Zari

Zajímavosti uživatele johnie1lenka

johnie1lenka

johnie1lenka zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Lenka Vašíková

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet zajímavostí k filmům: 214
Ant-Man a Wasp (Ant-Man and the Wasp)
Přidáno: 3.6.2020
Scott v tomto díle pomůže Hope a Hankovi utéct z vězení, stejně jako oni pomohli jemu v prvním díle Ant-Mana.
Austin a Ally (Austin & Ally)
Přidáno: 30.9.2017
Postava Ally má narozeniny 29.11.. Ve stejný den má narozeniny také její představitelka Laura Marano.
Avengers (Marvel’s The Avengers)
Přidáno: 2.8.2024
V potitulkové scéně herci sice nemluví, ale hýbou se. Jedinou výjimkou je Steve, který celou dobu sedí s rukou před obličejem. To má své opodstatnění. Tato scéna vznikla až po skončení natáčení a Chris Evans už měl narostlé vousy pro další film. Proto si rukou zakrývá obličej.
Nápad na tuto scénu přitom vznikl naprosto náhodně. Herci spolu každý den obědvali a jeden z kaskadérů je jednoho dne natočil. Scéna pak oběhla celý štáb a dostala se až k režisérovi, který se ji rozhodl pro film zopakovat. Proto byla také do scénáře zařazena Starkova věta: "Jedl jsi někdy schwarmo?" Původně měl říct něco jiného.
Avengers: Age of Ultron (The Avengers: Age of Ultron)
Přidáno: 3.6.2020
Ve scéně, kdy se jednotliví členové Avengers snaží zvednout Thorovo kladivo si můžeme všimnout, že Steve kladivo sice nezvedne, ale trošičku s ním pohne. Svědčí o tom i Thorův výraz, který se najednou přestane usmívat a poněkud zvážní.
Avengers: Endgame
Přidáno: 29.5.2020
Ve filmu se objevuje několik odkazů na předchozí Marvel filmy. Některé jsou snadno postřehnutelné, např. když Hope (Wasp) řekne Scottovi (Antman) Kápo, jiné se ztratily v překladu. Toho si můžete povšimnout třeba když se Kapitán Amerika vrhá na Tanose a z vysílačky se ozve "Po tvé levé ruce". V původním překladu (Kapitán Amerika Návrat prvního Avengera) je tato hláška přeložena jako "Pozor vlevo".
Avengers: Endgame
Přidáno: 29.5.2020
Film v kinech vydělal 2 797 800 564 USD, čímž se stal nejvýdělečnějším filmem historii. Po 10 letech tak sesadil z trůnu film Avatar. (údaj z roku 2020)
Avengers: Endgame
Přidáno: 3.6.2020
V tomto filmu se setkáváme s Howardem Starkem. Můžeme si všimnout, že když Howard osloví svého sluhu, použije jméno Jarvis. Tak se jmenoval Tonyho systém, který řídil jeho dům a výzkum, než byl použit k vytvoření Visiona. Podle Tonyho je však J.A.R.V.I.S. "just a rather very inteligent system", jeho jméno by tak nemělo mít souvislost se sluhou Tonyho otce.
Avengers: Endgame
Přidáno: 3.6.2020
Na pohřbu si můžeme všimnout, že posledním zabíraným smutečním hostem je Nick Fury (Samuel L. Jackson). Je to prý proto, že to byl on, kdo přišel s nápadem iniciativy avengers, proto je také poslední, kdo se s ní rozloučí.
Avengers: Infinity War
Přidáno: 29.5.2020
Doctor Strange zde použije větu "That's the Endgame". Prozradí tím název posledního filmu Avengers: Endgame. Endgame, neboli koncovka je typ hry v šachu, kdy na šachovnici zbývá už jen málo figur.
Beze stopy (Without a Trace)
Přidáno: 23.10.2016
Postava agenta Jacka Malona se objeví i seriále Kriminálka Las Vegas, v díle Kdo a co? (8x06). Spolupracuje zde na případu společně s kriminalistickou laboratoří.
Black Panther
Přidáno: 29.5.2020
Události tohoto filmu bezprostředně navazují na děj filmu Captain America: Občanská válka.
Black Widow
Přidáno: 3.6.2020
Premiéra filmu měla proběhnout 1. května 2020, ale kvůli pandemii COVID-19 byla přesunuta na 6. listopadu 2020.
Většina filmu se natáčela ve Velké Británii. Jedná se především o scény z Camp Leigh, scény na frontě a také o tajné základny Hydry.
Když Johann Schmidt na začátku filmu hledá Tesserakt, prohlíží si fotografie. Na jedné z nich je dřevěný kostel ve vesnici Hylestad v Norsku. Tento kostel má na skutečné řezbě hrdinu Sigurda. Sigurd je přitom jedna z hlavních postav v Příběhu o Nibelunzích - severském mytologickém příběhu.
Když se Johann Schmidt nechává malovat, hraje přitom opera Valkýra od Richarda Wagnera, která je součástí celku Prsten Nibelungův - pětihodinového operního cyklu s pěti částmi, kterou Wagner napsal podle mytologické předlohy.
Tvůrci tak jemně naznačují motivaci a záměry Johanna Schmidta.
