Zari
ohodnotit

Carrie

Žánr:
Rok:
2013
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
17.10.2013
„Všichni budou znát její jméno.“

Komentáře k filmu Carrie

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.11.2015
Carrie režiséra Briana De   Palmy z roku 1976 jsem viděl   několikrát, patří mezi mé   nejoblíbenější filmy.   Nicméně líbí se mi i tato   verze i když nikdo nebude   taková Carrie jako Sissy   Spacek. Ale třeba Julianne   Moore v roli Margaret je   perfektní. Postupem času   jsou i triky lepší, ale   takový rozdíl to není.   Konec příběhu je poněkud   přitažený za vlasy, ale to   k dnešní době a stylu   autorů patří.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.1.2014
Starší verzi si už moc   nevybavuji, televizní verzi   pana Carsona také ne. Takže   srovnání se Sisy Spacek nebo   Angelou Betis by bylo velmi   těžké. Ale mám mlhavý   pocit, že Sisy byla   nejdůvěryhodnější. Tento   novější snímek se nese v   klasickém stylu a   nepřináší jedinou novinku,   která by zasluhovala   pozornost. Snad jen kamera   byla na velmi dobré úrovni.   Zahrané to bylo velmi dobře,   což o to, ale scénář opět   silně kulhal na zbytečně   dlouhých dialozích. Závěr   dosti zklamal, nebyl nic moc,   dodateček k němu už ani   neměl čím překvapit. Nu,   dejme něco hercům a hodně   plusů kameře. Mimochodem,   Carrie mi přišla spíše   jako X-man.

