ohodnotit

Beowulf: Král Barbarů

Beowulf & Grendel

Další název:
Beowulf - Vikingská legenda (SK)
Rok:
2005
Délka:
103 minut
„Hrdina. Zrůda. Mýtus. „Skvělé zpracování severské báje o Beowulfovi.“ – Chicago Tribune“

Komentáře k filmu Beowulf: Král Barbarů

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
Tristan_
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.10.2007
Parádní film. Jednou jsem ho   měl půjčený od kámoše a   pak jsem si ho chtěl půčit   znovu a vypálit si ho ale už   ho neměl. Tak kdyby ho někdo   z vás měl ozvěte se mi na   mail Jakoob@seznam.cz
Danke!
kajka9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.8.2008
Tenhle filmm má dobrý děj   místy je docela vtipný.Ta   doba byla hodně krutá ale   docela mě překvapila ta   scéna kde mu utrhnou ruku,   byla fakt dobrá
Kachy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2007
Žádné veledílo, ale   přesto pěkná podívaná.   Kombinace Vikingů s Antonio   Banderasem a Beowulfa s   Christopherem Lambertem.
Joaha
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2007
Skvělý film. Legenda o   Beowulfovi převedená do   reálného světa bez čárů,   kouzel a příšer. Kdo má   rád dobrodružné historické   filmy, ten si to užije.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2006
Ani neviem preco,ale tento   film ma dost zaujal svojim   nametom /podla legendy o   Beowulfovi a Grendelovi,zdroj   WIKI/ a nadhernymi prirodnymi   sceneriami.V tomto filme bolo   nieco magickeho,presne ako   severska mytologia a jej   starodavne legendy.O   Beowulfovi koluju legendy   celkom 3/Beowulf a   Grendel,Beowulf a Grendelova   matka,Beowulf a drak.Prve dve   su zachytene v tomto   filme/.Viac sa docitate vo   Wikipedii.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.5.2009
Vůbec to nebylo špatné, i   když skromnější rozpočet   je trochu znát. Jenže za   holywoodské peníze by zase   nikdy nevznikl film takhle   syrově evokující dobu a   prostředí, do kterých je   slavný epos zasazený.   Žádná blyštící se zbroj,   gigantické armády, hrdinská   gesta nebo láska až za hrob,   ale drsná krajina, drsní   lidé, špína a král, který   je spíš kmenovým   náčelníkem. Taky oceňuju,   jak se tvůrci dost věrně   drželi předlohy. Hlavní   rozdíl tu spočívá v   motivaci Grendelova   vraždění. Mstí se za   dávnou smrt svého otce a   toto zjištění nahlodává   Beowulfovo odhodlání se s   ním vypořádat nehledě na   to, že troll sám odmítá   boj s těmi, kdo mu   neublížili. Do děje jsou   tak vnášeny morální   rozpory, které původní epos   neobsahuje, které ale   současnému divákovi   příběh zpřístupní.
A výhrady? I když takhle   střízlivé, komorní   zpracování považuju za   klad, přece jen by celková   atmosféra filmu potřebovala   něčím "zahustit".   Přidat na tajemnosti,   obrazové neobvyklosti. Takhle   mi pořád něco chybělo.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.7.2014
Beowulf & Grendel aneb bez akcie
Tešil som sa na tohto   Beowulfa ale sklamal   ma.Príbeh má síce dobrý   ale chcelo by to viacej   akcie.Takto som pri filme   zaspával a občas ma   extrémne nudil.7 hviezdičku   som si pridal sa G.Butlera.
Snape
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.5.2009
Velmi komorní záležitost,   možná trochu amatérská,   ale ta krajina je úchvatná.   A věrnost a syrovost té doby   je zachycena fakt dobře.
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.7.2010
Standartní dobrodružný   snímek, nebo fantasy žánr,   na dnešní nedělní   dopoledne, kdy je na slunci   padesát stupňů, vikingská   sága jako dělaná. I když   teď se dívám na komedii   Richarda Lestera V Římě na   place bývala legrace a bavím   se víc. Zero Mostel, Phil   Silvers, Buster Keaton, Roy   Kinnear, to je herecká   třída.
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.10.2019
Beowulf: Král Barbarů
Posledního Beowulfa kterého   jsem kdy viděl byl s   Angelinou Jolie, celý ve 3D   zpracování. Jediné co si z   té pověsti však díky   tomuto snímku pamatuji jsou   obnažená digitální prsa   hollywoddské krasavice.   Takže jsem se rozhodl o   podívat se na o něco   realističtější   zpracování této legendy.
Kruté severské   prostředí, vikingové a   počátek křesťanů.   Zuřící monstrum které   tiranizuje jednu malou   vesničku někde daleko,   daleko od všech. Jenže jak   se tvůrci snažili být   alternativní, zapomněli na   to, aby se divák bavil.   Beowulf: Král Barbarů   postrádá jakoukoliv akci,   děj plyne strašně pomalu a   postavy jsou nakonec dost   nezajímavé a je vám jedno   co se s nima stane. Nehrát   tam můj oblíbenec Stellan   Skarsgard, asi bych to ani   nedokoukal.
