Zari
ohodnotit

Cold Creek Manor

Žánr:
Rok:
2003
Délka:
118 minut
„Jejich nový dům ukrývá hrůzné tajemství nedávné minulosti.“

Komentáře k filmu Cold Creek Manor

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.9.2020
Ačkoli jde o film natočený   v podstatě na základě   skutečných událostí   zůstal tento potenciál do   značné míry nevyužitý.   Celý film je na můj vkus   trochu příliš   předvídatelný a divák je   tu veden příliš   vyšlapanými cestičkami   místo toho aby se tetelil   napětím co se v příští   chvíli stane jak by to u   filmů tohoto druhu mělo   být. I obsazení slibovalo   větší hereckou podívanou.   Jako kdyby hvězdy jako Dennis   Quaid, Sharon Stone či   veterán Christopher Plummer   hráli se zataženou ruční   brzdou a mladičká Kristen   Stewart neměla ani prosor ani   zkušenosti předvést něco   mimořádného. Takže ve   výsledku "jen"   slušný standard a nic víc a   to je trochu škoda!
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.10.2006
Napínavý a dobře natočený   thiller. Vražedných maniaků   v zapadlých oblastech Ameriky   je jistě plno. Už mnohokrát   bylo toto téma zfilmováno.   Děje bývají v podstatě   stejné. Mění se jen   herecké obsazení,   prostředí a vražedné   nástroje. Tento film dluží   divákovi celou řadu   vysvětlení. Především   odpověď na základní   otázku "Proč?".  