20140122 9600/10056 s.u.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.7.2014
Známý příběh v novém   balení s velmi dobrou Julií   Moore a Chloe v roli její   dcery. Žádné tajemno se   nekonalo, jediné co mě   děsilo, tak matčino   sebepoškozování, efekty na   slušné úrovni a musím   souhlasit s komentářem   Pitryxe níže, že konec   připomínal víc X-meny než   klasický horor.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.1.2014
Carrie
Věřím, že příběh Carrie   White zná kdejaký filmový   příznivec, pokud ne je to   tak trochu ostuda. Teď k   věci, Carrie se dočkala   několika zpacování, ale   nikdy nikdo nepřekoval   původní snímek z roku 1976   bohužel ani rok 2013 nebyl   pro novou Carrie příznivý a   tak se z očekávané hitovky   stal menší propadák a   proč, že menší? Na to lze   odpovědět velmi lehce, nová   Carrie dostala novou tvář,   sice hezčí než bychom   čekali, ale alespoň tohle   byla změna, příjemná nutno   dodat. Chloe Moretz,   vynikající mladá herečka,   která svůj talent ukázala   již mnohokrát, ale i   přesto, že mi zpříjemnila   koukání, tak docela se do   téhle role nehodila. Co se   týče Julianne Moore, od té   jsem čekala daleko víc a tak   byla dalším zklamáním.   Oproti tomu jsem si užívala   společnost Tommyho Rosse v   podání Ansela Elgorta.
Příběh nenabídl   vlastně nic nového a hodně   kopíroval, ale to zase   nemůžu hodnotit negativně   obzvláště, když jde o   remake. Jednu novinku, kterou   jsme v originále vidět   nemohli bylo pořizování   fotek a videí, které se   následně přidávali na dnes   už velmi známé sociální   sítě, to byla jediná   novinka ve scénáři,   trošku slabota, nemyslíte?   Ona hlavní scéna s prasečí   krví ta se moc nepovedla!
Sečteno podtrženo jedná   se o průměrný horor, který   se opět řadí mezi ony   nevydařené remaky, kterých   je čím dál tím víc.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.1.2015
Carrie
Z marketingového oddělení   si najali pár kaskadérů a   posadili je do obyčejné   kavárny mezi ostatní   zákazníky. Nikdo netušil,   že veškeré hrnky,   dekorační předměty ale i   ti kaskadéři, jsou nějak   připevněni ke speciálním   zařízením, které jim   umožňují se vymrštit z   místa. A pak tam přišla   jedna dívka, kterou někdo   polil kafem a ona to tam   všechno zmasakrovala.   Většina lidí neutíkala   pryč, ale začala si vše   nahrávat na své smártfouny.   Tak takhle vznikla reklama na   novou Carrie.
Kingovi   filmy znám a dost se mi   líbí:   "Stmívání",   "Zelená míle",   "Útěk z věznice   Shawshank" "Pokoj   1408", ale původní   Carrie mi doposud unikala. No   co, když natočili novou, tak   se přece nebudu dívat na tu   kde hraje ten pitomec John   Travollta, hned si udělám   lepší obrázek s Chloe, z   které se stává sexy kočka   (vyvíjí se přímo před   očima do té největší   krásky podobně jako Hermiona   v "Harry   Potterovi"). Jenže   nakonec jsem byl tak zklamán,   že si teď stejně budu muset   pustit tu De Palmovu abych si   zlepšil chuť. Já se totiž   přišel bát...
261972
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.2.2018
Carrie je jen jedna!
Tak i Kingova slavná Carrie   to má za sebou. Remake z roku   2013 natočen režisérkou   Kimberly Peirce dopadl na   kalný průměr. Chloë Grace   Moretz, která má již s   remaky "zkušenost"   (v roce 2005 si zahrála ve   3:15 zemřeš) dostala   možnost zahrát si pořádně   drsnou hrdinku a ukázat   světu, co v ní je. Ač se   moc na roli nehodila (dle mě   vypadá moc nevinně na tuto   roli) tak to zahrála celkem   přesvědčivě. Julianne   Moore a její role fanatické   matky vypadala také celkem   slušně. Moderní svět   Carrie Whietové je   černější, než její mysl   a krutější, než celý   svět. A stojí za to jej   sdílet po celých 100 minut   stopáže.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.7.2018
║Rozpočet   $30miliónov║Tržby USA   $35,266,619║Tržby   Celosvetovo $80,297,909▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   //počet predaných kusov ║   Tržby za predaj DVD v USA   //počet predaných kusov ║   dosť sklamanie, režisérka   ešte menej dokáže ťažiť   z atmosféry než predchodca   originál z 1976, trikové   hrátky tu skôr ubližujú   deju, herecky nie moc   zvládnuté, postavy ploché a   to už nehovoriac o Julianne   Moore tá úplne prehráva vo   svojej úlohe, ďalšia   zbytočnosť a len potvrdenie   že američania sa topia v   povrchnosti remakov bež   štipky progesu /40%/
vojtam
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Never Again!