Pro   milovníky Beowulfa rozhodně   doporučuji, vy ostatní si   pusťte raději jiné   zpracování tohoto   příběhu...
kali.4
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Zlo není vždy tam, kde ho   vidíme, respektive kde ho   chceme vidět. Severská   báje, jež je jednoduchá   jako ta facka, s příjemným   Butlerem a pramálo souboji. A   pro mne jakýmsi zvláštním   způsobem podmanivá. Mám   totiž rád hrdinské eposy s   rozsáhlými exteriéry,   příjemným, leč vážným   hudebním doprovodem, a   hrdinnými válečníky ve   stylu Krále Artuše (který   je téměř všemi   zatracován) nebo Vikingů   (kteří také nepatří k   nejopěvovanějším). Navíc   mám rád Stellana. Ale   přesto filmu něco chybělo.   Možná to byla výprava,   možná duchaplnější   scénář. Možná oboje.
efCZa
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.10.2006
Hodně slabý film, kterému   se za celou dobu nepodaří   vtáhnout vás do děje.   Postavy jsou ploché, nevíme,   proč se chovají jak se   chovají, co je pohání...na   konci filmu jsme tam kde na   začátku - pořád o nich nic   nevíme. Herci byli obsazeni   myslím kvalitní, ale prostě   se to nepovedlo. Scénář,   výprava...prostě za ty   prachy propadák.
Hugin
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.6.2009
Bezútěšné jako dánská   (islandská) krajina, slabé   jako král Hrothgar a místy   zmatené jako dánští   bojovníci po celonoční   pitce. Sama původní legenda   je poněkud jednoduší a jde   přímo k věci, na film je to   ovšem málo. Zřejmě proto   je do legendy vpašován   „humor“ v podobě   křesťanského mnicha,   neustálé narážky na   zoofilii, při kterých se   statní rekové popadali   smíchy za břicha a   moralizující čarodějka.   Vše natočeno v jednom tempu,   bez napětí, bez gradací   děje a emočně vypjatých   scén. Kostýmy a kulisy   působí dosti věrohodně, i   když poněkud chudě, ovšem   maskéři se, s těmi   gumovými svaly na trollech,   moc nepředvedli. Neocenil   jsem ani snahu o částečné   „polidštění“ celého   mýtu.
BinLADIN
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.7.2009
velmi povedené dílo jsem   překvapen děj je plný   dynamiky
moc se to   tvůrcům povedlo obsazení   herců jde svou roli zvládly   na výbornou
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.1.2012
Bez rún
Dej taký priemer, videl som   to už dávnejšie, ale   nepáčilo sa a nemyslím, že   by som to mal chuť pozrieť   znova. Je to paradox, filmy z   vikingského prostredia mám   rád, ale toto sa akosi   nepodarilo. Na strane druhej,   prekrásna, úžasná príroda
Sanchez
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.1.2007
Myslím, že tenhle film   nedokáže nadchnout, ale ani   zklamat. Je to taková jasná   průměrná podívaná, která   se téměř celou dobu veze ve   stejném rytmu. Některé   části filmu by zasloužily   lepší zpracování a více   scén s "mečem" by   také neškodilo. A opravdu by   mě zajímalo, kde se   odráží rozpočet 60M.
Rendys
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.10.2007
Děj mi připadne   nedostatečný na   celovečerní film, takže je   spíš protahovaný. Zejména   začátek je zmatený, scény   na sebe divně navazují,   člověk neví, o co vlastně   jde.
M.A.G.
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 23.4.2012
Já jsem tento film asi   špatně pochopil nebo   co.Vydržel jsem se dívat asi   do půlky a už i to mi   připadalo zbytečně   zdlouhavé.Přes velmi   kvalitní herecké obsazení (   těšil jsem se hlavně na   S.Skarsgarda ), mě tento   filmek nezaujal.
Sorry,   ale je to jen můj názor.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih37923minih37923Silný kafe (2004) 
n
minih49110minih49110Zombieland (2009) 
Zombieland n
minih47018minih47018Amorův úlet (2006) 
Wedding Daze n
minih26488minih26488Lola běží o život (1998) 
Lola rennt n
minih29863minih29863Ve stínu upíra (2000) 
Shadow of the Vampire n
minih49362minih49362Ztracené město (2008) [TV film] 
Lost City Raiders n
minih53267minih53267Ruka mrtvého muže (2008) [TV film] 
Aces 'N' Eights n
minih39486minih39486Karlík a továrna na čokoládu (2005) 
Charlie and the Chocolate Factory n
minih3759minih3759Ben Hur (1959) 
Ben-Hur n
minih3073minih3073Angelika a sultán (1968) 
Angélique et le sultan n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

62.9 % (153)
6   - curil
7   - clara.bow
5   - efCZa
6   - MARi0
7   - Justik66
5   - Hugin
1   - M.A.G.
8   - ajaajena
5   - PROCESOR
5   - BinLADIN
6   - Kuvik
5   - volam.sa.p
5   - Lynette
6   - RM
7   - beneva
5   - vlk1410
7   - pigal
8   - satyr
7   - Akana
8   - killy

TV Program

ČT1 - Toman (2018)

20:10 - 21:25

58 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Ceny Paměti národa 2019

20:00 - 21:20

68 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Dáma a Král (2017) [TV seriál]

20:20 - 21:25

48 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Špindl (2017)

20:15 - 22:25

53 minut již uběhlo
77 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 158870
Osobností: 651081
Fotografií: 608992
Plakátů: 290068
Obsahů a biografií: 146088

Poslední komentáře

Addamsova rodina (2019)

Trošku zklamání

Addamsova rodina
Tuhle šílenou rodinku   prostě miluju, bohužel film   je pro mě trošku zklamání   a přitom má tak obrovský   potenciál.

Autor: xbenakk | Hodnocení: 6 / 10

Volavka (2002)

Volavka
Je to film jako každý jiný   a přesto v lecčem   originální. Máme tu souboj   dvou policistů, jaký tu do   této doby snad ještě nebyl.   Jeden více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Elvis: Viva Las Vegas (1964)

Elvis: Viva Las Vegas
Asi nejlepší Elvisův film,   docela mu to dobře hrálo.   Ale hlavně zářila   atraktivní Ann-Margret, o   které kritikové psali, že   Elvisovi více >

Autor: Petrkey | Hodnocení: 7 / 10

Angel Has Fallen (2019)

Mike Banning zachraňuje potřetí!

Angel Has Fallen
Do třetice nám "Míša   Bening" zachraňuje prezidenta   a já to i na potřetí   příjmám. ano je to   nereálné a v lesčems   pitomé, ale máme zde více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Robin Hood (2018)

Robin Hood
Robin Hood v novém hávu a   proč ne? Určitě je lepší   než Robin s Patrickem   Bergenem a na roveň s   Costnerem. Ovšem Errol Flynn   ve filmu více >

Autor: curil | Hodnocení: 7 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.099/0.078