Pozornému   divákovi bych rovněž   položil otázku: Kam vždy   zmizela ta rovná střecha po   které se několikrát   hrdinové filmu pohybovali,   vždy když byl záběr   celkového pohledu na barák?   Jsem rejpal, já to vím. :-)
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.6.2011
Cold Creek Manor
Film, který především   nalákal díky hereckému   obsazení. Příběh rodiny,   která opouští město a   koupí dům na venkově,   jenže tenhle dům majitele   má. Příběh je kapku   neoriginální, ale asi   nejvíc mi vadí to, že se   vlastně divák nedočká   žádného překvapení,   protože všechno je předem   nalajnované, známe onoho   záporáka, který se   neukrývá v temných koutech   domu, ale hned jak se tam   objeví je vše jasné, což   ten film ochudí o ten   správný moment překvapení.   Herecké výkony průměrné a   asi nejvíc mi do té role   sedl Stephen Dorff. Příběh   neoriginální, herecky   průměrné.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.8.2018
Z počátku děj vypadá, že   se jedná o další příběh   o strašidelném domě na   venkově, do kterého se   nastěhuje rodinka z města,   ale nakonec se ukáže, že je   vše přeci jen krapet jinak.   Motto filmu by mohlo být:   ´Ne vždy se vyplatí levně   koupit bankou zabavený dům.   Původní majitel se může   vždy kdykoliv vrátit.´ A   přesně o to tu jde.   Dramatický thriller se veze   na známé šabloně o   terorizování rodiny   šílencem a tak se již   bohužel celý děj ve svém   pomalém avšak plynulém   vývoji stává   předvídatelným. To však   neznamená, že by byl nějak   špatný. Ve své   dramatičnosti a zmíněném   skutečně nespěchající   tempem a neustále   nabírající napětí je   snímkem přijatelným v celé   své podstatě. V ničem se   netlačí na pilu, takže nic   vyloženě hororového či   akčního. Pokud se divákům   líbil např. snímek ´Mys   hrůzy´ a to jak původní,   tak i remake, mohou u tohoto   snímku očekávat to samé.   Jen jiné postavy, jiné   prostředí, jiný příběh.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.5.2019
Slušné herecké obsazení.   Klasický příběh, který se   s obměnou často vrací na   plátna kin. Je pravda, že ve   filmu je pár nesmyslů, ale   jinak to nebylo špatné.   Napětí se stupňuje a teror   pomalu narůstá. Lehce   nadprůměrný thriller na   páteční večer.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Film je hodně napínavý a   děsivý do samotného konce.   Scénář není nic moc   podobných filmů jsem viděl   hned několik. Průměrné   výkony herců.
Koimisto
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.10.2006
Slušně napnuté
Cold Creek Manor je podle mě   poměrně slušnej thriller.Se   zápletkou se nijak   nepočítá, jde hlavně o   napětí, které rozhodně   nechybí i přesto, že o   padouchovi je rozhodnuto   během prvních několika   minut.Pravda závěr je velmi   odfláknutý (proto jen 5) ...   na zkrácení volného času   trochou napětí je to   skvělá volba a pro   milovníky SHARON opět   kousek, ve kterém dokazuje   jakej je kus!!!
IGCONEK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Jaké tajemství skrývá Váš dům?
Příběh rodiny (Dennis   Quaid, Sharon Stone), která   se odstěhuje z New Yorku do   osaměle stojícího starého   domu.
S chutí se   pouštějí do opravy   polorozpadlého sídla, ale   brzy zjistí, že dům jejich   snů se stává noční   můrou. Kdysi honosné panské   sídlo začíná odhalovat   svá hrůzná tajemství...
moni-alli
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.3.2011
Nemůžu si pomoct, ale Cold   Creek Manor mi dost   připomínal Prokletí domu   slunečnic. Vím že Cold   Creek Manor je o tři roky   starší, ale Prokletí domu   slunečnic jsem prostě   viděla dřív a tak se mi to   během sledování Cold Creeku   vybavilo. Městská rodina se   dvěma dětma (mimochodem   Kristen Stewart hraje v obou   filmech) se přestěhuje na   venkov do pomalu   chátrajícího domu, který   se snaží vice méně   vlastními silami spravit a   uvést do původního stavu.   Zničeho nic se objeví   záhadný muž, který dům   dříve vlastnil a pomáhá   rodině s domem. A nakonec se   z muže vyklube psychopat,   který pozabíjel svou   vlastní rodinu včetně   dětí.
Průměrný   film který více méně   táhne Dennis Quaid.
simmie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.6.2009
Film na mě bohužel působil   nudně. Asi tomu napomohla   stopáž trvající skoro dvě   hodiny a poměrně rozvleklý   úvod. Nicméně alespoň   čtyři hvězdičky si film   zaslouží a to kvůli dennisu   quaidovi, který ostatní   herce hodně převyšuje.
arnost7
Hodnocení:
Přidáno: 8.10.2006
TV
nevím ,jak mi tento film mohl   na kazetě uniknout,no včera   to alespon ozdobilo jinak   mizerné vysílání v   TV.Dobře
řemeslně   udělané,   obsazené,napínavé.Doporuču   ji.Arny
Zbyna22
Hodnocení:
Přidáno: 11.11.2018
Helmsley Manor
Je třeba jsi uvědomit, že   film je podle skutečné   události, takže se musí   brát tak jak je natočen.   Předlohou pro tento filmy byl   americký pár Harry a Leona   Helmsleyovi, kteří vlastnili   v New Yorku hotely,   mrakodrapy... a jak to tak   bývá, chtěli od všeho   shonu odpočívat na na   venkově a proto koupili tento   dům, který jim pak dělal ze   života peklo. Takže i toto   může být jedna z verzí,   která se tomuto páru stala.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48036minih48036Otec prasátek (2006) [TV film] 
Hogfather n
minih8425minih8425Holky z porcelánu (1974) 
Holky z porcelánu n
minih50941minih50941Kletba Měsíčního údolí (2008) 
The Secret of Moonacre n
minih28120minih28120X-Men (2000) 
X-Men n
minih49476minih49476Trampoty vodníka Jakoubka (2005) [TV film] 
Trampoty vodníka Jakoubka n
minih33340minih33340Česká spojka (2002) 
Bad Company n
minih106978minih106978Pojďte si hrát (2012) 
Come Out and Play n
minih12169minih12169Matyáš Sándor (1979) [TV minisérie] 
Mathias Sandorf n
minih38557minih38557Agentura Puzzle (2004) [TV seriál] 
n
minih67133minih67133Open Graves (2009) 
Open Graves n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama