Duben
ohodnotit

13. okrsek

B13 - Banlieue 13

Další název:
Okrsek 13 (Barrandov); Okrsok 13 (SK); District 13
Žánr:
Země:
Rok:
2004
Délka:
85 minut
„Paříž je zdí rozdělena na ghetta, kde neplatí žádné zákony. Jsou ovládána gangy a překupníky zbraní..“

Komentáře k filmu 13. okrsek

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 37
SvoKar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2010
Dovolím si malé srovnání s   Ong-Bak: děj i herecké   výkony jsou určitě   zajímavější, akce   samozřejmě odlišná, ale   hlavně honičky špičkové,   souboje zde podle mě poněkud   slabší (proti O-B; ne   obecně). Přesto jako celek   pro mě vychází líp O-B   (možná i proto, že jsem ho   viděl dřív).
veverka-zrzka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.12.2008
Celkem průměrný   francouzský film se skvělým   hereckým obsazením a   příležitostně i s velice   napínavým dějem. Ikdyž   nepatřík k velkým   milovníkům filmů, kde se   děj točí okolo drog a   diskriminace, zhlédla jsem   jej až do konce. Pro mě   trošku lepší průměr.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.10.2010
13. okrsek
To že jsou pro mě   francouzské filmy number one,   daleko, daleko pře   Hollywoodem, to je prostě   jasnačka. A dokazuje to i   tato oddychová sci-fi   akčňárna. V Paříži je   problém s přistěhovalci už   hodně dlouho. Pan Sarkozy   vymýšlí nejrůznější   řešení, za což je mnohdy   velmi kritizován (naposledy   vystěhování romů ze   země). Ve 13. okrsku už to   dohnali do krajních řešení   a kolem toho   nejproblémovějšího gheta   postavili zeď a oddělili ho   tak od zbytku civilizace. Toť   k velmi stručnému ději. Ale   o ten zde v žádném   případě nejde. Celé je to   hlavně přehlídky akce,   bojového umění a v prvé   řadě parkouru, pouličního   sportu (nebo spíš umění?).   A to zvládli dva hlavní   hrdinové dokonale. K tomu   přidejte velmi krásnou a   roztomilou francouzsku. To   vše ve velmi krátké   stopáži, a vzhledem k tomu,   že se zde pořád něco   děje, uteče vše jako   voda.
Námět   originální rozhodně není,   už v minulosti přišli   američané s nápadem New   Yorku jako obrovského   vězení, kde nešťastnou   náhodou ztroskotá americký   prezident a bývalý vězeň   ho jde zachránit. Ale až   žabožrouti to dovedli k   dokonalosti...
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.8.2009
Zajimavy filmek a docela mile   prekvapeni.Hodne dobre akcni   sceny na to,ze je to   francouzske.Doporucuju   zhlednout.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2015
Takovou rachu za tim nevidim.   Akcni sceny jsou sice efektni,   ale to je vsechno. Jinakje to   takova slatanina a prvni   pulhodina je jak poslepovana   ze tri ruznejch filmu. Neni to   nic k cemu bych se vracel ale   zkouknout se to da v pohode a   je to docela zabavny. 60%
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.7.2009
velmi povedené akční dílko   z produkce Francie až mně to   překvapilo jak se jim to   povedlo je to skvěle   natočeno
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Akční scény dominují   právě této oddychové   podívané, kterými je   snímek nacpaný až po   okraj.Tvůrci si s příběhem   nemuseli moc lámat hlavu a   uvolnili místo dvou hlavním   protagonistům, kteří zde   předvádí kaskadérské   kousky a jiná čísla.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Ze začátku perfektní   akční jízda, která po   první půlhodině velice   zpomalý. Ale jako bezmozková   akční podívaná to funguje.
hejtman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.3.2006
scifi ne,jen rok 2010
Tempo tohohle filmu je prostě   závratné a úžasné.Až se   mě někdo bude ptát co   znamená akční film   ,doporučím mu toto   dílo,producenti z Honkongu   musí blednout ,když toto   vidí. Kaskadérské   kousky,triky,scénář Luca   Bessona, vynikající   herci,hudba v rytmu Hip Hopu,   prostě jako celek i z bonusy   na dvd /spec.krátké filmy/   je to na nejvyšší úrovni.   Většinou tento typ filmů   má špatný scérář,režii   aj.,ale tento film má sice   jednoduchou dějovou linii,ale   kvalitně rozvedeno.Francie   zas jednou zabodovala.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Tak tenhle film mě   presvědčil o tom, že nejen   v Hollywoodu sou schopný   natočit pořádnej akčňák   se všim všudy.Filmek je   přecpanej spoustou soubojů,   často tělo na tělo, čas u   něho strávenej příjemně   utíká...Zajímavá mi   příde aj myšlenka jakýhosi   pařížskýho ghetta.Jinak   příběh neni nic moc   originální, ale do filmu se   perfektně hodí.Líbil se mi   aj hudební doprovod.Prostě   nenáročná oddechovka na   kterou se opět rád podivám.
Akana
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.1.2010
