka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.9.2013
DISTRICT 9

Zvláštní, prazvláštní   sci-fi.
Tentokrát u nás přistála poškozená   loď mimozemšťanů. Někteří přežili, ale   zdá se, že nemají síly ani možnosti odletět   zpět domů. A lidstvo místo důvěry,   přátelství a pomoci, postavilo   návštěvníkům ghetto. No, když jsou slabší   než my, tak taky co jiného s nimi. A co   čekáte?

Lidé se neumějí vypořádat sami   se sebou a se svými odlišnostmi. Vzpomeňme jak   se vyspělejší rasa zachovala k černochům, k   indiánům, jak máme obecně rádi jakékoliv   přistěhovalce a lidi národnostních menšin ve   svém okolí. Kvůli kritice společnosti   nemusíme natáčet sci-fi. A ještě takovou   formou. Brr.

Oceňuji neotřelý námět s   kritickým podtónem, i vzhled vetřelců je   originální, ale přesto mne to neoslovilo.   Dokumentární forma vyprávění mi opravdu   nesedla, působila hrozně rušivě a nedokázala   jsem se s tím vyrovnat po celou dobu. Klasický   filmový formát by mi pasoval mnohem více,   škoda. Nemohu dát víc než průměr.
ras84
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.8.2013
District 9
ako sa zachová ľudstvo, keď zistí, že nie sme   vo vesmíre sami? tak toto filmec nerieši. ale   (aspoň spočiatku) presne opisuje, ako sa   zachováme, keď u nás stroskotajú   "bezbranní" obyvateľia iných svetov.   popravde, od samého začiatku som fandil emzákom   a tým bezchlpím opiciam svojho druhu prial   skorú a hodne bolestbú smrť. imho, film v   tejto, povedzme socíalne-morálnej rovine hraje   perfekne (skvelo použitý motív segregácie a   rasizmu v juhoafrickej republike, proti emzákom   sú opálení, nie belaví ľudia) a zároveň si   drží vysoké tempo, prudký spád, príjemnú   atmosféru a v neposlednej rade celkom slušný   príbeh. i keď s obrovským počtom dier a   nelogickost.
určite jedno z najlepších sci-fi   posledných rokov zas raz dokázalo, že dobré   filmy sa točia hlavne s patričným nadšením a   aj za málo peňazí.

+ obraz vyskladaný ako   kombinácia dokumentárnej, ručnej a klasickej   kamery spolu so zábermi z bezpečnostných   kamier
+ perfektný námet, ktorý je orginálny   (minimálne na filmovom plátne si nespomínam na   nič podobné)
+ surovosť podania príbehu
+   atmosféra
+ vtiahnutie diváka do deja (ten   slum doslova cítite)
+/- koniec. na jednej   strane očakávaný, na strane druhej dosť... ale   to by bol hrubý spoiler
+/- záverečná časť   filmu je síce dobrá, ale k prvej sa veľmi   nehodí, najmä správanie Wikusa je dosť už až   veľmi filmové (mne sa to síce páčilo, ja   utópiu rád, ale film sa uberal iným smerom)
-   veľa, strašne veľa oslích mostíkov, dier v   logike, stupídnych chýb v detailoch príbehu.   dajú sa odpustiť, ale dosť vržú v inak   skvelom počine
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2013
Tak mně se na tomto filmu líbil hlavně ten   nápad, jaké by to asi mohlo být, kdyby už tady   konečně přistáli ti slavní mimozemšťané a   přestali si s už námi hrát na   "schovku" :-).Takže za ten nápad -   klobouk dolů.
Po vizuální stránce nemám co   dodat - zkrátka paráda.
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.3.2013
Mezidruhová prostituce ve slumu.
Bylo mi ho líto – váguse Wikuse. Lidi ho   vyhnali, ale kreveťáci nikdy nepřijali. Zůstal   trčet na skládce, uprostřed toho fantasticky   hnusného slumu pro dva miliony mimozemšťanů,   mezi všema těma plechovýma boudama,   potaženýma igelitem, plnýma laciné špíny a   bezcenných krámů. Uprostřed vší té   beznaděje - ve slumu přímo mezigalaktických   rozměrů.

Tak jsem mu pomáhal přehrabávat   se v odpadcích a spolu s ním se těšil, že   třeba najdeme otevřenou plechovku se zbytkem   kočičího žrádla, které se v tom vedru   ještě nestačilo zkazit. Našli jsme ale jen   fén na vlasy s prasklou rukojetí. Taky dobrý.   Když se spraví a bude fungovat, třeba za něj   něco utržíme. A Wikus už konečně bude mít   nastřádáno dost na to zajít si do centra   slumu, ovládaného nigerijskými gangy. Vybrat si   ze zfetovaných a vyzáblých šlapek, opatrně   překračujících odpadky na svých vysokých   podpatcích a po dlouhé době si zase jednou   užít mezidruhový sex. Dopřát si tak i trochu   lásky, místo jen nekonečného plnění si   žaludku. Ha! Kde mají vlastně (mají-li vůbec)   kreveťáci žaludek? A vlastně i ten nástroj   lásky?

Film rozhodně doporučuji všem   milovníkům vizuálně namakaných scifi,   slzopudných sociálních dramat i akčních   stříleček v jednom. U stříleček jediná   výtka k filmu: místo toho imbecilního boje   Wikuse s komandem, kdy ho (určitě ti blbci   producenti) posadili do útrob jakéhosi   kreveťáckého Transformera a zablbli si s ním,   jak v prefabrikovaném béčkovém filmu, měli   zůstat u poctivé pouliční války mezi komandem   a těmi nigerijskými gangy, ve které by Wikus   jen kličkoval jako králíček na střelnici.   Nakonec třeba i klidně mohl vpálit, hezky face   to face, veliteli komanda Koobusovi kulku mezi   oči, proč by ne, ale tím přílišným   tlačením na akční a detonační pilu to u mě   dost shodili. Škoda, jinak mi to už viselo v   Top-ce, jak ta jejich vesmírná loď nad   Johannesburgem.
A mimochodem – naprosto   geniální výběr lokality k přistání! Od   pilota toho kosmického korábu i od autorů   scénáře.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih45044minih45044Addamsova rodina (1964) [TV seriál] 
The Addams Family n
minih50306minih50306Hořící peklo (1995) 
Fallout n
minih24634minih24634Případ dr. Kováře (1950) 
Případ dr. Kováře n
minih22695minih22695Vojín Benjaminová (1980) 
Private Benjamin n
minih23741minih23741Ze soboty na neděli (1931) 
n
minih34901minih34901Líbánky (2003) 
Just Married n
minih27645minih27645O makové panence (1971) [TV seriál] 
O makové panence n
minih38913minih38913Dračí bouře (2004) [TV film] 
Dragon Storm n
minih28961minih28961Putování s dinosaury (1999) [TV seriál] 
Walking with Dinosaurs n
minih18329minih18329Říše slunce (1987) 
Empire of the Sun n


Hodnocení:n12345678910
District 9 (2009)District 9 (2009)District 9 (2009)District 9 (2009)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10