Podle komiksů byl Steve Rogers - Kapitán Amerika velice vysoký. Jeho představitel Chris Evans má ale průměrnou výšku a Sebastian Stan, který král Stevova kamaráda Buckyho Burnese, je o fous vyšší. Proto, když jsou spolu tito dva herci na jednom záběru, stojí Chris vždy o trochu výš a pokud to nelze provést, má Sebastian pokrčená kolena.
Captain Marvel
Přidáno: 29.5.2020
Jedná se o první film ze série MCU, ve kterém se dozvíme, jak přišel Nick Fury (Samuel L. Jackson) o oko.
Captain Marvel
Přidáno: 29.5.2020
Jedná se o první film ze série MCU, ve kterém je hlavní hrdinkou žena. Podobně je to i u Strážců galaxie nebo filmů Avengers, ale v těchto filmech je žena pouze jednou z hlavních postav.
Captain Marvel
Přidáno: 29.5.2020
Jedná se o první film ze série MCU, který není pojmenován podle hlavní hrdinky.
Captain Marvel
Přidáno: 29.5.2020
V tomto filmu se do světa MCU po dlouhých 7 letech opět vrací postava agenta Phila Cousona (Clark Gregg).
Captain Marvel
Přidáno: 29.5.2020
Děj filmu se odehrává v roce 1991, chronologicky se tedy řadí za film Kapitán Amerika: První Avenger a je tak druhým "nejstarším" filmem ze série MCU.
Captain Marvel
Přidáno: 29.5.2020
V potitulkové scéně Avengers: Infinity War vyšle Nick Fury (Samuel L. Jackson) ze svého pageru nouzový kód. Ve filmu Captain Marvel se dozvíme, komu byl kód určen. Tento nouzový signál byl použit 27 let po jeho vytvoření v roce 1991.
Výtězem z řad profesionálů je Derek Hough, který dokázal 9x obsadit medailové pozice. Byl 6x první, 2x druhý a 1x třetí.
Eddie Radmayne si zamiloval vztah mezi Mlokem a kouzelnickými zvířaty, které J. K. Rowlingová vytvořila. Protože byli kouzelní tvorové ve filmu vytvořeni počítačově, herec svou roli hrál za pomoci loutkářů, kteří ovládali zástupné tvory v životní velikosti. Eddie měl vždycky v mysli pečlivě uloženou povahu každého jednotlivého stvoření, s nímž byl zrovna na scéně.
Ačkoli byl Eddie uchvácen širokou škálou tvorů, které Rowlingová vymyslela, připouští, že jeho oblíbencem se stal kůrolez, který žije v kapse Mlokova kabátu.
Eddie Redmayne moc rád nosil Mlokův kabát s nekonečným množstvím kapes. Ačkoli je jednoduchý, obrovským dílem přispívá k Mlokově povaze. Po celou dobu filmu má Mlok jeden model, ačkoli se toto oblečení v průběhu filmu mírně mění. Ohrne si límec nebo si zastrčí kalhoty do bot. Nejdřív je to takový výstřední šprt, ale na konci filmu už vypadá víc jako dobrodruh.
Když si Eddie Redmayne dělal rešerše pro svou roli, setkal se s lidmi, k jejichž práci patří stopování a studování zvířat v divočině. To inspirovalo způsob, jakým se Mlok pohybuje. Stopaři musí být neuvěřitelně tiší, když sledují nějaké zvíře, jednou z možností je mít nohy rozkročené daleko od sebe, takže každou mohou umístit přesně tam kam chtějí, v jakémsi otevřeném postoji. Přesně tak to Mlok ve filmu dělá.
Eddie Redmayne strávil spoustu času s krotiteli a ošetřovateli zvířat, aby se na svou roli připravil.
Během natáčení byl speciální zámek pro "zamudlování" na Mlokově kufru aktivován dálkovým ovladačem.
Katherine Waterstonová (Tina) má sestru i ve skutečnosti a říká, že si s Alison Sudolovou (Queenie) vybudovaly podobný vztah, jako mívají skutečné sestry.
Katherine Waterstonová stejně jako ostatní herci znala filmy o Harrym Potterovi a byla opravdu nadšená, že se může stát součástí kouzelnického světa. Ale musela předejít všem pochybnostem o tom, že její postava vyrůstala obklopena kouzly. Úkolem herců totiž bylo, aby všechno vypadalo obyčejně a přirozeně, což bylo velice těžké, když často museli ignorovat vlastní úžas, který se dostavil pokaždé, když sledovali, co se kolem děje.

TV Program

ČT1 - Branky, body, vteřiny (1956) [...

19:56 - 20:05

5 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

ČT2 - Polosvět veksláků

20:00 - 21:00

1 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

31 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Showtime (2020) [TV pořad]

19:55 - 20:15

6 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Robert Urich

Urich Robert

Lorax (Dr. Seuss' The Lorax)

Lorax
Dr. Seuss' The Lorax

Otto Stenov

Stenov Otto

Naposled navštívené:
Robert Urich

Urich Robert

Lorax (Dr. Seuss' The Lorax)

Lorax
Dr. Seuss' The Lorax

Otto Stenov

Stenov Otto