Podívejte, jaký akční   nářez dokážeme natočit u   nás ve Francii. To je asi tak   v kostce celé poselství   filmu, protože ty bláboly o   zákonu a pořádku nejde   brát vážně stejně jako   kvality scénáře. Nemůžu   ale popřít, že gymnastické   výkony obou hlavních hrdinů   jsou nadmíru efektní a   kouká se na ně dobře.
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2013
B13
Excelentné.Velmi podarený   film prelínaný akciou a   skvelími Leitovími   hláškami a parkúrom.Príbeh   trochu slabší.Herci velmi   simpatickí.Jumpovačiek a   Fightov tu bolo až až   každú minútu sa tu niečo   dialo či už Leito skákal   alebo Damian mlátil   ludí.Hudba tiež nič moc ale   tá akcia to úplne   prebila.Ten dejový zvrat bol   fakt dobrý ako aj Fight   Damian VS.Leito.Okrsok vizeral   fakt reálne,čiže nemám čo   vytknút.
K3
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.9.2006
Konečně zas jeden pořádnej   akční film. Má sice   jednoduchej děj, ale to je   spíš kladný. Tempo filmu je   zběsilí - rozhodně se   nebudete nudit.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.12.2010
Povedený snímek.Plno   parkurových   skoků,střílení a i pár   pěkných aut.Zápletka jasná   nevladatelnou čtvrť je   potřeba vyčistit avšak za   pomoci čestného policisty a   místního zastánce pořádku   se to povede zastavit právě   včas.
Phreaker
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.3.2012
Pokud je někdo milovník   Parkouru tak ho film asi   potěší a to hlavně proto,   že do jedné hlavní role byl   obsazen David Belle, tedy   ikona tohoto   "sportu". Na filmu   mi trochu vadilo, že byl   složen ze dvou rozdílných   částí. První část, kde   je vlastně jen Parkour je   střihaná velmi rychle a   druhá "dějová"   část, která je dosti   utahaná. Kdyby se druhá   polovina filmu nějak   zrychlila a tvůrci si   nehráli na to, že má film i   nějaký děj mohlo být   lepší.
Kmotr95
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.7.2008
Celkem prumerny film ktery je   asi dobry jen ze zacatku a to   asi 5 min po zbytek filmu je   nudny a dej stoji za prd..
reby
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.10.2010
Parkour, tenhle sport/umění   mě fakt hodně baví, co   člověk dokáže pouhým   skákáním a šplháním po   budovách a prostředí města  
Dobré akční scény   a především zdrahčky
phorsky1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.9.2007
velmi přitažlivé městské   artistické kousky,plitký   děj,my co máme rádi   paříž,tak je to film tak   trochu naruby,paříž je   představená jako   rozbombardované město z   války či z amerických   sci-fi filmů,ale z dnešního   pohledu,po té co člověk   vidí v televizních novinách   nepokoje v chudších   částech paříže si každý   řekne,no jednou   možná.............
Koimisto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.7.2006
Velmi akční   film!!!Pouliční bitky a   útěky LEITA skloubené vždy   se skvěle postavenou kamerou   znamejí úspěch.Tento   "akčňák" je u mě   číslo jedna!
AlCapone
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.4.2007
Opět se Luc Besson a to jako   scénarysta ukázal v pravém   světle.Film nenudí a je na   co se dívát..
leva2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Úplně geniální akční   nářez, pro milovníky   akčních filmů povinné   stejně jako pro co nemají   momentálně nad čím   ohrnovat svůj intelektuální   nosánek . Z toho začátku   jsem byl na hadry, protože to   jsem vážně nečekal.
martas_v
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.4.2008
Velmi zajímavý film a je   hezké vidět, že francouzi   se opičí po Hollywoodu, ale   natočili si to svým stylem.   Vypněte mozek a bavte se :).
miratskyl
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.7.2010
Akční pecka za doprovodu   francouzského hip hopu. David   Belle předvádí   neuvěřitelné věci a mám   pocit, že by se uživil i v   cirkusu.
kamil.ice
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2009
klasika, na kterou se dá   dívat pořád. Film, který   je plný hezkých akčních   scén...
foxx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Přiměřeně působivý,   přiměřeně akční, jistě   splní představy všech   těch, kteří od filmu   očekávají nabité akční   scény, rychlost, svižnost a   jistou dávku bojového   umění. Absenci napínavého,   citlivého a emočního děje   i díky sci-fi prvkům zcela   vyváží akčnost scén,   výborného provedení   kaskadérských kousků a   výkony herců.
Markst
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2008
Tak tenhle film jsem málo   podcenil,ty dva jsou malý   borci, skvělá akce,určitě   by nevadilo kdyby bylo víc   takovejch filmů.
hellercz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.12.2009
Film plný akce a stylové   hudby, příběh je sice   primitivní, ale to se u   akčních filmů tohoto rázu   dá čekat. Hlavní je, že   jsem se i přesto bavil od   začátku do konce a obdivoval   superní skoky :) Velmi mi   sedí hlavní role Leita   (David Belle) a Damiena.
dustur
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2012
Takze,ako samostatny film sa   mi docela pacil a hlavne tie   choreografie ake predviedol   David Belle - Parkour,alebo   majster v bojovych umeniach   Cyril Raffaeli - co tento   chlapik v tomto filme   predvadza,to je nieco   neskutocne ale perfektne,tak   ako je to aj vo filme   Ong-Bak,kde samozrejme svoje   techniky Tony Jaa   predvadza.
Ja som sa   pritomto filme velmi bavil.
Aj ked tomuto filmu   nemozem dat z niakych dovodov   plne hodnotenie,ale u mna je   to z 10/8b
power
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.5.2006
moc zajimavej
tenhle film nepatri k filmum s   nejlepsim obsahem ale je   skvele spracovanej akcni   sceny nic moc ale bojove   souboje sou perfektni   doporucuji si ho podivat
Stilicho
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.9.2007
Po stránce obsahu mne film   nezaujal. Ale čím mne tedy   okouzlil? Akčními scénamy,   ve stylu francouzského   L´parkur. Což chytne   každého diváka. Herci, tedy   spíše skuteční   L´parkuristé předvádí   životní výkony. Námět:   rok 2010, Paříž plná   zločinu. Drogy, zbraně,   peníze to vše je v rukách   místních band. Je to ghetto.   Je oddělené od okolního   světa zdí a vzájemným   neporozumněním. Jsou tu   naštěstí ještě lidi s   dobrým srdce, kteří pořád   doufají, že každý si   zaslouží život. Ať je   jaký je.
kyushi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Super film
Tak tento film má jak hezké   holky, tak nabušené kluky.   Hlavní hrdina naštve   drogového dealera a pak se   filmový děj docela svižně   rozjíždí. Pro ty co mají   rádí "skákání na   baráky" tak je to   perfektní učební materiál.   Film má děj, dobrou hudbu a   své jisté kouzlo. Rozhodně   doporučuji.
Melory_Nox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2006
tak tohle je dost nabitej film   u kterýho jsem se ani   vteřinu nenudila, anvíc mi   to trochu připomíná situaci   u nás ve městech. Film je   navíc hodně přehlednej.
Caelos
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.12.2008
Tenhle film je sice plný   akce, ale tyhle novodobé   francouzské gangsta filmy mi   připadá dost sterilní.   Celé je to takové plytké.   Nebýt parkúru, dám tomu tak   3/10. Jenže ten parkour je   velice zajímavý a dobře se   na to kouká.
Boxer666
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.12.2007
Tento film má mnoho akčních   scén a lechce erotických   zápletek, Paříž má   problematický okrsek, který   musí být zníčen, stát už   neche platit za výdaje aby   udrželi okrsek od zbytku   města a tak mají   řešení...
venca113
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.10.2008
Skvělý Francouzký film s   dobrým děkem a dobrými   herci. Nejvíce mě zaujaly   finty hercu jak skáčou z   baráku na baráky.   Doporučuji se podívat.
petr99999
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Tak tento film má jak hezké   holky, tak nabušené kluky.   Hlavní hrdina naštve   drogového dealera a pak se   filmový děj docela svižně   rozjíždí. Pro ty co mají   rádí "skákání na   baráky" tak je to   perfektní učební materiál.   Film má děj, dobrou hudbu a   své jisté kouzlo. Rozhodně   doporučuji.
looper
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.5.2007
Okrsek 13
Je to jeden z těch lepších   akčních filmů!Hlavní   postava si svou roli opravdu   zaslouží!Pokud Vás   zaujímají pouliční bitky,   honičky aut, přestřelky,   drogoví dealeři, spoustu   drog, napětí a pěkná   pointa filmu, je to přesně   snímek pro Vás.Těď už   stačí jen zajít do   půjčovny a skouknout to.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36362minih36362Co ta holka chce (2003) 
What A Girl Wants n
minih27465minih27465Univerzální voják: Zpět v akci (1999) 
Universal Soldier: The Return n
minih117132minih117132Miluj souseda svého (2014) 
St. Vincent n
minih6663minih6663Doktor Živago (1965) 
Doctor Zhivago n
minih54853minih54853X - Factor (2008) [TV pořad] 
X - Factor n
minih19396minih19396Soukromé očko (1993) 
Sing si lip yan n
minih74752minih74752Úsměvy (1996) [TV pořad] 
Úsměvy n
minih25476minih25476Byl jednou jeden polda III - Major Maisner a tančící drak (1999) 
Byl jednou jeden polda III - Major Maisner a tančící drak n
minih66852minih66852Co ty jsi za číslo? (2011) 
What's Your Number? n
minih2661minih2661Air Amerika (1990) 
Air America n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Doupě (2013) [2k digital]

 Doupě (2013) [2k digital]
Doupě n
Brick Mansions
Žánr: akční / krimi / drama
Země: Francie / Kanada
Režie: Camille Delamarre

(remake)

Okrsek 13: Ultimatum (2009)

 Okrsek 13: Ultimatum (2009)
Okrsek 13: Ultimatum n
Banlieue 13 - Ultimatum
Žánr: akční
Země: Francie
Režie: Patrick Alessandrin

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10