Duben
ohodnotit

Věčný svit neposkvrněné mysli

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Rok:
2004
Délka:
108 minut
Premiéra v ČR:
12.8.2004
„Trápí vás vzpomínky na nešťastnou lásku? Nechte si vyčistit hlavu!“

Obsah filmu Věčný svit neposkvrněné mysli

 
Joel (Jim Carrey) je šokován, když jednoho dne náhodou zjistí, že si jeho přítelkyně Clementine (Kate Winsletová) nechala vymazat z mysli své zběsilé vzpomínky na jejich společný vztah. V depresi kontaktuje vynálezce tohoto procesu, Dr. Howarda Mierzwiaka (Tom Wilkinson), a požádá ho o totéž - aby mu on z jeho vzpomínek vymazal Clementine. Jak ale Joelovy vzpomínky postupně mizí, začne znovu objevovat svou lásku ke Clementine. Joel využívá každou část svého mozku, aby proces vymazávání vzpomínek zastavil. Jak ho Dr. Mierzwiak a jeho asistenti (Kirsten Dunst, Mark Ruffalo, Elijah Wood) honí labyrintem jeho vzpomínek, je jasné, že Joel prostě...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Michel GondryMichel Gondry  
hraje:
Jim CarreyJim Carrey.....Joel Barish [42]   
Kate WinsletKate Winslet.....Clementine Kruczynská [28]   
Elijah WoodElijah Wood.....Patrick [23]   
Kirsten DunstKirsten Dunst.....Mary [22]   
Mark RuffaloMark Ruffalo.....Stan [36]   
Jane AdamsJane Adams.....Carrie [39]   
David CrossDavid Cross.....Rob [40]   
Tom WilkinsonTom Wilkinson.....Dr. Howard Mierzwiak [55]   
Debbon AyerDebbon Ayer.....Joelova matka   
Deirdre O'ConnellDeirdre O'Connell.....Hollis [52]   
Ellen PompeoEllen Pompeo.....Naomi [34]   
Thomas Jay RyanThomas Jay Ryan.....Frank [41]   
Paulie LittPaulie Litt  
Josh FlitterJosh Flitter  
Gerry Robert ByrneGerry Robert Byrne.....průvodčí   
Ryan WhitneyRyan Whitney.....madý Joel   
scénář:
Charlie KaufmanCharlie Kaufman  
námět:
Michel GondryMichel Gondry  
Charlie KaufmanCharlie Kaufman  
Pierre BismuthPierre Bismuth  
hudba:
Jon BrionJon Brion  
Kathy NelsonKathy Nelson.....guru   
kamera:
Ellen KurasEllen Kuras  
střih:
Valdís ÓskarsdóttirValdís Óskarsdóttir  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
HCE, HCE
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Věčný svit neposkvrněné mysli >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Ramilie
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.6.2020
Nesmělý ťulpas se zamiluje do výstřední   mrchy, která se vůbec neumí chovat a je   vyšinutá. Divný scénář, divná hudba, nudné   dialogy... připadalo mi to jako nějaký špatný   sci-fi dokument ze 70. let chvílemi. Musela jsem   přeskakovat pasáže, jestli to náhodou dál   nebude lepší... nebude. Opravdu podivný film.
Imo
Hodnocení:
Přidáno: 17.4.2020
Dvě rozdílné povahy se ve vztahu můžou doplňovat
Zpočátku komplikovaný film, myslel jsem, že   dostanu schizofrenii. Ale po chvíli jsem snad   pochopil jeho pointu. Joel žil dosud svůj   stereotypní a nudný, ale vcelku zodpovědný   život. Clementine, ztřeštěná, nevyrovnaná a   postpubertální dívka, si ho vyhlédne ve vlaku   a osloví ho. Má v sobě hodně fantazie a   poskytuje Joelovi nové podněty, čímž ho   "probudí" do kreativního života,   který mu dosud chyběl. Tím se setkají dvě   rozdílné, ale vzájemně doplňující se   povahy. Clementine pro svou mladickou   nerozvážnost zpočátku nepochopí správně   jejich vztah a dá si klinicky vymazat vzpomínky   na Joela tak, že ho při dalším setkání   nezná. Joela to velmi zasáhne, zpočátku chce   na Clementine také zapomenout a začne s   procedurou výmazu paměti. Joel ale Clementine   velmi miluje, a proto se postupně brání výmazu   vzpomínek na ni a ve spánku během procedury   utíká před tímto výmazem. Dochází tím k   poruchám výmaznej procedury, ale Joel výmaz   vzpomínek na Clementina nedovolí a tím   zachrání nakonec jejich vztah. Clementine   psychicky dospěje a pochopí, že oba k sobě   patří. Co se týče techniky filmu, líbily se   mi některé triky, děj filmu byl scenáristicky   občas až zbytečně komplikovaný, příliš   roztažený a matoucí diváka. Dalo se to udělat   jednodušší pro pochopení divákovi, ale   herecké výkony byly výborné.