Originál je originál, Carrie   je, byla a bude jen jedna, a   to ta od DePalmy. Proč se   vlastně dělají, naprosto   zbytečné remaky, které   nikdy nedosáhnou kvalit   původního díla? Možná   znám odpověď - prachy a   zase prachy, vždyť filmový   průmysl je byznys jako   každý jiný. Já si od té   letošní Carrie sliboval   maličko víc, už kvůli   režisérce Peirce a hlavním   představitelkám. Ale ani   tohle silné dámské trio,   tomuhle totálně zbytečnému   filmu nepomohlo. Má   oblíbená malá Chloe, no   vlastně zas tak malá už   není, tak ta se mi do této   role vůbec nehodila na Carrie   moc hezká a navíc vůbec   nic nepředvedla, umí hrát   mnohem líp. A má oblíbená   zrzka Julianne Moore? Tak ta   jediná si možná zaslouží   pochvalu, ale jak jsem psal   výše, ani ona to nemohla   zachránit. A co měla sakra   znamenat ta digitální,   trapná, umělá krev, v té   nejprofláknutější filmové   scéně? To byl hnus   velebnosti, a tím také   tvůrci celý jejich blbý   remake, pohřbili do vod   filmového zapomnění! Za mě   60% ať nežeru, ale zítra si   na novou Carrie White ani   nevzpomenu, škoda! :-(
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2014
Je možná trochu zvláštní,   že po knižní předloze,   která není špatná, ale ani   žádný zázrak a po téměř   legendárním jejím filmovém   ztvárnění, které mě   rovněž zrovna nezvedlo že   židle se k příběhu   nešťastné Carrie vracím i   potřetí. Jeden důvod to   přeci jenom má - Jmenuje se   Chloe Grace Moretz a po jejich   sympatických výkonech v obou   Kick-Ass filmech, jsem ji   prostě chtěl vidět   znovu...
Nezklamala,   ale ani příliš   nepotěšila. Ne však   vlastní vinou. Po herecké   stránce totiž dělá co   může a její postavu jí   žeru stejně jako o desítky   let starší Sissy Spacek. Je   tu jenom jeden drobný   rozdíl. Mladé Chloe to tady   doopravdy sluší. A nejen na   tom osudovém maturitním   plese ale vlastně pořád.   Myslím, že z ní už brzy   vyroste netuctová kráska. A   to je asi opět ten hlavní   problém (do jisté míry asi   můj vlastní - taky dlouhá   léta čekám, že se larva,   moje nevzhledná fyzická   schránka, jednoho dne   zakuklí a probudím se jako   krásný motýl...v 25ti   letech asi utopie, ale mám   rád pohadky a...stále   nic;-). Knihu si přesně   nevybavim, ale mám pocit, že   tam nebylo nic o tom, že by   Carrie byla fakt hnusná a na   plese najednou zářila,   tudíž je režisérčin   výběr možná blíže   předloze (a určitě se na   hlavní představitelku lépe   kouká). A nepůsobí tak   debilně, že může být   zvolena královnou plesu.   Navíc - že je hezká holka   šikanovana přece není   žádná blbost. Outsidera   tvoří společnost a ta je   často dost nepředvídatelná   a Carrie jim to až moc   usnadňuje, tudíž nemám   dalších námitek. Druhou   hereckou hvězdou (ano,za   předvedený výkon, ne   kariéru) je zde Julianne   Moore. Není špatná, ale o   žádný životní výkon se   nejedná a v paměti mi   určitě nijak neuvízne.   Přestože potenciál byl   značný, více než Piper   Laurie v originálu urcitě   nepředvedla. Ostatní jsou   spíše hezké zapomenutelné   tvářičky (jen mimo téma -   Portia Doubleday, která mi v   Mladí v hajzlu tak vadila a   přišla mi moc obyčejná mi   zde připadá dokonce   ošklivá, a nejen kvůli   charakteru své postavy).
K dalšímu - líbí se mi   převedení snímků do   současnosti. Na jeho   vyznění ani atmosféře to   vůbec nic nemění, ale   nápad s kyberšikanou mě   potěšil a i když nejde o   nic sofistikovaného,   spouštěcí impuls k   maturitnimu masakru je mnohem   pádnější a   pochopitelnější, než to   zanesl na stránky své knihy   sám velký Stephen King.
Jinak bych mohl   obšlehnout koment, který   jsem přilepil k 35let   starému originálu. Režie je   slušná, průběh celkem   šlape, hororová atmosféra   se nedostavuje, nuda ale taky   ne a celý to působí jako   klasický příběh o   outsiderovi, který to nakonec   všem nandal. Jenom ten děj   je trochu neobvyklý a hodně   krvavé finále ukazuje, že   to zas tak tuctovy příběh   není. Jenže stejně jako u   De Palmovy verze mám takový   dojem, že plýtvat talentem   zrovna na tuhle knihu je   prostě velká škoda. A to   proti ní vcelku nic nemám,   líbila se mi, jenom se k ní   zřejmě nikdy nevratim.   Stejně jako ke dvojici   těchto filmů.
Deviant_Girl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.7.2022
Carrie na potřetí
Na originál to sice kvalitou   nemá ale jinak jde o docela   povedený remake hororové   klasiky. Triky a akční   scény spíš připomínají   sci-fi alá X-Men než horor a   gore scén se tu moc   nedočkáme. Ale jinak to   není špatná verze adaptace   od Kinga.
Yahis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2014
Carrie (2013)
