Duben
ohodnotit

Obsah filmu Deset malých běloušků

 
POZOR SPOILER

Hrabě Erich von Leer posílá svého sluhu, který je uvázán na provaze, do města. Má poslat deset dopisů se stejným textem.

Pan Krampol se vrací domů ve zdemolovaném stavu. Manželka mu dává přečíst dopis od Leera. V něm obdrží částku třiceti tisíc a je pozván k němu. Neví, že stejný dopis dostalo dalších devět komiků.

Ti se setkávají na zámku hraběte Leera. Slaví se jeho narozeniny. Už při slavnostním přípitku umírá komik Mládek. Byl otráven. Jeho mrtvola je položena do sklepa na sedmý schod. Hned po jeho klipu, puštěném na památku, jde do sklepa pan Budín a je tam nalezen mrtev. Pan Sobota se z toho zcvokne. Pan Lábus...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Miroslav SobotaMiroslav Sobota  
Ivan MládekIvan Mládek  
hraje:
František BudínFrantišek Budín  
Jiří CíslerJiří Císler  
Felix HolzmannFelix Holzmann  
Antonín JedličkaAntonín Jedlička  
Oldřich KaiserOldřich Kaiser  
Jiří KrampolJiří Krampol  
Uršula KlukováUršula Kluková  
Jiří LábusJiří Lábus  
Jiří LírJiří Lír  
Mirko MusilMirko Musil  
Ivan MládekIvan Mládek  
Luděk SobotaLuděk Sobota  
Zdeněk SrstkaZdeněk Srstka  
Miloslav ŠimekMiloslav Šimek  
Jiří WimmerJiří Wimmer  
scénář:
Ivan MládekIvan Mládek  
hudba:
Václav ZahradníkVáclav Zahradník  
Václav FialaVáclav Fiala.....hudební režie [48]   
kamera:
Václav MalýVáclav Malý  
Tomáš CermanTomáš Cerman  
Jan EisnerJan Eisner.....hlavní kameraman [58]   
střih:
Jitka BaumanováJitka Baumanová  
Marie MaršálkováMarie Maršálková.....střih záznamu   
František KlímaFrantišek Klíma.....střih záznamu   
  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Deset malých běloušků >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

mikee007
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.10.2017
10 malých zklamání
Kdyby tuhle věc na zdejším webu někdo   nehodnotil, ani bych nevěděl, že někdo něco   takového natočil. Možná by to tak i bylo   lepší...
Jediná věc, která se povedla je,   že se podařilo do jednoho díla nacpat spoustu   dnes už legendárních a bohužel mnohdy i   zesnulých komiků. To je asi všechno.
Autor   scénáře Ivan Mládek umí být neuvěřitelně   vtipný, i strašně trapný. V této parodii na   detektivku Agáty Christie bohužel použil   spíše tu druhou metodu.
Zmínění komici v   příběhu rychle kapou a smrt každého je   odměněna jednou jeho klasickou scénkou. To vše   pod dohledem Jiřího Líra (dej mu pánbůh   věčnou slávu), kterého já osobně považuji   za jednoho z nejhorších herců českého   filmu.
Naštěstí příběh není dlouhý a sem   tam je okořeněný slušnou scénkou. Například   když Oldřich Kaiser poznává v kastrolu plném   karbanátků svého kamaráda Jiřího Lábuse a   začne se se smaženou dobrotou loučit. Takových   chvil je ale bohužel příliš málo.
Zůstává   tak hořká pachuť v ústech z toho, že se sice   podařilo nacpat do jednoho příběhu výkvět   českého komedie, ale je to ve finále úplně na   prd.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.10.2017
Těžko hodnotit. Některé hlášky měly   šťávu, jindy to bylo spíše takové   rozpačité. Dám šedesát na víc to nemá, a   mohu se kdykoli mrknout znovu.
Krikri
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.2.2017
Dějová zápletka není zrovna originální,   humor místy dokonce hraničí s trapností. Na   druhou stranu tu zazní i několik dobrých   hlášek a navíc je zajímavé vidět tolik   předních českých komiků pohromadě ve filmu,   v němž ztvárnili sami sebe. Mnozí se nejspíš   před kamerou setkali vůbec poprvé, už proto je   zážitek alespoň jednou tuto parodii na   detektivku shlédnout. Navíc nesmím opomenout,   že je to jeden z mála filmů, kde si zahrál   můj oblíbený komik Slávek Šimek, mimo něj i   dvojice "Tlučhořáků" Kaiser s   Lábusem, Holzmann a další, proto s hodnocením   pod průměrných 5 * nejdu.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10