mikee007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2018
Jim Carrey
tento mistr gumového obličeje už několikrát   dokázal, že má mnohem na víc, než se jen   pitvořit.
Ve snímku Věčný svit   neposkvrněné mysli opět dokazuje, že je také   dokonalý charakterní herec. Tentokrát jde však   opravdu až na dřeň a z jeho výkonu někdy až   mrazí.
Vidím zde označení, že jde o   romantickou komedii. Tak to ani náhodou   vážení. Smíchy se u tohoto filmu rozhodně   prohýbat nebudete. Spíš se zamyslíte. A   možná i sami nad sebou...
enejčel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.7.2015
Začátek je na pochvalu. Samotná postava Jima   Careyho nás zavede do jeho života. Zjistíme,   že je sám. Seznámí se s jednou holkou (Kate   Winslet) a příběh se rozjíždí. Snímek je na   půl sci-fi, to mi nevadí, ale zpracování ano.   Co mi vadilo nejvíc byla ta strašná hudba.   Hlavně v sekvencích, kdy já osobně bych   potřeboval klid, jako třeba dialogy mezi   různými postavami. Jak nazvat dialog, do   kterého se neustále vměšuje nějaká šílená   hudba? Scénář mohl na takovýto námět být   daleko lepší, ale to by nesměl mít v ruce   propisku Charlie Kaufman. Scénáristický   neboštík. Spousta scén ve filmu mi přišla   přetažená a nedodělaná. Chvílemi je toho na   diváka moc a začíná se ve filmu ztrácet.   Nakonec ze slibného úvodu vznikne naprostá   blbost. Snad jediné pochvaly - za již zminěný   úvod filmu a herci, kde jednoznačně vévodil   Jim Carey.
Ostrovan
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.9.2014
Marně přemýšlím, o čem ten film vlastně   byl.
Co si pamatuju? Pozor, spoilery!
Seznámili   se dva "mimozemšťané" ve světě, kde   je možné vymazat člověka ze vzpomínek a   protože jsou impulzivní, tak to udělali, aby   pak zjistili, že to vlastně nechtěli udělat a   udělali to jen proto, že jsou impulzivní. A tak   se rozhodnou, že to vlastně nechcou.
Ne,   děkuji.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.2.2013
Jim velmi pěkně překvapil a Kate jednoduše   zazářila. Jako pozorovatel se neubráním   jednomu velkému "wow". Snímek si   zaslouží víceré zhlédnutí, protože skoky z   reality do jiných dimenzí nemusí působit ihned   zcela jasně. Myslím, že kdyby erasers působili   v našem světě, jednalo by se o profesi se   zlatým dolem.
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Poprvé jsem byl na vážkách a koukám nebyl   jsem sám. Pro tento film musíme mít papíry na   hlavu. Nečekal bych od Jima Carreyho tak silný   drama. Nevím pořád co si mám myslet, není to   ledajaký film. JoeL, nás všechny co jsme   viděli film, vtáhl do svých vzpomínek a   myšlenek. Každý z nás jsme se v nich hledali a   většina z nás se tam určitě našla. Vidíme   jak je silná láska přes všechny nehezké a   nepříjemné věci, co jeden pár potká...   Každý z nás si položme otázku... Věříme v   OSUD ? Já ano.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2012
Moc povedený film s perfektním hereckým   obsazením. Jim opět dokázal, že není je   skvělý komik. Ve filmu se zajímavě snoubí   usedlost s vzrušením, spád děje a zastavení.   Celkově vše moc povedené přitahující,   nutící k zamyšlení. doporučuji
decepticon
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.6.2012
Az na miestami nevhodnu hudbu, velmi dobry film,   ktory ale kazdy nerozdycha...

