Duben

Komentáře uživatele johnie1lenka

johnie1lenka

johnie1lenka zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Lenka Vašíková

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 6
Následníci 2 (Descendants 2)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2017
Pokračování není sice tak   dobré jako první film, ale   je výborné. Je poznat, jak   se vyvýjely postavy v době   mezi jednotlivými filmy a jak   filmu prospělo, že se herci   již znali. Jejich vztahy byly   jasnější a bylo to na   kameře znát.
Opět   musím pochválit mistrovskou   práci režiséra, také   choreografů a muzikantů,   kteří odvedli výbornou   práci. Film je delší než   první film, ale nijak to   nevadí, během sledování si   toho ani nevšimnete.
Nejlepší přítel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2017
Na motivy Boženy Němcové
Letošní pohádka spojuje   dohromady hned několik   pohádek od Boženy Němcové,   což mi celkem přijde jako   dobrý nápad. Stejně jako 12   měsíčku, které na ČT   natočili před několika lety   i tato pohádka nenásilným   způsobem zobrazuje původní   pohádky, tak jak je známe z   knížek a vyprávění   našich babiček.Peklo, které   vypadá jako knihovna nebo   úřad, je originální.   Zdeněk Piškula je nyní ve   věku, kdy herci často   přichází k rolím   pohádkových princů, ne že   by si ji již nezahral v   pohádce Tři bratři, ale až   nyní se na něj sesypala   hlavní pozornost. Osobně   musím říct, že dokud hrál   chudého Ondru, který nic   neměl a byl za všechno   vděčný, přišlo mi jeho   hraní přirozené. Jakmile   začal byl Ondra nafoukaný,   nevděčný a až zlý,   začalo mi připadat jeho   hraní nepřirozené.   Přehaná gesta i miminka. Ke   konci začal být Ondra zase   chudý a výraz mladého herce   se opět mockrát zlepšil.   Jinak musím herce pochválit,   zejména Hanu Wagnerová, bylo   to snad poprvé, co jsem ji   viděla v kladné roli.   Obzvlášť super byl Čert   hodnosti pokušitel. ☺️ za   mě velice povedená pohádka.
O zakletém králi a odvážném Martinovi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2018
Líbí se
Jak moudře řekla moje   maminka, je to pohádka z   jiného kulturního okruhu,   ale moc se povedla.   Přímočarý děj, který   nedělá žádné zbytečné   okliky kolem centra děje.   Vaculík vypadá s těmi vousy   jako roztomilý starý   pohádkový dědeček, a taky   tak působí i jeho postava,   ale velice se do této   pohádky hodí. Námět staré   ruské bohatýrské pohádky   je příjemným osvěžením   tohoto žánru. Jedna z velice   povedených pohádek za   poslední roky.
Pravý rytíř
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2018
Nedotažené
Já pořád nějak nevím, co   si mám o téhle pohádce   myslet. Přijde mi, že   přišla s dobrým nápadem,   neokoukaným tématem a   dobrými herci, ale nějak mi   přijde, že když to   konečně začalo být   zajímavé, byl konec. Je to   zvláštní, tahle pohádka   má uprostřed příběhu   takovou díru, jako kdyby   scénáristovi došly nápady   nebo sponzorům peníze a tak   to rychle ukončili. Jinak se   i líbilo, nebylo to   nejhorší.
Slíbená princezna
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.1.2018
Špatně titulováno
V poslední době mám pocit,   že tvůrci nevědí, jaký je   rozdíl mezi filmovou   pohádkou a pohádkovým   filmem. Tato   "pohádka" by,   stejně jako Kdyby byly ryby,   které vyšlo před několika   lety, mohla být super   pohádkovou komedii pro   dospělé a dospívající,   laicky řečeno puberťáky,   kdyby však nebyla   otitulovaná jako pohádka.   Ani mi nevadí, že zde není   "krásná"   princezna, a že dívčí   postavy prostě jen   nečekají, až jim princové   pomůžou, jak se stalo   stereotypem pohádek, mám ale   dojem že věty typu: "ta   koruna je těžká jako   kráva" do pohádky   přece jen nepatří. Je mi   trochu líto, že jsme   ztratili smysl pro humor a   nemůžeme se tomu zasmát a   pobavit se dobrým českým   humorem, který   "pohádka" obsahuje.   V mých očích je lepší,   než spousta amerických   béčkových filmu pro   náctileté.
Zázračný nos
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2016
Letos nejlepší
Originální pohádka. Úplně   nový námět, neokoukaní   herci a skvělá výprava.   Originální námět,   voňavkáře si z žádné   pohádky nepamatuji, na   rozdíl ode všech ostatních   povolání. Vévoda, který   sice není hloupý, občas   působí jako hrozný trouba,   je to trochu nešika, ale   jinak je to docela sympaťák.   Stojí za slovem svého otce a   je jisté, že by je rád   dodržel. Byť princeznu   nemiluje, vytvoří si jisté   sympatie. Je spravedlivý, ale   přece jen trochu úplatný.   Letos nejlepší pohádka. Ale   mám i připomínky, musím   vytknout přílišnou   komplikovanost. Pohádka je   spíš pro starší děti   (řekla bych tak 10+), pro   ostatní má příliš   komplikovaný děj. Často se   postavy motají do sebe a než   se člověk zorientuje v tom,   kdo je kdo, je trochu   zmatený. Výsledný dojem je   ale velice dobrý a myslím,   že neurazí. Klidně si jí   pustím znovu.

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:45

44 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

09:25 - 10:15

19 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

4 minut již uběhlo
71 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:20 - 10:30

24 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10