Tak tohle je snad nejlepší   film co jsem kdy viděl,   zrovna jsem to dokoukal a   nemám slov! Já zkrátka mám   rád filmy typu, když je   hlavní hrdina celou dobu   totálně ukřivděnej a   vyžívám se v tom, když pak   přijde pomsta! A ta pomsta   přišla! Vžil jsem se do   toho a celej film jsem   nalepenej na monitoru čekal   kdy Carrie pěkně seškvaří   všechny ty "svině   převlečený za   třídu".. no a když pak   přišla ta scéna na plese,   tak ten moment byl lepší   než sex!
Chloë do   toho dala všechno! Ona   opravdu umí hrát, ta její   mimika je úžasná! To jak se   tvářila když je tam   všechny trestala.. super! V   každym případě jak tady   tak koukám na ostatní   hodnocení, tak asi to nesedne   každýmu. Ono je důležitý,   když se s tim dokáže   člověk nějakym způsobem   ztotožnit a to já dokážu.   Jinak samozřejmě, každej   nemůže vidět všechno jo a   pokud existujou původní   verze Carrie, tak ty jsem   neviděl. Tak jako tak Chloë   je moje favoritka a to taky   kus udělalo. Takže kdo   prahnete po pořádný   pomstě, tak si to dejte a   rozhodně v původním   znění!
Roux
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.10.2013
Carrie
Já vám nevím, možná jsem   se na nové filmové   zpracování Carrie těšila   tak moc, až jsem nakonec   odcházela z kina zklamaná.   Chloe podle mě podala trošku   plytký výkon. Čekala bych   trošku víc. Vysoké   hodnocení jen díky Julianne   Moore, která coby fanatická   matka, si vedla na výbornou.   Jinak bych dala tak o dvě   hvězdičky míň.
fanik94
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.1.2014
On to vlastně není špatný   film. Právě naopak jenže   jet přes kopírák není   dobré. Ale zase se musí   nechat, že některé scény   jsou propracovanější.   Finále není krátké ani nic   takového jak tu někteří   píší. Nešťastný je   ovšem výběr hlavní   představitelky, teda ne, že   by Moretz hrála špatně to   tedy opravdu ne, ale na tuto   roli je až moc pěkná.
Beba789
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.10.2013
Na novou Carrie se těším   už od doby, kdy byla   ohlášena. Přesunutí z   března na říjen mě docela   naštval, ale nakonec jsem se   dočkal. Tento film je pro mě   hororem roku a možná i   nejlepším remakem, jaký kdy   byl. Naprosto dokonalé   herecké obsazení a po letech   konečně zase na   režisérské židli sedí   Peirce, která mě o svém   talentu přesvědčila už v   její prvotině Kluci   nepláčou a Carrie si tuto   pověst u mě potvrdila.   Hodně mě potěšilo, že se   ve filmu objevila písnička   od Passion Pit Take a walk.   Film se v mnoha ohledech   drží více knihy než stará   de Palmova verze, která na tu   novou u mě mít nikdy nebude   už jenom díky tomu, že   stará nemá Moretz a Moore a   také je mnohem   brutálnější a   krvavější. Od převrhnutí   kýble s prasečí krví jsem   téměř přestal dýchat a   až do závěrečných titulek   jsem neodtrhl oči od plátna.   Horror film of year!
tomdvorak
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.11.2014
Ach jo...
Jako skalní fanoušek   spisovatele Kinga mam s jeho   zpracováním do filmu trochu   problém...totiž málokomu se   to povede a málokdo dokáže   odhadnout co jde a co nejde   zfilmovat. Zelená míle a   Shahwsenk jsou elitní, pak je   pár docela dobrejch..a pak   zbytek...Carrie u mě bohužel   zůstane jako zbytek. Kromě   posledních 20 minut to totiž   vypadá jako love story z   americké střední školy,   kde neoblíbená teen ke   štěstí přichází.Finále   je pak totálním   zvratem...které se však k   dosavadnímu průběhu filmu   prostě nehodí.
Je to   podobné jako kdyby někdo do   české Popelky na poslední   čtvrthodinu nasadil zombie   požírající Vetřelce.
Finální scéna s kameny   to bohužel jen podepsala a   byla už fakt mimo.
Škoda...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih25508minih25508Dvojrole (1999) 
n
minih124919minih124919La ragazza alla pari (1976) 
La ragazza alla pari n
minih132039minih132039Ledová zkáza (2014) [TV film] 
Icetastrophe n
minih75109minih75109Všechno musí pryč (2010) 
Everything Must Go n
minih27786minih27786Sběratel kostí (1999) 
The Bone Collector n
minih25276minih25276Návrat idiota (1999) 
Návrat idiota n
minih23944minih23944Le voci bianche (1964) 
Le voci bianche n
minih183889minih183889Jan Werich: Když už člověk jednou je (2021) 
Jan Werich: Když už člověk jednou je n
minih108307minih108307She Freak (1967) 
She Freak n
minih140409minih140409Srdeční záležitost (2014) [TV film] 
Die Staatsaffäre n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vlak dětství a naděje (1985) [...

17:20 - 18:25

25 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

17:00 - 17:55

45 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

240 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Divá Bára (1948)

17:05 - 18:52

40 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

Reklama