/x.2010?/ cz   dabing Tvůrčí skupina Josefa Petráska pro   Hollywood Classic Entertainment v roce   2004
/19.6.12/ -=-
jonny.net
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.3.2012
No jak všichni píšou, druhé shlédnutí   krásně vykreslí příběh, který jste při   prvním možná dobře nechápali kvůli skocích   v čase... opravdu pěkné ;) doporučuji nejen   kvůli krásné Kate Winslet ale hlavně kvůli   tomu jak se její příběh s Jimem Carreym,   který mě výkonem opravdu mile překvapil,   krásně vrátí a spojí při každém   shlédnutí.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36680minih36680Duše jako kaviár (2003) 
Duše jako kaviár n
minih8502minih8502Horečka sobotní noci (1977) 
Saturday Night Fever n
minih52840minih52840Chuť leta (2009) [TV film] 
n
minih56072minih56072Hlídač (2009) 
The Keeper n
minih28356minih28356Devátá brána (1999) 
The Ninth Gate n
minih40166minih401663:15 zemřeš (2005) 
The Amityville Horror n
minih36658minih36658Matrix Revolutions (2003) 
The Matrix Revolutions n
minih20285minih20285Špinavé ulice (1973) 
Mean Streets n
minih28408minih28408Requiem za sen (2000) 
Requiem for a Dream n
minih3580minih3580Barbar Conan (1982) 
Conan the Barbarian n


Hodnocení:n12345678910
Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190600
Osobností: 697904
Fotografií: 764260
Plakátů: 376770
Obsahů a biografií: 178332

Poslední komentáře

Hlasy mrtvých (2023)

Hlasy mrtvých
Slečna so zdedenou   nehnuteľnosťou, čarodejnica   Vrecohlavová v suterénnych   priestoroch, a zopár   hereckých poskokov to majú   marné, keď více >

Autor: horribile_dictu | Hodnocení: 5 / 10

Pilulka (1999) [TV epizoda]

Pilulka
Kelso se dozví, že Jackie je   těhotná a je z toho hotovej,   Donna proto radši objednává   v lékárně antikoncepci, v   lékárně se sejdou Eric,   jeho ségra a Bob Piciotti a   dál docela švanda:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

První rande (1999) [TV epizoda]

První rande
Konečně první rande Erica s   Donnou a právě na   Valentýna. Hyde jim to chce   zhatit, ale moc se mu to   nezdaří a Kelso chce stále   další sex s Jackie, ta mu ho   odpírá, ale nakonec?:-))

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Young Catherine (1991) [TV film]

Young Catherine
Legendární historie o   mladičké pruské princezně,   která se měla stát   manželkou šíleného   následníka ruského trůnu a   nakonec se stala více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Strážmistr Topinka (2019) [TV se...

Aj na konci sveta sa niečo deje

Strážmistr Topinka
Seriál vychádza z Doktora   Martina, ktorý sa tu   sporadicky mihne. A aj keď v   origináli Topinka nebola moja   najsympatickejšia postava,   více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 7 / 10